Nieuwsbrief 

De laatste nieuwsbrief van 2013 is gepubliceerd en is terug te lezen via Nieuws / Nieuwsbrief.

In de nieuwsbrief is een foutje geslopen, de bijdragen van Robyn en Indy zijn per ongeluk niet meegstuurd. Deze zijn hieronder te lezen. De foto's van de disco-avond zijn te vinden via Fotoboek / Discoavond 2013.


Hallo,

Ik vond de disco supergezellig! 
Er waren heel veel kinderen. Ik vond het alleen wel jammer dat we niet naar buiten mochten want het was heel warm. We hebben ook de macarena gedaan, het was echt heel leuk en de liedjes waren ook heel leuk en we kregen heel veel snoep. Ik vond het dansen het leukst.

Groetjes, Robyn van de Kuinder


 

De disco was superleuk. Het allerleukste vond ik het dansen maar alle andere dingen waren ook leuk.
We zouden eigenlijk bij opa gaan logeren maar we gingen toch naar de disco.
Het snoep was lekker en we konden er ook frietjes kopen. En alle ouders waren er niet bij.

Groetjes Indy

Thursday, December 26, 2013 3:48:00 PM Categories: foto jeugd nieuws

Voetbal op 2, Vrouwen 1 en de Top 2000 

Een van de aardigste songs uit de Top 2000 is van Joe Jackson. Hij bezingt in 'Be My Number Two' interessante aspecten van het nummer twee zijn. Relativerend concludeert hij dat het niet meevalt altijd voor de nummer 1 te gaan. En dat maakt hem en de song extra sympathiek. Nummers 1 zijn vaak uitslovers. Second best is veel interessanter. Op de weg naar succes zien zij de zijweggetjes en de menselijke maat. Niet alles wordt opzij gezet voor het heilige moeten, er is ruimte voor genieten en voor die ander die ook onderweg is.

kinderwagenVoetbal is voor jonge voetbalmoeders een aardige nummer 2, het voetbal staat niet meer op nummer 1 als er uit je bolle 'balbuik' na negen maanden een babytje is gerold...

Uw stukjesschrijver denkt daar aan als hij op 't Kasteel onbeheerd en onbemand de kinderwagen van deze foto ziet staan. De moeder is een van de sterkhouders van voorheen Dames1, sinds een tijdje volgens de KNVB Vrouwen1. Maar nu zit ze met haar kindje, waarschijnlijk het jongste lid van de kasteelclub, in de dug out en kijkt ze naar haar team.

Het is een decemberse zondagochtend in Valburg, de kerstbaby komt eraan, het is koud en winderig. Het eerste team zal niet voetballen omdat het veld van de tegenstander is afgekeurd. Zodoende is de wedstrijd Vrouwen 1 versus GHRC 2 de laatste wedstrijd die in onze clubkleuren blauw-wit wordt gespeeld in 2013. De drie punten hebben dezelfde kleur: VR 1 wint met 4-0 van goedwillende ploeteraars uit Renkum.

Terwijl de wind ook nog eens druppels aanvoert bedenkt uw scribent dat het toch goed toeven is langs de lijn bij Vrouwen1. Eigenlijk is dit team het echte SC Valburg 1. Het team geeft wekelijks een goed visitekaartje af in de regio. Waar Heren1 nog wel eens ( ...) minder succesvol is in het verdedigen van de goede naam, moet de club blij zijn met 'Valburgse vrouwenpower'. Okay, ze winnen niet alles en het zit wel eens een beetje tegen maar toch.

Waar Vrouwen1 speelt is er geen toeschouwer die zich verveelt.

En dan, dan ... raken de dames een voor een zwanger en verhuist het voetballen voor deze speelsters naar de tweede plaats. De baby staat na 9 maanden op 1. Vanwege geestelijke en lichamelijke redenen wordt de bal de bal gelaten. Er wordt er een tijdje niet gevoetbald. Uw letterdienaar weet dat deze 'one' kindertjes toekomstige leden zijn van onze club. SC Valburg moet het een tijdje zonder deze voetbalvrouwen stellen maar als de navelstreng is doorgeknipt, de moederkoek op is en de eerste stapjes zijn gemaakt....binnenkort bij de F'jes te bewonderen. One!

De buik was rond, de bal is rond, de cirkel is rond.....

1-http://www.youtube.com/watch?v=84oFRfzz57w

2-http://www.youtube.com/watch?v=ftjEcrrf7r0

Floris J.

Wednesday, December 25, 2013 2:49:00 PM Categories: column

Oliebollenactie 2013 

Ook dit jaar organiseert Sportclub Valburg de traditionele oliebollenactie. Evenals vorige edities worden de oliebollen en appelbeignets middels venten verkocht. Op maandag 30 december a.s. zullen vanaf 18.00 uur vrijwilligers van SC Valburg op pad gaan en de woningen in Valburg, Eimeren en Homoet bezoeken.

U kunt u oliebollen ook bestellen middels het bestelformulier dat u hier kunt downloaden.

Saturday, December 21, 2013 8:59:00 PM Categories: actie agenda nieuws

Foto's Sinterklaas 

De foto's van de Sinterklaas-middag staan inmiddels on-line. Ze staan onder Fotoboek / Sinterklaas 2013.

Sunday, December 15, 2013 11:16:00 AM Categories: foto jeugd

Eerste overwinning is een feit! 

Ter afsluiting van een week waarin het wereldnieuws voornamelijk werd gedomineerd door het overlijden van Nelson Mandela en de geboorte van de dochter van Eric (Peer voor intimi), heeft SC Valburg zich ook weer in positieve zin op de kaart gezet ! Met een klinkende 4-2 overwinning op Batavia uit Batenburg werd de eerste seizoensoverwinning behaald en is de hatelijke 0 eindelijk van de stand verdwenen.

Door verschillende oorzaken waren er een aantal basisspelers niet bij maar gelukkig waren Roeland Horlings en Arjan van Bon bereid om last-minute het team te komen versterken, waarvoor dank.

De eerste helft ging redelijk gelijk op met een licht overwicht voor SC Valburg. Het voetbal was van beide kanten niet geweldig maar met name op inzet en felheid wist de thuisclub menig duel te winnen en werd er nauwelijks wat weggegeven. Bij die enkele mogelijkheid die de gasten kregen stond Stan paraat. Dit alles leidde na een half uur spelen in de openingstreffer van Erwin Bouwman. Na een dieptepass werd hij door de keeper in een lastige hoek gedreven maar wist toch de bal beheerst binnen te schieten. Nadat er in het verdere verloop van de eerste helft niet veel meer gebeurde ging SC Valburg met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft leek het toch mis te gaan doordat Batavia na een minuut of 10 van dichtbij de gelijkmaker binnen wist te schieten.  Deze waarschuwing werd waarschijnlijk niet al te serieus genomen want 5 minuten later lette de Valburgse verdediging weer even niet goed op waardoor de gasten op een 1-2 voorsprong wisten te komen. Het doemscenario van de laatste weken leek weer op te komen duiken maar gelukkig bleek niet niets minder waar.  Na goed doorgaan van Jan van Noordenburg was het Mark Houterman die kort na de 1-2 de gelijkmaker binnen wist te kopen. Enkele minuten later was het Guus van Ooijen die de diepte in gestuurd werd en op subtiele wijze de keeper van de gasten wist te omspelen. Het slotakkoord viel enkele minuten voor tijd en werd verzorgd door Mark Houterman die, na de keeper omspeelt te hebben, wederom vanuit een moeilijke hoek het net wist te vinden. Na een aantal teleurstellende vertoningen nu eindelijk een overwinning die geheel terecht te noemen is. Een overwinning die voor een groot deel tot stand is gekomen door veel inzet en werklust. Hopende dat de weg naar boven nu in is gegezet.

Aankomende week mag SC Valburg aantonen dat dit geen eenmalige bevlieging is geweest. Dan staat om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen Aquila uit Dreumel op het programma.

Monday, December 9, 2013 8:43:00 PM Categories: 1e nieuws

Verslag ESA B4 - SC Valburg B1 

Het werd een latertje deze zaterdag. De wedstrijd tegen ESA B4 begon pas om half 5. Het Valburgse team maakte een betere en fitter indruk als de laatste paar wedstrijden. Ze lieten bij tijd en wijle ook leuk voetbal zien. Helaas kwamen zij niet tot scoren.

 

ESA wist maar liefst 3x te scoren in de 1e helft en zou de druk in de 2e helft zeker gaan opvoeren, want als zij deze wedstrijd met 6-0 zouden winnen, was het kampioenschap binnen. De Valburgse jongens lietsen zich de kaas niet van het brood eten en streden dapper verder, maar bleken vandaag niet te beschikken over een echte goaltjesdief.

 

ESA kreeg tot overmaat van ramp nog een penalty toegewezen en wist de eindstand te bepalen op

4-0 en moesten het kampioensfeestje nog een weekje uitstellen.

Sunday, December 1, 2013 8:58:00 PM Categories: B1 jeugd