E2 Winterkampioen!!! 

Zaterdag 21 november jl. stond de laatste wedstrijd op het programma voor de jongens van de E2. Koploper Valburg moest dit keer voetballen tegen OSC E11. Gezien de ranglijst zou deze wedstrijd niet zo heel lastig moeten zijn, maar ja je weet het nooit. Het begon al minder goed, want helaas kwam de scheidsrechter niet opdagen, maar gelukkig is André van Ginkel altijd bereid om die rol over te nemen. Ook moest de wedstrijd gespeeld worden op het niet al te beste trainingsveld. Maar eenmaal gestart was het al gauw duidelijk dat niemand zich zorgen hoefde te maken, want het is was al gauw bekeken. In de rust is zelfs de vaste keeper van de E2 ingezet als speler, zodat hij het ook een beetje warm kreeg. Hilariteit langs de lijn toen de keeper nog scoorde ook.  Uiteindelijk was de eindstand 16-0 en kon het feesten beginnen. De champagneflessen konden de druk in ieder geval niet meer aan, want door het vele schudden, kwamen de kurken al los voordat de penalty’s genomen waren. Uiteindelijk kregen de jongens allemaal een medaille en een mega grote beker. Ook de handdoek met naam werd uitgedeeld. Na het douchen was er nog een verrassing voor de jongens. Er stond namelijk een versierde huifkar klaar voor de kampioensrit door het dorp. Een flinke dosis muziek erbij maakte dat half Valburg voor het raam stond. Ter afsluiting nog een heerlijk frietje uiteraard. Alle wedstrijden gewonnen! Goed gedaan hoor! Wij zijn allemaal trots op jullie.

E2 Kampioen

Monday, November 30, 2015 12:28:00 PM Categories: jeugd kampioen wedstrijdverslag

Valburg 1 – Elistha 1 

*** Wedstrijdverslag ***

22-11-’15, De inhaalwedstrijd tegen Elistha stond vanmiddag op het programma. Vorig seizoen twee spannende wedstrijden tegen gespeeld die we beide hadden moeten winnen. Maar het verleden telt niet, dus we moesten vol aan bak om een goed resultaat te halen.

Met uitzondering van Wilfred Jansen, Erwin Bouman en Chris van Tongeren (geen hele wedstrijd) was iedereen inzetbaar. De eerste helft ging redelijk gelijk op, Valburg kreeg de eerste grote kans om op voorsprong te komen, maar de voorzet van Ronald Schouten kon door Wouter Meijs niet afgerond worden. Even later was er weer een mooie kans voor Valburg, maar ook deze ging er niet in. Elsitha ging beter met de kansjes om, bij rust was de tussenstand 0-1.

Nog niets aan de hand, iedereen had het idee dat we zeker niet slechter waren en dat het in de 2de helft nog goed zou komen. Het liep echter anders dan verwacht. Na een minuut of 10 na rust kon Elistha de 0-2 bijschrijven. Onze trainer nam geen halve maatregelen en bracht 3 nieuwe spelers om alles op alles te zetten voor een goed resultaat.

Halverwege de 2de helft kregen wij een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied. Deze werd voortreffelijk binnen geschoten door Ruben van Cleef. In het kwartier dat volgde waren wij de betere partij met diverse mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. Op een of andere manier wilde de bal er niet in. Zoals het zo vaak gaat valt de treffer dan aan de andere kant. Dit was ook nu het geval, met nog een  minuut of 7 op de klok maakte Elistha de 1-3, al was het wel een buitenspel doelpunt. Al onze protesten hadden geen zin, de scheidsrechter telde de onterechte treffer.

Doordat wij daarna met zijn allen probeerden om nog een gelijkspel eruit te slepen, konden zij nog 2 maal via een uitbraak scoren. Met een heel vervelende einduitslag van 1-5 als gevolg. Dit hadden we zeker niet verwacht. Aan de andere kant kun je beter een keer met 1-5 verliezen dan 4 of 5 keer met 1-0. Het eindresultaat is nul punten uit deze wedstrijd, waar we er graag 3 gehaald hadden. Een terechte overwinning voor Elistha dat beter met de kansen omging dan wij.

Hierdoor zakken we op de ranglijst, maar alles staat erg dicht bij elkaar, dus er is nog van alles mogelijk. Ik zou zeggen, niet te lang bij stilstaan en volgende week vol goede moed uit naar DVSG in Groesbeek. Voor zover ik weet hebben ze daar kunstgras, dus deze wedstrijd zal wel doorgaan. Aanvang is om 14.00 uur, misschien tot dan.

Begeleiding Valburg 1

Saturday, November 28, 2015 5:00:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Kolping-Dynamo 1 – Valburg 1 

*** Wedstrijdverslag ***

8 November de uitwedstrijd tegen Kolping-Dynamo. Vooraf was het een hele puzzel om een compleet elftal op de been te brengen. Om diverse redenen konden we vandaag niet beschikken over Erwin Bouwman, Wilfred Jansen, Luuk Jansen, Mark Houterman, Jan van Noordenburg en Wouter Meijs. Lars Paul en Chris van Tongeren nog niet helemaal fit, dus gedeeltelijk inzetbaar. Ga er maar aan staan als trainer van zo’n kleine vereniging. Consequentie was dat het 2de een baaldag opnam, dit is toegestaan door de KNVB voor o.a. situaties als deze.

Job Landman zal wel een paar nachtjes slecht geslapen hebben, maar uiteindelijk hadden we toch 14 spelers waarmee de klus geklaard moest gaan worden. Kolping stond met 2 punten meer boven ons op de ranglijst, dus met een eventuele winst zouden we hen voorbij gaan. Maar met het inpassen van zoveel spelers moesten we eerst maar eens zien hoe het ging lopen.

De eerste fase was erg rommelig, op het middenveld hadden zij telkens een mannetje over waardoor we steeds achter de feiten aanliepen. Het resulteerde in enkele kansen en na een kwartier in de 1-0 voor hen. Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren, Ruben van Cleef werd vanaf “10” naar de laatste man positie verplaatst, Jos Bierman vanaf laatste man naar het middenveld op de plaats van Tim Maassen en Tim op 10.

Hierdoor ging het wat beter en vanuit onze eerste echte uitbraak in de 23ste minuut, werkte een verdediger van Kolping, met de druk van Remi in zijn rug, een goede voorzet achter zijn eigen doelman, 1-1. Hoewel onze tegenstander duidelijk een overwicht op het veld en meer kansen creëerden, hielden we stand. Er was een penalty voor nodig, na een aangeschoten handsbal, om de 2-1 op het bord te krijgen. Dit was tevens de ruststand.

Een kwartiertje rust kwam wel goed uit, want er waren door onze spelers de nodige meters afgelegd. Na een kwartier in de 2de helft werd Jan Krijnen gewisseld voor Chris van Tongeren. Even later ging Remi eruit voor Pim Weijs en het was nog steeds 2-1. Dit zeg ik erbij want Kolping kreeg legio kansen, maar de bal wou er gewoon niet in. Toen een kwartier voor tijd onze laatste wissel, Roeland Horlings voor Lars Paul, plaatsvond was er aan de stand nog niets veranderd.

Als de tegenstander zoveel kansen onbenut laat, moet hij er aan de andere kant toch een keer in, zou je zeggen. Valburg kreeg die kans met nog een minuut of 7 op de klok. Een prima voorzet werd door Chris van Tongeren uitstekend binnen gekopt 2-2!! Onwaarschijnlijk maar waar, in de 88ste minuut kregen we nog een kans om de volle winst te pakken, maar dat zou onverdiend geweest zijn.

Gezien het verloop van de wedstrijd een prima resultaat. Ik wil alle spelers hartelijk danken voor de getoonde inzet en werklust. Hierdoor hebben we dit resultaat kunnen halen. Volgende week wacht de derby tegen Elistha. Aanvang 14.00 uur op sportpark Het Kasteel in Valburg. Ik hoop u allen daar te mogen begroeten.

Begeleiding Valburg 1

Monday, November 9, 2015 8:51:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Arnhemia 1 - Valburg 1 

*** Wedstrijdverslag ***

Zondag 1 november stond de uitwedstrijd tegen Arnhemia op het programma.  Deze tegenstander had voor deze wedstrijd hetzelfde aantal punten (7), maar had hiervoor 1 wedstrijd meer nodig gehad dan ons. Zaak dus om hier de 3 punten op te halen. Onze basis kende vandaag 2 debutanten, Tim Maassen en Paul Biersma. Zij konden deze keer, na enkele prima invalbeurten,  vanaf het begin erin om laten zien wat ze waard waren.

Het was deze zondag prachtig weer en dat was ook in het veld te zien. De wedstrijd kwam maar langzaam op gang. Weinig aktie en spanning in het eerste deel. Er waren wel een paar kleine kansjes aan beide zijden, maar het spel was vrij tam. Het duurde tot ruim een half uur in de eerste helft voordat het eerste doelpunt viel. Gelukkig was hij in ons voordeel na een uitbraak kwam Mark Houterman helemaal vrij voor een leeg doel, 0-1.

Hierdoor kwam de wedstrijd op gang Arnhemia wilde niet zomaar opgeven en het begon echt op een voetbalwedstrijd te lijken. Er kwamen kansen over en weer, maar Arnhemia wist er als eerste een te verzilveren. Een niet goed verwerkte voorzet kwam voor een vrijstaande middenvelder, die van buiten de zestien binnen schoot, 1-1.

Met deze stand gingen we de rust in. Er werd afgesproken dat er in de tweede helft een schepje bovenop gedaan zou worden. Het zou echt zonde zijn om hier punten te laten liggen. In de 52ste minuut werd Daan Jansen binnen de zestien neergelegd, penalty. Wouter Meijs wist dit klusje te klaren en we stonden op 1-2. Nog geen 3 minuten later was het al 1-3 door een doelpunt van Luuk Jansen, die eerst zelf de bal onderschepte en via een 1-2tje de bal er prima in schoot.

We dachten nu de buit wel binnen te hebben, maar na een kwartiertje kreeg Arnhemia een (onterechte) penalty, die werd benut, 2-3. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok kon er nog van alles gebeuren. Arnhemia was erop gebrand om de gelijkmaker te maken. Hierdoor speelden ze met (te) veel mensen voor de bal, wat door Valburg met nog eens 2 doelpunten werd afgestraft. Nogmaals Wouter Meijs (zijn 10de van dit seizoen) en de ingevallen Chris van Tongeren waren de doelpuntenmakers.

Wat verder nog vermeld moet worden is dat beide basis debutanten het prima hebben gedaan, Tim en Paul, top gespeeld. Chris van Tongeren weer een prima invalbeurt van een half uur. Ronald Schouten nog twee prima kansen had, 1 keer net naast en 1 keer op de paal. Verder hebben we er dus 3 punten bij en staan we 5de met 10 punten uit 6 wedstrijden.

Volgende week wacht weer een zware uitwedstrijd tegen Kolping-Dynamo uit Nijmegen. Wellicht zien wij u daar.

 

Begeleiding Valburg 1

Tuesday, November 3, 2015 7:34:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag