Op 31 januari begon voor ons de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen SVO. Thuis hadden we een 1-3 achterstand om weten te buigen naar een 5-3 overwinning. Een tegenstander om niet te onderschatten ook al staan ze onderaan de ranglijst. Behalve dat Wilfred Jansen moest werken, was onze ploeg compleet, geen blessures of schorsingen, we konden dus op volle oorlogssterkte aan de bak.
Er waren wel wat wijzigingen in het elftal omdat onze spits, Wouter Meijs in de winterstop afscheid van ons genomen had. Hierdoor werd nu de spitspositie ingenomen door Chris van Tongeren, Luuk Jansen schoof een plekje op naar nummer 10. Verder werd Jos Bierman van rechtsachter naar het middenveld gezet, op zijn plaats kwam Paul Biersma. En Jan van Noordenburg (links half) en Lars Paul (linksback)hadden van plaats gewisseld. Toch heel wat aanpassingen omdat er één iemand wegvalt.
Hoewel de eerste open kans voor SVO was, kreeg Lars Paul in die zelfde minuut een bijna niet te missen kans, die welgemikt in het zijnet verdween. Hoewel wij op de bank dachten dat hij gescoord had, bleek de bal aan de verkeerde kant van het net te liggen. Valburg was op dat moment de beter voetballende ploeg, maar vergat de kansen die er kwamen, af te maken. Zoals altijd in het voetbal gaat dat een keer tegen je werken. Zo ook vandaag, want in de 35ste minuut kon SVO uit een corner raak koppen.
De tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, wij kregen wel kansen, maar helaas ging de bal er maar niet in. Tot de 60ste minuut toen Lars Paul, in afwachting van de eindpass, tegen de grond werd gewerkt door een verdediger van SVO. Penalty, Chris van Tongeren ontfermde zich hierover en schoot mooi binnen, 1-1. Nu even doorzetten en we zouden met de drie punten naar Valburg gaan. Maar helaas mocht het niet zo zijn, binnen 2 minuten was er alweer de voorsprong voor SVO 2-1. Hoewel er wel een overtreding aan vooraf ging, keurde de matig leidende scheidrechter, ondanks alle protesten, deze goal goed.
Vanaf dat moment werd alles op alles gezet om toch nog een punt mee te nemen. Lars Paul en Chris van Tongeren werden vervangen door Tim Maassen en Ronald Schouten. Ondanks alle pogingen en nog een verse speler (Pim Weijs voor Jan van Noordenburg) wilde het niet lukken. Toen in de extra tijd, de scheidsrechter een buitenspel situatie door liet gaan, werd het 3-1 en was de wedstrijd gespeeld.
Al met al een slechte start voor de 2de seizoenshelft. Zondag 14 februari is de volgende wedstrijd uit tegen DVSG, ook zij staan onder ons op de ranglijst, dus we hopen daar betere zaken te kunnen doen.
Nu eerst maar een weekendje carnaval vieren en dan vol goede moed er weer tegenaan!!
Alaaf en tot de volgende keer.

Begeleiding SC Valburg 1.

Sunday, February 7, 2016 8:27:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag