Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Derby

Derby

SVHA 2

13 - 0

SC Valburg 3JM

Competitie

6e klasse 16

Datum

2 oktober 2021 15:30

Scheidsrechter

M.M.G.H. Knoops

Accommodatie

Sportpark De Zandakkers
De Zandakkers 43
6674DH
HERVELD
tel. 0488-452909

SVHA 2 – Valburg 3JM  13-0  02-10-2021

Traktatie: Snackbar Speijs

 

Door Pierre Peperkamp.Deze zaterdag stond de derby tegen SVHA op het programma, altijd een speciale wedstrijd. Met een voltallige selectie reisden we af naar Herveld om te proberen de bittere nasmaak van de vorige ronde weg te spoelen. Maar ook hier stonden er flinke jongens in het veld zodat we al van te voren wisten dat het een moeilijke pot zou worden. De woensdag ervoor op de training hadden we een groepsgesprek gehad waarin is aangegeven op welke onderdelen we moeten verbeteren en waar we op moeten letten en de eerste 20 minuten leek het erop dat dat goed werd opgepikt. We probeerden het balletje makkelijker rond te spelen en dat lukte ook doordat men meer coachte en bewoog in het veld. We creeërden bijna niks, maar de tegenstander kreeg ook bijna geen poot aan de grond. Het zag er verzorgder uit dan de voorgaande wedstrijden dus een beetje hoop op een betere afloop was er wel. Totdat het noodlot alsnog toesloeg….. Na een vlotte combinatie via de zijkant was het simpel binnentikken en stond de 1-0 op het bord. Als klap op de vuurpijl viel ook Ante nog eens uit met een spierblessure en waren we niet bij machte om onder hun druk uit te voetballen. Met een tegenvallende 7-0 gingen we naar de thee.

    

Voordat de tweede helft begon, gaf Wiebe aan dat hij last had van zijn been en liever op de bank wilde zitten om het rust te geven. Met Kelt op zijn plaats en Freek op het middenveld begonnen we waar we waren geëindigd. Maar na een kwartier kregen we de volgende tegenslag te verwerken; Freek viel uit met een voetblessure. Het werd dus improviseren en aan voetballen kwamen we niet meer toe en moesten ons beperken tot schade-preventie om de score niet nog hoger te laten worden. Het beetje geluk dat we hadden is dat SVHA best wel wat verprutste en dat Sam veel ballen tegenhield met elk deel van zijn lichaam. Iedereen deed zijn uiterste best om er iets van te maken en de groen-witte tegenstander tegen te houden hoe en waar ze maar konden. En dat deden ze met verve en we konden niet ontkennen dat we blij waren toen de scheidsrechter affloot voor het einde.

 

Er valt wel een conclusie te trekken; we zijn te jong en te onervaren voor deze competitie, maar er is geen alternatief. Normaal gesproken is dit niveau veel te hoog voor ons en voetbalt de tegenstander makkelijker, zijn fysiek sterker en komen wij simpelweg tekort tegen deze teams. Het is frustrerend dat we niet bij machte zijn om de tegenstander onze wil op te leggen, maar we zijn er van overtuigd dat we het tij kunnen doen keren en hier alleen maar sterker van worden en we proberen er met zijn allen alles aan te doen om dit voor elkaar te krijgen en daar hoor ik ze niet over klagen. Ze beseffen allemaal in welk schuitje we zitten, maar weten ook dat het niet makkelijk wordt. En dan kun je nog zo goed met elkaar opschieten en plezier hebben, als dit elke week gebeurt gaat de lol er ook gauw af. We moeten dus ervoor waken dat de negativiteit gaat overheersen en er met zijn allen er alles aan doen om de sfeer goed te houden en naar het kantelpunt toe werken zodat we ook positieve resultaten kunnen gaan boeken. Daarin hebben ze sturing en steun nodig en wij als staf de kennis om ze dat te kunnen geven. En daar blijven we aan werken, want we zijn SAMEN ÉÉN.  

 

Na afloop stond de volgende verrassing voor ze op het menu: Bij terugkomst in Valburg moesten ze parkeren bij de Viersprong en gingen we met zijn allen eten bij het eethuis van SPEIJS, alwaar ze een frietje en een snack kregen aangeboden. Onze grote dank gaat dan ook uit naar de mensen die daar werken en die dit mogelijk maakten om als sponsor onze innerlijke mens te mogen versterken. Echt fantastisch dat mensen dit voor ons doen!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!