In het paasweekend vierden we ons 70-jarig bestaan. De afgelopen maanden heeft de jubileumcommissie onder leiding van Marinus van Pommeren een gevarieerd programma samengesteld. Voor iedereen wat wils was het motto.

De vrijdag stond in het teken van de jeugd. Nagenoeg alle jeugdleden hadden zich hier voor opgegeven. Bij Watergoed stond hun een zeer gevarieerd programma te wachten met verschillende activiteiten. Na afloop kon er worden gegeten in de opgebouwde tent op 't Kasteel en ontvingen alle deelnemers een jubileumvaantje.

Zaterdagochtend brachten onze jongste talenten - de mini's - een bezoek aan Chimpey Champ. Nadat ze na terugkomst een hapje hadden gegeten konden ze zich onder andere vermaken op het aanwezig luchtkussen.

Voor de oudere jeugd en senioren was er een 4x4 toernooi georganiseerd. Of eigenlijk 3 toernooien. De jongste jeugd speelden in 2 leeftijdscategorieën, en vanaf 16 jaar kon aan het seniorentoernooi worden deelgenomen. Naast de wedstrijden moesten de voetbalkwaliteiten worden getoond bij het latje schieten en penaltyschieten. 1e elftalkeeper Wilfred Janssen heeft meer dan 250 op zich afgevuurd gekregen en liet zien dat hij topfit was. Dit in tegenstelling tot enkele penaltynemers, die geblesseerd moesten afhaken na het nemen van één penalty. Verder zijn er, anders dan een verdwaalde carnavalist die zichzelf blesseerde, gelukkig geen andere blessures ontstaan.

Een strakke planning in combinatie met het mooie weer maakte er een fantastische happening van voor de 160 deelnemers, die tussendoor ook een lunch kregen aangeboden. En dat het met de toekomst van SC Valburg wel goed zit, blijkt wel uit het feit dat in de finale de zogenaamde "talenten van de selectie" verslagen werden door de A-junioren.

Vanaf half 9 konden onder aanvoering van de band Celebration de beentjes weer losgemaakt worden. Met een kleine 200 bezoekers werd het een zeer gezellige avond. Vele oudleden gaven acte de présence, waardoor het "ouderwets gezellig was" en de anekdotes je om de oren vlogen.

Toen de volgende ochtend de alcoholdampen waren weggetrokken, stond er een brunch klaar. Vanaf 12u werden de deelnemers verwelkomt, waaronder ereleden, oudleden en oprichters van het 1e uur.

Vanaf 13u kon er worden gebruncht met muzikale begeleiding van Henri Degen.

Tijdens een officieel intermezzo werd erevoorzitter Geert Janssen in het zonnetje gezet. Het nieuwe terras kreeg zijn naam, inclusief verwijzing naar zijn bijnaam:

Geert Janssenterras
"de garden"

 Het college van B en W werd vertegenwoordigd door wethouder Jan van Baal. Hij sprak een aantal mooie woorden en wierp ook een blik vooruit voor wat betreft de realisatie van een kunstgrasveld. Omdat een dergelijke toezegging al eerder was gedaan, was het even onduidelijk of we nu 1 of 2 kunstgrasvelden krijgen.

Ook werd de jubileumgids officieel gepresenteerd. Een echt bewaarnummer, met prachtige foto's en verhalen uit het verleden en het heden.

Wij bedanken iedereen voor hun deelname en de ontvangen cadeaus. Wat we zeker niet onbenoemd willen laten is het prachtige cadeau van Van Ginkel Groep (scorebord), het nieuwe terrasmeubilair (geschonken door Henk Doeleman) en de 2 nieuwe doelnetten van oud-trainer Tiny van Haare.

In het bijzonder bedanken wij onze sponsors en vrijwilligers. Door hun bijdrage kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd jubileumweekend. Op naar de 75!

Bestuur SC Valburg

Tuesday, March 29, 2016 8:53:00 AM Categories: nieuws