Eerste thuiswedstrijd levert geen zege op 

Na twee uitwedstrijden zonder punten volgde de eerste thuiswedstrijd van SC Valburg 1, tegenstander was Niftrik dat met 4 punten uit 2 wedstrijden in de subtop meedraait. Met pupil van de maand Jelle Stam op de bank was het te hopen dat het eerste het net zo goed zou doen als zijn eigen team de dag ervoor.

Helaas was dat niet het geval. Hoewel aan het begin van de wedstrijd het redelijk gelijk op ging en er aan beide kanten wat mogelijkheden waren om te scoren kreeg Niftrik langzaam de overhand. Het was aan keeper Stan de Waard te danken dat SC Valburg de score lang op 0-0 wist te houden. Daarbij enkele malen goed geassisteerd door zijn verdedigers.  Helaas was Stan vlak voor rust toch kansloos op een inzet van de gasten zodat de rust ingegaan werd met een 0-1 tussenstand.

Aan het begin van de tweede helft kreeg SC Valburg gelijk twee goede kansen. Zoals bekend is het dit jaar lastig om het net van de tegenstander te vinden en ook ditmaal bleven de kansen onbenut. Niftrik blijkt hier toch minder last van te hebben want zij scoorden al snel in de tweede helft de 0-2 en daarmee was de strijd gestreden. Het laatste half uur was er sprake van een soort “open huis” bij SC Valburg waar de gasten gretig van profiteerden.  Ze wisten nog vier keer het net te vinden wat resulteerde in een 0-6 zege voor de gasten.

Hoewel het sportief gezien dus geen goede zondag was volgde erna toch wat positiefs namelijk de onthulling van het nieuwe welkomsbord geschonken door de club van ’46. Na een woordje vooraf door Marinus van Pommeren werd het fraaie boord onthuld door pupil van de maand Jelle samen met erelid de heer Thé Willemsen. 

Volgende week een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen op een goed resultaat.  Dan staat er weer een uitwedstrijd op het programma,  tegenstander is  AAC-Olympia. De aftrap zal verricht worden om 14:30 uur. 

Sunday, September 29, 2013 9:07:00 PM Categories: 1e nieuws

Verslag SC Valburg B1 - Arnhemia B1 

SC Valburg B1 - Arnhemia B1VALBURG – Zaterdag 28 september 2013 stond de 2e competitiewedstrijd voor onze jongens op het programma tegen Arnhemia B1. Arnhemia wilde de wedstrijd graag uitstellen naar een doordeweekse avond, in verband met een brede ziekenboeg, helaas was dit niet mogelijk, omdat SC Valburg niet over verlichting beschikt. Uiteindelijk lukte het Arnhemia toch met 15 spelers af te reizen naar Valburg.

Arnhemia ging fel van start en het tempo lag hoog. Al zou je qua spel anders verwachten, toch was het in de 6e minuut SC Valburg dat de leiding nam door een goal van Yvo Kooijman. De vreugde was van korte duur, want 2 minuten later scoorde Arnhemia de gelijkmaker. SC Valburg mocht van geluk spreken dat de spelers van Arnhemia slordig met hun kansen omsprongen.

Tot aan de 35e minuut in de 2e helft bleef het bij 1-1, daarna was het Joris Bijvoets die een enorme kans kreeg en deze koelbloedig wist te benutten. In de laatste minuut was het crisis voor het doel van de Valburgse keeper, een verdediger van Valburg raakte de bal ongelukkig en schoot hem in eigen doel.

Daarna floot de scheidsrechter voor het eind, erg zuur, maar als we eerlijk zijn zou een overwinning in het voordeel van Valburg toch iets te veel krediet zijn voor ons team.

Saturday, September 28, 2013 9:18:00 PM Categories: B1 jeugd nieuws

Nieuwsbrief september 2013 

De SC Valburg Nieuwsbrief september 2013 is verschenen met onder andere de volgende items:

  • Onthulling welkomstbord door de Club van '46
  • Buurtvoetbaltoernooi 2013
  • Slechte gesteldheid hoofdveld
  • 11 oktober Algemene Ledenvergadering

De nieuwsbrief is hier te vinden.

Thursday, September 26, 2013 7:43:00 PM Categories: nieuws

ALV op 11 oktober 

Anders dan in de verenigingskalender staat vermeld, zal de Algemene ledenvergadering zijn op vrijdagavond 11 oktober. De vergadering begint om 20:00 uur in de kantine van SC Valburg. Door aanwezig te zijn, kunt u de toekomst van onze vereniging mede vorm geven!

Bij de entree zal een formulier liggen waarop alle stemgerechtigde leden kunnen tekenen dat ze aanwezig zijn geweest. Indien u niet aanwezig kunt zijn, dan kunt u zich tot 11 oktober 18:00 uur afmelden. Dit kan uitsluitend via secretaris@scvalburg.nl.

Thursday, September 26, 2013 7:31:00 PM Categories: agenda nieuws

Gelukkig was het mooi weer... 

Na de terechte nederlaag van afgelopen week tegen Uchta moest SC Valburg op bezoek bij Unitas’28 uit Wamel, het was een wedstrijd om snel te vergeten.

Mogelijk had de wedstrijd anders kunnen lopen ware het niet dat de keeper van de thuisclub zich na 3 minuten wist te onderscheiden door knap te redden op een schot van Ronald Schouten. Na 6 minuten wist de Valburgse keeper de aandacht op zich te vestigen alleen niet op een manier die hij zelf voor ogen had. De doorgaans zo betrouwbare Stan schoot een achterbal pardoes in de voeten van een aanvaller van de thuisclub. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en via de binnenkant van de paal zette hij de thuisclub al snel op een 1-0 voorsprong. Een kleine 10 minuten later zag het er weer niet goed uit in de Valburgse defensie waarvan de thuisclub ook wist te profiteren. Toen na 28 minuten ook de 3-0 was gevallen was voor trainer Job Landman de maat vol en besloot hij om gelijk alle drie de reserves in te laten vallen in de hoop het tijd nog te kunnen keren. Ondanks dat het spel wat beter werd ging men toch de rust in met een pijnlijke en onnodige 3-0 achterstand. Onnodig omdat Unitas geen slechte ploeg heeft maar ook zeker geen ploeg waar je na 45 minuten spelen met 3-0 achter tegen mag staan.

Over de tweede helft hoeft weinig gezegd te worden. Bij tijd en wijle was het een gezapig potje waarbij over en weer nog wat kansen vielen. De manier waarop de kansen aan Valburgse zijde gemist werden was veelzeggend voor de wedstrijd. Dat Unitas in de blessuretijd van de tweede helft nog twee keer wist te scoren waardoor de eindstand 5-0 werd is enkel voor de statistieken van belang. Gezegd moet worden dat een aantal spelers van SC Valburg niet deelden in de malaise en een redelijke wedstrijd speelden, helaas waren het er te weinig om aanspraak te maken op een punt of meer. Dat de uitslag zo hoog uitviel had voor een groot deel te maken met de persoonlijke fouten die dus met name in de eerste helft afgestraft werden.

Volgende week de kans op revanche in een thuiswedstrijd tegen Niftrik. De aftrap is om 14:00 uur en we hopen dat er veel mensen de moeite zullen nemen om deze wedstrijd te bezoeken! Hopelijk is het weer dan net zo goed als het vandaag was…

Sunday, September 22, 2013 8:51:00 PM Categories: 1e nieuws

Voetbalschool bij SC Valburg 

vanaf vrijdag 27 september op sportpark ‘t Kasteel

Voetbalvereniging SC Valburg start dit seizoen met een voetbalschool onder leiding van Ruud Makaay. Sportpark ‘t Kasteel, thuishaven van SC Valburg, biedt de komende maanden onderdak aan de voetbalschool van de scout bij N.E.C. en vader van ex-international Roy Makaay.

 

Opzet voetbalschool

Tijdens de trainingen werken de spelers aan hun techniek: het kappen, draaien, dribbelen en drijven. Maar ook het aanleren van diverse passeer- en schijnbewegingen zijn onderdeel van de trainingen, die onder leiding staan van 3 gediplomeerde trainers. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan tactische vaardigheden en zelfbewustwording van de spelers. Ook is er speciale aandacht voor de keepers, en wordt er een aparte keeperstraining verzorgd.

 

De trainers maken duidelijk waarom deelname interessant is: “Wereldsterren bij topclubs maken zichzelf nog beter door gerichte techniektraining. Wij gebruiken oefeningen die uitdagend, vernieuwend en leuk zijn. Wij kijken heel gericht naar waar spelers hun techniek kunnen verbeteren, zodat ze nog meer kunnen en nog meer plezier hebben. En je hoeft niet goed te kunnen voetballen om deel te mogen nemen aan de voetbalschool. Dat is een misverstand. Juist beginnende voetballers proberen we de basisprincipes van het voetbalspel bij te brengen”.

 

Voor wie?

De voetbalschool is niet alleen voor de jeugdleden van SC Valburg. Ook leden van andere verenigingen kunnen zich opgeven. Maar ook als je (nog) geen lid bent van een voetbalvereniging ben je van harte welkom. Iedereen kan deelnemen. Jongens en meisjes!

 

Wanneer

De voetbalschool start op vrijdag 27 september op Sportpark ’t Kasteel, Stationsstraat 30 te Valburg.

De voetbalschool bestaat uit 15 trainingen (+ 1 welkomsttraining) verdeeld over het gehele voetbalseizoen, waarbij het uitgangspunt is dat er 8 trainingen voor, en 8 trainingen na de winterstop plaatsvinden. De trainingen worden gehouden op vrijdagmiddag van 16.15 uur tot 17.45 uur. De specifieke keeperstrainingen vinden plaats van 16.30 uur tot 17.15 uur.

 

Kosten

De kosten voor deelname aan de voetbalschool (15 trainingen + 1 welkomsttraining) bedragen €75 per persoon.

 

Aanmelden

Heb je interesse? Meld je dan aan bij de technische commissie van SC Valburg via tc@scvalburg.nl. Opgeven kan tot en met vrijdag 20 september.

Sunday, September 15, 2013 9:14:00 PM Categories: jeugd nieuws

Uchta een stapje verder dan SC Valburg 

Na het vrije weekend van vorige week dan nu eindelijk de eerste competitiewedstrijd van het eerste elftal van SC Valburg. We moesten op bezoek naar Ochten/Ijzendoorn waar Uchta de tegenstander was. Deze ploeg baarde opzien door in hun bekerpoule alle wedstrijden vrij eenvoudig te winnen en zo dus een ronde verder te gaan.

De thuisploeg beschikte over enkele gevaarlijke spelers en dat resulteerde na 7 minuten al in een 1-0 achterstand voor Valburg doordat de spits van de thuisploeg wat alerter was bij een voorzet dan de Valburgse verdedigers. Deze voorsprong duurde niet lang. Na een minuut of 20 kreeg Pim Weijs de bal op een meter of 20 van het vijandelijke doel en waar menigeen een voorzet verwachtte besloot Pim de bal onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek te krullen. De eerste competitiegoal was een feit en gelijk een fraaie ook! Helaas bleek de sterke Uchta-spits na 35 minuten weer alert voor de goal en zorgde ervoor dat de ruststand 2-1 in het voordeel van de thuisclub was.

De tweede helft had een andere wending kunnen krijgen ware het niet dat de Ochtense keeper al na twee minuten een fraaie vrije trap van Ruben van Cleef net uit de kruising wist te tikken. Ook Stan de Waard in het Valburgse doel liet zijn klasse zien door twee maal in 5 minuten in een 1 tegen 1 situatie de meerdere te zijn van een Ochtense aanvaller. Halverwege de tweede helft moest Stan echter voor de derde keer zijn meerdere erkennen in een speler van de thuisploeg en kort voor tijd werd de eindstand zelfs bepaald op 4-1 voor Uchta.

Een nederlaag waar weinig op af te dingen valt. De thuisploeg beschikte over een sterk team met enkele vrij balvaardige spelers. Het moet raar lopen wil dit team niet om de prijzen mee gaan doen. Valburg werkte hard maar dwong helaas te weinig kansen af om aanspraak te maken op een punt, laat staan een overwinning. Volgende week moet het dan maar gebeuren in de uitwedstrijd tegen Unitas’28 uit Wamel, deze wedstrijd zal beginnen om 14:30 uur.

Sunday, September 15, 2013 9:12:00 PM Categories: 1e nieuws

Verslag SVHA B1 - SC Valburg B1 

HERVELD – zaterdag 7 september 2013 stond de 2e bekerwedstrijd op het programma tegen SVHA B1, een echte derby. Het grootste deel van de 1e helft ging de wedstrijd aardig gelijk op, maar in de 25e minuut sloeg het noodlot toe voor het Valburgse team. Doordat de Valburgse keeper Kevin Cleveringa met 2 gestrekte benen inkwam, kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De speler van SVHA faalde niet en scoorde. Met een 1-0 achterstand in de rust was er nog niets verloren en kon er nog van alles gebeuren.

 SVHA B1 - SC Valburg B1

Het Valburgse team kreeg wel diverse kansen, maar het was niet echt heel gevaarlijk voor het doel van SVHA. Het elftal van SVHA daarentegen maakte wel optimaal gebruik van de enkele kansen die het kreeg en scoorde maar liefst nog 3x in de 2e helft.

4-0 was de einduitslag en verslagen dropen we af naar Valburg, waar we eerlijk moesten zijn naar onszelf dat we een maatje te klein waren voor dit SVHA.

Saturday, September 7, 2013 9:08:00 PM Categories: jeugd nieuws

Hoofdveld buiten gebruik 

In verband met zogenaamde emelten (larven van de langpootmug) is de grasmat van het hoofdveld flink aangetast. Dit komt doordat deze vraatzuchtige larven de ondergrondse groene delen (de wortel) van het gras opeten. Daardoor is de grasmat van het hoofdveld ernstig verzwakt. De gemeente heeft in onderzoek op welke wijze de larven te bestrijden en hoe de grasmat kan worden hersteld. Overigens is veld 2 ook aangetast, maar is de schade daar (nog) beperkt.

Tot nader bericht kan en mag er dus niet gevoetbald of getraind worden op veld 1.

Thursday, September 5, 2013 10:16:00 AM Categories: nieuws OMK

Verslag SC Valburg 2 - CHRC 3 

Op zondag 1 september stond de eerste wedstrijd van SC Valburg 2 op het programma. Of zeg maar SC Valburg 2.0. Want het tweede team van SC Valburg heeft een ware metamorfose ondergaan. Enkele veranderingen op een rijtje: er wordt niet meer op zaterdagmiddag gespeeld, maar op zondagochtend (en dat is vroeg). De spelers maken onderdeel uit van de selectie van SC Valburg die uit ca. 35 spelers bestaat en op dinsdag en donderdag traint. In vergelijking met vorig(end) jaar bestaat het team  grotendeels uit nieuwe spelers (gemiddelde leeftijd van de wedstrijdselectie was 23,3 jaar!)  en is ook de begeleiding (Henrie, Andre, Bjorn en  Jan; gemiddelde leeftijd 38,5 jaar met dank aan Jan) gewijzigd.

 

Maar goed, CHRC 3 (die komen uit Renkum John) kwam op bezoek. Een bekerwedstrijd. CHRC blijkt overigens uit te komen in de reserve 6e klasse, waar SC Valburg 2 in de 7e klasse gaat spelen. Zoals gezegd: SC Valburg 2 is nieuw op zondag, dus onderaan beginnen…

 

Was er dan niks hetzelfde? Jawel. In verband met vakanties, blessures door de verrichte trainingsarbeid en geboorteperikelen (gefeliciteerd Barry en Linda!), kampten we met een spelerskrapte. Maar met 13 spelers moest het toch lukken. Roeland was zo vriendelijk om de hele zondag op te offeren door zowel bij SC Valburg 2 als SC Valburg 1 van de partij te zijn. En niet onverdienstelijk overigens (zie verslag SC Valburg 1 tegen RKSV Driel 1).

 

De wedstrijd begon om iets voor 11 en stond onder leiding van Andre van Ginkel. Direct bleek dat de tegenstander technisch beter was. Maar goed, het is geen zaalvoetbal, dus dat zegt niks. Kansen genoeg, toch? Ja inderdaad, maar de meeste kansen waren voor de tegenstander en dat resulteerde in een 0-3 ruststand. Valburg kreeg ook diverse kansen, maar verder dan een vlammend schot op de paal van Olivier kwam het niet.

 

0-3 in de eerste wedstrijd op zondag, da’s effe slikken, de schade beperkt houden dan maar… Maar de begeleiding zag dat anders. Henrie husselde wat met de opstelling, gaf aan hoe er de 2e helft gespeeld moest worden, dat er zeker geen paniek was en dat er wellicht nog wat moois kon gebeuren, want zo goed waren die mannen echt niet hoor… Dus met nieuwe moed en zelfvertrouwen begonnen de jongens aan de 2e helft. Na precies 45 seconden stond er 0-4 op het scorebord. En 5 minuten later mocht CHRC vanaf de penaltystip aanleggen voor 0-5. Paniek? Nee! Het startsein voor de ommekeer... Guus (die de 2e helft keepte) stopte de pingel: klemvast. Het voetballen kon beginnen. Valburg werd steeds beter, creëerde steeds meer kansen, dus dat kon niet lang meer duren… En inderdaad, de doelpunten kwamen. Olivier, Chris, Marco en Thomas scoorden… Toch een puntje? Nee, er waren immers nog 5 minuten te gaan. Inmiddels was heel Valburg wakker, want onder bezielende leiding (en geschreeuw) van gelegenheids-laatste-man (?) Budje ging Valburg door. Alles of niets dan maar, met dank aan de verrichte trainingsarbeid in augustus. In de laatste minuut ontsnapte Chris aan de aandacht van de verdedigers en ging vanaf de middellijn alleen op de keeper af en… hij schoot tegen de keeper aan... maar daar was Olivier (weer) en die pikte de bal op, omspeelde een verdediger en knalde de bal hard tegen de netten… 5-4 eindstand. Dus met de mentale veerkracht zit het wel goed deze competitie. Maar komende week eerst voor de beker op bezoek bij Uchta 2 (donderdag 5-9) en SVHA 4 (zondag 8-9).

Tuesday, September 3, 2013 9:47:00 PM Categories: 2e nieuws
Page 1 of 2 1 2 > >>