Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

1e thuiswedstrijd

1e thuiswedstrijd

SC Valburg 3JM

1 - 12

Elistha 2

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 2 078

Datum

11 september 2021 11:30

Scheidsrechter

A. van Ginkel

Accommodatie

Sportpark 't Kasteel
Stationsstraat 30
6675AW
VALBURG
tel. 0488-431358

Valburg 3JM – Elistha 2  1-12  11-09-2021 Traktatie: Lisa


Door Pierre Peperkamp.

Eindelijk was de dag daar dat we ons mochten presenteren voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Maar voordat het startsein werd gegeven door scheidsrechter van Ginkel was er eerst een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van de opa van Robin, een man die altijd bij zijn kleinzoon kwam kijken en een trouwe supporter was van ons team.  Dit gebaar veroorzaakte kippenvel en menige traan werd weggeknipperd, maar het versterkte het gevoel van saamhorigheid en de wetenschap dat er ten allen tijde steun komt  vanuit de groep. Zelfs zijn oom uit Haarlem was speciaal hier voor overgekomen en ook oma was er weer bij. Wij wensen de nabestaanden dan ook nogmaals heel veel sterkte toe in de komende tijd met dit verlies.

Dan kon de wedstrijd beginnen. Ze hadden er weer zin in en met een gevulde reservebank waren we compleet en bereid er iets moois van te maken. Onze tegenstander was een vriendenteam dat al veel langer met elkaar speelde en hadden zeker in het begin ook last van het vroege tijdstip. Voor menigeen is 11.30 uur blijkbaar midden in de nacht….. Het ging over en weer en zoals het er uitzag konden we aardig goed meekomen. Wat kansjes voor hun en voor ons en het zag er al beter uit dan de week hiervoor. We probeerden elkaar te vinden met positiespel en opbouwen van achteruit en iedereen deed zijn uiterste best om het de tegenstander lastig te maken.

Maar helaas ging het na ongeveer 15 minuten toch mis. De eerste tegengoal was een feit en met een paar andere spelers trokken we opnieuw ten strijde. IJverig kozen ze voor de lange bal in de hoop dat Robin met zijn snelheid daarvan kon profiteren, alleen de aansluiting moet er dan wel zijn. En aangezien er teveel ruimte tussen de linies kwam te liggen, werden we daarop afgestraft en gingen we rusten met een 0-6 achterstand. In de kleedkamer werd er unaniem besloten dat we wat moesten veranderen en hoe we dat moesten gaan doen. De spelers hadden hun ideeën over wat beter moest en waar we op moeten letten er eerlijk gezegd ging dat vanaf het begin tweede helft best goed. Ze corrigeerden elkaar en ze accepteren dat ook.

De tweede helft was een kopie van de eerste. In het begin aardig meevoetballen en dan toch het deksel op de neus krijgen. Bij een stand van 0-8 was daar dan toch eindelijk ons moment. Robin krijgt de bal in de zestien en heel beheerst maakte hij ons enige doelpunt. Drie keer raden aan wie hij dacht op dat moment en aan wie hij deze goal opdroeg…… In het vervolg gaf de scheidsrechter ook nog eens 2 penalties aan Elistha. De eerste keer was Fleur vakkundig te laat en de tweede keer kreeg Freek de bal ongelukkig tegen zijn hand, waardoor deze ietwat geflatteerde uitslag op het scorebord terechtkwam. Gezien de resultaten zijn we in ieder geval wel constant.

Gelukkig hadden we vandaag een sportieve tegenstander die er de lol wel van inzag en verbaasd waren dat onze jongste speelster pas 15 !! jaar oud is. Er bleven na afloop nog een paar gasten gezellig wat drinken en die wensten ons heel veel succes voor dinsdag, als onze volgende wedstrijd tegen Krayenhoff 3 (….) op het programma staat.

Op het terras was het daarna weer gezellig, want om 15 uur moest het tweede elftal tegen Spero voetballen en in verband met personele problemen was er gevraagd of er een paar spelers van ons mee konden en wilden doen. Dus Ante, Bob, Robin en Freek werden hartstochtelijk toegejuicht toen ze uit de kleedkamer kwamen. Het hele team bleef kijken om de verrichtingen gade te slaan van onze boys. Ze verloren met 1-5 en deden het alle 4 naar behoren, maar dankzij Freek die als een malle stond te keepen bleef het hierbij en het enige doelpunt werd gescoord door Robin. Alsof het zo moest zijn……

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!