Quick 88 Vr - SC Valburg Vr.  

Vanavond {Vrijdag 15 januari} stond er voor ons een vriendschappelijke wedstrijd in Nijmegen op het programma .
De wedstrijd ging in de eerste 15 min gelijk op. Er waren niet veel kansen maar wel mogelijkheden om de score te openen.
Het was Quick die de score opende en ons op een 1-0 achterstand bracht. Wij raakten door deze tegenvaller niet uit balans en bleven gewoon voetballen en zochten weer gewoon de aanval. Na ongeveer 30 min was het onze voorstopper Renske Van Dijk die Esther Jansen met een mooie steekpass vrij voor de goal bracht en beheerst de 1-1 op het scorebord bracht.
Na deze verdiende gelijkmaker gingen wij iets gecontroleerde voetballen en namen de 1-1 mee naar de rust.
In de 2e helft hadden wij meer controle over de wedstrijd en speelden op dat moment goed en gedisciplineerd voetbal.
Ik zag als Coach steeds meer spel momenten die ik ook op de training zie, maar ook de vrouwen van Quick konden een aardig potje voetballen. De spitsen waren erg gevaarlijk maar onze achterhoede stond als een huis.
Het middenveld kreeg steeds meer de overhand en brachten onze 3 spitsen steeds weer gevaarlijk in stelling.
Zij waren vanavond een ware plaag voor de verdediging van Quick en verstoorden steeds de opbouw.  Na 70 min viel uiteindelijk de verdiende 2e Goal. Het was nu Marina van Meel die rechtsbuiten Marlot Hoekzema met een mooie pass vanuit het middenveld in stelling bracht en laats genoemde aarzelde geen moment en schoot vanaf ongeveer 20 meter hard binnen. 1-2. Met nog ongeveer 15 min te spelen kregen wij nog een paar kleine kansjes op de 1-3 maar net naast en een goede keepster van Quick stond een 3e treffer in de weg. Na 90 minuten stond er een mooie en zeer verdiende 1-2 op het scorebord. Mede door de harde werklust en het goede voetbal hebben wij deze wedstrijd gewonnen.
Het is voor een Coach heerlijk om te zien wat deze dames in hun mars hebben . hard en goed trainen met een overigens zeer goede Training opkomst leid tot dit soort wedstrijden en biedt perspectief voor de toekomst.

 

Wednesday, January 20, 2016 9:26:00 AM Categories: Dames wedstrijdverslag

Nieuwjaarswedstrijd en –receptie 2016 

Op 3 januari vond weer de traditionele Nieuwjaarswedstrijd. Spelers van de huidige selectie namen het op tegen een selectie van oud-eerste elftalspelers en huidige jeugdtrainers. Dit alles onder leiding van coach Henk van Cleef. Uiteindelijk bleek de zware omstandigheden de oudere generatie de das om te doen. Het werd uiteindelijk 9-0.

Na afloop werd er tijdens de drukbezochte Nieuwjaarsreceptie stilgestaan bij het noodgedwongen afscheid van onze huidige spits Wouter Meijs. Hij wordt binnenkort geopereerd. Hem werd een door de selectie gesigneerd shirt aangeboden met zijn vaste rugnummer. Hoofdtrainer Job Landman gaf hem naast mooie woorden ook een persoonlijk cadeau. In het afscheidswoordje van Wouter deed hij de belofte om terug te keren bij de club als jeugdtrainer.

In de korte speech die volgde van voorzitter Henrie Janssen ging hij met name in op het bijzondere jaar dat 2016 voor SC Valburg in. We vieren immers ons 70-jarig bestaan. Daarnaast gaf hij aan dat het bestuur al geruime tijd in gesprek is met de gemeente over de trainingsfaciliteiten. Tot nu toe zonder resultaat. Als club zetten we continue stappen vooruit, maar met het trainingsveld zijn we 20 jaar terug in de tijd gegaan. Het feit dat we nu beschikken over een relatief klein zandveld als trainingsveld is niet meer van deze tijd. Daar moet iets aan gedaan worden.

zie foto's onder Fotoboek

 

Thursday, January 14, 2016 8:11:00 PM Categories: nieuws

Oefenwedstrijden in Veenendaal 

Hallo Allemaal

 

Allereerst voor een ieder de beste wensen voor 2016en dat het een leuk en sportief jaar mag worden.

Ook zijn er nog wat oefenwedstrijden vast gezet zoals eerder met elkaar afgesproken.

 

Voor ZATERDAG 16 Januari 2016 bij de Merino’s in Veenendaal, Sportpark de Groene Velden

 

  9.00 uur de Merino’s F1            tegen SC Valburg F1

  9.00 uur de Merino’s E1            tegen SC Valburg E2

11.30 uur de Merino’s D2 (7tal) tegen SC Valburg E1

 

Voor ZATERDAG 23 Januari 2016

  9.00 uur de Merino’s D1 tegen SC Valburg D1

10.15 uur de Merino’s C1 tegen SC Valburg C1

12.00 uur de Merino’s B1 tegen SC Valburg B1

 

Let op………wedstrijden worden gespeeld op KUNSTGRAS en Merino’s is ook een BLAUWE club

 

Hopende jullie hiermede voldoende te hebben ingelicht.

 

Met vriendelijke sportgroeten

Cees Hensen

TJC-SC Valburg

 

 

Thursday, January 7, 2016 11:41:00 AM Categories: agenda nieuws