Vrijwilligers gezocht! 

Thursday, September 24, 2015 11:40:00 AM Categories: nieuws

Verenigingskalender en bardienstschema bekend 

Wist je dat de kerstbingo dit jaar niet op vrijdag is maar op zaterdag 19 december? De Algemene ledenvergadering is op 16 oktober 2015. En wanneer is de pepernotenactie ook alweer? En het jeugdkamp. Uiteraard was je al op de hoogte dat SC Valburg dit seizoen een jubileum viert. Op 26 maart 2016 bestaan we 70 jaar! Maar wist je ook dat er 25-26-27 maart 2016 een heus jubileumweekend wordt georganiseerd? Dit en nog veel meer is te vinden in de verenigingskalender 2015-216.  Dus kijk hier (link website) wat er te doen is bij jouw club!

En oja, het bardienstschema voor de 1e seizoenshelft is ook in de verenigingskalender opgenomen dus kijk snel wanneer je staat ingedeeld!

 

Thursday, September 24, 2015 10:28:00 AM Categories: agenda nieuws

Valburg 1 – SVO 1 

*** Wedstrijdverslag ***

Het nieuwe veld lag er goed bij voor onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen afgelopen zondag tegen SVO. Vooraf werden er foto’s gemaakt voor het jaarboek. Over deze tegenstander hadden we weinig informatie, behalve dat ze beide competitiewedstrijden hadden verloren.

De wedstrijd was nog maar net onderweg of de eerste kans voor Valburg was al een feit. Erwin kwam na een mooie dieptepass alleen voor de keeper, maar mikte net over de kruising. Bij een volgende uitbraak van ons raakte de keeper van SVO dusdanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten. Omdat er geen reserve keeper aanwezig was, moest er een veldspeler van SVO het doel gaan verdedigen.

Dat zou een voordeel moeten zijn, maar na tien minuten spelen stonden we toch met 0-1 achter. Het spel van Valburg was slecht te noemen, het elftal stond niet goed, passes kwamen niet aan en spelers lieten hun vaste mannetje lopen. Ondanks dit alles wist Wouter een voorzet van Jos goed in te koppen, 1-1. Nu doordrukken, zou je zeggen, maar een kwartier later was het alweer 1-2 voor SVO.

In de rust was het vrij stil in de kleedkamer, het spelsysteem werd omgezet naar 4-3-3, hopende dat we dan beter uit de verf zouden komen tegen deze matige tegenstander. Maar helaas verbeterde het spel niet echt en werd het in de 60ste minuut zelfs 1-3. Hier hadden we echt niet op gerekent. Kort hierna moest Jan uitvallen met een enkelblessure, zijn vervanger was Paul Bierman.

Er waren nog 25 minuten te gaan en ineens kreeg Wouter het op zijn heupen, binnen 2minuten maakte hij de achterstand ongedaan met 2 afstandsschoten. Nog geen 5 minuten later maakte Erwin er 4-3 van en in de 89ste minuut schoot Luuk de 5-3 binnen. Ondertussen waren ook Remi en Tim goed ingevallen voor Wouter en Ronald. Al met al een goed resultaat na een slechte wedstrijd. Maar als we die ook gaan winnen kan het nog goed komen dit seizoen.

A.s. Zondag hebben we geen competiewedstrijd omdat SC Oranje zich teruggtrokken heeft. Op 4 oktober mogen we weer thuis tegen CHRC uit Renkum. Wellicht tot dan.

 

Begeleiding Valburg 1

Thursday, September 24, 2015 10:17:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

Valburg VR1 - NSVV FC Kunde VR2 

*** Wedstrijdverslag ***

Eindelijk was het vandaag zo ver..de competitie begon zondag 20 september voor de Dames van SC Valburg met een thuis wedstrijd tegen de dames van FC Kunde. Om 11 uur werd er afgetrapt voor een nieuw seizoen. Al vanaf de eerste minuut waren het de dames van valburg, die wilden laten zien dat zij al een paar weken scherp hadden getraind en dominant wilden spelen. Na 20 minuten scoorden wij dan ook de verdiende 1-0. We speelden op dat moment ook goed voetbal en niet lang na de eerste goal scoorden wij ook nog een tweede doelpunt 2-0.
Wij bleven op dat moment nog steeds goed voetballen en uiteindelijk scoorden wij ook nog de 3-0 net voor het rustsignaal.


De tweede helft was totaal anders als de eerste helft. slordig en zonder overtuiging. FC Kunde ging beter voetballen en kreeg ook een paar mooie kansen. Eén van die kansen werd ook gelijk afgestraft . 3-1. Wij gingen steeds meer achteruit voetballen en FC Kunde drong steeds meer aan. Na een positie wisseling binnen ons elftal gingen we eindelijk weer voetballen en kwamen wij ook niet meer in gevaar. Uiteindelijk een zeer verdiende 3-1 overwinning van de dames van Sc Valburg. De eerste 3 punten waren binnen en wat nog belangrijker is... er komt steeds meer lijn in dit elftal en het beloofd een mooi seizoen te worden. Na de wedstrijd hebben we nog met alle dames geluncht en gezellig wat gedronken. Al met al een geslaagde voetbaldag.

Trainer\coach

Wednesday, September 23, 2015 8:30:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

MASV 1 – Valburg 1   

*** Wedstrijdverslag ***

Afgelopen zondag was onze eerste wedstrijd van het seizoen tegen MASV uit Arnhem. Vooraf een onbekende tegenstander, omdat er een heel nieuw elftal op de lijst stond. Met onze uitstekende prestaties van vorig seizoen in het achterhoofd, reizen we vol goede moed af naar Arnhem.

Omdat wij enkele vaste waarden door blessures misten, Mark en Chris, waren er enkele omzettingen nodig. Jan van Noordenburg kwam centraal op het middenveld en Ronald Schouten rechtshalf te spelen.
Na het eerste fluitsignaal ging MASV direct voortvarend van start. Veel beweging, positiewisselingen en fel op de bal. Valburg kon het niet bijhouden en binnen 10 minuten stond er al 2-0 op het scorebord. Langs de lijn was men er niet gerust op, dit kon wel eens een monsterscore gaan worden.
Mar na een minuut of 20 kregen wij meer grip op de wedstrijd en konden er zelfs een paar kleine kansjes gecreëerd worden. Na een handsbal werd er in de 30ste minuut een strafschop aan Valburg toegekend. Deze werd door Wouter prima binnen geschoten. Vanaf dat moment hadden wij het overwicht in de wedstrijd.
Het resulteerde in een aantal prima kansen op de 2-2, Ronald een keer alleen voor de keeper en Ruben een vrije trap op de lat. Maar uit het niets maakte MASV in de 70ste minuut de 3-1, indirect ook nog uit een inworp die voor Valburg was.
Hierna probeerde Valburg op alle manieren de aansluiting weer te vinden. Hierdoor werden de gaten wel erg groot op het veld en kon MASV in de 86ste en 88ste minuut ook nog de 4 en 5-1 maken.
Al met al een verdiende, maar geflatteerde nederlaag tegen een betere tegenstander. We hopen dat het a.s. zondag tegen SVO 1 beter zal gaan. Dat is onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen, we hopen dat u met grote getale naar het Kasteel komt om het mee te maken.

Begeleiding Valburg 1

Tuesday, September 15, 2015 9:36:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Kom allemaal kijken! 

Aanstaande zondag 20 september om 11:00 uur speelt het Dames Team van SC Valburg haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2015, tegen de vrouwen van FC Kunde.

we hebben hard en veel getraind en dat willen wij nu aan het publiek laten zien, in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

kom ons allen aanmoedigen en kijk wat deze dames in hun mars hebben.

wij hopen op een mooi seizoen, met aantrekkelijk en aanvallend voetbal.

wij hopen dat u ons komt aanmoedigen, en dat wij samen met u een overwinning kunnen vieren.

 

 

 

Herman van meel:

Trainer\Coach

Valburg Vr1

Tuesday, September 15, 2015 9:22:00 PM Categories: Dames

Column Floris J. 

Bijzaak …

Voetbal is de belangrijkste bijzaak van het leven. Dit citaat is niet nieuw, de journalisten Kuiphof en Jansma hebben de quote al gebezigd en uw stukjesschrijver heeft de zin een tijdje geleden nog gebruikt in een sollicitatiebrief ter gelegenheid van een belangrijke voetbalactiviteit.( Aangenomen)

Na veel  weken van vrije tijd, verveling en vakantiebarbecues rolt de bal weer, bij ons in Valburg, bij de buren in Driel en bij zwaargewichten als Real Madrid en Manchester City.

Het is de tijd van ‘alles kan nog’. Okay, we hebben punten laten liggen, de voorrondes van het bekertoernooi  zijn niet gehaald en de trainer is al ontslagen maar….de bal is rond, het seizoen duurt nog lang, of zoals Zoetemelk het zou zeggen: Parijs is nog ver.

 

Het is nog lente in het nieuwe voetbalseizoen.

Helaas doen dingen ons ook aan de herfst denken. Als je verneemt dat een enthousiaste vrijwilliger  van een naburige voetbalvereniging plotseling en veel te vroeg overlijdt … wil je dan nog de omwentelingen van de weer rollende bal even  zien?  Wil je dan nog doorgaan met zoiets simpels als een potje voetbal?

En de gemiddelde  Valburgse  voetbalvolger zal deze dagen meer berichten vernemen van dood en verderf. Tijdens en kort na de vakantie blijft slecht nieuws langer in je hoofd hangen dan anders omdat het leed plaatsvindt  in een tussentijd van stilte en voornemens, een tijd zonder de dagelijkse gang naar je werkplek.  

Vaak lukt het niet maar de gemiddelde vakantieganger overweegt toch minstens een deel van het leven van voor de vakantie anders aan te pakken. Vaker met de fiets, minder roken, eens een boek lezen, aardiger zijn voor de tegenpartij, etc.,

Het antwoord op de eerder gestelde vraag is ‘ja’. Je moet wel weer uitzien naar een volgende wedstrijd, je moet wel weer zin hebben in de bal, het is een kwestie van timing maar laat die bal weer rollen!

Het leven is te waardevol om balloos door te laten rollen. Er moet tijd zijn voor bezinning en er moet plaats zijn voor verdriet.

Maar uiteindelijk kunnen wij, voetballers, troost en energie halen uit iets waar wij hartstocht in vinden om ons leven nog een beetje aardig  door te komen : dat ronde ding met vooral die mensen er omheen!

Floris J.
Saturday, September 5, 2015 9:45:00 PM Categories: column

Aquilla 1 – SC Valburg 1 

*** Wedstrijdverslag ***

Op zondag 30 augustus stond de 2de beker wedstrijd uit tegen Aquilla uit Dreumel op het programma. Wouter en Chris waren beide te geblesseerd om deze wedstrijd te kunnen spelen. Mark net terug van een blessure, startte uit zekerheid vanaf de bank. Tim en Ronald konden wegens andere verplichtingen niet aanwezig zijn. Voor de trainer dus weer een aardige puzzel hoe een en ander in te vullen.

Met de wetenschap dat Aquilla met 3-1 van SCD, onze vorige tegenstander (1-1), had gewonnen, was het duidelijk dat het geen makkelijk potje zou worden. Ok het weer werkte niet mee, het was tegen de 30 graden en erg benauwd. Geen lekker voetbalweer dus. Aan de uitlatingen voor de wedstrijd hadden wij de indruk dat de scheidsrechter een mannetje was, die geen tegenspraak duldde en zelf de wijsheid in pacht had.

Valburg begon wat rommelig aan de wedstrijd, maar na een minuut of wat konden we redelijk mee voetballen. Aquilla speelde wel wat makkelijker, maar wij waren niet echt onder de indruk. Doordat we de bal voorin niet goed vast konden houden, kwamen er bijna geen kansen voor Valburg. Onze tegenstander deed dit beter en toen het fluitsignaal voor de rust klonk stonden wij al met 3-0 achter.

Onze voorspelling over de scheidsrechter kwam uit, hij floot niet voor buitenspel, terwijl daar wel voor gevlagd werd. Overtredingen werden weggewuifd, en er werd ons een zuivere strafschop onthouden. Hierdoor raakten de spelers, en leiding, geïrriteerd, wat uiteindelijk voor Ruben een gele kaart opleverde, wegens commentaar op de scheidsrechter.

In de rust werden Pim en Lars (lies blessure) vervangen door Mark en Roeland. Ruben, normaal onze laatste man, kwam in de spits om een aanspeelpunt te creëren. Op deze manier wilden we proberen in de 2de helft de aansluiting weer te vinden.

En inderdaad ging het wat beter met meer kansen voor ons en uit een vrije trap in de 60ste minuut schoot Ruben de 3-1 binnen. In plaats van de achterstand verder te verkleinen, wat op dat moment zeker mogelijk was, scoorde de tegenstander de 4-1 en even later de 5-1. Hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Onze bekerinspiraties kunnen weer voor een jaar de kast in. We hebben nu 1 punt uit 2 wedstrijden en a.s. dinsdag wacht de sterkste tegenstander uit deze poel, Excelsior Zetten. Met een hele lijst van afwezige en geblesseerde spelers, zal dit een hele opgave worden. A.s. dinsdag om 18.30 uur is de wedstrijd op sportpark “Het Kasteel”, u bent van harte welkom.

 

Begeleiding Valburg 1

Tuesday, September 1, 2015 7:05:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag