Ook RKSV Driel een maatje te groot voor goed spelend Valburg 

Ook voor de derde en laatste bekerwedstrijd hoefde SC Valburg niet ver te reizen. Deze keer was RKSV Driel de tegenstander. Deze ploeg die het, na het kampioenschap van afgelopen jaar in de 4e klasse, nu in de 3e klasse gaat proberen, is geen tegenstander die we in de competitie zullen treffen. De gastheren hadden hun eerste wedstrijd gewonnen van DVOL en de tweede wedstrijd (naar eigen zeggen onterecht) verloren van Spero.   Het zal dus weer een lastig middagje worden waar je conditioneel alleen maar sterker uit zal komen.

De thuisclub beschikte uiteraard over de betere spelers en had het merendeel van de tijd het balbezit en creëerde enkele mogelijkheden waarvan er na een kwartier eentje invloog. SC Valburg speelde prima verzorgd voetbal en combineerde zich naar een aantal mogelijkheden waardoor het de keeper van Driel tot een aantal reddingen wist te brengen. Zijn shirt diende in ieder geval gewassen te worden. Na een (vermoedelijke) buitenspelgoal en een kleine onoplettendheid in de Valburgse defensie gingen we met een 3-0 stand de kleedkamer in.

De tweede helft pakte Driel de aanvallen weer op en het duurde niet lang of ze maakten uit een corner de 4-0 en na wederom een goal waar een buitenspelluchtje aan zat (zeker in Valburgse ogen) kwam de thuisploeg na 10 minuten in de tweede helft al snel op 5-0. SC Valburg herpakte zich daarna prima en waar Mark Houterman de keeper van Driel eerst nog tot een redding dwong, scoorde diezelfde speler halverwege de tweede helft de eretreffer van SC Valburg door koel af te ronden na een pass van Jan van Noordenburg.  SC Valburg speelde een prima periode waarbij het veelvuldig balbezit had en de stijgende lijn van is zeker zichtbaar. Uiteraard was Driel de bovenliggende partij en dwong het Stan tot enkele reddingen maar dat is natuurlijk inherent aan het niveauverschil.

Aangezien de scheidsrechter waarschijnlijk geen zin had om naar huis te gaan liet hij aardig wat tijd bijspelen waarna hij afloot nadat Driel nog de 6-1 had gemaakt. Een terechte uitslag waarbij SC Valburg bij vlagen prima verzorgd voetbal liet zien. Het is te hopen dat deze lijn voortgezet zal worden in de eerste competitiewedstrijd over twee weken tegen het Ochtense Uchta.

Voor een klein videoverslag klik even op http://www.rksvdriel.nl/. Kijk in ieder geval even tot 1 minuut 35 want dan verschijnt een fraai hoogstandje van de Valburgse balvirtuoos Roeland Horlings !

Sunday, September 1, 2013 9:10:00 PM Categories: 1e nieuws
Page 2 of 2 << < 1 2