Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

1e Wedstrijd 3 JM

1e Wedstrijd 3 JM

Nijmegen 5

12 - 1

SC Valburg 3JM

5'
Assist: Sam Geurts

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 2 078

Datum

4 september 2021 13:00

Scheidsrechter

W.A.J. Massa

Accommodatie

Sportpark Oscar Carre
Oscar Carrestraat 102
6542VB
NIJMEGEN
tel. 024-3781047

Nijmegen 5 – Valburg 3JM  12-1   04-09-2021 Traktatie: Marja en Pierre                                                                                         

Door Pierre Peperkamp
De eerste wedstrijd zit er op en oh oh oh wat was dat wennen. Nauwelijks getraind, een jaar geen wedstrijd gespeeld en dan ook nog eens voor de allereerste keer gemengd, dat is wel ff wat anders dan alleen maar samen trainen. Maar vol goede moed zetten we koers naar Nijmegen en we hadden er mega veel zin in.

Het was prachtig weer en de tactiek 4-2-3-1 was van stal gehaald om wat meer defensieve zekerheid te hebben. We besloten om rustig te gaan kijken hoe onze spelers zouden reageren op de tegenstander, scheidsrechter en eventuele tegenslagen. Een complete analyse van wat er allemaal moest veranderen en wat niet. De eerste 5 minuten zagen er dan ook voortreffelijk uit. Een lange bal van Sam in de diepte naar Robin die alleen op de keeper afging, resulteerde in de vroege 0-1. Die was alvast in de pocket.

Maar daarna ging het algauw mis en merkten we dat we op een aantal vlakken simpelweg te kort kwamen. Het samen-en positiespel vergt enige aandacht, maar ook de coaching in het veld. Het zijn belangrijke details die iets toe kunnen voegen aan het resultaat. Het was voor ons vooral puzzelen wie waar het best kon staan en hoe de conditie was. Ook voor de leiding was het vooral wennen.

Met de rust stond het al 6-1 en natuurlijk waren de spelers ontevreden over hoe het ging, maar de uitslag was voor ons niet zo van belang, maar wel de uitvoering. En dat werd ze ook duidelijk gemaakt dat deze eerste bekerwedstrijden eigenlijk meer oefenpotjes zijn om er straks met de competitie wel te staan. En eerlijkheidshalve ging het de 2e helft beter, ze probeerden meer te voetballen van achteruit en posities werden wat beter ingevuld. De handelingssnelheid moet omhoog en de passing mag nauwkeuriger, maar de intentie was er om er iets van te maken. Er werd nauwelijks meer geklaagd, maar ze coachten elkaar en waren van zins er toch nog iets van te maken.

Conclusie: We zijn trots op ze. De meiden deden niet onder voor de jongens en iedereen deed zijn uiterste best. Eigenlijk hebben we een lesje in effectiviteit gegeven; 1 kans, 1 doelpunt. En Nijmegen had 100 kansen en maar 12 doelpunten. Mede door uitstekend keeperswerk van Freek die voor de duvel niet bang is en Wiebe die als vanouds liep te swifferen is de uitslag niet hoger uitgevallen en dat is positief. Alles is trainbaar en er is nog veel werk aan de winkel, maar we weten wat ons te doen staat en daar gaan we met zijn allen wat aan doen, want we zijn SAMEN ÉÉN!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!