SC Valburg 1 – Elsweide 1 

*** wedstrijdverslag ***

24-04-’16 Stond voor ons de wedstrijd tegen Elsweide op het programma. Ondanks dat onze trainer Job Landman geveld was door een keelontsteking, had hij de overige stafleden de opstelling en het tactisch plan doorgegeven. Voor ons en de spelers de taak dit goed uit te voeren, dan moest het goed komen. Het was zaak om goed scherp te beginnen, want in de uitwedstrijd stonden wij na 35 minuten al met 4-0 achter. Dat moest deze keer beter om onze plaats op de ranglijst vast te houden. Elsweide stond 3 punten achter op ons met een wedstrijd minder gespeeld.

Onze tegenstander bleek geen reserve kleding bij zich te hebben, waardoor de wedstrijd met 20 minuten vertraging pas kon beginnen. We begonnen erg goed, er werd kort gedekt en goed gecombineerd. Na 3 minuten kreeg Ronald Schouten al de eerste grote kans, maar helaas ging de bal er niet in. Maar door ons goede spel kon de treffer niet lang uitblijven, en na 10 minuten was het dan toch raak, Luuk Jansen had de assist en Ronald Schouten het doelpunt 1-0. Daarna ging het spel over en weer en Elsweide wist in de 25ste minuut de gelijkmaker te maken 1-1. Maar binnen 2 minuten stonden wij alweer op 2-1, een vrije trap van Elsweide werd op het middenveld onderschept en nadat Luuk Jansen de voorzet had gemist, kon Jan van Noordenburg de bal toch nog binnen werken. Valburg was de betere partij, maar kon niet voorkomen dat net voor rust toch weer de gelijkmaker werd gemaakt 2-2.

In de rust werd afgesproken om in ieder geval het combinatie voetbal vast te houden. Hoewel de ruimtes op het veld groter werden, bleef Valburg de betere partij. Na 10 minuten in de 2de helft kwamen we dan ook weer op voorsprong Luuk Jansen kon een voorzet van Mark Houterman afronden 3-2. Daarna kregen wij nog legio goede kansen, alleen voor de keeper, speler voor een leeg doel maar de voorzet niet goed, met 4 aanvallers tegen 1 verdediger en een keeper, maar de bal ging er maar niet in. Op de bank waren wij bang dat de gelijkmaker gemaakt zou worden, maar gelukkig kon Jos Bierman in de 80ste minuut alsnog de 4-2 maken, na prima voorwerk door Daan en Luuk Jansen. De buit was binnen. Een prima teamprestatie en een goede pot voetbal.

Helaas is Eric Jansen tegen zijn 5de gele kaart aangelopen, dus hij is de volgende wedstrijd geschorst. Dat zal dan zijn in de uitwedstrijd tegen VVLK op zondag 8 mei. Aankomend weekend zijn we namelijk vrij. Ook VVLK is een directe concurrent, maar als we deze lijn kunnen vasthouden, zou ook dit geen probleem mogen zijn. Wellicht zie ik u daar, de wedstrijd begint om 14.00 in Leuth.

Begeleiding Valburg 1

Thursday, April 28, 2016 3:27:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

SC Valburg VR1 – Unitas VR1 

*** wedstrijdverslag ***

Op Zondag 24 april stond er voor ons de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma 

Unitas uit Wamel kwam op deze zondag naar Valburg.
De wedstrijd eerder in het seizoen werd in Wamel met 5-1 verloren.
Dus stond er nog een rekening te vereffenen met de dames uit Wamel.
De opstelling was enigszins aangepast en we speelden in een 1-4-5-1 formatie. 
Tijdens de wedstrijd bespreking zag je al aan de gezichten van de dames dat ze deze middag iets recht wilden zetten.
we hadden vandaag ook nog een pupil van de maand.
Het was Rianne Claasen die de warming-up mocht mee doen en de aftrap mocht nemen.
Nu begon de wedstrijd pas echt.
Vanaf het eerste fluitsignaal van de overigens goed leidende scheidsrechter Martin van Hal zochten wij de aanval.
We creëerden in het begin van de wedstrijd al een paar halve kansen en bleven Unitas onder druk zetten.
Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ook Unitas meer in de wedstrijd en vanaf dat moment werd er volop gestreden voor elke bal.
Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor de welverdiende rust.
In de kleedkamer werden nog wat puntjes op de i gezet. Het zou nog een zware 2e helft gaan worden. maar wij hebben inmiddels al bewezen dat wij leuk voetbal goed kunnen combineren met hard werken. De 2e helft begon zoals de eerste. Ook nu kregen wij een maar mooie kansen om de score te openen maar een paar schoten op de paal en de lat stonden een treffer in de weg.
Ook unitas kwam er een paar keer gevaarlijk uit. maar onze verdediging gaf geen kansen weg.
Op het middenveld kregen wij steeds meer grip op de wedstrijd en zij konden onze enige spits steeds vaker bereiken. In de 80e minuut kregen wij dan eindelijk loon na werken.
Een mooie voorzet bereikte onze mee opkomende voorstopster Marlot Hoekzema en zij aarzelde geen moment en schoot de bal via een tegenstandster tegen de touwen. 1-0.
Met nog ongeveer tien minuten te spelen was de buit nog niet binnen en Unitas drong nog een paar keer gevaarlijk aan. Maar de 1-0 kwam niet meer in gevaar.
Dit was een verdiende overwinning van de dames van SC Valburg op Unitas.
Voor de neutrale toeschouwers langs de lijn was dit misschien wel een leuke wedstrijd om te zien. maar voor de leiding was dit een vooral spannende en zenuwslopende wedstrijd. 
Al met al waren wij zeer tevreden met de wedstrijd en natuurlijk de verdiende overwinning.

Herman van Meel
Trainer\Coach

Tuesday, April 26, 2016 3:36:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

De website is verhuisd 

Beste bezoeker,

In verband met toenemende website problemen bij onze websiteprovider zijn we onlangs overgestapt naar een andere provider. Hierdoor kon het zijn dat we tijdelijk niet of minder bereikbaar waren, maar inmiddels zijn we weer in de lucht. Achter de schermen wordt er nog hard gewerkt om alle functionaliteiten werkend te krijgen. We hopen uw begrip!

Website team SCValburg 

Tuesday, April 19, 2016 9:39:00 AM Categories: nieuws

SC Elistha 1 – SC Valburg 1 

*** wedstrijdverslag ***

Zondag 10-04-’16 was onze uitwedstrijd tegen Elistha. Een maatje te groot moeten we concluderen na de 5-0 nederlaag. We hebben nog steeds te maken met een niet compleet elftal, maar de jongens die nu in de basis waren gestart, valt niets te verwijten. Elistha was gewoon beter en stond na 10 minuten voetbal al met 3-0 voor. Daarbij hadden wij ook nog het gevoel dat we redelijk meevoetbalden. Maar na een dekkingsfout en 2 snelle uitbraken waren zij zeer doelgericht. Zoals ik al zei, Valburg voetbalde helemaal niet slecht, maar uitgespeelde kansen kregen we niet. Een paar afstandsschoten die geen gevaar opleverden. Het bleef tot de rust 3-0.
Vrij snel na rust ging onze trainer Job Landman toch wisselen om wat meer druk op Elistha te creëren, maar het mocht niet baten. Weer sloeg onze tegenstander binnen 2 minuten, 2 keer toe. De 4 en 5-0 stonden na 58 minuten al op het scorebord. Ik kan niet anders zeggen dat iedereen zijn best heeft gedaan. Deze wedstrijd dus maar snel vergeten. We hebben nu nog drie wedstrijden te gaan, twee keer thuis en een keer uit. Aankomende zondag zijn we vrij en de week erna thuis tegen Elsweide.
Alle drie de wedstrijden zijn tegen directe concurrenten op de ranglijst, dus is het zaak zoveel mogelijk punten te scoren. Even een weekje bijkomen dus en dan vol goede moed er weer tegenaan. Wedstrijddag is dan 24 April, we trappen af om 14.00 uur, ik hoop dat u erbij kunt zijn.
Begeleiding Valburg 1

Wednesday, April 13, 2016 8:37:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

Valburg 1 – Kolping Dynamo 1 

*** wedstrijdverslag ***

Zondag 3 April was onze thuiswedstrijd tegen Kolping Dynamo uit Nijmegen. Zij staan op de derde plaats in de stand, geen gemakkelijke opgave dus. Chris van Tongeren, Pim Weijs en Erwin Bouwman zijn nog geblesseerd, verder is iedereen beschikbaar. Niemand had dus een weekendje weg of een moeder of tante die haar verjaardag viert, ook wel eens fijn.

Redelijk op oorlogssterkte konden wij dus aan de wedstrijd beginnen. De heenwedstrijd was het 2-2 geworden, maar dat was wel een vertekend beeld, Kolping had toen wel een stuk of 10 open kansen gemist. Opletten geblazen dus, compact spelen en niet teveel weggeven. Tijdens de warming up kreeg Ruben van Cleef last van zijn rug, zo erg dat hij niet kon starten. Hierdoor kwam Jos Bierman weer achterin te staan en Tim Maassen op het middenveld. Nu hadden we nog slechts 2 wisselspelers op de bank, waarvan er een net een wedstrijd met het tweede had gevoetbald.

Desondanks begonnen we goed aan de wedstrijd, concentratie was goed, er werd niets weggegeven en na een minuut of 10 kwam mark Houterman al alleen voor de keeper. Helaas was de hoek te moeilijk en verdween zijn schot naast het doel. Maar ons goede spel leidde wel naar de 1-0 voorsprong. In de 30ste minuut kreeg Mark zijn tweede kans op aangeven van Ronald Schouten en deze keer was het wel raak. Helaas moest Jan van Noordenburg binnen 3 minuten al een overtreding maken op een doorgebroken speler van Kolping, een gele kaart en een strafschop waren de gevolgen. De strafschop werd benut, hoewel Willie (Wilfred Jansen) er goed bijzat, 1-1. Maar Valburg bleef goed voetballen en zo kon in de 44ste minuut van de wedstrijd Ronald Scouten scoren op aangeven van Mark Houterman, 2-1. Dit was ook de ruststand.

In de 2de helft had Kolping wat meer overwicht, maar miste hun kansen, net als in onze uitwedstrijd, als ze voor ons doel kwamen. Zo konden wij deze stand vasthouden tot de 70ste minuut. Slordig balverlies en halve maatregelen, zorgde ervoor dat zij de 2-2 konden maken. Er volgde nog enkele kansen, hoofdzakelijk voor Kolping, maar er werd niet meer gescoord. Ivo Kooijman en Remi Brunink waren nog wel ingevallen, maar ook zij konden het verschil niet maken. Verder hebben Paul Biersma en Eric Jansen nog een gele kaart ontvangen van de scheidsrechter, hierdoor kan Eric de volgende wedstrijd niet meedoen. Al met al hoeven we niet ontevreden te zijn, maar misschien had er toch iets meer ingezeten.

A.s. zondag 10 April hebben we een uitwedstrijd tegen de nummer 2, Elistha. Dat is een kwartiertje fietsen of vijf minuten met de auto. We hopen dus op voldoende support uit Valburg, we zullen het nodig hebben. De wedstrijd begint om 14.00 uur, wellicht tot dan.

 

Begeleiding Valburg 1

Friday, April 8, 2016 10:35:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Gezocht: ledenadministrateur! 

*** oproep ***

Na 4 seizoenen enthousiast de ledenadministratie van SC Valburg te hebben beheerd, heb ik besloten met ingang van 1 augustus 2016 te stoppen. Vandaar dat we op zoek zijn naar een vervanger.

Als ledenadministrateur ben je verantwoordelijk voor:

  • Verwerken van aanmeldingen, afmeldingen en overschrijvingsverzoeken;
  • Verwerken van veranderingen in het ledenbestand;
  • Verzorgen van communicatie/ correspondentie omtrent o.a. contributies.

Aan het begin en het eind van het seizoen vraagt de meeste tijd om deze taak uit te voeren, maar gedurende het seizoen vallen de werkzaamheden mee.

Wil je iets voor de club betekenen? Wil je daar niet teveel tijd aan kwijt zijn? Wil je de werkzaamheden zelf kunnen inplannen? Dan is dit wellicht iets voor jou. Meld je dan aan!

Aanmelden kan door te mailen naar: leden@scvalburg.nl

Friday, April 1, 2016 6:59:00 PM Categories: nieuws