Verslag SC Valburg B1 - Redichem B1 

VALBURG – Zaterdag 29 maart 2014 staat alweer de 6e wedstrijd van dit seizoen op het programma. We voetballen vandaag tegen Redichem B1. Op Sportpark `t Kasteel schijnt de zon. Wederom heeft de B1 van SC Valburg te kampen met blessures en met hulp van 2 dispensatie spelers kunnen we de wedstrijd starten met 11 spelers. Later zullen er nog 2 spelers van de C1 aanschuiven die aan het voetballen zijn in Gendt. 

Voetballend doen de teams niet onder voor elkaar en de strijd gaat gelijk op. SC Valburg scoort in de 4e minuut de openingstreffer, die vooraf gegaan werd door prachtig samenspel tussen Roy van Noordenburg die de bal voorgaf aan Maikel Geerlings en deze legde de bal klaar voor aanvoerder Daan Jansen, die hem keurig binnenschoot. In de 25e minuut scoorde Redichem de gelijkmaker. 

In de 2e helft was het weer een prachtige voorzet van invaller Lars Jansen, de C-speler die al een wedstrijd in de benen had op Boy van Kleef, ook deze liet de kans niet onbenut en SC Valburg leidde de wedstrijd met 2-1. Redichem liet zich echter niet uit het veld slaan en wist alsnog een gelijkspel uit deze strijd te slepen, wat ook wel een terechte uitslag was.

Foto SC Valburg B1 - Redichem B1

Sunday, March 30, 2014 9:44:00 PM Categories: B1 jeugd nieuws

Verslag SC Valburg B1 - ESA B5 

VALBURG – Zaterdag 22 maart 2014 komt wederom een elftal van ESA onze kant uit, dit keer is het de B5. De B1 van Valburg kampt met spelers-tekort, vorige week heeft Casper Arnold zijn elleboog gebroken dus die kan dit seizoen helaas niet meer voetballen. Gelukkig kunnen we een beroep doen op het uitstekende talent van onze C1. 

In de 1e helft waren de spelers van Valburg een beetje gelaten en passief, of het nu aan de flinke hagelbui en het koude weer lag of aan iets anders, je had de neiging om er nieuwe batterijen in te stoppen, zodat er wat meer gang in kwam. Het kon dan natuurlijk ook niet uitblijven, dat ESA het eerste doelpunt scoorde. Met deze stand kon er ook even gerust worden. 

Nadat invalcoach Heino Zegveld alle poppetjes weer op de juiste plek had gezet, ging het in de 2e helft een stuk beter. Helaas was het wederom ESA dat de voorsprong vergrootte naar 0-2. Daarna was Valburg aan de beurt, Daan Jansen schoot op de goal, de keeper van ESA grabbelde naar de bal en liet hem los, de bal kwam op de lijn of er over, de scheidsrechter kon dit niet goed beoordelen, de grensrechter van ESA wel en besloot dat hij niet over de lijn was. Daan Jansen kreeg nog een herkansing en niet veel later wist hij wel te scoren, 1-2.

Dit was ook de einduitslag, helaas weer verloren, nu 3 wedstrijden op rij, op naar volgende week en dan maar weer eens de winst pakken.

 

SC Valburg B1D - ESA B5

Sunday, March 23, 2014 2:58:00 PM Categories: B1 jeugd nieuws

Verslag Lienden B1D - SC Valburg B1D 

LIENDEN – Zaterdag 15 maart 2014 voetballen we uit tegen Lienden B1D. In de 1e helft ging het spel aardig gelijk op en kregen beide teams kansen. SC Valburg scoorde de eerste goal, maar deze werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. De 1e helft verliep dan ook doelpuntloos.

In de 2e helft wist Lienden al snel de openingstreffer te scoren. Maar Valburg vocht hard en dit werd beloond door een perfect op maat gegeven voorzet van Koen Maassen op Roy van Noordenburg, die de bal keurig wist binnen te koppen, de stand was weer gelijk. Toen een speler van Valburg in het strafschopgebied werd neergehaald besloot de scheidsrechter de bal niet op de stip te leggen maar net daarbuiten, helaas liep deze vrije trap op niets uit. Even later aan de andere kant legde de scheidsrechter de bal wel op de stip en Lienden kwam op een 2-1 voorsprong.

Deze tweede tegenslag was voor de Valburgse jongens  te veel van het goede en ze verloren de moed en lieten het hoofd hangen. Lienden profiteerde hiervan en wist in het laatste kwartier nog 2 maal te scoren en bracht de eindstand uiteindelijk op een geflatteerde 4-1.

Lienden B1 - SC Valburg B1

Saturday, March 15, 2014 4:17:00 PM Categories: B1 jeugd nieuws

Nieuwsbrief maart 

De SC Valburg Nieuwsbrief maart 2014 is verschenen met onder andere de volgende items:

  • Koningsdag 2014
  • Rabobank Clubkas Campagne start 17 maart
  • Webbeheerder(s) gezocht
  • SC Valburg Vrouwen 1 volgend seizoen weer een hele competitie

De nieuwsbrief is hier te vinden.

Het nieuwsbrieven-archief is hier te vinden.

Saturday, March 15, 2014 1:46:00 PM Categories: nieuws

Aufits & Outfits, clubkleuren 

Okay, beste lezers van dit stukje, we spreken af dat voetbal een van de belangrijkste bijzaken van ons leven is. En dat het shirt waarin onze helden en wij voetballen daarbij dan weer een belangrijke hoofdzaak is.

Iedereen weet nog de clubkleuren van zijn debuut. In Valburg is dat blauw en wit. Door zoiets moderns als Champions League voetbal voor de allerkleinsten zorgt de herinnering aan het debuut-outfit bij menig ander voetbalclub voor verwarring. Menig pupilletje van nu zal later zijn kleinkinderen vertellen dat hij in het zwart-wit van Juventus zijn debuut heeft gemaakt en dat terwijl de voetballoopbaan van betrokken opa hem verder hoogstens tot in Driel, Huissen of Heteren heeft gebracht.

Shirts kunnen inspireren maar ook irriteren.  Een mooi tenue kan ervoor zorgen dat je voor de aftrap al met 1-0 leidt. Shirts irriteren beperkten van geest die zich ook al ergeren aan de gekleurde voetbalschoenen.

Als de Schotse voetbalfan vindt dat het nieuwe uit tenue echt niet kan, roze en gele horizontale strepen op een witte achtergrond, moet hij zich bedenken dat de Schotten het maar kort dragen, en dan nog, het betreft het uitshirt. De voetbalfan van Cardiff City moet genoegen nemen met een totaal anders gekleurde thuisshirt dan voorheen. Omdat de nieuwe eigenaar uit Maleisië rood mooier en krachtiger vindt dan de oorspronkelijke clubkleur blauw spelen ‘The Bluebirds' uit de hoofdstad van Wales al weer een tijdje hun thuiswedstrijden in het rood. Het derde tenue is wel blauw, dat dan weer wel.

Onze Kasteelclub kent al jaren blauw-wit als huiskleur. Voetbalpuristen zoals andere stukjesschrijvers en tv-analytici vinden dat clubkleuren nooit mogen veranderen. Uw stukjesschrijver houdt van geschiedenis en van een eigen huiscultuur maar waarom zou SC Valburg niet eens van kleur kunnen verschieten?

Uw onderbroek is toch ook niet altijd wit...

Nederlands ElftalHet nieuwe shirt van het Nederlands elftal is sinds kort bekend, 'n retro oranje shirt met een embleem met de klassieke leeuw en een no-nonsense witte broek, niets mis mee. Fabrikant Nike heeft voetbalvolgers gerustgesteld. Gelukkig mag een fabrikant bij uitshirts wel een beetje vrijheid betrachten zonder afgeschoten te worden. Kleurbeperkte voetbalvolgers doen mij in dezen denken aan de machthebbers in Rusland en Uganda die homo's het liefste ophangen en/of vierendelen, dit in willekeurige volgorde. Als het ook maar een beetje anders dan anders is, verschieten de beperktelingen van kleur ( ... ) en verkondigen vervolgens met een rood hoofd dat je niet aan de clubkleuren mag komen. Bij deze zwart-wit denkers ontbreekt de nuance.

Ach, voetbal is net het echte leven: anders dan anders ontmoet weerstand. Als de keeper van Feyenoord mogelijk een roze shirt gaat dragen omdat fabrikant Kappa dat geinig vindt, klaagt de stoere fan steen en been en wordt het plannetje afgeschoten. Te veel trieste mensen ergeren zich groen en geel als anderen buiten door de schreeuwers bepaalde lijntjes kleuren.

(PS : Van oorsprong zou Juventus, zie begin column, roze-wit dragen maar door een misverstand is het uiteindelijk zwart-wit geworden, prima in de ogen van de grijze muizen)

Floris J. 

Saturday, March 15, 2014 1:12:00 PM Categories: column

Verslag SC Valburg B1 - ESA B6 

VALBURG – Zaterdag 08 maart 2014 moest de B1 van SC Valburg thuis voetballen tegen ESA B6. Het was heerlijk voetbalweer ook voor de kijkende supporters.

In de 1e helft was het de ploeg van ESA die het spel maakte en dit resulteerde in de 5e minuut in een doelpunt. Gelukkig wist Remi Brunink 2 minuten later de gelijkmaker te scoren. Daarna had het Valburgse team het moeilijk, ze wisten elkaar niet te vinden en ESA profiteerde hier rijkelijk van. Ze scoorden de 1-2, de 1-3, de 1-4 en zelfs de 1-5. Gelukkig werd het leed verzacht door Boy van Kleef, die de achterstand, net voordat het fluitsignaal van de scheidrechter klonk, terugbracht naar 2-5.

De rust had de Valburgse spelers goed gedaan en in de 2e helft kwam ESA niet meer aan de bak en de Valburgse keeper had nagenoeg niets te doen. Na een overtreding in het strafschopgebied op Remi Brunink, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Daan Jansen schoot de bal koelbloedig binnen.

Drie minuten voor tijd was het wederom Daan Jansen die de achterstand verkleinde naar 4-5. De spelers van Valburg hadden haast en roken dat er nog wel een gelijkspel uit deze wedstrijd te halen viel.

In de laatste minuut van de wedstrijd ging het helaas mis, na een stevig duel, raakte de keeper van ESA geblesseerd en het leek zo ernstig te zijn dat er zelfs een ambulance aan te pas moest komen.

Gelukkig kon de ambulance een uur later weer zonder speler vertrekken en leek alles mee te vallen.

SC Valburg B1 - ESA B6

Saturday, March 8, 2014 9:41:00 PM Categories: B1 jeugd nieuws

Schema voetbalschool 

Morgen, vrijdag 7 maart, gaat de voetbalschool weer van start. In de bijlage is het schema toegevoegd met data wanneer de komende trainingen zijn.

Houd deze pagina (www.scvalburg.nl -> home) in de gaten voor mededelingen m.b.t. de voetbalschool.

Thursday, March 6, 2014 9:47:00 PM Categories: agenda jeugd nieuws