Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Driehoek van SC Valburg

Driehoek van SC Valburg

17 augustus 2020 14:45


In de aanloop naar haar 75e verjaardag doet SC Valburg aan zelfreflectie. Niet zozeer omdat het zo’n mooie en moderne managementterm is, maar omdat het goed is om eens na te denken over wat en hoe je iets doet. Alles kan immers beter. En om niet de slager te worden die het eigen vlees keurt, doen we dat met de welkome inbreng en ondersteuning van de KNVB.

Wat doen we? Voetballen natuurlijk. En waarom? Omdat we voetballen leuk vinden. Hoe doen we het? Best goed eigenlijk. Een vereniging berust op drie pijlers, te weten cultuur, strategie en structuur. Onder begeleiding van de KNVB zijn we begin juli met 30 mensen, jong en oud, bij elkaar gekomen om hier samen over te sparren. 

Op die cultuur zijn we trots. We zijn een echte dorpsvereniging die een verbindende rol speelt binnen Valburg. We hebben leden die hun schouders eronder zetten en graag bij elkaar komen. De sfeer is goed. Maar: lukt het ons wel om iedereen volop te betrekken? Staan er niet af en toe toch mensen langs de zijlijn en zo ja, hoe kunnen we hen er ook helemaal bij krijgen?

De structuur is er natuurlijk wel want we hebben een organogram met allemaal functies. Het is echter wat moeilijk om alle rollen te vervullen. Niet dat niemand wil, integendeel. Meer eerlijk gezegd komen we nog handen tekort. En de infrastructuur is zonder meer uitmuntend. We hebben de beschikking over een prachtig veld van kunstgras, een goeie accommodatie en we zijn financieel gezond.

Ook over strategie wordt nagedacht. Er wordt gesproken over het doorstromen van de jeugd. Daar moeten we aandacht aan besteden want we willen zowel jeugd als senioren boeien en binden. Een strategisch plan is één, dat uitvoeren samen met de leden is twee. Daar gaan we energie in steken.

Samen is één van de kernwoorden van een vereniging. Verenigd dus. Dat zit goed en daar ligt ook de basis om het beleid en de uitvoering daarvan verder uit te bouwen binnen SC Valburg. Zodat het een vereniging is en blijft waar iedereen zich welkom en veilig voelt, waar gebruiken gelden, veel contactmomenten zijn en  bovenal, veel en goed wordt gevoetbald. De kernwaarden die bij ons horen gaan we nog definiëren en ze liggen op het puntje van de tong. En dit alles om na volgend jaar de weg in te slaan naar ons 100-jarig bestaan. Dat gaan we echt samen doen, met iedereen die maar mee wil helpen en denken, om iedereen, in alle leeftijden, een kans te geven fijn te kunnen voetballen bij ons.

Geschreven door Royan van Velse

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!