Nieuwe hoofdtrainer 

Job LandmanJob Landman wordt de nieuwe trainer van SC Valburg. Hij tekent een eenjarig contract. Landman is nu nog trainer van Bennekom 2 (zaterdag reserve hoofdklasse), waar hij na meer dan 20 jaar afscheid neemt.

Job Landman volgt Peter Raijmann op die sinds de zomer van 2011 hoofdtrainer is van de hoofdmacht. Door de opheffing van alle zesde klassen in het amateurvoetbal komt SC Valburg na dit seizoen hoe dan ook uit in de vijfde klasse.

"We zijn in een opbouwfase met SC Valburg als vereniging en hebben organisatorisch al flinke stappen gezet. We zijn nu in de fase aangekomen dat we op technisch en sportief vlak verbeteringen willen doorvoeren. De aanstelling van een ervaren trainer als Job Landman is daar een voorbeeld van", licht voorzitter Henrie Janssen het besluit toe. Hij gaat verder: "Job is meer dan 20 jaar trainer van Bennekom 2 geweest en we zijn blij dat hij ons wil helpen om onze plannen tot uitvoering te brengen. Zijn ervaring, manier van denken en enthousiasme passen in ons plaatje. Hij heeft door de jaren heen aangetoond van elke mix spelers een hecht groepje te kunnen maken. En dat is wat we nodig hebben bij een vereniging als SC Valburg. We hebben beperkte middelen en het is dus belangrijk om een "wij-gevoel" te creëren, zodat we weer met plezier en beleving gaan voetballen. Dan komen de prestaties vanzelf".

Job Landman zal met SC Valburg dus de vijfde klasse in gaan. "De Technische Commissie is al een tijdje bezig met volgend seizoen. Nu we een trainer hebben kunnen we verder gaan bouwen. We zijn nog op zoek naar een verzorger en gaan in gesprek met de huidige leiders om te kijken op welke wijze we de begeleiding van het eerste elftal voor volgend seizoen gaan invullen. Daarnaast willen we de bestaande spelersgroep minimaal intact houden. Maar die is (te) smal en uitbreiding is noodzakelijk. We proberen dan ook om de spelersgroep zowel kwantitatief als kwalitatief uit te breiden. En met "een naam" en trainer als Job Landman denken we dat dit meer kans van slagen heeft."

Sunday, February 24, 2013 9:43:00 AM Categories: 1e nieuws

Burenruzies en kleuren 

Merkwaardig: Vitesse zoekt een stadion om een bekerwedstrijd in te spelen omdat het eigen Gelredome niet beschikbaar is. Van Emmen tot Tilburg, van Utrecht tot Doetinchem, allerlei mogelijkheden passeren de revue. Behalve rationeel gezien de meest logische : De Goffert in Nijmegen.

Vreemd dat geografisch gezien de beste optie niet wordt gekozen, redelijkerwijs gezien heel vreemd. Maar geel en zwart past blijkbaar niet in het stadion van rood, zwart en groen.

Maar bij voetbal is het niet alleen de rede die de dienst uitmaakt en bepaalt hoe de bal rolt. Net als in het leven buiten de lijnen is het een samenspel van rede en emotie, hersenen en hart.

Allerlei saaie zaken als providers, verzekeringsbedrijven en benzinepompen adverteren zich te pletter met reclames die de emoties van mogelijke klanten moeten aanboren. Uitvaartmaatschappij Dela maakt het op dat gebied wel heel bont met een pseudo live filmpje waarin mensen aangespoord worden nu al, dus voor je in een Dela kist met een uitgeklopt hart ligt, emoties te tonen.

Opel probeert de emotie te raken van automobilisten door te melden dat ze 'Auto leben.'

Met emotie is niet zo veel mis, als het de rede maar niet uitschakelt. Als het verstand op zwart gaat, trappen acht hufters een onschuldig iemand verrot in het uitgaansleven van Eindhoven. Als je het verstand helemaal uitschakelt schop je een grensrechter bont en blauw en naar de eeuwige velden.

Onlangs weer de burenruzie. Nee, uw scribent verwijst niet naar Valburg versus SVHA, groen-witten tegen de blauw-witten. Vroeg in 2013 ontving NEC Vitesse weer. Dan mag Vitesse wel aan De Goffert denken voor een potje voetbal. Vooral vanwege het Calimero-gevoel dat sterk leeft in Nijmegen werd het duel met emoties omringd.

'Burenruzie' vind je nu ook in Zuid Afrika in het kader van de Afrika Cup. Gaat dat allen zien ! De tenues zijn heerlijk gekleurd en het voetbal is nog niet dood geprogrammeerd. Ga er voor zitten, Eurosport is je goedkope leverancier, en geniet van houtje touwtje voetbal. Voetbal vol emoties, geel-, rood- en groengekleurde passie.

Geniet van de emoties en bewonder de spelers van het continent dat zo veel strijd kent. Tekenend hiervoor is het gegeven dat het toernooi dat nu in Zuid-Afrika wordt gehouden oorspronkelijk in een ander Afrikaans land stond gepland, maar daar heerst te veel strijd buiten de stadions.

Een van de strijders is de spits van Vitesse, de huursoldaat Bony die er fantastisch uitziet. Zelfs in het shirtje met die geel-zwarte strepen.

Floris J.

Wednesday, February 6, 2013 3:05:00 PM Categories: column