Verslag SC Westervoort B2 - SC Valburg B1 

Westervoort – Zaterdag 26 oktober 2013, de vierde wedstrijd van de competitie alweer. Het was even schrikken toen we het veld op kwamen en de tegenstander zagen. Was dit de ploeg waar we tegen moesten voetballen vandaag? Het waren grote mannen, waarbij onze spelers in het niet vielen.

Gelukkig viel het alles mee in de wedstrijd en waren de teams aan elkaar gewaagd, al was het Westervoortse team wel iets feller in het spel en het kwam na 20 minuten voetballen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. De 2-0 van Westervoort viel op een ongelukkig moment, net voordat de scheidsrechter affloot voor de rust.

SC WEstervoort B2 - SC Valburg B1Om tegen een 2-0 achterstand aan te kijken tijdens de rust is nooit echt leuk, maar toch was er nog niets verloren, want gezien het spel van SC Valburg bestond er altijd nog een kans om terug te komen tijdens deze wedstrijd. Dit deden ze dan ook door een mooie kopbal van Roy van Noordenburg, 2-1. De domper was dan ook groot dat uit het niets Westervoort  3-1 scoorde. Gelukkig kwam Valburg wederom terug in de wedstrijd door een prachtig doelpunt van Boy van Kleef.

De gelijkmaker zat zeker in de lucht, maar helaas was het fluitsignaal van de scheidsrechter onverbiddelijk en zwaar teleurgesteld reden we huiswaarts.

Saturday, October 26, 2013 7:16:00 PM Categories: B1 nieuws

Slecht begin tweede helft doet SC Valburg de das om 

Na de afgelasting van afgelopen week kon de wedstrijd tegen het Maasbommelse DBV al gelijk ingehaald worden. Dit aangezien er deze zondag bekerwedstrijden op het programma stonden. Beide teams waren reeds in de poulefase uitgeschakeld.

Zoals vaker ging de wedstrijd in het begin redelijk gelijk op en had DBV geluk dat een afstandsschot van Jan Krijnen net over de kruising van hun doelman verdween.  Na een minuut of 8 spelen werd een uitstekende sliding van een Valburgse verdediger door de, zeer pietluttig leidende , scheidsrechter Benali geïnterpreteerd als een terugspeelbal. Een beslissing waar zowel de thuisclub als de gasten erg vreemd van opkeken. Met de vrije trap op 7 meter van de goal wist de speler van DBV wel raad en schoot deze hard in het dak van het doel, 0-1. Gelukkig raakte SC Valburg niet in paniek van deze snelle achterstand en profiteerde Erwin Bouwman na een kwartier spelen van een matige uittrap van de keeper van de gasten. Met een fraaie boog schoot hij van een kleine 30 meter de gelijkmaker binnen. Ondanks een enerverende eerste helft met kansen over en weer werd er voor rust niet meer gescoord waardoor beide teams met een 1-1 stand de kleedkamer op konden zoeken.

 

Ondanks het advies om toch vooral scherp aan de tweede helft te beginnen ging het helaas weer mis. Na 3 minuten wist de aanvaller van DBV wel raad met de vele ruimte die hij kreeg en schoot van dichtbij de 1-2 binnen.  Toen  10 minuten later wederom een speler van DBV alle ruimte kreeg in het 5 meter gebied en ongehinderd de 1-3 kon binnen koppen was de wedstrijd gespeeld. SC Valburg kwam er nauwelijks meer uit. Waar gehoopt werd op een snelle aansluitingstreffer werden er nauwelijks  nog kansen gecreëerd. De gasten bleken in de tweede helft toch een maatje te groot en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de 1-4 eindstand.

Zeker op basis van de tweede helft een terechte uitslag. Had SC Valburg het spel van de eerste helft vol weten te houden dan had er wellicht meer ingezeten. 

Aankomende zondag kans op eerherstel. De uitwedstrijd tegen DSZ uit Boven Leeuwen zal om 14:30 uur beginnen. 

Wednesday, October 23, 2013 9:56:00 PM Categories: 1e nieuws

Verslag ONA'53 B2 - SC Valburg B1 (beker) 

Wageningen – Zaterdag 19 oktober 2013 stond de bekerwedstrijd tegen ONA’53 B2 op het programma. 

Al vrij vlot in de eerste helft moest het Valburgse team tegen een 1-0 achterstand aan kijken. Gelukkig wist Koen Maassen al snel uit een schitterend genomen vrije trap de stand weer gelijk te maken. Daarna waren het vooral de Valburgse spelers die het spel bepaalden. De alerte Remi  Brunink wist een slechte uittrap van de keeper van ONA te onderscheppen en scoorde de 1-2. Youri Buil wist na een eerder opgelegde kans uiteindelijk toch de 1-3 te scoren.

ONA'53 B2 - SC Valburg B1In de tweede helft was het 4e doelpunt voor Bastiaan van der Horst. ONA wist de enige kans in de tweede helft doelpuntrijk af te sluiten en scoorde de 2-4. Daarna was Valburg heer en meester, dit blijkt ook uit het scoreverloop. Remi Brunink scoorde zijn 2e goal van de wedstrijd en bracht de stand op 2-5, ook Bastiaan van der Horst scoorde 2x en vergrootte de voorsprong naar 2-6. En of dit nog niet genoeg was scoorde Daan Jansen met het hoofd de 2-7. Ook Roy van Noordenburg pikte zijn doelpuntje mee en zette de stand hiermee op 2-8. Het laatste doelpunt was wederom van Daan Jansen en hij bepaalde de uitslag uiteindelijk op 2-9.

Helaas bleek deze prachtige uitslag niet genoeg te zijn om door te bekeren.

Saturday, October 19, 2013 6:09:00 PM Categories: B1 jeugd nieuws

Trainingsschema 

Er is een nieuwe versie van het trainingsschema beschikbaar. Hierin zijn de trainingen van de meiden en de voetbalschool opgenomen. Het schema is hier te vinden.

Saturday, October 19, 2013 5:52:00 PM Categories: jeugd nieuws

Verslag SC Valburg B1 - VDZ B3 

VALBURG – zaterdag 12 oktober 2013 werd er om 13.00 uur gevoetbald tegen VDZ B3. Al vanaf de 1e minuut liep het niet in het Valburgse team. Wat er precies aan de hand was, is nog steeds niet duidelijk, maar in de 1e helft leek het wel of onze jongens voetballes kregen van VDZ B3.

Uiteraard kon een tegendoelpunt dan ook niet uitblijven, in de 16e minuut kwam VDZ op een verdiende voorsprong. Twee minuten later vergrootte het deze voorsprong naar 0-2. Omdat geen enkele bal goed in de voeten van een medespeler werd gespeeld, probeerde Daan Jansen het maar eens  met een schot van afstand. Geholpen door een speler van VDZ die het schot van richting veranderde kwam Valburg weer terug in de wedstrijd: 1-2. Helaas scoorde VDZ net voor rust uit een corner de 1-3.

Na een donderspeech van de Valburgse coach, leek het de eerste minuten van de 2e helft iets beter te gaan lopen bij de Valburgse jongens. Maar helaas was dit van korte duur. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd gaf VDZ Valburg de genadeslag door 1-4 te scoren en of dat nog niet erg genoeg was scoorde het ook nog de 1-5.

Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten en met opgeheven hoofd en een positieve instelling gaan we ons voorbereiden op de volgende wedstrijd.

Saturday, October 12, 2013 9:10:00 PM Categories: B1 foto jeugd

Laptop gezocht 

Voor het permanent tonen van een presentatie in onze kantine zijn we op zoek naar een laptop. De laptop moet voldoen aan de volgende systeemvereisten:

- mogelijkheid tot een internetverbinding
- minimaal 256 MB RAM
- Windows XP of hoger

Heeft u nog een ongebruikte laptop staan die u een tweede leven gunt op sportpark 't Kasteel? Laat het ons weten via info@scvalburg.nl!

Saturday, October 12, 2013 7:04:00 PM Categories: nieuws

Tweede helft geeft vertrouwen voor de toekomst  

De uitwedstrijd tegen AAC-Olympia, de fusievereniging uit Horssen en Altforst-Appeltern was er één met twee gezichten waarbij SC Valburg aanspraak maakte op meer dan het uiteindelijk kreeg. Dit ten eerste door zelf in oude fouten te vervallen en ten tweede door een arbitrale blunder op een redelijk cruciaal moment in de wedstrijd.

Zoals vaker dit seizoen was de eerste grote kans voor SC Valburg, een vrije doortocht van Erwin Bouwman na 3 minuten spelen leverde geen doelpunt op wat eigenlijk toch wel had gemoeten. Het moeilijk scoren is toch een probleem dit jaar net als het te gemakkelijk weg geven van tegendoelpunten. Dit laatste gebeurde in de 8e en de 20e minuut waardoor de thuisploeg, geheel onnodig, op een 2-0 voorsprong kwam. Halverwege de eerste helft kreeg SC Valburg de grootste kans maar helaas schoot Jan Krijnen een terecht gegeven penalty niet goed in waardoor de keeper van de thuisclub makkelijk redding kon brengen. Nadat er rond de 30e minuut wederom sprake was van slecht verdedigen aan Valburgse zijde kwam de thuisclub gemakkelijk op 3-0 wat ook de ruststand was. Dit na een helft waarin de thuisclub iets beter was maar waar 3-0 toch enigszins geflatteerd was.

Na de thee was er een heel ander Valburg te zien, een Valburg dat zijn beste helft van het seizoen speelde. AAC-Olympia werd gelijk onder druk gezet en kwam nauwelijks meer van eigen helft af. Nadat er eerst een bal tegen de lat gewerkt werd profiteerde Erwin Bouwman iets later van een onoplettendheid in de defensie van de thuisclub. Hierna volgde er een aantal goede kansen voor SC Valburg waarbij het wachten was op de aansluitingstreffer. Die kwam er na een kwartier in de tweede helft, dacht iedereen… een prachtige volley van Jan Krijnen was onhoudbaar voor de keeper en waar iedereen al naar het midden liep besloot de grensrechter van de thuisclub dat hij de vlag niet voor niets in zijn handen had… waarbij er in dit geval absoluut geen sprake was van buitenspel wist deze onsportieve grensrechter de scheidsrechter hier toch van te overtuigen en dus werd deze fraaie treffer ten onrechte afgekeurd. Dit net op een moment dat de thuisclub aan het wankelen was kreeg het hulp uit onverwachte en onsportieve hoek. Het feit dat de scheidsrechter hierna toch aardig in het voordeel van SC Valburg begon te fluiten was misschien een signaal dat hij zijn eerdere beslissing toch wel in twijfel begon te trekken.

In het vervolg van de wedstrijd kregen beide ploegen nog enkele mogelijkheden maar zowel Barry Leenders (vervanger van de zieke Stan de Waard) als de keeper van AAC-Olympia hielden hun doel schoon zodat de eindstand 3-1 in het voordeel van de thuisclub werd. Een uitslag die Valburg totaal aan zichzelf te wijten had door het makkelijk weggeven van alle drie de tegendoelpunten en het niet maken van de eigen kansen. De tweede helft was het de bovenliggende partij en dat schept toch vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Het pakken van punten zal op basis van de tweede helft toch niet lang uit kunnen blijven.

De eerste mogelijkheid hiertoe is aankomende zondag in de thuiswedstrijd tegen DBV uit Maasbommel. De wedstrijd begint om 14:00 uur dus komt dan allen naar Sportpark ’t Kasteel.

Sunday, October 6, 2013 8:48:00 PM Categories: 1e nieuws

Foto's voetbalschool 

In het fotoboek staan nu foto's van de voetbalschool. Hiervan is op 4 oktober de tweede van de in totaal 20 trainingen gehouden. De foto's kun je hier bekijken.

Het schema voor de komende trainingen kun je hier inzien:

 

Sunday, October 6, 2013 12:04:00 PM Categories: foto jeugd