Verslag SC Valburg B1 - AZ 2000 B1 

De tegenstander van vandaag is AZ 2000 B1 en staat allerlaatste op de ranglijst. Nu wil dit niet zeggen dat het een makkie wordt en dat werd het zeker niet deze middag. De laatste weken loopt het allemaal niet zo als het zou moeten in het Valburgse team.

 

Vandaag gingen zij echter voortvarend van start en het leek er even op dat ze hun voetbal talenten weer terug gevonden hadden. Maar helaas, niets was minder waar. Al snel voetbalden de jongens weer ver beneden hun kunnen. Toen de scheidsrechter floot voor de rust, moesten de jongens met een loodzwaar gevoel de kleedkamer in, aankijkend tegen een 0-2 achterstand.

 

Aanvoerder Daan Jansen voegde zich later bij zijn team aan, omdat hij naar een open dag van de HAN in Arnhem was geweest. Hij werd de 2e helft ingezet en bleek van onschatbare waarde voor zijn team. Hij scoorde al snel  de aansluitingstreffer en er gloorde weer hoop aan de horizon. Reserve aanvoerder Yvo Kooijman maakte de gelijkmaker en de vreugde was groot aan Valburgse zijde.

 

Na een overtreding binnen de 16 meter op Yvo Kooijman kon de scheidsrechter niet anders dan een penalty geven aan de thuisclub. Daan Jansen nam plaats achter de bal en wist koelbloedig de winnende treffer voor zijn team te scoren.

SC Valburg B1 - AZ 2000 B1

 

Saturday, November 23, 2013 9:16:00 PM Categories: B1 nieuws

Verslag Algemene Ledenvergadering 2013 

Het verslag van de Algemene Ledenvergadering 2013: 

Klik hier om het verslag ALV 2013 te openen

Saturday, November 23, 2013 7:48:00 PM Categories: nieuws

Roda 28 neemt de punten mee uit Valburg 

Nadat de derby tegen SVHA vorige week af werd gelast wachtte nu de thuiswedstrijd tegen Roda 28 uit Winssen, de nummer twee van de ranglijst en tevens de meest productieve ploeg tot nu toe. Kortom wederom geen makkelijke middag voor de mannen van Job Landman.

Makkelijk was wel manier waarop de eerste goal die aan de tegenstander geschonken werd. Zo stond SC Valburg na een minuut of 6 reeds met 0-1 achter. Het blijft dit seizoen toch lastig om de 0 zo lang mogelijk op het bord te houden. Gelukkig herpakte SC Valburg zich en na een kwartier was het Erwin Bouwman die na een mooie aanval de gelijkmaker op het bord zette. Helaas bleek het de thuisclub niet gegund om met een gelijke stand de kleedkamer in te gaan. Waar de eerste goal onnodig was speelde een deel van de Valburgse verdediging na een half uur spelen even voor Sinterklaas door een aanvaller van Roda 28 maar te laten doen wat hij wilde. Zijn voorzet werd op waarde geschat door de totaal vrijstaande spits die er 1-2 van maakte. Zonde van de tegendoelpunten aangezien de wedstrijd redelijk gelijk op ging en de thuisclub toch ook wel wat kansen kreeg.

In de tweede helft waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd waarbij het verschil in plaatsen op de ranglijst groter is dan het op het veld deed vermoeden. Beide ploegen kregen kansen maar de keepers reageerden in enkele gevallen zeer adequaat. Na een matig verwerkte achterbal van SC Valburg wist een speler van Roda 28 toch nog een keer het net te vinden en tekende zo voor de 1-3 eindstand aan. Ondanks een grote kans aan het eind van de wedstrijd wist de thuisploeg niet meer te scoren en blijft het zodoende nog puntloos.

Aankomende week een vrij weekend en dan op zondag 1 maart de uitwedstrijd tegen Victoria 25 uit Afferden. Om 14:30 uur wacht de uitdaging om de laatste maand van het jaar op sportief gebied goed te beginnen!

Monday, November 18, 2013 7:28:00 PM Categories: 1e nieuws

Verslag Groessen B4 - SC Valburg B1 

Groessen – Zaterdag 9 november 2013 staat de wedstrijd tegen de B4 van Groessen op het programma.

Eerst maar eens even gekeken waar Groessen ligt. Het ligt dus achter Duiven, weer wat geleerd deze zaterdag. En dat we in Groessen zijn geweest zullen we echt nooit meer vergeten.

Na 8 minuten voetballen stonden we al met 3-0 achter. Als scoren in dit tempo zo door zou gaan dan konden we onze borst nog wel nat maken. Gelukkig kwam Valburg in de 22e minuut terug met een afstandschot van aanvoerder Daan Jansen. Niet veel later bracht Boy van Kleeft de spanning weer terug in de wedstrijd en scoorde de 3-2.

Helaas was de vreugde van korte duur, want Groessen scoorde voor de rust maar liefst nog 2x en zorgde ervoor dat het Valburgse team met een 5-2 achterstand de kleedkamer kon bezoeken. Na de rust werd het niet veel beter voor het Valburgse team.

Het Valburgse team kwam er totaal niet aan te pas, terwijl Groessen de voorsprong wist te vergroten naar 8-2. Dit was tevens de eindstand. Waren wij nu zo slecht of Groessen zo goed?

Laten we het er maar op houden dat Groessen gewoon een maatje te groot was voor ons.

 

Bezorgde trainer

Saturday, November 9, 2013 8:36:00 PM Categories: B1 nieuws

Verslag SC Valburg B1 – Arnhemse Boys B2 

VALBURG – Zaterdag 2 november 2013 staat de wedstrijd tegen hekkensluiter Arnhemse Boys B2 op het programma.

Nu moet je nooit te licht denken dat het een makkie gaat worden als je tegen een team moet spelen wat helemaal onderin staat. Hier zijn al vele clubs van de koude kermis thuisgekomen, zelfs Feyenoord, Ajax en PSV. De verbetering qua voetballen in vergelijking met vorige week was al direct merkbaar.

In de 1e helft wist Boy van Kleef met een schitterende kopbal zijn team op een 1-0 voorsprong te brengen. Met deze magere voorsprong gingen de spelers naar de warme thee.

In de 2e helft werd de voorhoede van het Valburgse team versterkt door invaller Yvo Kooijman. Door een keihard afstandschot van Roy van Noordenburg, waar de keeper van de Arnhemse Boys duidelijk moeite mee had om deze klemvast te krijgen, wist Yvo Kooijman te profiteren en schoot de bal alsnog binnen de palen. Uit een prachtig genomen corner van onze expert Koen Maassen, wist Daan Jansen die goed was ingelopen de bal prachtig binnen te koppen. Het 4e doelpunt kwam wederom van invaller Yvo Kooijman. Het laatste en zeker niet het minste doelpunt kwam van de schoen van Joris Bijvoets die de einstand op 5-0 zette.

De Arnhemse Boys waren niet echt een groot gevaar voor Valburg, ze hadden wel wat kleine kansjes maar tot een doelpunt wilde het maar niet komen deze voetbalmiddag.

 

 

Saturday, November 2, 2013 9:32:00 PM Categories: B1 nieuws