Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Gast-clinic Edward Sturing

Gast-clinic Edward Sturing

28 oktober 2021 20:30

Pierre Peperkamp

Woensdag, 20 oktober 2021
Vandaag was de grote dag. Voorpret kon ons niet ontzegd worden, aangezien er nogmaals een gast trainer op zou komen draven die alom bekend en afkomstig is uit de Vitesse familie. Hoofdtrainer geweest, ex-international, winnaar Gouden Schoen in 1990 en de Noordtribune in het Gelredome is naar deze mister Vitesse vernoemd: EDWARD STURING!!!!


foto_1.jpg foto_2.jpg


Hij was ruim op tijd om ff bij te kletsen en de oefeningen uit te  zetten, terwijl het 3JM team langzaam binnen druppelde. Hij stelde zich aan iedereen voor en om klokslag 19 uur kon het beginnen. Het inleidende praatje over zijn loopbaan en huidige functie binnen Vitesse (hoofd opleidingen) maakte indruk op de jeugd. Op het veld aangekomen droop zijn ervaring maar vooral zijn gedrevenheid en passie er van af. Zijn humor was aanstekelijk en sloeg over naar de deelnemers die fanatiek en super gemotiveerd de oefeningen uitvoerden die hij had bedacht en voordeed. Het plezier dat iedereen uitstraalde onderstreepte het feit dat er iemand op het veld stond waar respect en bewondering op zijn plaats was. Louter positiviteit wat de klok sloeg en hij prees het feit dat iedereen zo goed samen speelden en elkaar corrigeerden waar het moest. De complimenten gingen dan ook naar het team hoe zij zich profileerde en zeker de omgang met elkaar. De pass- en trapoefeningen, warming-up, positiespel en afsluitende partijvorm waren een welkome onderbreking van een voetbal loos weekend en was ook voor de staf van het team een leermoment om na te gaan denken over hoe een goede en gevarieerde training te geven om met het team stappen te maken.foto_3.jpg foto_4.jpg

Na afloop werd er een groepsfoto gemaakt en kreeg Edward een shirt aangeboden met alle namen er op als bedankje voor de moeite die hij voor ons had genomen.

 Natuurlijk gingen er ook sommige spelers met hem op de foto en nam hij ruim de tijd om vragen te beantwoorden en iedereen nogmaals te complimenteren hoe wij met elkaar bezig waren en dat vooral zo vol te houden. Hij wenste ons nog succes, waarna hij in zijn auto stapte en weer huiswaarts keerde. Voordat hij ging, zei hij nog wel tegen me dat als er advies of tips nodig waren, hij altijd klaar zou staan om ons daarin te voorzien. Al met al een geslaagde avond en fantastisch om te ervaren. Het team had sturing nodig, het team kreeg Sturing….


foto_5.jpg foto_6.jpg


Bron: 3JM
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!