Jubileumweekend groot succes 

In het paasweekend vierden we ons 70-jarig bestaan. De afgelopen maanden heeft de jubileumcommissie onder leiding van Marinus van Pommeren een gevarieerd programma samengesteld. Voor iedereen wat wils was het motto.

De vrijdag stond in het teken van de jeugd. Nagenoeg alle jeugdleden hadden zich hier voor opgegeven. Bij Watergoed stond hun een zeer gevarieerd programma te wachten met verschillende activiteiten. Na afloop kon er worden gegeten in de opgebouwde tent op 't Kasteel en ontvingen alle deelnemers een jubileumvaantje.

Zaterdagochtend brachten onze jongste talenten - de mini's - een bezoek aan Chimpey Champ. Nadat ze na terugkomst een hapje hadden gegeten konden ze zich onder andere vermaken op het aanwezig luchtkussen.

Voor de oudere jeugd en senioren was er een 4x4 toernooi georganiseerd. Of eigenlijk 3 toernooien. De jongste jeugd speelden in 2 leeftijdscategorieën, en vanaf 16 jaar kon aan het seniorentoernooi worden deelgenomen. Naast de wedstrijden moesten de voetbalkwaliteiten worden getoond bij het latje schieten en penaltyschieten. 1e elftalkeeper Wilfred Janssen heeft meer dan 250 op zich afgevuurd gekregen en liet zien dat hij topfit was. Dit in tegenstelling tot enkele penaltynemers, die geblesseerd moesten afhaken na het nemen van één penalty. Verder zijn er, anders dan een verdwaalde carnavalist die zichzelf blesseerde, gelukkig geen andere blessures ontstaan.

Een strakke planning in combinatie met het mooie weer maakte er een fantastische happening van voor de 160 deelnemers, die tussendoor ook een lunch kregen aangeboden. En dat het met de toekomst van SC Valburg wel goed zit, blijkt wel uit het feit dat in de finale de zogenaamde "talenten van de selectie" verslagen werden door de A-junioren.

Vanaf half 9 konden onder aanvoering van de band Celebration de beentjes weer losgemaakt worden. Met een kleine 200 bezoekers werd het een zeer gezellige avond. Vele oudleden gaven acte de présence, waardoor het "ouderwets gezellig was" en de anekdotes je om de oren vlogen.

Toen de volgende ochtend de alcoholdampen waren weggetrokken, stond er een brunch klaar. Vanaf 12u werden de deelnemers verwelkomt, waaronder ereleden, oudleden en oprichters van het 1e uur.

Vanaf 13u kon er worden gebruncht met muzikale begeleiding van Henri Degen.

Tijdens een officieel intermezzo werd erevoorzitter Geert Janssen in het zonnetje gezet. Het nieuwe terras kreeg zijn naam, inclusief verwijzing naar zijn bijnaam:

Geert Janssenterras
"de garden"

 Het college van B en W werd vertegenwoordigd door wethouder Jan van Baal. Hij sprak een aantal mooie woorden en wierp ook een blik vooruit voor wat betreft de realisatie van een kunstgrasveld. Omdat een dergelijke toezegging al eerder was gedaan, was het even onduidelijk of we nu 1 of 2 kunstgrasvelden krijgen.

Ook werd de jubileumgids officieel gepresenteerd. Een echt bewaarnummer, met prachtige foto's en verhalen uit het verleden en het heden.

Wij bedanken iedereen voor hun deelname en de ontvangen cadeaus. Wat we zeker niet onbenoemd willen laten is het prachtige cadeau van Van Ginkel Groep (scorebord), het nieuwe terrasmeubilair (geschonken door Henk Doeleman) en de 2 nieuwe doelnetten van oud-trainer Tiny van Haare.

In het bijzonder bedanken wij onze sponsors en vrijwilligers. Door hun bijdrage kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd jubileumweekend. Op naar de 75!

Bestuur SC Valburg

Tuesday, March 29, 2016 8:53:00 AM Categories: nieuws

‘n Voetbalweekend met Bob Peeters & Jan Boskamp 

Column Floris J.

Voor deze column reist uw stukjesschrijver naar Vlaanderen. Het voetballeven hier in de Betuwe is vermakelijk maar soms moet je de zinnen verzetten en over de grens.
Deze keer dus zuidwaarts getogen en twee wedstrijden uit de Belgische hoogste klasse bezocht. Bestemming 1 : KVC Westerlo vs. Royal Mouscron Péruwelz. Na een voetballoze stop te Antwerpen is decor 1 het stadionnetje 't Kuipje te Westerlo.


Voormalig veel maar voor mij vooral voormalig Vitesse icoon Bob Peeters is hier de trainer die vanaf november moet proberen de blauw-gelen uit dit bescheiden stadje van 24.00 inwoners te behouden voor de Jupiler Pro League.

Hoewel het een wedstrijd betreft in de hoogste klasse parkeer ik de auto gewoon in de groenstrook voor het stadion langs de weg. Als de kaarten worden gehaald maak ik kennis met een uiterst klein loketje dat me aan ’t Kasteel doet denken. Maar hier krijg je wel een A-viertje mee met de opstellingen.

We zitten achter de dug out van Westerlo en zien dat Bob Peeters duidelijk erg gespannen is, hij schreeuwt, loopt heen en weer en het zakdoek wordt bovengemiddeld veel tegen de neusgaten gepropt. Het betreft een degradatieduel en dus hebben beide teams hebben elk puntje hard nodig. Er is zeker strijd maar weinig kwaliteit, als de 'hoofdscheidsrechter' voor de laatste keer fluit, staat onze voormalige streekgenoot en ex-inwoner van Driel Bob met een puntje in zijn toch wel lege handen: KVC Westerlo staat onderaan.

Kemphaan, de clubmascotte blijft in lijfsbehoud geloven, en dat doen al zijn gevederde vrienden maar ook deze scharrelhaan zal, net als de uitloopkippen er toch aan moeten geloven.

 De volgende dag een wedstrijd met een totaal ander gezicht : de nummer 1 tegen de nummer 5 in een stadion dat 25.000 duizend toeschouwers kan bergen. Reisdoel 2 : Racing Genk vs. Club Brugge

Veel is beter in het stadion Cristal Arena, de catering, de spelers, de fanwinkel en het wedstrijdverloop. De associatie met onze Betuwse trots is hier veel verder weg. Mijn auto ook, rondom het stadion zijn gigantische parkeerplaatsen aangelegd. Als we na afloop en na de eerste drukte eindelijk weer richting huis kunnen rijden moet ik eerst de spelersbus van de met 3-2 verliezende Bruggenaren voor laten gaan. En dan weer oog in oog met een voetbalster van weleer: ik sta in de file naast Jan Boskamp, ooit voetballer bij o.a. Feyenoord nu de bami-vleesgeworden borrelprater van Voetbal Inside. Hij knikt me toe en de kenner van het Belgisch voetbal groet me vriendelijk door het glas ... ik kan weer terug naar de Betuwe.

Vlaanderen boven!​

Friday, March 18, 2016 8:20:00 PM Categories: column

Stem op SC Valburg bij de Rabobank Clubkas Campagne 

Rabobank Oost Betuwe draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Rabobank Oost Betuwe stelt hiervoor € 75.000,- beschikbaar! Ook SC Valburg doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne!


Stemmen
Particuliere klanten van Rabobank Oost Betuwe die op 1 maart 2016 lid zijn, mogen stemmen. Van woensdag 16 maart tot en met woensdag 30 maart mogen zij hun stem uitbrengen op hun favoriete club. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 75.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. SC Valburg ontvangt het aantal op ons uitgebrachte stemmen vermenigvuldigd met het bedrag dat een stem waard is..


Oproep aan alle leden
Het is voor SC Valburg belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen geven aan SC Valburg tijdens de Rabobank Clubkas Campagne.
Bedankt voor jouw steun!

Wednesday, March 16, 2016 5:03:00 PM Categories: actie nieuws

Edesche Boys 1 – SC Valburg 1 en SC Valburg 1 – De Paasberg 1  

*** wedstrijdverslag ***

Afgelopen zondag 13-03-’16 hadden wij de uitwedstrijd tegen Edesche Boys. Deze tegenstander staat laatste op de ranglijst, vooraf zou je zeggen, een makkie. Maar vaak blijkt dat juist tegen zulke tegenstanders punten gemorst worden. Wij hadden weer een aardig lijstje met geblesseerden en afwezigen. Wilfred Jansen, Frank Schoenmaker, Eric Jansen, Luuk Jansen, Erwin Bouwman, Chris van Tongeren en Pim Weijs allen afwezig om verschillende redenen. Voor de trainer, die trouwens onlangs zijn contract met 1 jaar verlengd heeft, weer een aardige puzzel. Eigenlijk ook weer niet, alle beschikbare spelers moesten aan de bak, aangevuld met 3 jongens van de A1. Omdat beide keepers afwezig waren, stond Barry Leenders weer eens op doel.
Hoewel voor iedereen duidelijk was dat we weer vol aan de bak moesten, lukte er in de eerste helft bijna niets. Ballen sprongen van de voet, passes kwamen niet aan en de meeste duels werden verloren. Wel hadden we na een minuut of 3 al een penalty moeten hebben, maar een 100% handsbal werd over het hoofd gezien door de scheidsrechter. Edesche Boys had de beste kansen, veelal vooraf gegaan door een lange bal naar voren, maar ook zij wisten niet te scoren. Ruststand dus 0-0.
Dat er iets moest veranderen was duidelijk, maar omdat je maar drie man mag wisselen, was het nog lastig zat om iemand eruit te halen. Het was meer het algehele spel en de instelling die beter moest. Uiteindelijk werd Tim Maassen in de rust vervangen door Ivo Kooijman, maar zoals ik al zei, dit lag meer aan het team dan aan Tim zelf.
De 2de helft gingen we weer vol goede moed van start, maar we waren nog geen 5 minuten onderweg, toen de 1-0 door Ede werd gemaakt. Een flinke domper voor ons, ook omdat Paul Biersma aangaf dat hij niet meer verder kon, zijn vervanger was Roel Jansen. Toch gingen we er weer vol voor, en in de 55ste minuut werd Ivo Kooijman in de 16 meter onderuit gehaald, waarvoor een penalty werd gegeven. Ronald Schouten ontfermde zich hierover en schoot netjes, door het midden de 1-1 binnen. De wedstrijd werd van de kant van Edesche Boys harder, er werden enkele gemene overtredingen gemaakt, er vielen wat gele kaarten waar rood op zijn plaats was geweest. Valburg was toen wel beter gaan voetballen en Mark Houterman kon in de 70ste minuut de 1-2 binnen schieten. Hierop volgde een hoop commotie, omdat Mark de bal met de arm zou hebben meegenomen. De scheidsrechter keurde de treffer goed en toen Ronald Schouten 2 minuten later zijn 2de van de middag maakte was de wedstrijd gespeeld. Boy van Kleef kwam bij ons nog in het veld om zijn eerste minuten in Valburg 1 te maken. Remi Brunink werd er voor hem uitgehaald.
Al met al zijn we ontzettend blij met deze overwinning, hierdoor kunnen we naar boven blijven kijken. A.s. zondag spelen we thuis tegen Arnhemia, een directe concurrent in de middenmoot. Bij winst zouden we hen passeren op de ranglijst. We hopen dat er dan weer wat vaste krachten hersteld zijn, zodat er wat meer keus is voor onze trainer Job Landman.

Ik hoop u a.s. zondag ook te mogen begroeten op sportpark “Het Kasteel” in Valburg, de wedstrijd start om 14.00 uur.

 

SC Valburg 1 – De Paasberg 1

Zondag 06-03-’16 was de wedstrijd tegen De Paasberg. Op voorhand een sterke tegenstander, die de 4de plek op de ranglijst bezetten. De heen wedstrijd hadden wij met 5-1 verloren, dus de mouwen moesten worden opgestroopt.
De opdracht naar de spelers was duidelijk, dezelfde discipline als vorige week tegen MASV, maar dan meer rendement eruit proberen te halen. Tijdens de warming up zagen wij al wat nieuwe gezichten bij onze tegenstander, ook de trainer was een ander als voor de winterstop. Of dit een voordeel zou zijn, moest in de wedstrijd blijken, De eerste helft begonnen wij goed geconcentreerd, gaven weinig weg en hadden zelf enkele dotten van kansen. Jammer dat we voor het doel niet de kalmte hadden om het af te maken. Het werd rust met de brilstand op het scorebord.
Het was voor iedereen duidelijk dat er meer in zat, voorin hadden zij wel enkele gevaarlijke rakkers, maar achterin vielen er nogal eens gaten waar wij van moesten gaan profiteren. Het eerste deel van de 2de helft was Valburg duidelijk de betere partij, wat resulteerde in drie!!!! doelpunten kort achter elkaar. De eerste twee kwamen op naam van Luuk Jansen en de derde werd gemaakt door Jan van Noordenburg. Hier had onze tegenstander geen antwoord op, ze kregen nog wel enkele kansen, maar de einduitslag bleef 3-0!! Drie dik verdiende punten, met een nog steeds zeer uitgedunde spelersgroep.
Positief de laatste weken is de goede instelling, het goed meedoen van de jongens van de A1 en het spel van de jongens die niet altijd in de basis staan. Afgelopen zondag hadden we ook weer drie goede invallers in Remi Brunink, Ivo Kooijman en Roel Jansen. We hopen dat we deze lijn a.s. zondag in de uitwedstrijd tegen Edesche Boys door kunnen trekken. Mochten we ook daar drie punten kunnen pakken, komen we weer wat dichter bij de subtop. Misschien tot a.s. zondag, de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Begeleiding SC Valburg 1

Wednesday, March 16, 2016 11:27:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

SC Valburg vr - Eldenia vr 

*** wedstrijdverslag ***

Op deze zonnige zondag 13 maart moesten wij de op voorhand lastige wedstrijd spelen tegen de dames van Eldenia. De uitwedstrijd hadden wij in Elden met 5-0 verloren. Vandaag wilden wij laten zien dat ook wij een team hebben dat een aardig balletje kan trappen. Met de wetenschap dat de kracht van Eldenia in de voorhoede ligt hebben wij daar natuurlijk iets tegenover gesteld. Met een zeer aanvallend SC Valburg wilden wij Eldenia pijn doen.

We begonnen ook zeer sterk en gedisciplineerd aan de wedstrijd en hadden een licht overwicht. Na ongeveer 25 minuten spelen kwamen wij op een verdiende 1-0 voorsprong. Een mooie voorzet vanaf de rechterkant werd door de verdediging van eldenia verkeerd ingeschat en het was Yvonne Schouten-Janssen die de bal van dichtbij binnen schoot. Eldenia was enigszins verrast en speelde onzeker. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft was het weer Yvonne Schouten-Janssen die de bal aardig onder controle kreeg in het zestien meter gebied en kreeg uiteindelijk een fikse duw in de rug zodat de goed leidende scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Het was Marina van Meel die oog in oog kwam te staan met de goede keepster van Eldenia. Zij schoot de toegekende strafschop hard buiten bereik van de keepster. 2-0.  Met deze comfortabele voorsprong gingen wij de welverdiende rust in.

In de rust werd er gesproken over de eerste helft en gingen iets minder aanvallend spelen. Marina van Meel ging iets meer controlerend spelen. Eldenia werd in de tweede helft iets sterker en scoorden na 15 minuten de aansluitingstreffer. 2-1. Na dit doelpunt bleven wij zoeken naar de derde goal en die kwam er ook. Het was nu Esther Jansen die de verdediging van Eldenia de hielen liet zien en met een hard schot via de binnenkant van de paal de 3-1 op het scorebord bracht. Wij wisten dat wij ook met deze stand nog niet de 3 punten binnen hadden en geconcentreerd moesten blijven voetballen. Met nog 10 minuten spelen kregen wij een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel van eldenia. Het was Marina van Meel die achter de bal ging staan en met een fraaie trap verraste zij de keepster van eldenia . 4-1. Dit doelpunt zorgde voor rust en we wisten dat de 3 punten in valburg bleven. Met nog 2 minuten te spelen scoorde eldenia nog de 4-2 maar dat was meer voor de statistieken.

Er werd vandaag in alle linies goed en dominant gespeeld. Ook hadden wij vandaag een met Linda Leenders Janssen een goede keepster in het doel staan en ook de geblesseerde Jeanine Verbeek die gewoon als stand-in de hele wedstrijd reserve zit. Deze uitslag geeft natuurlijk vertrouwen in de komende wedstrijden. Deze overwinning kwam tot stand door de enorme Teamspirit. Hard werken met elkaar en voor elkaar leid tot succes. En als de trainer van een grote club als Eldenia na de wedstrijd naar je toe komt en zegt... wat hebben jullie een leuk en een goed voetballend team, dan hebben wij het goed voor elkaar met de vrouwen van SC Valburg.

Tuesday, March 15, 2016 7:48:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

SC Valburg 1 - MASV 1 

*** wedstrijdverslag ***

Op 28 februari moesten wij aantreden tegen de koploper MASV uit Arnhem. Door een flink aantal blessures, konden we 11 man van de vaste groep opstellen, met aanvulling van 3 talentvolle spelers van de A1.
Omdat we wisten dat onze tegenstander een zeer goede ploeg had, was het zaak om compact te spelen. MASV had al enkele grote uitslagen neergezet, dus de hoofdzaak was in eerste instantie, verdedigen. Wanneer de kans er is, snel eruit voor een tegenaanval. We gingen goed scherp van start, en hoewel MASV duidelijk de betere ploeg was, kregen ze niet veel kansen. Uiteindelijk kwamen ze er in de 20ste minuut wel goed door en kon de 0-1 genoteerd worden. Maar ook Valburg had enkele kansen op een doelpunt, maar helaas wilde de bal er niet in. Maar desondanks konden we terug kijken op een goede eerste helft, waarin weinig was weggegeven.
De tweede helft wilde we op dezelfde voet voort, en proberen om meer redendement uit onze kansen te halen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar een mooi streven. Na een kwartiertje in de tweede helft maakte Paul Biersma een overtreding binnen de 16 meter, waarvoor een strafschop werd gegeven. Op zich terecht, maar de overtreding was op die plaats compleet overbodig. De strafschop werd door hun spits benut en de 0-2 stond op het scorebord. Gelukkig bleven we daarna weer goed bij de les, en kregen een paar minuten na de strafschop een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Jan van Noordenburg leverde een gevaarlijk indraaiende trap af, die door Mark Houterman nog even geraakt werd, 1-2. Zouden we dan toch nog een puntje gaan halen?? Wij hadden er goede hoop op, totdat de scheidsrechter roet in het eten gooide. Jos Bierman werd tegen zijn hand geschoten, terwijl hij beide handen voor zijn borst hield. De scheidsrechter oordeelde dat dit weer een strafschop was. Een beetje vreemd want je hebt nu eenmaal handen en je moet ze ergens laten. Maar het werd wel 1-3, weer door de spits die zijn derde maakte.
Met wat tussenpozen kwamen Ivo Kooiman, voor Tim Maassen, Bastiaan van der Horst voor Jan van Noordenburg (enkel blessure), en Roel Jansen voor Daan Jansen in het veld. De A1 mannen vielen alle drie goed in!! Op het veld maakte MASV en Valburg (Mark Houterman) beide nog een doelpunt, maar de wedstrijd was gespeeld. Van tevoren hadden we wellicht met een kleine nederlaag tevreden geweest, maar nu had er misschien toch nog een puntje ingezeten. Wel een goede wedstrijd van ons, wat weer hoop geeft voor de toekomst.
Zondag 6 maart moeten we weer thuis tegen De Paasberg, een wedstrijd die moeten winnen om het gat met de subtop weer wat te verkleinen. Wellicht tot zondag om 14.00 uur op sportpark “Het Kasteel”

Begeleiding SC Valburg 1

Wednesday, March 2, 2016 9:00:00 PM Categories: 1e nieuws wedstrijdverslag