Word jij ook scheidsrechtersbegeleider? 

Onderwerp: KNVB TJC De scheidsrechtersbegeleider binnen de vereniging

Voetbalverenigingen hebben steeds meer aandacht voor de scheidsrechters. Goed opgeleide, jonge en fitte scheidsrechters zijn een visitekaartje voor de vereniging. Wil jij daar een bijdrage aan leveren?

Meer en meer voetbalverenigingen gaan succesvol aan de slag met het invoeren van arbitragebeleid en het aansturen en begeleiden van verenigingsscheidsrechters. De scheidsrechtersbegeleider binnen de vereniging begeleidt scheidsrechters die actief zijn op clubniveau. Hij zorgt ervoor dat de scheidsrechters kunnen acteren in een veilige omgeving en voorziet ze van tips en feedback. De scheidsrechtersbegeleider werkt onder de verantwoordelijkheid van de scheidsrechterscoördinator. Hij zorgt ervoor dat clubscheidsrechters hun hobby op een prettige en veilige manier kunnen uitoefenen.

In het kader van een Veilig Sport Klimaat heeft de KNVB de module Scheidsrechtersbegeleider ontwikkeld. De module bestaat uit twee bijeenkomsten bij de vereniging. Tijdens deze bijeenkomsten wordt constant de koppeling tussen theorie en praktijk gezocht. De praktijk is hierbij altijd leidend. Tussen de twee cursusdelen door gaan cursisten aan de slag met het begeleiden binnen hun vereniging. Als ze na twee avonden aan de voorwaarden hebben voldaan ontvangen zij het certificaat Scheidsrechtersbegeleider binnen de vereniging. 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Cees Hensen.

Het uitgebreide artikel is ook te vinden op http://www.scheids-assist.nl/nieuws/word-jij-ook-scheidsrechtersbegeleider

 

Sunday, May 29, 2016 5:53:00 PM Categories: nieuws

Valburg 1 – DVSG 1 

*** wedstrijdverslag ***

Op maandag 16 mei (2de Pinksterdag) was onze laatste wedstrijd tegen DVSG uit Groesbeek. In principe stond er, behalve de eer, niet veel meer op het spel. Onze zesde plaats was vrij zeker en stijgen op de ranglijst konden wij ook niet meer. Omdat Lars Paul zich met een pijnlijke kuit had afgemeld, stond Jan van Noordenburg weer eens linksback. Voor Frank Schoenmaker, die stopt wegens fysieke klachten, was het zijn laatste wedstrijd. Hij stond vandaag in plaats van Wilfred Jansen in het doel.

De eerste helft begonnen wij goed en na 10 minuten kon Tim Maassen een bal die terug van de keeper kwam, keurig inschieten 1-0. In de 15de minuut nam Eric Jansen een vrije trap, die via een verdediger bij Luuk Jansen terecht kwam. Deze haalde knap uit vanaf 20 meter, de bal vloog via de onderkant van de lat het doel in 2-0. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar DVSG kwam in de 25ste minuut op 2-1. Valburg herpakte zich snel en scoorde 3 minuten later alweer de 3-1. Mark Houterman was de doelpuntenmaker op aangeven van Luuk Jansen. Dit was ook de ruststand. Omdat Jan van Noordenburg al een gele kaart en een waarschuwing van de scheidsrechter had gekregen, werd hij uit voorzorg gewisseld. Voor hem kwam Erwin Bouwman erin. Dit vergde wel wat aanpassingen, Ronald Schouten kwam hierdoor links op het middenveld, Daan Jansen centraal op het midden en Jos Bierman linksback.

In de tweede helft kwam DVSG beter uit de kleedkamer dan Valburg. Ze waren feller op de bal en binnen 10 minuten was de stand gelijk getrokken, 3-3. Hoewel er daarna over en weer nog wel wat kansen waren, werd deze 3-3- de eindstand. Walter Jansen kwam er nog in voor Ronald Schouten en Lars Paul bleef samen met Wilfred Jansen op de bank.

Hiermee zit ons seizoen erop, een zesde plaats op de ranglijst, nog net in het rechter rijtje zullen we maar zeggen. Het was een wisselend seizoen met hele goede, maar ook slechte wedstrijden. Natuurlijk hebben we met blessures en schorsingen te maken gehad. Wouter Meijs is in de winterstop afgehaakt, Chris van Tongeren heeft door een blessure net als Wouter maar 8 wedstrijden kunnen voetballen en ook Erwin Bouwman heeft niet veel kunnen spelen. De vervangers hebben het uitstekend gedaan, maar in de breedte wordt je daar niet beter van. Hier staat tegenover dat er nu al wel een aantal A spelers hebben kunnen debuteren, zij hebben alvast kunnen zien hoe het bij ons gaat. Dat is toch de toekomst en we hopen dat we dit volgend seizoen weer verder kunnen uitbouwen.

Rest mij nog om een ieder te bedanken die dit seizoen mogelijk gemaakt hebben, wij hopen ook volgend seizoen op jullie te kunnen rekenen. Fijne vakantie en tot ziens.

 

Begeleiding Valburg 1

Friday, May 20, 2016 8:47:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Zondag 22 mei om 11:00 uur  

Vriendschappelijke wedstrijd SC Valburg VR1 - Quick 1888 VR1

Op Zondag 22 mei om 11:00 uur spelen de Dames van SC Valburg een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen de dames van Quick 88 uit Nijmegen.
Een mooie gelegenheid om Deze enthousiaste dames nog 1 x te zien spelen dit seizoen.
met 2 teams die leuk en aantrekkelijk voetbal spelen zal dit voor het publiek een mooie wedstrijd worden om te zien.
Als coach van de dames zou ik zeggen,
kom 22 mei deze dames nog één keer met zoveel mogelijk toeschouwers aanmoedigen.

Trainer\Coach
Herman van Meel

Thursday, May 12, 2016 8:37:00 AM Categories: agenda Dames

VVLK 1 – Valburg 1 

*** wedstrijdverslag ***

Op een stralende zondagmiddag 08-05-’16 moesten wij 0m 14.30 uur aantreden in Leuth tegen VVLK. Onze tegenstander had vooraf aan deze wedstrijd evenveel punten als wij met een beter doelsaldo. Zaak voor ons om hier in ieder geval niet te verliezen, en zo de kans op de zesde plaats open te houden. Eric Jansen was voor deze wedstrijd, door zijn vijfde gele kaart, geschorst. Omdat ook het tweede elftal moest voetballen, hadden wij met moeite twee wisselspelers van de A1 (Ivo Kooiman en Walter Jansen) bereid gevonden om als reserve mee te gaan. Verder was Frank Schoenmaker als tweede keeper mee.

Vooraf werd afgesproken om weer druk te zetten en de tegenstander geen tijd te geven om in hun spel te komen. Dat was in onze vorige wedstrijd tegen Elsweide ook prima gelukt. Alleen waren de weersomstandigheden iets anders, het was nu volop zon met 25 graden. Hierdoor was de afspraak gemaakt om per helft een drinkpauze in te lassen. Tot die eerste drinkpauze ging het spel redelijk gelijk op, zonder echte kansen voor beide teams. Maar alsof er wonderwater geschonken was, werd er direct na die drinkpauze gescoord door Ronald Schouten. Hij schoot de rebound van een penalty in, nadat deze in eerste instantie door de doelman was gekeerd. De aanleiding was een overtreding op Mark Houterman binnen de 16 meter. Het begon steeds beter te lopen en in de 30ste minuut kon Jos Bierman de 0-2, met een mooi bekeken boogballetje, aan laten tekenen. VVLK had op dat moment niets in te brengen en toen Daan Jansen, op aangeven van Luuk Jansen, net voor rust de 0-3 maakte, leek de wedstrijd al beslist.

In de rust werd erop aangedrongen geconcentreerd te blijven spelen en deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Ook werd toen afgesproken dat na een kwartier in de 2de helft Ivo erin zou komen, en ook Walter zou speeltijd krijgen. Aan het spelbeeld veranderde niet veel de 2de helft, Valburg was veruit de betere ploeg, VVLK kreeg geen enkele kans. Een enkeling kon daar slecht tegen en hier en daar werd er een onnodige schop uitgedeeld. Ook de grensrechter van VVLK zag het niet zo scherp meer, hij vlagde zeker 3 keer voor buitenspel terwijl dat niet het geval was. Ivo kwam zoals afgesproken na een kwartier in de 2de helft in het veld voor Ronald Schouten. Die kon na al zijn inspanningen wel wat rust gebruiken.

De wedstrijd leek op slot te zitten totdat inde 70ste minuut Walter Jansen (jongere broer van de uitstekend keepende Wilfred) in het veld kwam. Hij verving de tevens moegestreden Tim Maassen. Walter was nog geen 2 minuten in het veld toen hij de mooiste aanval van de middag met een doelpunt bekroonde. Deze aanval begon op eigen helft en liep over diverse schijven met 1 keer raken. Uiteindelijk kwam de bal midden voor het doel bij Jos Bierman die hem binnen kon tikken, maar in plaats daarvan legde hij de bal nog een keer breed naar Walter, die hem zo binnen liep. Veruit het mooiste stukje voetbal van dit seizoen, klasse mannen. Uiteindelijk bleek dat Valburg nog niet tevreden was met de 0-4, want in de 87ste minuut kon Mark Houterman, op aangeven van Walter Jansen ook nog de 0-5 maken.

Ondanks de warmte is het een prachtige middag geworden, met de tot nu toe hoogste uitslag van het seizoen voor ons. Er is nu nog 1 wedstrijd te gaan, deze wordt gespeeld op 2de Pinksterdag op sportpark “Het Kasteel”in Valburg. Onze tegenstander is dan DVSG uit Groesbeek, de aanvang is 14.30 uur!!! Ik hoop dat het dan ook weer mooi weer wordt en u met grote getale ons aan komt moedigen om daarna het seizoen gezellig af te sluiten. Tot dan!!

Begeleiding Valburg 1

Thursday, May 12, 2016 8:27:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag