Door spelen, rusten of naar de dokter? 

Amateurvoetballers willen als ze een blessure hebben meestal zo snel mogelijk verder spelen. De “Blessure adviseur” geeft de speler inzicht in de aard van de blessure en laat zien wat de sporter daar zelf aan kan doen.

De “Blessure adviseur” is ontstaan uit de samenwerking tussen Sportgeneeskunde Nederland, het Sportmedisch Centrum KNVB, VeiligheidNL en Zilveren Kruis Achmea. Op een virtueel lichaam geeft de voetballer aan waar de klacht zich voordoet. Aan de hand van 5 simpele vragen krijgt de voetballer informatie: 

  • ·         Welke blessure heb ik mogelijk en wat houdt dit in?
  • ·         Wat betekent het voor mij persoonlijk en wat kan ik er zelf aan doen?

 

Bondsarts van de KNVB Edwin Goed hart: “het is een laagdrempelig hulpmiddel voor amateur voetballers wat kan helpen bij de afweging, heb ik wel of geen zorg nodig? Natuurlijk neemt het nooit de functie van een arts, fysiotherapeut of sportmasseur over. Maar het geeft voetballers wel inzicht in hun lichaam en een mogelijke blessure. En als de voetballers zorg nodig hebben, kunnen ze op de website direct de juiste weg vinden. Het is mooi dat de voetballer zelfbewuster kan oordelen en dus ook zelfstandig herstelbevorderende en versterkende oefeningen doet.”

De ‘blessure adviseur” is te raadplegen via:

www.sportzorg.nl/blessure-adviseur-voetbal

Friday, January 31, 2014 10:28:00 PM Categories: nieuws

Nieuwsbrief januari 

De SC Valburg Nieuwsbrief januari 2014 is verschenen met onder andere de volgende items:

  • Job Landman ook volgend seizoen hoofdtrainer
  • 1e (voetbal-)seizoenshelft SC Valburg
  • Drukbezochte Nieuwjaarswedstrijd en -receptie
  • Start 2e seizoenshelft: wedstrijden, scheidsrechters en kantinediensten

De nieuwsbrief is hier te vinden.

Wednesday, January 29, 2014 10:41:00 PM Categories: nieuws

Kantinerooster 

In de bijlage vind je het kantinerooster van SC Valburg tot het einde van het seizoen.

Tevens is een toelichting bijgevoegd met de belangrijkste aandachtspunten die je moet weten als je kantinedienst hebt.

pdf pdf
rooster toelichting
Wednesday, January 29, 2014 10:17:00 PM Categories: nieuws

Uit de oude doos (1998) 

Zondag 19 april 1998 was een mooie dag voor SC Valburg! Op die datum vierde het eerste elftal van de Sportclub haar laatste kampioenschap. Oud-speler Erwin Fransen heeft de hoogtepunten van deze dag samengevat in een mooie video.

Friday, January 17, 2014 10:24:00 PM Categories: 1e Oude doos

Job Landman ook volgend seizoen hoofdtrainer 

Job LandmanJob Landman en het bestuur van SC Valburg hebben besloten hun samenwerking minimaal met een jaar te verlengen.

Het bestuur is zeer tevreden met de huidige werkwijze van de trainer die overkwam van Bennekom 2 en dit seizoen voor het eerst de hoofdmacht onder zijn hoede heeft.

Ondanks de wellicht nog tegenvallende prestaties van het vaandelteam is men zeer te spreken over de werkwijze van Landman. "We hebben veel vertrouwen in de trainer. En dan spreek ik niet alleen namens het bestuur, maar voor alle geledingen binnen de vereniging. Een langere samenwerking is dan ook een logisch gevolg daarvan en we zijn blij dat Job ook volgend seizoen hoofdtrainer van Valburg is.", aldus voorzitter Henrie Janssen.

Thursday, January 16, 2014 7:52:00 PM Categories: 1e nieuws

F1 kampioen 

F1 kampioenHet is alweer een tijdje geleden, maar van kampioensfoto's kunnen we er natuurlijk niet genoeg hebben! De F1 werd ongeslagen kampioen van de najaarscompetitie en maakte de tocht op de platte kar door het dorp. De foto's zijn hier te vinden.

 

Thursday, January 9, 2014 4:28:00 PM Categories: jeugd kampioen nieuws