Foto's Buurtvoetbal 

De Weemen Op 17 augustus jl. vond het jaarlijkse Buurtvoetbaltoernooi plaats op sportpark 't Kasteel. Onze huisfotografe maakte er een sfeerreportage van!

Friday, August 30, 2013 6:07:00 PM Categories: actie foto nieuws

A M F? 

'Against Modern Football' is een redelijk ongeorganiseerde beweging van voetballiefhebbers die willen dat het pure voetbal overwint. Deze voetbalpuristen ergeren zich dood aan het feit dat een club met schulden de duurste voetballers kan kopen, dat oliesheiks de opstellingen bepalen en dat Russisch oliegeld kampioenschappen fixt.Spero-Valburg

Uw scribent overweegt zijn standpunt als hij op een nazomerse dinsdagavond twee voetbalwedstrijden consumeert, hier geen analyse op zijn Gijps of op zijn Cruyffs, uw stukjesschrijver volstaat met de namen van twee betrokken teams.

Beune, Bierman, Biersma, Bouwman, Brunink, Van Cleef, Holleman,Van der Horst, Houterman, Jansen, Krijnen, Maassen, Van Noordenburg, Paul, Van Pommeren, Schouten, De Waard en Weijs

Abbiati, Abate, Mexes, Zapata, Emanuelson, Montolivo, De Jong, Poli, Muntari, Boateng, Niang, Balotelli en El Shaarawy

Namen kopen of genoegen nemen met de plaatselijke trots ?

Neem de namen tot je, proef de schoonheid, ruik aan het ruige, lik het sensuele, ervaar het exotische, hoor het agrarische, overweeg de bijpassende kwaliteiten en vraag je af....ben jij, gewaardeerde lezer van deze column over de schoonheid van voetbal, A M F , tegen de uitwassen van het moderne voetbal....

Floris J.

Wednesday, August 28, 2013 6:12:00 PM Categories: column

Ook de tweede bekerwedstrijd levert geen zege op 

Dinsdag 27 augustus speelde SC Valburg de tweede bekerwedstrijd. Na de ruime nederlaag tegen Spero trof het ditmaal wederom een sterke tegenstander. Het Lentse DVOL was te gast op sportpark ’t Kasteel. Dit team degradeerde afgelopen seizoen uit de derde klasse en speelde dus 3 klassen hoger dan ons eerste elftal. Of het een fijne loting is laten we maar in het midden… aan de andere kant zal het best goed voor de conditie zijn.

Het verschil in niveau was zeker in de eerste helft goed zichtbaar. Ondanks dat SC Valburg toch bij vlagen redelijk meevoetbalde kregen de gasten uit Lent de betere kansen waar de thuisploeg eigenlijk weinig wist te creëren. Na een kwartier werd het dan ook verdiend 0-1. Uiteindelijk was de ruststand 0-4. Jammer was dat de overige tegengoals in de 1e helft allemaal te wijten waren aan persoonlijke fouten.

Na de thee gooide SC Valburg wat schroom van zich af en kan je stellen dat er van 16 tot 16 redelijk gelijkwaardig gevoetbald werd (misschien wel wat door een Valburgse bril gezien).  De thuisploeg kreeg enkele mogelijkheden alleen waren het de gasten uit Lent die in het tweede bedrijf nog éénmaal het net wisten te vinden waardoor de eindstand op 0-5 bepaald werd.

Een betere score dan in de eerste wedstrijd al werden enkele tegendoelpunten wel erg makkelijk weggegeven en wordt er voorin nog te weinig afgedwongen. Al gaan we er vanuit dat de meeste tegenstanders in de competitie toch wel van een lager niveau zullen zijn dan de tegenstanders in de beker.

Zondag wacht de laatste bekerwedstrijd, uit tegen RKSV Driel. De eerste competitieronde is SC Valburg 1 vrij en op 15 september wacht de ouverture van het nieuwe seizoen, dan wordt er afgereisd naar Ochten waar Uchta de tegenstander zal zijn.

Wednesday, August 28, 2013 5:57:00 PM Categories: 1e nieuws

SC Valburg verliest eerste bekerwedstrijd 

Waar op een hoger niveau de strijd om de beker nogal eens wordt gezien als de kortste weg naar Europees voetbal fronste men bij SC Valburg wel even de wenkbrauwen nadat de loting/indeling van de amateurbeker bekend werd gemaakt. Op het eerste gezicht biedt een poule met Spero, DVOL en Driel nou niet echt gelijk een groot perspectief om een volgende ronde te bereiken. Het betreft hier toch twee topteams uit de vierde klasse en een degradant uit de derde klasse van afgelopen seizoen. Voordeel van deze loting is dat er weinig kans is dat je ergens op een brug in de file komt te staan.

Na een voorbereiding met wisselende resultaten tegen onder andere teams die ook een klasse hoger spelen, vertrokken de mannen van Job Landman naar Elst voor hun eerste bekerwedstrijd tegen buurman Spero.  Keeper Stan is nog op vakantie en Linda is zo vriendelijk geweest om de weeën nog even te trotseren zodat Barry het doel kon verdedigen. Voor de rest beschikte Valburg over een nagenoeg complete selectie.

Zoals verwacht trok Spero gelijk fel van leer en had Valburg geluk toen een tegenstander na 4 minuten besloot om de bal voor een leeg goal maar naast te koppen. Het bleek uitstel van executie want na een minuut of 13 werd de score toch geopend door de thuisploeg. De eerste helft had een vrij eentonig beeld. Spero was continu in de aanval, Valburg verdedigde met man en macht en kwam er sporadisch uit. Erwin Bouwman wist een voorzet niet vol te raken om het de keeper van de thuisploeg lastig te maken en dat was eigenlijk het enige wapenfeit van Valburg in de 1e helft. Aangezien Spero in de eerste helft nog vier keer wist te scoren werd de rust bereikt met een 5-0 stand in het voordeel van de thuisclub. Deze stand had nog hoger uit kunnen vallen ware het niet dat Barry vlak voor rust nog een penalty wist te keren.

Valburg begon de tweede helft nog niet helemaal scherp want na een onoplettendheid bij een corner wist een speler van Spero het halve dozijn vol te maken. Vervolgens nam de thuisclub wat gas terug waardoor Valburg een deel van de tweede helft prima meevoetbalde. Tot echt heel grote kansen leidde dit echter niet en aangezien Spero nog twee keer het net wist te vinden eindigde deze wedstrijd in een duidelijk 8-0 overwinning voor de groen-witten uit Elst. Voor Valburg een ingecalculeerde nederlaag gezien het klassenverschil tussen een ploeg die afgelopen jaar lang mee deed om de titel in de 4e klasse en een team dat het moeilijk had in de 6e klasse.

De kans dat SC Valburg door zal komen in de bekerpoule is nu niet al te groot meer. Voordeel is nu wel dat men zich straks helemaal kan richten op de competitie. Zoals iemand destijds al zei,  “ieder nadeel…..” 

De volgende wedstrijd voor de beker is op dinsdag 27 augustus om 18:45 uur. DVOL uit Lent is dan de tegenstander. Voor die tijd speelt SC Valburg nog een oefenwedstrijd tegen het Nijmeegse Union. Deze wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 22 augustus en zal beginnen om 18:30 uur. Op sportpark ’t Kasteel te Valburg.

Wednesday, August 21, 2013 9:23:00 PM Categories: 1e nieuws

Nieuwsbrief augustus 2013 

De SC Valburg Nieuwsbrief augustus 2013 is verschenen met onder andere de volgende items:

  • Kennismaking met hoofdtrainer Job Landman
  • Nieuwe sponsors voor SC Valburg B1
  • Buurtvoetbaltoernooi
  • Oefentrainingen meiden
  • Donateurkaartenactie

De nieuwsbrief is hier te vinden.

Wednesday, August 14, 2013 9:22:00 PM Categories: nieuws

Meidenvoetbal bij SC Valburg 

Nu de zomervakantie bijna voorbij is, begint het voetbalseizoen weer. Zoals beloofd organiseren we 2 proeftrainingen voor meiden. Deze zijn op woensdag 14 en 21 augustus, aanvang 17.30 uur (aanwezig 17.15 uur). We nodigen jou graag uit om hieraan deel te nemen. 

Sunday, August 11, 2013 12:52:00 PM Categories: jeugd nieuws