Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Gast-clinic Arco Jochemsen

Gast-clinic Arco Jochemsen

17 oktober 2021 12:30

Pierre Peperkamp

Woensdag 13 oktober.
Vandaag op de training wachtte de volgende verrassing voor ons team. De ouders waren ook uitgenodigd om dit van dichtbij mee te maken en het was fijn om te zien dat er best veel op waren komen dagen.
Er zou een gasttrainer komen en mijn enige hint was dat hij bij Vitesse en Feyenoord heeft gevoetbald. De rest was een geheim…..

Het betrof een ex-voetballer die ook nog bij FC Utrecht, FC Twente en FC Zwolle heeft gespeeld, 268 wedstrijden en 28 doelpunten heeft gemaakt in 12  jaar tijd. Meest donkere periode was toen hij in een oefenduel met Helmond Sport zijn been op meerdere plaatsen brak na een botsing met de keeper. Deze avond was onze gastheer: ARCO JOCHEMSEN!!!!

Nou zullen veel jongeren hem niet kennen, aangezien hij stopte in 2006 en onze eigen jeugd die tijd niet zo hebben meegekregen (sommigen waren toen net pas geboren), maar het was een dynamische middenvelder die aardig liep te Nilfisken en longen als een paard had. Een puur dienende speler die elk elftal nodig heeft om anderen te laten excellereren. En hij kwam speciaal voor ons team een clinic geven en gezien het feit dat hij zelf trainer bij de C-jeugd op de Vitesse Academie is geweest, stond er wel iemand die verstand van het spelletje had en dat ook over kon brengen. Zeker omdat hij vandaag de dag wiskundeleraar is op een middelbare school in Arnhem.

Na een kopje koffie werd hij voorgesteld aan de aanwezigen en konden de jongelui na de warming up beginnen. Alles wat we nodig hadden, was al uitgezet op het veld dus geen tijd te verliezen.

Clinic_1.jpg

Als eerste gingen de 16 deelnemers een beetje dribbelen met de bal aan de voet in een klein vierkant en ondertussen werden er voor de volgende oefeningen alvast 4 groepjes van 4 geformeerd. Na een pass- en trapoefening waarbij iedereen in beweging was en bleef konden ze ff wat drinken en werden er aan beide kanten van het veld 2 groepjes bij een oefening gezet waarbij ze tegen elkaar moesten spelen en konden scoren. Doel hiervan was dat er doorbewogen moest worden om aanspeelbaar te zijn en te blijven. Zo werd er steeds na 7 minuten gerouleerd en kregen ze punten. Diegenen met de minste en de meeste punten speelden als afsluiting samen met de partijvorm.

Clinic_2.jpg

Iedereen was ontzettend gemotiveerd en zelfs stil van de concentratie en Arco kon het ook erg goed overbrengen dankzij zijn lerarenachtergrond. Maar de jongelui zelf waren erg enthousiast en genoten oprecht van deze training. Misschien maakte het stiekem wel een beetje indruk dat het toch een profvoetballer was geweest, maar ze pikten het goed op en de mensen langs de lijn vonden het ook erg leuk om ze zo bezig te zien.

Clinic_3.jpg

Na afloop werd er nog een groepsfoto gemaakt en kreeg Arco van het team een shirtje overhandigd met al onze namen er op als bedankje. Jammer dat zo’n avond snel voorbij gaat als het gezellig is….

Clinic_4_1_1.jpg             Clinic_4_2_1.jpg

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Namens het team nogmaals bedankt voor de moeite en voor de gezelligheid en we hebben afgesproken dat het misschien volgend jaar wel voor herhaling vatbaar is……                                                                  

Bron: 3JM
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!