Deelnemen aan de ZIZOU ZPORTZ Voetbalschool  

Geachte ouders en/of verzorgers van jeugdleden van SC Valburg

Tijdens het jeugdkamp heeft uw kind een voetbalclinic gevolgd dat verzorgd werd door ZPORTZ (www.zportz.nl)
Omdat voetbalschool Makaay niet meer terugkomt, zijn wij al enige tijd op zoek naar een alternatief. Hieraan stellen wij als sportclub wel eisen, namelijk:
Geen grote groepen, meer techniek, geselecteerd op leeftijd, maar vooral heel veel enthousiasme.

Wij als SC Valburg zijn er van overtuigd de juiste partij hiervoor te hebben gevonden in ZPORTZ.

Als SC Valburg faciliteren wij, ZPORTZ is verantwoordelijk voor de organisatie.

De deelnemers aan de ZIZOU ZPORTZ Voetbalschool worden wekelijks begeleid en gecoacht door voetbaldocent Han Piels (oud-speler van Go Ahead Eagles).
Deze trainingen richten zich met name op het verbeteren van de voetbaltechniek en zijn een ideale aanvulling op de reguliere trainingen.
Zizou Voetbalschool bestaat uit 20 lessen. Deze lessen zijn een uitstekende aanvulling op de reguliere trainingen. Er zijn 10 lessen voor de winterstop en 10 lessen na de winterstop.
Tussentijdse instromingen zijn in principe niet mogelijk behalve na de winterstop om deel te nemen aan 10 lessen dit om de hoge kwaliteit en juiste opbouw in de 20 lessen te kunnen waarborgen.

Er word gewerkt met kleine groepen (maximaal 12-14 personen per leeftijdscategorie) zodat de voetballers de individuele aandacht krijgen die ze nodig hebben.
Elke leeftijd, jongen of meiden kunnen meedoen. Deelname is mogelijk voor € 10,00 per les per kind.

Om een idee te krijgen van het aantal kinderen dat mee zou willen doen aan de voetbalschool vragen wij u voor 28-juni te reageren of uw kind wel of niet deel wil nemen aan de voetbalschool.
Graag met het opgeven vermelden:
Naam, geboortedatum, geslacht, welke club hij/zij voetbalt en of deelname aan 10 of 20 lessen zal zijn.
Opgeven via mail: tc@scvalburg.nl

Vragen kunt u stellen aan: André van Ginkel 06-27066723

Alvast bedankt voor uw reactie!

Met vriendelijke groeten,
André van Ginkel

TZ SC Valburg

 

Posted by Sjors Stevens Monday, June 22, 2015 7:09:00 PM Categories: jeugd nieuws

Jeugdkamp SC Valburg 29, 30 en 31 mei 2015 

Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover: de start van het jeugdkamp 2015.

Vrijdagavond 19:00 uur kwamen de kinderen, 101 maar liefst,  alleen of met hun ouders om de slaaptenten in te richten. Een bonte verzameling van luchtbedden, stretchers, matrassen en veel verwachtingsvolle kinderen. Rond 19:30 uur was er even een flinke regenbui, maar verder bleven we gespaard van het noodweer dat vooraf was voorspeld. En laten we eerlijk zijn, de kinderen merken het vaak niet eens!

 

De vrijdagavond was gevuld met activiteiten op het park: voetvolley, knotshockey, een ballenbak, pannavoetbal en een klimclinic bij Watergoed voor de oudere jeugd. Ook hadden we dit jaar een filmtent voor de kinderen die voor het slapengaan nog even wilden chillen. Nou ja, slapengaan…….dit was de eerste nacht erg laat. Want wat is er nu spannender dan stiekem de tent uit te sluipen en nog even te gaan keten……dit vaak tot ergernis van de begeleiders die weer hun bed uit moesten. Uiteindelijk keerde de rust weder op het park en konden de oogjes nog even dicht.

 

Hoe laat het de nacht ervoor ook was, ’s morgens om 7:30 uur zat iedereen weer aan het ontbijt. Sommigen met dikke ogen, maar vol goede moed voor de activiteiten van de zaterdag! Om 9:00 uur werd het startsein gegeven voor een voetbalclinic van ZPORTZ (www.ZPORTZ.nl). Wat een enthousiasme van zowel de kinderen, begeleiders van ZPORTZ en de vrijwilligers van SC Valburg. Er werd gewerkt aan techniek, spel en competitie. Van enige vermoeidheid was opeens geen sprake meer. Ook de weergoden lieten ons wederom niet in de steek. Om 18:00 uur werd het sein gegeven dat de BBQ was geopend………….als een kudde hongerige wolven kwamen ze erop af. Aan alles was gedacht, vlees, sausen, stokbrood, vleessalade, pastasalade…..met dank aan de vele vrijwilligers! Voor diegenen die even wilden bijkomen kon dat tot 20:00 uur, daarna stonden de avondactiviteiten op het programma. Lasergamen, bierpulschuiven en een verrassingsactiviteit……wat zou dat zijn? Voor het lasergamen was een heus parcours uitgezet, met wanden, takken, netten, etc. Met name de kleinere jeugd vond dit fantastisch. Wat is er nu leuker dan elkaar achterna te zitten met geweren….spanning alom! De verrassingsactiviteit: bubbelvoetbal, zorgde voor hilarische momenten. De kinderen moesten zich in doorzichtige opblaasballen hijsen, waardoor alleen hun onderbenen of voeten nog zichtbaar waren. Je mocht elkaar omver duwen, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Hierdoor sloeg je over de kop, viel je om of kon je niet meer overeind komen. Voor de omstanders leidde dit tot lachwekkende taferelen. Hoe ouder de jeugd hoe fanatieker het werd……er is ons zelfs diverse keren gevraagd of SC Valburg deze opblaasballen niet zelf aan kon schaffen. Dat geeft wel aan hoe leuk de jeugd het bubbelvoetbal vond. Moe en voldaan gingen de kinderen de tweede nacht in en warempel…..ze sliepen meteen J

 

Zondagmorgen 7:15 uur…..wat een rust nog op het park…..helaas tijd om op te staan! Op gepaste wijze werd de jeugd wakker getoeterd, wat niet door iedereen in dank werd afgenomen. Na het ontbijt was het tijd om de slaapspullen op te ruimen want om 8:15 werden de vele vrijwilligers verwacht voor het afbreken van de tenten. Goed om te zien dat zoveel vrijwilligers zich opofferen om op hun vrije zondag hierbij te assisteren, top! Nadat de velden weer vrij werden gegeven kon het jaarlijks ouder/kindtoernooi worden gestart. Voor veel kinderen toch één van de hoogtepunten van het jeugdkamp. Hoe leuk is het om je vader/moeder, opa, oom, tante, etc. te verslaan….nou heel leuk dus! En waarschijnlijk wordt dit nog dagen door de kinderen ingewreven. Ook was er de gelegenheid om de nieuwe clubkleding te passen en te bestellen bij de kraam van Snelders Sport. Hier werd gretig gebruik van gemaakt, mede door de extra korting die alleen deze dag werd gegeven. Rond 12:30 uur kwamen de laatste spelers van het veld en was het inmiddels helemaal volgelopen met ouders, opa’s en oma’s, broertjes, zusjes en overige belangstellenden. Restte ons nog een dankwoord richting alle sponsors en dat waren er heel veel! De vele vrijwilligers, de kinderen zelf, ze hebben er een prachtig jeugdkamp van gemaakt. Tot slot, waar iedereen op wachtte: de verloting. Prachtige prijzen waren ons ter beschikking gesteld, met als megaklapper de ballonvaart voor 4 personen! Vanaf vrijdagavond konden er lootjes worden gekocht en hier is gretig gebruik van gemaakt. De opbrengst hiervan wordt zoals vooraf aangekondigd besteed aan de jeugd.

 

Ondanks dat er vooraf wat kritische noten waren om voor 2 nachten te kiezen, zijn de reacties alleen maar positief. Wij als organisatie hebben genoten van de kinderen, het programma en zeker van het feit dat er zoveel vrijwilligers bereid waren te helpen. Zonder die hulp zou het jeugdkamp niet mogelijk zijn geweest. Namens ons nogmaals BEDANKT!!

 

Organisatie jeugdkamp

Erwin, Monique, Ingrid & Gera

Klik hier voor foto's: Jeugdkamp SC Valburg 29, 30 en 31 mei 2015

 

Saturday, June 20, 2015 5:03:00 PM Categories: jeugd nieuws

Valburg C1 wint eerste prijs bij voetbaltoernooi te Prinsenbeek 

In het weekend van 15 en 16 mei had de C1 zich ingeschreven voor een toernooi dat bij Beek Vooruit te Prinsenbeek gehouden werd.

Uit het programmaboekje bleek dat het uit 2 delen zou bestaan, de eerste vier wedstrijdjes op de vrijdagavond, de andere vier op de zaterdagochtend met daaropvolgend de eventuele finales.

Maar eerst op vrijdagmiddag verzamelen met tenten, bagage enz.  om vervolgens om 15.00 uur af te rijden naar Prinsenbeek. Daar aangekomen eerst maar eens de tenten opzetten, hapje eten en het schema bekijken. Valburg C1 was in poule D ingedeeld met 2 3e klassers en 2 4e klassers.

De eerste wedstrijd (om 18.30 uur) was een uitwedstrijd tegen 3e klasser VOW C1 uit Veghel,

Dit  werd een gelijkspel, 2-2 doelpunten: 2 x Joris van der Tak.

De  tweede wedstrijd (om 20.10 uur) was een thuiswedstrijd tegen 3e klasser Berghuizen C2 uit Oldenzaal, deze werd gewonnen met 2-0, doelpunten: Thomas Meeuwsen en Lars van Noordenburg.

De derde wedstrijd (om 21.50 uur) werd ook gewonnen, met 1-2 van 4e klasser Beek Vooruit C5 met doelpunten van Joris van der Tak en Thomas Meeuwsen.

De laatste wedstrijd van de avond (om 23.30 uur) was tegen 4e klasser VVGZ C3 uit Dordrecht, ook deze werd gewonnen, 3-0 met doelpunten van Twan Willemsen (2x) en Lars van Noordenburg.

Hierna werd het langzaam tijd om te proberen te gaan slapen maar dat valt niet mee als je met een kleine 120 man op een veldje staat! Kortom het bleef heel lang onrustig in Prinsenbeek en omgeving.

Zaterdagochtend, vroeg wakker geworden van gasten die al aan het voetballen zijn, ook goedemorgen! Ontbijt genuttigd om 07.30 uur, dat was goedgeregeld, per team konden we aanschuiven in de kantine. Er was van alles, broodjes, bolletjes vleeswaren, versfruit, teveel om op te noemen maar erg lekker. Daarna weer langzaam opstarten naar het voetbal.

Wedstrijdnummer 5 (om 08.50 uur): opnieuw tegen Berghuizen C2, dit keer een 0-2 overwinning van de valburgse boys, doelpunten Thomas en Joris.

Wedstrijdnummer 6 (om 10.55 uur) ging ergens om, als de C1 deze zou winnen dan zouden zij als eerste eindigen in de poule!  Dit was tegen VOW C1 waar eerder 2-2 tegen gespeeld was. Dit keer een 1-0 overwinning voor Valburg met als matchwinnaar Lars van Noordenburg.

Wedstrijd 7 en 8 werden gespeeld met een C1 elftal van Valburg waarbij zijzelf de regie hadden over de posities in het veld en het wisselbeleid.

Zo stond de verdediging in de aanval, stond de spits op de laatste man, enzovoorts het leek nergens op. Maar evengoed werd VVGZ C1 opzij gezet met 1-3 door doelpunten van Wout Slebus, Lars van Noordenburg en Andy Nab.

Ook wedstrijd 8 (om 14.15 uur) tegen Beek Vooruit C5 een gehusselde opstelling, maar ook hier maakte dat niets uit voor de einduitslag, een 3-0 overwinning met doelpunten van Lars van Noordenburg, Wout Slebus en Jeroen Willemsen.

Nu was het wachten tot de finale, eerst werden de wedstrijden gespeeld om de laagste plekken, de nummer 5 van poule C speelde tegen de nummer 5 van poule D en zo verder.

Om 15.35 uur was het dan zover, de nummer 1 van poule C VVGZ C2 tegen de nummer 1 van poule D Valburg C1!

Dit was een spannende wedstrijd onder toeziend oog van Pierre van Hooydonk die ook aanwezig was. Einduitslag 0-2 met doelpunten van Jeroen en Lars van N.

Een mooie beker mee naar huis en een voldaan gevoel.

Jongens, uit naam van de leiding van de C1 en niet te vergeten Cees Henzen, jeugdcoordinator SC Valburg, bedankt!

 

 

 

Thursday, June 11, 2015 8:34:00 PM Categories: jeugd nieuws

Voorbereiding selectie 2015-2016 

Zie overzicht van de voorbereiding van de selectie SCValburg voor 2015-2016.

Voorbereiding selectie SCValburg

Monday, June 1, 2015 10:27:00 PM Categories: 1e 2e nieuws