Zwaluwen Jeugd Beker O14 poulefase Groep 3 08

6665CB
DRIEL
tel. 026-4742185

Door Vincent Konijnenberg.

Aan het begin van de middag was t weer zover.  De jongens en meiden van Valburg mochten weer de wei in. Deze keer tot ieders genoegen (proef de ironische ondertoon) een wei met echt gras in Driel. Ondanks afgelopen woensdag was er de goede moed. Vanaf het begin was het duidelijk dat deze tegenstander niet zo veel sterker hoefde te zijn. Wel was het Driel dat het meest aan aanvallen toe kwam. Maar dit werd redelijk opgevangen en na verloop van tijd kregen wij ook wat in de melk te brokkelen. Echte kanzen kregen wij niet maar voor Driel bleef het ook bij mogelijkheden. Bij 1 van de mogelijkheden kwan de voorzet ongelukkig tegen het lichaam van Anne waardoor Damian kansloos was om de 1-0  te voorkomen.  Hierna kregen wij ook mogelijkheden alleen ontbrak het bij ons aan geluk. Of ontbrak t ongeluk bij Driel. Helaas scoorde Driel nog voor rust uit een makkelijk verkregen penalty een 2de keer. Na de rust bleven we strijden en zagen vele doelpogingen van Driel naast, over of vroegtijdig door de verdediging of door de goed keepende Damian gekeerd worden. Jammer genoeg liepen ze wel uit tot 5-0. Ook nu werd er niet getreurd maar juist t tegenovergestelde.  Enkele kregen het op de heupen en werd er het laatste kwartier met vuur passie en wilskracht geknokt. Dapper ten aanval werd in het 16 metergebied het textiel van het tenue van Marius getest. Maar waar de bal de eerst helft nog op DE stip ging bleef het hierbij een hoekschop. Deze leverde een 2de op. Deze 2de van Jurre W kwam mooi voor het doel waar de bal voor de voeten van Marus viel. Deze kon de eer van Valburg redden door 5-1 binnen te schieten. De laatste 10 minuten werd er in de inmiddels vallende regen nog wel aangedrongen maar bleef de stand ongewijzigd. Een leuke pot met potentie voor de volgende.