Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Pechdag

Pechdag

SC Valburg 3JM

0 - 17

Trekvogels 6

Competitie

6e klasse 16

Datum

25 september 2021 13:45

Scheidsrechter

H. van Meel

Accommodatie

Sportpark 't Kasteel
Stationsstraat 30
6675AW
VALBURG
tel. 0488-431358

Traktatie: Fleur

Door Pierre Peperkamp.

Vandaag is de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen en de spanning is de hele week al voelbaar. Diverse oorzaken liggen er aan ten grondslag dat de aanloop naar deze match niet bepaald soepel verloopt. Op de training verschijnen er maar 10 waarvan er ook nog eens 2 half geblesseerd zijn maar toch op wilskracht mee willen doen. Vervolgens komen er 4 ziekmeldingen binnen van koorts, hoesten en griep en het is maar de vraag of dat op zaterdag over is. Tot slot moest er op vrijdagavond ook nog halsoverkop een andere scheidsrechter worden gezocht omdat de eigenlijke leidsman ook door ziekte was geveld. Gelukkig werd Nico Schollink bereid gevonden om de fluit te pakken, waarvoor hartelijk dank.

Met een niet fitte Robin, Ante op de bank, geblesseerde Freek en de afwezigen Jari, Sam en Bob trapten we het seizoen af met een vrij gehavend elftal. Gelukkig hebben we een verse kracht erbij gekregen in de persoon van Tigo die een hoop body en energie meeneemt en dat sloeg de eerste 20 minuten ook wel aan in het team. Er werd compact gespeeld en er waren wat kansjes over en weer. Vooral 2 mooie kansen voor Robin en Tigo werden ternauwernood voor de lijn gekeerd. Maar toen de Trekvogels eenmaal het eerste doelpunt hadden gemaakt, bleef er niets meer van ons over. Het heeft in dit geval geen zin om het mooier te maken dan het is, we werden gewoon volledig weggespeeld. Het was te merken dat we overal een stap te laat waren, spelers niet op hun eigen positie konden spelen en we vooral in conditioneel opzicht zwaar te kort kwamen. En dat is nou net datgene waar we aan ten onder gingen. We stonden erbij en keken er naar en met de rust stond het dan al 0-9.

De tweede helft verliep precies hetzelfde; posities werden niet over genomen en iedereen deed maar wat, de lijn was er volkomen uit. De trainer is hier verantwoordelijk voor, maar het zat niet goed in de koppies vandaag en de gasten liepen dan ook soepel uit naar 0-17. Iedereen had zich wat anders voorgesteld, maar het zat er niet in vandaag. Het enige positieve aan deze wedstrijd was het feit dat we een zeer sportieve tegenstander hadden die geen onnodige overtredingen nodig had waardoor iedereen blessurevrij van het veld kwam. Behalve Wiebe….. Eerst een bal in het kruis, wisselen, er weer in, ongelukkige tik tegen de enkel, wisselen, er weer in, vervolgens weer ergens au, wisselen en dan nog een paar minuten aan het eind meedoen.

Ze hebben allemaal echt hun best gedaan, maar het lukte allemaal niet en je merkt dat het verschil in leeftijd toch mee speelt. Aarzelend contact zoeken en bang om een overtreding te maken, we moeten leren er mee om te gaan dat wij erg jong zijn ten opzichte van de tegenstander en iedereen moet wel beseffen dat we een juniorenteam zijn in een seniorencompetitie heren!! Werk aan de winkel dus en volgende week weer vol goede moed de wei in.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!