Scheidsrechter

S.P. Vos

Accommodatie

Onbekend

Door Vincent Konijnberg.Vandaag kwamen de buren uit Elst op bezoek. De koploper Spero was de tegenstander.  Als eerst moesten er personele problemen opgelost worden. Tot gisteren avond zouden we 12 spelers op he wedstrijdformulier hebben echter Amjad meldde zich vrijdagavond pas af. Nu kun je prima met z'n elven een wedstrijd volbrengen alleen was er de pech dat Dion ziek werd. Op het laatste moment nog wat versterking in gevlogen in de vorm van Ot en Malte van de JO11 en gelukkig met de eigenwijze Faye die tegen doktersadvies in toch wilde voetballen kregen we toch 13 "man" op t veld.

Dat Spero koploper in de competitie is was snel te merken want ons spel bestond voor 95% uit tegen houden. Dat Spero geen gebruik maakte van de geboden vrijheden en ruimte was een geluk voor ons. Waar bij bal verlies vooral door ons werd gekeken hoe een ander het wel zou oplossen was het voor Spero prijsschieten. Door goed keepen van Damian en het slechte afronden van Spero was de achterstand met rust "slechts" 0-5. In de rust geprobeerd om met wat klein verschuivingen de koppies omhoog te krijgen en houden. De koppies hoog houden lukte aardig ondanks een aantal snelle tegendoelpunten en zelfs de pech van een strafschop tegen.

Door dat de achterstand zo groot was geworden liet Spero ook enkele steekjes vallen en kon Marius uit een scrimmage na een hoekschop de bal in het netje werken. Ook kon Chad zich een keer langs de verdediging werken en de te ver voor de goal staande keepster met een schot van een meter of 30 verschalken. De eer van Valburg was toch een beetje gered zo. Helaas zal de 2 -14 nederlaag toch de boeken ingaan. Volgende week weer een kans.