Valburg 1 - Edesche Boys 1 

*** Wedstrijdverslag ***

Afgelopen zondag moesten we aantreden tegen Edesche Boys. Een pot die gewonnen moest worden om aansluiting te krijgen bij de (sub)top. Onze eerste keeper Wilfred Jansen kon er vanwege zijn werk niet bij zijn, maar ook was hij donderdag geblesseerd geraakt aan zijn knie. We hopen dat het meevalt, maar het ziet er niet goed uit. Hij werd vervangen door Frank Schoenmaker. Chris van Tongeren was er na een blessure weer bij om in te vallen, Mark Houterman begon weer in de basis na zijn blessure. 

De eerste helft ging redelijk gelijk op, in de 35ste minuut kwam Valburg op voorsprong door alweer Wouter Meijs, maar 2 minuten later was het alweer 1-1. Onze trainer Job Landman gaf in de rust ook aan dat er een tandje bij moest, anders konden we wel eens met lege handen komen staan. 

De tweede helft was maar amper bezig toen er werd gefloten voor een overtreding gemaakt door Wouter Meijs. Hij had er zelf het meeste last van en bleef liggen. Terwijl enkele spelers van de tegenstander er op wezen dat er een blessure was, werd de vrije trap toch snel genomen. Voor de spelers van Valburg wisten wat er aan de hand was, lag de bal er al in 1-2. Ondanks de protesten vanaf de kant en uit het veld werd de treffer goedgekeurd. Je kunt het onsportief van Ede of onoplettend van ons noemen, maar het feit was daar. 

Er moest dus uit een ander vaatje getapt worden en na 10 minuten werden Jan van Noordenburg  en Ronald Schouten gewisseld voor Tim Maassen en Chris van Tongeren. Hopende op nieuwe impulsen gingen we er weer vol voor. Het duurde een kwartier en toen maakte Chris de 2-2. Maar toch kwamen we weer achter 2-3. De oorzaak was een verkeerde terugspeelbal, de tegenstander kwam hierdoor 1 op 1 met Frank, onze keeper, die in eerste instantie nog een goede redding had. Maar de rebound ging er alsnog in. Het zat dus niet echt mee. Er werd wel hard gewerkt, maar ons spel was nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Met hangen en wurgen kon Tim Maassen in de 80ste minuut toch nog de 3-3 aan laten tekenen. 

In de tussentijd was ook Lars Paul nog geblesseerd uit gevallen, hij werd prima vervangen  door Paul Biersma, die ook al een wedstrijd met het 2de in zijn benen had. Al met al valt niemand wat te verwijten, maar we hopen dat we toch weer in ons goede spel van vorig seizoen zullen komen. Maar als we allemaal hard blijven werken zal het spel echt nog gaan verbeteren. 

A.s. zondag zijn we vrij en de week erna, 01-11-’15, staat de uitwedstrijd tegen Arnhemia op het programma. Wanneer u in de gelegenheid bent, zien wij u graag daar. Uw steun is van harte welkom.

 

Leiding Valburg 1

Friday, October 23, 2015 9:01:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Algemene Ledenvergadering 

Op vrijdag 16 oktober was de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De door de voorzitter uitgesproken traditionele jaarrede en andere relevante stukken zijn hier (link naar Club -> Algemeen -> ALV) te vinden.

Sunday, October 18, 2015 5:06:00 PM Categories: nieuws

De Paasberg 1 - Valburg 1 

*** Wedstrijdverslag ***

De wedstrijd van afgelopen zondag heeft aangetoond dat we aan een lastig seizoen bezig zijn.
Hoewel de Paasberg wel een aantal plaatsen boven ons stond, hadden we met een overwinning wel de aansluiting kunnen krijgen. We begonnen goed aan de wedstrijd, maar het was snel duidelijk dat ze elkaar makkelijker vonden dan wij. Individueel vaardige spelers die wel een balletje kunnen trappen.

In de eerste helft kwamen we na een kwartier met 1-0 achter, maar ondanks enkele grote kansen voor de thuisploeg, vielen er voor de rust niet meer doelpunten. In de rust hadden we ons voorgenomen er direct vol voor te gaan. De bedoeling was om was, als het kon een verdediger door te schuiven naar het middenveld om zo meer druk te creëren. Tijdens de uitvoering van het plan, direct na rust, kwam onze tegenstander via een counter op 2-0. In de 53ste minuut werd een zuiver doelpunt van de ingevallen Mark Houterman afgekeurd. Toen vrij snel hierna de 3-0 viel was de wedstrijd gespeeld.

Onze trainer paste nog twee wissels toe, Paul Biersma voor Ruben van Cleef en Tim Maassen voor Jan van Noordenburg, maar het mocht niet baten. Wouter Meijs wist nog wel de 3-1 te maken, maar na 90 minuten stond er 5-1 op het scorebord. Wat wel heel belangrijk is dat we het niet hebben laten lopen en tot het laatst streden voor een beter resultaat.

Dat brengt ons na 4 wedstrijden op 6 punten en een achtste plaats op de ranglijst.
A.s. zondag moeten we om 14.00 uur thuis tegen Edesche Boys, een directe concurrent voor ons. We hopen dus op een goed resultaat en voldoende steun van onze supporters. Hopelijk tot dan.

Begeleiding Valburg 1

Thursday, October 15, 2015 7:09:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

SC Valburg VR1 - VV Trekvogels VR3 

*** Wedstrijdverslag ***

Na de klinkende zege van vorige week {2-5} in Wijchen tegen de vrouwen van Woezik. kwamen nu de vrouwen van Trekvogels naar SC Valburg​.de laatste keer dat wij tegen trekvogels speelde {vorig seizoen} hadden wij veel moeite met deze ploeg en speelden wij thuis 1-1. vandaag moest dat anders en de opstelling was ook enigszins aangepast. in een zeer aanvallend 4-3-3 systeem met eigenlijk 6 aanvallende middenvelders probeerden wij vanaf de eerste minuut een stempel te drukken op de wedstrijd. we begonnen uitstekend aan de wedstrijd en waren erg fel in de duels. ondanks dat wij de wedstrijd domineerde kwamen wij toch op een 0-1 achterstand.na deze tegenvaller bleven wij toch de wedstrijd controleren en gingen de mouwen nog iets verder omhoog en werd er gestreden voor elke meter.

we kregen de eerste kans van de wedstrijd en die was gelijk raak.

Loes maakte het de achterhoede erg lastig en schoot knap de 1-1 binnen. vanaf die tijd was er maar één ploeg die speelde.niet lang na de 1-1 maakte Loes haar 2e doelpunt en stonden wij op een verdiende 2-1 voorsprong. wij werden steeds sterker en drongen  de Vrouwen van trekvogels steeds verder terug op eigen helft en creëerden een paar mooie kansen.uit een goed genomen corner was het nu de kopsterke Tessa die met een fraaie kopbal  tegenstander de keepster van trekvogels het na kijken gaf, 3-1

niet lang na de 3-1 scoorden wij ook nog uit een mooie aanval de 4-1. het was nu de linkshalf Yvonne J die van dichtbij de 4-1 binnenschoot. het was nu bijna rust, maar de dames van SC Valburg bleven druk uit oefenen op de verdediging van Trekvogels. net voor het rustsignaal scoorden wij ook nog de 5-1.

op een strak gegeven voorzet was het weer Loes die Alert reageerde en met een mooie sliding de bal achter de keepster van trekvogels werkte. daarna was het gelijk rust.

in de rust werden de situaties besproken van de eerste helft. de 2e heft begon zoals de eerste. naarmate de tweede helft vorderde werden wij wat slordig in de passes en kreeg trekvogels meer ruimte om te voetballen. maar de achterhoede stond vandaag als een huis en gaf geen goal meer weg. zelf  scoorden wij nog een mooie goal. het was weer Loes die de verdediging en de keepster het nakijken gaf en de, 6-1 binnen schoot dit was tevens haar 4e treffer vanmiddag. al met al een zeer verdiende 6-1  zege op de dames van trekvogels. het vrouwen team van SC Valburg krijgt steeds meer gestalte en ik ben blij dat ik daar een steentje aan bij mag dragen. we gaan met z'n allen een mooie tijd tegemoet

 

Trainer\coach

Herman van meel

Monday, October 12, 2015 8:25:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

Valburg 1 – CHRC 1 

*** Wedstrijdverslag ***

Na een weekend rust, doordat SC Oranje uit de competitie is, is onze tegenstander vandaag CHRC uit Renkum. Vorig jaar met redelijk wat moeite beide wedstrijden van hen gewonnen. Het is fysiek en verbaal een sterke tegenstander. Op z’n Hollands, harde tackles en veel scheldpartijen.

Dat het 2 weken geleden niet zo best was, is inmiddels bij iedereen duidelijk. Het voornemen is dan ook om het deze wedstrijd beter aan te pakken. Na de aftrap is dit ook direct zichtbaar, Valburg komt eigenlijk niet in de problemen. We hebben duidelijk meer de bal, passes komen aan en er wordt hard gewerkt. Het enige wat eraan ontbreekt zijn doelpunten, maar toch kunnen we gaan rusten met een 1-0 voorsprong. De uitstekende pass is van Lars en de uitstekende afwerking, waarvoor hij eerst 2 spelers het bos in stuurt, is van Daan.

Met een lekker gevoel de kleedkamer in. De tweede helft op dezelfde voet verder, maar wel proberen de score uit te breiden. Na een minuut of 10 in de tweede helft moet Jos uitvallen, als gevolg van een pittige overtreding uit de eerste helft. Paul komt erin en voert zijn taak als rechtsback prima uit. De 2-0 wil maar niet vallen en de gasten gaan alleen maar zwaardere overtredingen maken. De scheidsrechter laat veel meer lopen dan in de eerste helft, hierdoor dreigt het uit de hand te lopen. Ook verbaal worden allerlei verwensingen richting onze spelers en supporters geuit.

Door een smerige overtreding wordt Ronald uit de wedstrijd geschopt, zijn vervanger is Tim. Het blijft onrustig tot diep in de tweede helft, tot dat Wouter binnen 1 minuut de 2-0 en de 3-0 binnen schiet. Wanneer hij even later alleen naar de keeper kan voor zijn derde, vind de scheidsrechter het genoeg en fluit af.

Prima overwinning voor Valburg, complimenten voor Frank onze keeper die vandaag zijn debuut in het eerste had. Wij hebben nu 6 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week moeten we uit naar Paasberg, zal ook wel weer een gezellig partijtje worden.

 

Begeleiding Valburg 1

Wednesday, October 7, 2015 7:37:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Vrouwen van SC Valburg op bezoek bij de Vrouwen van Woezik 

*** Wedstrijdverslag ***

Vandaag moesten de Vrouwen van SC Valburg op bezoek bij de Vrouwen van Woezik.om 8:15 !! vertrokken wij uit valburg omdat wij al om 9:30 moesten voetballen. in een 4-4-2 opstelling begonnen wij sterk aan de wedstrijd en hadden ook veel balbezit.wij speelden de eerste twintig minuten veel op de helft van de tegenstander en creëerden een paar mooie mogelijkheden maar niet echt goede kansen om te scoren.
na ongeveer 25 minuten kregen wij de eerste goede kans om op voorsprong te komen. en het was gelijk raak. het was Danielle die het snelst reageerde op een mooie pass vanaf het middenveld en de keepster met een mooie schuiver verraste. 0-1. vanaf dat moment gingen wij nog beter spelen en kregen weer een paar mooie kansen om scoren.met nog ongeveer 10 minuten te spelen werd Danielle weer fraai bediend met een mooie lange pass. de bal stuiterde nog een keer op voor haar en met een mooie volley knalde zij hard de 0-2 binnen.niet lang daarna was het rust.
de 2e helft begon zoals de eerste. veel balbezit en we drongen Woezik steeds verder terug op eigen helft. bij de eerste kans was het al gelijk raak. een mooie voorzet vanaf de rechterkant werd door Yvonne Janssen mooi aangenomen en met links schoot zij de bal achter de keepster van Woezik. 0-3. na 20 minuten in de 2e helft speelden wij de achterhoede van Woezik via mooi combinatie voetbal helemaal zoek en het was nu Loes die met een mooie schuiver de keepster van Woezik het nakijken gaf. 0-4.
na dit doelpunt gingen wij wat slordiger spelen en Woezik werd wat sterker. zij scoorden 20 minuten voor tijd de 1-4. met nog een kwartier spelen kregen wij van de overigens goed leidende scheidsrechter een vrije trap op ongeveer de hoek van de 16 meter lijn.het was Marina die de toegekende vrije trap fraai binnen krulde. 1-5. op het einde scoorden de dames van Woezik nog de 2-5 maar de verdiende overwinning kwam niet meer in gevaar. al met al een zeer verdiende overwinning van een Team dat steeds meer gestalte krijgt, en dat door hard en goed te trainen beloond werd met de 3 punten

Trainer\coach

Herman van Meel

Monday, October 5, 2015 9:40:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag