Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Zomernieuwsbrief

Zomernieuwsbrief

17 augustus 2020 14:45


De schoolvakantie is begonnen! Normaal gaan onze leden en vrijwilligers de komende periode met vakantie. Even geen voetbal, hoor je dan. Maar dit jaar is alles anders vanwege de coronacrisis. Er is al lange tijd geen officiële voetbalwedstrijd gespeeld op sportpark ’t Kasteel. Helaas. Gelukkig hebben we de afgelopen periode wel trainen, maar voor velen is wedstrijden spelen toch het allerleukste.

Op dit moment is het uitgangspunt dat we in augustus de draad weer “gewoon” oppakken en starten met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Om een goede start te maken zijn we al een tijd bezig met de voorbereidingen. In deze email nemen wij jullie mee in de laatste ontwikkelingen.

 

Seizoenopening: zaterdag 29 augustus

Graag nodigen wij jullie allemaal uit voor de seizoenopening op zaterdag 29 augustus. Afgelopen seizoen hebben we helaas niet goed kunnen afsluiten. Er kon geen jeugdkamp georganiseerd worden en ook hebben wij onze jaarlijkse vrijwilligers- en sponsoravond niet kunnen houden. Daarom staat zaterdag 29 augustus in het teken van de officiële opening van het seizoen 2020/2021. In de ochtend wordt een trainingsprogramma voor de pupillen met lunch verzorgd. Juniorenteams spelen bekerwedstrijden en na afloop daarvan staat de barbecue aan. Ook SC Valburg 1 en 2 spelen een bekerwedstrijd. En voor de recreatieve seniorenteams staat een training gepland. Met eveneens na afloop een barbecue en aansluitend een feestavond waarop iedereen welkom is. Dit houdt in dat alle teams deze dag aanwezig zijn. Reden om tevens de teamfoto’s te maken. Nadere tijden per team volgen nog. Maar zet 29 augustus in je agenda!

 

Verenigingskalender

Inmiddels is de verenigingskalender niet meer weg te denken binnen onze club. De concept-verenigingskalender 2020-2021 staat op onze website en wordt later aangevuld met het kantinerooster. In de kalender staan de speeldata vermeld, inclusief alle geplande acties en activiteiten van SC Valburg. Dit jaar onder voorbehoud, aangezien het aantal vrijwilligers op dit moment erg beperkt is en het daardoor onzeker is welke activiteiten georganiseerd kunnen worden. Zie ook het kopje “Vacatures” hieronder.

We starten op zaterdag 8 augustus (15.30 uur) met trainingen voor SC Valburg 1 en 2. Op zaterdag 15 augustus is er een klusjesochtend. En in week 34, de laatste week van de schoolvakantie, starten de trainingen van de overige teams. Het voorlopige trainingsschema 2020-2021 vind je op onze website. Op zaterdag 29 augustus start de bekercompetitie voor de junioren en senioren en worden hopelijk de eerste officiële wedstrijden gespeeld. Voor pupillenteams is er komend seizoen geen bekercompetitie beschikbaar. Op vrijdagavond 25 september en zaterdag 26 september start de reguliere competitie.

 

Nieuwe talenten!

Op 25 juni zijn veel jonge, nieuwe talenten gespot tijdens de drukbezochte proeftraining voor (bijna) 5- en 6-jarigen. Op onze website lees je het verslag van deze geslaagde en erg warme woensdagmiddag. Op zaterdagochtend 29 augustus om 10.00 uur staat het vervolg gepland. Iedereen die deelgenomen heeft aan de eerste training zal hiervoor uitgenodigd worden. Geïnteresseerden kunnen zich – geheel vrijblijvend – aanmelden via info@scvalburg.nl.

 

Teamopgave

Medio mei zijn de teamindelingen op onze website gepubliceerd. Begin juni hebben we de teamopgave doorgegeven, te weten:

-     senioren: SC Valburg 1, SC Valburg 2, SC Valburg VR1 30+, SC Valburg HE1 35+

-     jeugd: MO19, JO19, JO16, JO13, JO11 (achttal), JO09 (zestal)

Mogelijk kunnen we daar heel binnenkort één of meerdere nieuwe teams – SC Valburg JO07 (viertal) aan toevoegen.

 

Op dit moment zijn alle jeugdteams voorzien van trainers en leiders. Evenals vorig seizoen, zijn we extern aan het werven voor wat betreft de jeugdcoördinatorfunctie en jeugdtrainers. Dit als aanvulling, ondersteuning en uitbreiding van ons jeugdkader. Met als doel de jeugdafdeling en de begeleiding van onze jeugdleden te optimaliseren. Ook zijn we op zoek naar scheidsrechters die thuiswedstrijden van ons tweede elftal en/of juniorenteams willen leiden.

Heb je interesse of ken je iemand met de benodigde kwaliteiten? Laat het ons weten via vacature@scvalburg.nl.

 

Vacatures

Om al onze teams te kunnen laten voetballen, zijn tal van werkzaamheden te verrichten. Hiervoor is onze vereniging afhankelijk van haar vrijwilligers. Jullie zorgen ervoor dat teams getraind worden, wedstrijden gespeeld kunnen worden, de kantine open is, de feestavonden worden georganiseerd en niet geheel onbelangrijk onze mooie accommodatie er top bij ligt. Echter, we zijn continu op zoek naar versterking. Op dit moment is onder andere de invulling van de vrijwilligerscoördinator, de scheidsrechters en de kantinebezetting onzeker, maar ook enkele bestuursfuncties zijn vacant. Graag komen we met je in contact om je interesses te bespreken. De investering in tijd kan gering zijn, met een paar uurtjes per week zijn we al erg geholpen. Ook jongeren in opleiding kunnen zich aanmelden. Vaak kun je je stageverplichting en je activiteiten voor SC Valburg combineren.

 

Toekomst - Samen met Plezier Vooruit

Vanwege de komende bestuurswisselingen (zowel onze voorzitter als secretaris leggen hun functie neer) en de komende 75e verjaardag van de Sportclub, is dit een natuurlijk moment om na te denken over de toekomst van SC Valburg. Een groep van 30 vrijwilligers hebben onder leiding van Fons van de Logt, procesbegeleider van de KNVB, op 3 juli gebrainstormd over de doelen, strategie, structuur en (wellicht de belangrijkste) de cultuur van SC Valburg. Op onze website is het verslag van Royan van Velse, betrokken bij SC Valburg als nieuw lid en kandidaat-voorzitter, van deze avond te lezen.

Afgelopen maandagavond zijn alle ideeën door een aantal leden verder uitgewerkt, zodat we na de zomer meer informatie met jullie kunnen delen. Ook hopen we dan "Samen met Plezier Vooruit" meer vorm te geven en de volgende brainstormavond bekend te kunnen maken. Iedereen is welkom om mee te denken over de toekomst van SC Valburg. Naast onze kandidaat-voorzitter, Royan van Velse, kunnen we ook bekend maken dat André van Ginkel zich heeft aangemeld om vanaf het nieuwe seizoen bestuurslid Technische Zaken te worden. Voor de secretarisfunctie en de functie bestuurslid algemene zaken hebben zich nog geen kandidaten gemeld. Mocht je meer willen weten hierover, laat het ons weten op info@scvalburg.nl.

Tijdens de jaarlijkse Algemene ledenvergadering op vrijdag 18 september zal dit verder toegelicht worden.

 

Vakantie

Maar nu eerst vakantie! Geniet er van en tot ergens in augustus. Wij wensen iedereen een mooie zomer!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!