De Mini's van SC Valbug 

*** Wedstrijdverslag ***

Afgelopen zaterdagmorgen was het dan zover………de minipupillen/kabouters van SC Valburg speelden hun eerste officiële wedstrijd in

de minicompetitie, aangesloten bij de Betuwe-Heuvelrugcombinatie.

Tegen Oranje Wit uit Elst UT werd er goed gespeeld, maar helaas ging de wedstrijd verloren met 4-6.

De uitslag was van minder belang daar de spelertjes veel lol en beleving hadden.

Voor as zaterdag 20-02 staat de altijd lastige uitwedstrijd op het programma naar SVHA.

Willen jullie de aanstormende talenten( het 1e eltal anno 2020) aan komen moedigen, de wedstrijd start om 11.15 uur op Sportpark Jan v Baal.

Zeker ook de vermelding waard dat de begeleiding van deze kanjers in handen is van trainer M. van Leeuwen en Leider Simon Winterman.

 

 

 

Sunday, February 21, 2016 7:06:00 PM Categories: wedstrijdverslag

SC Valburg trotseert de Groesbeekse kou ! 

*** Wedstrijdverslag ***

Zondag 14 februari toog SC Valburg naar de Groesbeekse dorpsgemeenschap “De Horst” alwaar  DVSG (Door Vrienden Sterk Groesbeek) onze tegenstander was in de tweede wedstrijd na de winterstop.  Hoewel de weersomstandigheden niet uitnodigend te noemen waren diende  de wedstrijd toch gespeeld te worden. DVSG beschikt overigens over een prima kunstgrasveld, zonder korfballijnen zoals onze vrienden in Ooij dat hadden.

Ook deze keer werd er op pad gegaan met een verre van complete spelersgroep. Erwin is nog steeds geblesseerd, Wilfred moest werken,  Luuk was ziek teruggekomen van vakantie, Lars is zelf net op vakantie gegaan en Pim dacht dat hij tijdens het skiën de zwarte piste aan kon. Helaas resulteerde dit in een gebroken sleutelbeen en is hij enige tijd uitgeschakeld, sterkte Pim ! Volgende keer toch maar gewoon de groene piste doen….  Deze afwezigen werden vervangen door Jan Krijnen en A-speler Bastiaan van der Horst.

Zoals wel vaker was de eerste grote kans voor DVSG. Door wat onoplettendheden kwam een speler van hun na 2 minuten al oog in oog met Frank te staan, deze laatste redde echter bekwaam. Hierna begon Valburg het heeft wat meer in handen te nemen en dat resulteerde na een minuut of 20 in de openingsgoal door Ronald Schouten die een voorzet van Jan van Noordenburg fraai binnen kopte. Na 33 minuten spelen kreeg Valburg weer een vrije trap. Ditmaal aan de zijkant van het veld op een meter of 40 afstand van de goal.  Jos ontfermde zich over de bal en schoot deze met een mooie boog direct in de goal. Waar menigeen uitging van een fout van de keeper van DVSG gaan wij ervan uit dat deze goal toch voornamelijk tot stand is gekomen door de goede traptechniek van Jos.  In het vervolg van de eerste helft waren er nog wat speldenprikjes over en weer waaruit verder niet meer gescoord werd.

De tweede helft begon als een kopie van de eerste, de eerste grote kans was voor DVSG maar Frank stond wederom zijn mannetje in de goal.  Na 6 minuten in pikte Ruben een afgeslagen bal op, aarzelde geen moment en schoot deze fraai vanaf een meter of 20 in het doel van DVSG wat dus de 0-3 betekende . Helaas bleef deze stand niet lang op het bord. Na een klein kwartier scoorde DVSG de aansluitingstreffer.  Hier bleef het niet bij want nadat Frank eerder last van zijn rug had gekregen wist hij een vrije trap niet klemvast te houden waardoor de thuisclub de score terug bracht tot 2-3. Helaas kon Frank hierna niet verder spelen en nam Ronald zijn plek onder de lat over. Ondanks 100 % kansen voor Tim en Mark sloeg het noodlot toch toe, DVSG wist de gelijkmaker achter Ronald in het doel te werken waardoor het van een 0-3 voorsprong opeens geheel onnodig  3-3 stond. Hierna volgden aan weerszijden nog enkele gevaarlijke uitvallen die door SC Valburg slecht uitgevoerd werden en door Ronald aan onze zijde goed gepareerd werden.

Waar iedereen zich zo langzamerhand wel begon neer te leggen bij een gelijkspel kreeg SC Valburg in de 95e minuut nog een corner. Nadat de bal wat bleef hangen in de 16 meter aarzelde Jos geen seconde en schoot hij deze strak en onhoudbaar tegen de touwen waardoor SC Valburg deze wedstrijd toch nog op het laatste moment naar zich toe wist te trekken.

 

 

Matchwinnaar Jos

 

Na nog één hachelijk moment voor onze goal vond de scheidsrechter het uiteindelijk genoeg geweest.  Na de onnodige nederlaag  tegen SVO werden er nu eindelijk weer de broodnodige 3 punten mee naar huis gesleept.

Hoewel we het ons zelf onnodig moeilijk hebben gemaakt en DVSG weer in de wedstrijd hebben laten komen door zelf de opgelegde kansen niet af te maken, heerste na afloop uiteraard tevredenheid over het eindresultaat.

 

Op 28 februari aanstaande speelt SC Valburg om 14:00 uur thuis tegen koploper MASV. Hopelijk tot dan !

Sunday, February 21, 2016 6:56:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Verenigingskalender en bardienstschema 2e seizoenshelft bekend 

Weet jij wanneer jij bardienst hebt? Kijk snel op de geactualiseerde planning. Het schema is hier te vinden en kijk wanneer je bent ingedeeld.

 

Uiteraard was je al op de hoogte dat SC Valburg dit seizoen een jubileum viert. Op 26 maart 2016 bestaan we 70 jaar! Maar wist je ook dat er 25-26-27 maart een heus jubileumweekend wordt georganiseerd? Dit en nog veel meer is te vinden in de geactualiseerde verenigingskalender.  Dus kijk hier snel wanneer er wat er te doen is bij jouw club!

Thursday, February 11, 2016 1:11:00 PM Categories: agenda nieuws

SVO 1 - SC Valburg 1 

Op 31 januari begon voor ons de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen SVO. Thuis hadden we een 1-3 achterstand om weten te buigen naar een 5-3 overwinning. Een tegenstander om niet te onderschatten ook al staan ze onderaan de ranglijst. Behalve dat Wilfred Jansen moest werken, was onze ploeg compleet, geen blessures of schorsingen, we konden dus op volle oorlogssterkte aan de bak.
Er waren wel wat wijzigingen in het elftal omdat onze spits, Wouter Meijs in de winterstop afscheid van ons genomen had. Hierdoor werd nu de spitspositie ingenomen door Chris van Tongeren, Luuk Jansen schoof een plekje op naar nummer 10. Verder werd Jos Bierman van rechtsachter naar het middenveld gezet, op zijn plaats kwam Paul Biersma. En Jan van Noordenburg (links half) en Lars Paul (linksback)hadden van plaats gewisseld. Toch heel wat aanpassingen omdat er één iemand wegvalt.
Hoewel de eerste open kans voor SVO was, kreeg Lars Paul in die zelfde minuut een bijna niet te missen kans, die welgemikt in het zijnet verdween. Hoewel wij op de bank dachten dat hij gescoord had, bleek de bal aan de verkeerde kant van het net te liggen. Valburg was op dat moment de beter voetballende ploeg, maar vergat de kansen die er kwamen, af te maken. Zoals altijd in het voetbal gaat dat een keer tegen je werken. Zo ook vandaag, want in de 35ste minuut kon SVO uit een corner raak koppen.
De tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, wij kregen wel kansen, maar helaas ging de bal er maar niet in. Tot de 60ste minuut toen Lars Paul, in afwachting van de eindpass, tegen de grond werd gewerkt door een verdediger van SVO. Penalty, Chris van Tongeren ontfermde zich hierover en schoot mooi binnen, 1-1. Nu even doorzetten en we zouden met de drie punten naar Valburg gaan. Maar helaas mocht het niet zo zijn, binnen 2 minuten was er alweer de voorsprong voor SVO 2-1. Hoewel er wel een overtreding aan vooraf ging, keurde de matig leidende scheidrechter, ondanks alle protesten, deze goal goed.
Vanaf dat moment werd alles op alles gezet om toch nog een punt mee te nemen. Lars Paul en Chris van Tongeren werden vervangen door Tim Maassen en Ronald Schouten. Ondanks alle pogingen en nog een verse speler (Pim Weijs voor Jan van Noordenburg) wilde het niet lukken. Toen in de extra tijd, de scheidsrechter een buitenspel situatie door liet gaan, werd het 3-1 en was de wedstrijd gespeeld.
Al met al een slechte start voor de 2de seizoenshelft. Zondag 14 februari is de volgende wedstrijd uit tegen DVSG, ook zij staan onder ons op de ranglijst, dus we hopen daar betere zaken te kunnen doen.
Nu eerst maar een weekendje carnaval vieren en dan vol goede moed er weer tegenaan!!
Alaaf en tot de volgende keer.

Begeleiding SC Valburg 1.

Sunday, February 7, 2016 8:27:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag