Indeling van het 1e Elftal bekend! 

Vijfde klasse F: Aerdt/Carvium, Arnhemia, CHRC, Edesche Boys, Elsweide, Loo, RVW (d), SDZZ, SVO’68, SC Valburg, SC Veluwezoom (d), VVLK.

Bekijk hier het wedstrijdprogramma.

Succes jongens! 

 

Club

Logo

Website

Sport Vereniging Carvium

 

http://www.carvium.nl/

Voetbal Vereniging Anhemia

 

http://www.vvarnhemia.nl/

Cito Harten Rijn Combinatie

 

http://vvchrc.nl/

Voetbal Vereniging Edesche Boys

 

http://www.voetbal-clubs.nl/voetbal/edescheboys/

Voetbal Vereniging Elsweide

 

http://elsweide.nl/

Sportvereniging Loo

 

http://www.svloo.nl/

 Renkumse Voetvalvereniging Wilhelmina/Wilskracht

 

http://www.rvw-voetbal.nl/

Samenspel Doet Zegevieren Zevenaar

 

http://www.sdzz.nl/

Sportclub Ooy

 

http://www.svovoetbal.nl/

Sportclub Veluwezoom

 

http://scveluwezoom.nl/

Voetbal Vereniging Leuth Kekerdom

 

http://www.vvlk.nl/

 

 

Thursday, July 14, 2016 11:22:00 AM Categories: 1e nieuws

Valburg 1 – DVSG 1 

*** wedstrijdverslag ***

Op maandag 16 mei (2de Pinksterdag) was onze laatste wedstrijd tegen DVSG uit Groesbeek. In principe stond er, behalve de eer, niet veel meer op het spel. Onze zesde plaats was vrij zeker en stijgen op de ranglijst konden wij ook niet meer. Omdat Lars Paul zich met een pijnlijke kuit had afgemeld, stond Jan van Noordenburg weer eens linksback. Voor Frank Schoenmaker, die stopt wegens fysieke klachten, was het zijn laatste wedstrijd. Hij stond vandaag in plaats van Wilfred Jansen in het doel.

De eerste helft begonnen wij goed en na 10 minuten kon Tim Maassen een bal die terug van de keeper kwam, keurig inschieten 1-0. In de 15de minuut nam Eric Jansen een vrije trap, die via een verdediger bij Luuk Jansen terecht kwam. Deze haalde knap uit vanaf 20 meter, de bal vloog via de onderkant van de lat het doel in 2-0. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar DVSG kwam in de 25ste minuut op 2-1. Valburg herpakte zich snel en scoorde 3 minuten later alweer de 3-1. Mark Houterman was de doelpuntenmaker op aangeven van Luuk Jansen. Dit was ook de ruststand. Omdat Jan van Noordenburg al een gele kaart en een waarschuwing van de scheidsrechter had gekregen, werd hij uit voorzorg gewisseld. Voor hem kwam Erwin Bouwman erin. Dit vergde wel wat aanpassingen, Ronald Schouten kwam hierdoor links op het middenveld, Daan Jansen centraal op het midden en Jos Bierman linksback.

In de tweede helft kwam DVSG beter uit de kleedkamer dan Valburg. Ze waren feller op de bal en binnen 10 minuten was de stand gelijk getrokken, 3-3. Hoewel er daarna over en weer nog wel wat kansen waren, werd deze 3-3- de eindstand. Walter Jansen kwam er nog in voor Ronald Schouten en Lars Paul bleef samen met Wilfred Jansen op de bank.

Hiermee zit ons seizoen erop, een zesde plaats op de ranglijst, nog net in het rechter rijtje zullen we maar zeggen. Het was een wisselend seizoen met hele goede, maar ook slechte wedstrijden. Natuurlijk hebben we met blessures en schorsingen te maken gehad. Wouter Meijs is in de winterstop afgehaakt, Chris van Tongeren heeft door een blessure net als Wouter maar 8 wedstrijden kunnen voetballen en ook Erwin Bouwman heeft niet veel kunnen spelen. De vervangers hebben het uitstekend gedaan, maar in de breedte wordt je daar niet beter van. Hier staat tegenover dat er nu al wel een aantal A spelers hebben kunnen debuteren, zij hebben alvast kunnen zien hoe het bij ons gaat. Dat is toch de toekomst en we hopen dat we dit volgend seizoen weer verder kunnen uitbouwen.

Rest mij nog om een ieder te bedanken die dit seizoen mogelijk gemaakt hebben, wij hopen ook volgend seizoen op jullie te kunnen rekenen. Fijne vakantie en tot ziens.

 

Begeleiding Valburg 1

Friday, May 20, 2016 8:47:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

VVLK 1 – Valburg 1 

*** wedstrijdverslag ***

Op een stralende zondagmiddag 08-05-’16 moesten wij 0m 14.30 uur aantreden in Leuth tegen VVLK. Onze tegenstander had vooraf aan deze wedstrijd evenveel punten als wij met een beter doelsaldo. Zaak voor ons om hier in ieder geval niet te verliezen, en zo de kans op de zesde plaats open te houden. Eric Jansen was voor deze wedstrijd, door zijn vijfde gele kaart, geschorst. Omdat ook het tweede elftal moest voetballen, hadden wij met moeite twee wisselspelers van de A1 (Ivo Kooiman en Walter Jansen) bereid gevonden om als reserve mee te gaan. Verder was Frank Schoenmaker als tweede keeper mee.

Vooraf werd afgesproken om weer druk te zetten en de tegenstander geen tijd te geven om in hun spel te komen. Dat was in onze vorige wedstrijd tegen Elsweide ook prima gelukt. Alleen waren de weersomstandigheden iets anders, het was nu volop zon met 25 graden. Hierdoor was de afspraak gemaakt om per helft een drinkpauze in te lassen. Tot die eerste drinkpauze ging het spel redelijk gelijk op, zonder echte kansen voor beide teams. Maar alsof er wonderwater geschonken was, werd er direct na die drinkpauze gescoord door Ronald Schouten. Hij schoot de rebound van een penalty in, nadat deze in eerste instantie door de doelman was gekeerd. De aanleiding was een overtreding op Mark Houterman binnen de 16 meter. Het begon steeds beter te lopen en in de 30ste minuut kon Jos Bierman de 0-2, met een mooi bekeken boogballetje, aan laten tekenen. VVLK had op dat moment niets in te brengen en toen Daan Jansen, op aangeven van Luuk Jansen, net voor rust de 0-3 maakte, leek de wedstrijd al beslist.

In de rust werd erop aangedrongen geconcentreerd te blijven spelen en deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Ook werd toen afgesproken dat na een kwartier in de 2de helft Ivo erin zou komen, en ook Walter zou speeltijd krijgen. Aan het spelbeeld veranderde niet veel de 2de helft, Valburg was veruit de betere ploeg, VVLK kreeg geen enkele kans. Een enkeling kon daar slecht tegen en hier en daar werd er een onnodige schop uitgedeeld. Ook de grensrechter van VVLK zag het niet zo scherp meer, hij vlagde zeker 3 keer voor buitenspel terwijl dat niet het geval was. Ivo kwam zoals afgesproken na een kwartier in de 2de helft in het veld voor Ronald Schouten. Die kon na al zijn inspanningen wel wat rust gebruiken.

De wedstrijd leek op slot te zitten totdat inde 70ste minuut Walter Jansen (jongere broer van de uitstekend keepende Wilfred) in het veld kwam. Hij verving de tevens moegestreden Tim Maassen. Walter was nog geen 2 minuten in het veld toen hij de mooiste aanval van de middag met een doelpunt bekroonde. Deze aanval begon op eigen helft en liep over diverse schijven met 1 keer raken. Uiteindelijk kwam de bal midden voor het doel bij Jos Bierman die hem binnen kon tikken, maar in plaats daarvan legde hij de bal nog een keer breed naar Walter, die hem zo binnen liep. Veruit het mooiste stukje voetbal van dit seizoen, klasse mannen. Uiteindelijk bleek dat Valburg nog niet tevreden was met de 0-4, want in de 87ste minuut kon Mark Houterman, op aangeven van Walter Jansen ook nog de 0-5 maken.

Ondanks de warmte is het een prachtige middag geworden, met de tot nu toe hoogste uitslag van het seizoen voor ons. Er is nu nog 1 wedstrijd te gaan, deze wordt gespeeld op 2de Pinksterdag op sportpark “Het Kasteel”in Valburg. Onze tegenstander is dan DVSG uit Groesbeek, de aanvang is 14.30 uur!!! Ik hoop dat het dan ook weer mooi weer wordt en u met grote getale ons aan komt moedigen om daarna het seizoen gezellig af te sluiten. Tot dan!!

Begeleiding Valburg 1

Thursday, May 12, 2016 8:27:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

SC Valburg 1 – Elsweide 1 

*** wedstrijdverslag ***

24-04-’16 Stond voor ons de wedstrijd tegen Elsweide op het programma. Ondanks dat onze trainer Job Landman geveld was door een keelontsteking, had hij de overige stafleden de opstelling en het tactisch plan doorgegeven. Voor ons en de spelers de taak dit goed uit te voeren, dan moest het goed komen. Het was zaak om goed scherp te beginnen, want in de uitwedstrijd stonden wij na 35 minuten al met 4-0 achter. Dat moest deze keer beter om onze plaats op de ranglijst vast te houden. Elsweide stond 3 punten achter op ons met een wedstrijd minder gespeeld.

Onze tegenstander bleek geen reserve kleding bij zich te hebben, waardoor de wedstrijd met 20 minuten vertraging pas kon beginnen. We begonnen erg goed, er werd kort gedekt en goed gecombineerd. Na 3 minuten kreeg Ronald Schouten al de eerste grote kans, maar helaas ging de bal er niet in. Maar door ons goede spel kon de treffer niet lang uitblijven, en na 10 minuten was het dan toch raak, Luuk Jansen had de assist en Ronald Schouten het doelpunt 1-0. Daarna ging het spel over en weer en Elsweide wist in de 25ste minuut de gelijkmaker te maken 1-1. Maar binnen 2 minuten stonden wij alweer op 2-1, een vrije trap van Elsweide werd op het middenveld onderschept en nadat Luuk Jansen de voorzet had gemist, kon Jan van Noordenburg de bal toch nog binnen werken. Valburg was de betere partij, maar kon niet voorkomen dat net voor rust toch weer de gelijkmaker werd gemaakt 2-2.

In de rust werd afgesproken om in ieder geval het combinatie voetbal vast te houden. Hoewel de ruimtes op het veld groter werden, bleef Valburg de betere partij. Na 10 minuten in de 2de helft kwamen we dan ook weer op voorsprong Luuk Jansen kon een voorzet van Mark Houterman afronden 3-2. Daarna kregen wij nog legio goede kansen, alleen voor de keeper, speler voor een leeg doel maar de voorzet niet goed, met 4 aanvallers tegen 1 verdediger en een keeper, maar de bal ging er maar niet in. Op de bank waren wij bang dat de gelijkmaker gemaakt zou worden, maar gelukkig kon Jos Bierman in de 80ste minuut alsnog de 4-2 maken, na prima voorwerk door Daan en Luuk Jansen. De buit was binnen. Een prima teamprestatie en een goede pot voetbal.

Helaas is Eric Jansen tegen zijn 5de gele kaart aangelopen, dus hij is de volgende wedstrijd geschorst. Dat zal dan zijn in de uitwedstrijd tegen VVLK op zondag 8 mei. Aankomend weekend zijn we namelijk vrij. Ook VVLK is een directe concurrent, maar als we deze lijn kunnen vasthouden, zou ook dit geen probleem mogen zijn. Wellicht zie ik u daar, de wedstrijd begint om 14.00 in Leuth.

Begeleiding Valburg 1

Thursday, April 28, 2016 3:27:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

SC Elistha 1 – SC Valburg 1 

*** wedstrijdverslag ***

Zondag 10-04-’16 was onze uitwedstrijd tegen Elistha. Een maatje te groot moeten we concluderen na de 5-0 nederlaag. We hebben nog steeds te maken met een niet compleet elftal, maar de jongens die nu in de basis waren gestart, valt niets te verwijten. Elistha was gewoon beter en stond na 10 minuten voetbal al met 3-0 voor. Daarbij hadden wij ook nog het gevoel dat we redelijk meevoetbalden. Maar na een dekkingsfout en 2 snelle uitbraken waren zij zeer doelgericht. Zoals ik al zei, Valburg voetbalde helemaal niet slecht, maar uitgespeelde kansen kregen we niet. Een paar afstandsschoten die geen gevaar opleverden. Het bleef tot de rust 3-0.
Vrij snel na rust ging onze trainer Job Landman toch wisselen om wat meer druk op Elistha te creëren, maar het mocht niet baten. Weer sloeg onze tegenstander binnen 2 minuten, 2 keer toe. De 4 en 5-0 stonden na 58 minuten al op het scorebord. Ik kan niet anders zeggen dat iedereen zijn best heeft gedaan. Deze wedstrijd dus maar snel vergeten. We hebben nu nog drie wedstrijden te gaan, twee keer thuis en een keer uit. Aankomende zondag zijn we vrij en de week erna thuis tegen Elsweide.
Alle drie de wedstrijden zijn tegen directe concurrenten op de ranglijst, dus is het zaak zoveel mogelijk punten te scoren. Even een weekje bijkomen dus en dan vol goede moed er weer tegenaan. Wedstrijddag is dan 24 April, we trappen af om 14.00 uur, ik hoop dat u erbij kunt zijn.
Begeleiding Valburg 1

Wednesday, April 13, 2016 8:37:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

Valburg 1 – Kolping Dynamo 1 

*** wedstrijdverslag ***

Zondag 3 April was onze thuiswedstrijd tegen Kolping Dynamo uit Nijmegen. Zij staan op de derde plaats in de stand, geen gemakkelijke opgave dus. Chris van Tongeren, Pim Weijs en Erwin Bouwman zijn nog geblesseerd, verder is iedereen beschikbaar. Niemand had dus een weekendje weg of een moeder of tante die haar verjaardag viert, ook wel eens fijn.

Redelijk op oorlogssterkte konden wij dus aan de wedstrijd beginnen. De heenwedstrijd was het 2-2 geworden, maar dat was wel een vertekend beeld, Kolping had toen wel een stuk of 10 open kansen gemist. Opletten geblazen dus, compact spelen en niet teveel weggeven. Tijdens de warming up kreeg Ruben van Cleef last van zijn rug, zo erg dat hij niet kon starten. Hierdoor kwam Jos Bierman weer achterin te staan en Tim Maassen op het middenveld. Nu hadden we nog slechts 2 wisselspelers op de bank, waarvan er een net een wedstrijd met het tweede had gevoetbald.

Desondanks begonnen we goed aan de wedstrijd, concentratie was goed, er werd niets weggegeven en na een minuut of 10 kwam mark Houterman al alleen voor de keeper. Helaas was de hoek te moeilijk en verdween zijn schot naast het doel. Maar ons goede spel leidde wel naar de 1-0 voorsprong. In de 30ste minuut kreeg Mark zijn tweede kans op aangeven van Ronald Schouten en deze keer was het wel raak. Helaas moest Jan van Noordenburg binnen 3 minuten al een overtreding maken op een doorgebroken speler van Kolping, een gele kaart en een strafschop waren de gevolgen. De strafschop werd benut, hoewel Willie (Wilfred Jansen) er goed bijzat, 1-1. Maar Valburg bleef goed voetballen en zo kon in de 44ste minuut van de wedstrijd Ronald Scouten scoren op aangeven van Mark Houterman, 2-1. Dit was ook de ruststand.

In de 2de helft had Kolping wat meer overwicht, maar miste hun kansen, net als in onze uitwedstrijd, als ze voor ons doel kwamen. Zo konden wij deze stand vasthouden tot de 70ste minuut. Slordig balverlies en halve maatregelen, zorgde ervoor dat zij de 2-2 konden maken. Er volgde nog enkele kansen, hoofdzakelijk voor Kolping, maar er werd niet meer gescoord. Ivo Kooijman en Remi Brunink waren nog wel ingevallen, maar ook zij konden het verschil niet maken. Verder hebben Paul Biersma en Eric Jansen nog een gele kaart ontvangen van de scheidsrechter, hierdoor kan Eric de volgende wedstrijd niet meedoen. Al met al hoeven we niet ontevreden te zijn, maar misschien had er toch iets meer ingezeten.

A.s. zondag 10 April hebben we een uitwedstrijd tegen de nummer 2, Elistha. Dat is een kwartiertje fietsen of vijf minuten met de auto. We hopen dus op voldoende support uit Valburg, we zullen het nodig hebben. De wedstrijd begint om 14.00 uur, wellicht tot dan.

 

Begeleiding Valburg 1

Friday, April 8, 2016 10:35:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Edesche Boys 1 – SC Valburg 1 en SC Valburg 1 – De Paasberg 1  

*** wedstrijdverslag ***

Afgelopen zondag 13-03-’16 hadden wij de uitwedstrijd tegen Edesche Boys. Deze tegenstander staat laatste op de ranglijst, vooraf zou je zeggen, een makkie. Maar vaak blijkt dat juist tegen zulke tegenstanders punten gemorst worden. Wij hadden weer een aardig lijstje met geblesseerden en afwezigen. Wilfred Jansen, Frank Schoenmaker, Eric Jansen, Luuk Jansen, Erwin Bouwman, Chris van Tongeren en Pim Weijs allen afwezig om verschillende redenen. Voor de trainer, die trouwens onlangs zijn contract met 1 jaar verlengd heeft, weer een aardige puzzel. Eigenlijk ook weer niet, alle beschikbare spelers moesten aan de bak, aangevuld met 3 jongens van de A1. Omdat beide keepers afwezig waren, stond Barry Leenders weer eens op doel.
Hoewel voor iedereen duidelijk was dat we weer vol aan de bak moesten, lukte er in de eerste helft bijna niets. Ballen sprongen van de voet, passes kwamen niet aan en de meeste duels werden verloren. Wel hadden we na een minuut of 3 al een penalty moeten hebben, maar een 100% handsbal werd over het hoofd gezien door de scheidsrechter. Edesche Boys had de beste kansen, veelal vooraf gegaan door een lange bal naar voren, maar ook zij wisten niet te scoren. Ruststand dus 0-0.
Dat er iets moest veranderen was duidelijk, maar omdat je maar drie man mag wisselen, was het nog lastig zat om iemand eruit te halen. Het was meer het algehele spel en de instelling die beter moest. Uiteindelijk werd Tim Maassen in de rust vervangen door Ivo Kooijman, maar zoals ik al zei, dit lag meer aan het team dan aan Tim zelf.
De 2de helft gingen we weer vol goede moed van start, maar we waren nog geen 5 minuten onderweg, toen de 1-0 door Ede werd gemaakt. Een flinke domper voor ons, ook omdat Paul Biersma aangaf dat hij niet meer verder kon, zijn vervanger was Roel Jansen. Toch gingen we er weer vol voor, en in de 55ste minuut werd Ivo Kooijman in de 16 meter onderuit gehaald, waarvoor een penalty werd gegeven. Ronald Schouten ontfermde zich hierover en schoot netjes, door het midden de 1-1 binnen. De wedstrijd werd van de kant van Edesche Boys harder, er werden enkele gemene overtredingen gemaakt, er vielen wat gele kaarten waar rood op zijn plaats was geweest. Valburg was toen wel beter gaan voetballen en Mark Houterman kon in de 70ste minuut de 1-2 binnen schieten. Hierop volgde een hoop commotie, omdat Mark de bal met de arm zou hebben meegenomen. De scheidsrechter keurde de treffer goed en toen Ronald Schouten 2 minuten later zijn 2de van de middag maakte was de wedstrijd gespeeld. Boy van Kleef kwam bij ons nog in het veld om zijn eerste minuten in Valburg 1 te maken. Remi Brunink werd er voor hem uitgehaald.
Al met al zijn we ontzettend blij met deze overwinning, hierdoor kunnen we naar boven blijven kijken. A.s. zondag spelen we thuis tegen Arnhemia, een directe concurrent in de middenmoot. Bij winst zouden we hen passeren op de ranglijst. We hopen dat er dan weer wat vaste krachten hersteld zijn, zodat er wat meer keus is voor onze trainer Job Landman.

Ik hoop u a.s. zondag ook te mogen begroeten op sportpark “Het Kasteel” in Valburg, de wedstrijd start om 14.00 uur.

 

SC Valburg 1 – De Paasberg 1

Zondag 06-03-’16 was de wedstrijd tegen De Paasberg. Op voorhand een sterke tegenstander, die de 4de plek op de ranglijst bezetten. De heen wedstrijd hadden wij met 5-1 verloren, dus de mouwen moesten worden opgestroopt.
De opdracht naar de spelers was duidelijk, dezelfde discipline als vorige week tegen MASV, maar dan meer rendement eruit proberen te halen. Tijdens de warming up zagen wij al wat nieuwe gezichten bij onze tegenstander, ook de trainer was een ander als voor de winterstop. Of dit een voordeel zou zijn, moest in de wedstrijd blijken, De eerste helft begonnen wij goed geconcentreerd, gaven weinig weg en hadden zelf enkele dotten van kansen. Jammer dat we voor het doel niet de kalmte hadden om het af te maken. Het werd rust met de brilstand op het scorebord.
Het was voor iedereen duidelijk dat er meer in zat, voorin hadden zij wel enkele gevaarlijke rakkers, maar achterin vielen er nogal eens gaten waar wij van moesten gaan profiteren. Het eerste deel van de 2de helft was Valburg duidelijk de betere partij, wat resulteerde in drie!!!! doelpunten kort achter elkaar. De eerste twee kwamen op naam van Luuk Jansen en de derde werd gemaakt door Jan van Noordenburg. Hier had onze tegenstander geen antwoord op, ze kregen nog wel enkele kansen, maar de einduitslag bleef 3-0!! Drie dik verdiende punten, met een nog steeds zeer uitgedunde spelersgroep.
Positief de laatste weken is de goede instelling, het goed meedoen van de jongens van de A1 en het spel van de jongens die niet altijd in de basis staan. Afgelopen zondag hadden we ook weer drie goede invallers in Remi Brunink, Ivo Kooijman en Roel Jansen. We hopen dat we deze lijn a.s. zondag in de uitwedstrijd tegen Edesche Boys door kunnen trekken. Mochten we ook daar drie punten kunnen pakken, komen we weer wat dichter bij de subtop. Misschien tot a.s. zondag, de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Begeleiding SC Valburg 1

Wednesday, March 16, 2016 11:27:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

SC Valburg 1 - MASV 1 

*** wedstrijdverslag ***

Op 28 februari moesten wij aantreden tegen de koploper MASV uit Arnhem. Door een flink aantal blessures, konden we 11 man van de vaste groep opstellen, met aanvulling van 3 talentvolle spelers van de A1.
Omdat we wisten dat onze tegenstander een zeer goede ploeg had, was het zaak om compact te spelen. MASV had al enkele grote uitslagen neergezet, dus de hoofdzaak was in eerste instantie, verdedigen. Wanneer de kans er is, snel eruit voor een tegenaanval. We gingen goed scherp van start, en hoewel MASV duidelijk de betere ploeg was, kregen ze niet veel kansen. Uiteindelijk kwamen ze er in de 20ste minuut wel goed door en kon de 0-1 genoteerd worden. Maar ook Valburg had enkele kansen op een doelpunt, maar helaas wilde de bal er niet in. Maar desondanks konden we terug kijken op een goede eerste helft, waarin weinig was weggegeven.
De tweede helft wilde we op dezelfde voet voort, en proberen om meer redendement uit onze kansen te halen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar een mooi streven. Na een kwartiertje in de tweede helft maakte Paul Biersma een overtreding binnen de 16 meter, waarvoor een strafschop werd gegeven. Op zich terecht, maar de overtreding was op die plaats compleet overbodig. De strafschop werd door hun spits benut en de 0-2 stond op het scorebord. Gelukkig bleven we daarna weer goed bij de les, en kregen een paar minuten na de strafschop een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Jan van Noordenburg leverde een gevaarlijk indraaiende trap af, die door Mark Houterman nog even geraakt werd, 1-2. Zouden we dan toch nog een puntje gaan halen?? Wij hadden er goede hoop op, totdat de scheidsrechter roet in het eten gooide. Jos Bierman werd tegen zijn hand geschoten, terwijl hij beide handen voor zijn borst hield. De scheidsrechter oordeelde dat dit weer een strafschop was. Een beetje vreemd want je hebt nu eenmaal handen en je moet ze ergens laten. Maar het werd wel 1-3, weer door de spits die zijn derde maakte.
Met wat tussenpozen kwamen Ivo Kooiman, voor Tim Maassen, Bastiaan van der Horst voor Jan van Noordenburg (enkel blessure), en Roel Jansen voor Daan Jansen in het veld. De A1 mannen vielen alle drie goed in!! Op het veld maakte MASV en Valburg (Mark Houterman) beide nog een doelpunt, maar de wedstrijd was gespeeld. Van tevoren hadden we wellicht met een kleine nederlaag tevreden geweest, maar nu had er misschien toch nog een puntje ingezeten. Wel een goede wedstrijd van ons, wat weer hoop geeft voor de toekomst.
Zondag 6 maart moeten we weer thuis tegen De Paasberg, een wedstrijd die moeten winnen om het gat met de subtop weer wat te verkleinen. Wellicht tot zondag om 14.00 uur op sportpark “Het Kasteel”

Begeleiding SC Valburg 1

Wednesday, March 2, 2016 9:00:00 PM Categories: 1e nieuws wedstrijdverslag

SC Valburg trotseert de Groesbeekse kou ! 

*** Wedstrijdverslag ***

Zondag 14 februari toog SC Valburg naar de Groesbeekse dorpsgemeenschap “De Horst” alwaar  DVSG (Door Vrienden Sterk Groesbeek) onze tegenstander was in de tweede wedstrijd na de winterstop.  Hoewel de weersomstandigheden niet uitnodigend te noemen waren diende  de wedstrijd toch gespeeld te worden. DVSG beschikt overigens over een prima kunstgrasveld, zonder korfballijnen zoals onze vrienden in Ooij dat hadden.

Ook deze keer werd er op pad gegaan met een verre van complete spelersgroep. Erwin is nog steeds geblesseerd, Wilfred moest werken,  Luuk was ziek teruggekomen van vakantie, Lars is zelf net op vakantie gegaan en Pim dacht dat hij tijdens het skiën de zwarte piste aan kon. Helaas resulteerde dit in een gebroken sleutelbeen en is hij enige tijd uitgeschakeld, sterkte Pim ! Volgende keer toch maar gewoon de groene piste doen….  Deze afwezigen werden vervangen door Jan Krijnen en A-speler Bastiaan van der Horst.

Zoals wel vaker was de eerste grote kans voor DVSG. Door wat onoplettendheden kwam een speler van hun na 2 minuten al oog in oog met Frank te staan, deze laatste redde echter bekwaam. Hierna begon Valburg het heeft wat meer in handen te nemen en dat resulteerde na een minuut of 20 in de openingsgoal door Ronald Schouten die een voorzet van Jan van Noordenburg fraai binnen kopte. Na 33 minuten spelen kreeg Valburg weer een vrije trap. Ditmaal aan de zijkant van het veld op een meter of 40 afstand van de goal.  Jos ontfermde zich over de bal en schoot deze met een mooie boog direct in de goal. Waar menigeen uitging van een fout van de keeper van DVSG gaan wij ervan uit dat deze goal toch voornamelijk tot stand is gekomen door de goede traptechniek van Jos.  In het vervolg van de eerste helft waren er nog wat speldenprikjes over en weer waaruit verder niet meer gescoord werd.

De tweede helft begon als een kopie van de eerste, de eerste grote kans was voor DVSG maar Frank stond wederom zijn mannetje in de goal.  Na 6 minuten in pikte Ruben een afgeslagen bal op, aarzelde geen moment en schoot deze fraai vanaf een meter of 20 in het doel van DVSG wat dus de 0-3 betekende . Helaas bleef deze stand niet lang op het bord. Na een klein kwartier scoorde DVSG de aansluitingstreffer.  Hier bleef het niet bij want nadat Frank eerder last van zijn rug had gekregen wist hij een vrije trap niet klemvast te houden waardoor de thuisclub de score terug bracht tot 2-3. Helaas kon Frank hierna niet verder spelen en nam Ronald zijn plek onder de lat over. Ondanks 100 % kansen voor Tim en Mark sloeg het noodlot toch toe, DVSG wist de gelijkmaker achter Ronald in het doel te werken waardoor het van een 0-3 voorsprong opeens geheel onnodig  3-3 stond. Hierna volgden aan weerszijden nog enkele gevaarlijke uitvallen die door SC Valburg slecht uitgevoerd werden en door Ronald aan onze zijde goed gepareerd werden.

Waar iedereen zich zo langzamerhand wel begon neer te leggen bij een gelijkspel kreeg SC Valburg in de 95e minuut nog een corner. Nadat de bal wat bleef hangen in de 16 meter aarzelde Jos geen seconde en schoot hij deze strak en onhoudbaar tegen de touwen waardoor SC Valburg deze wedstrijd toch nog op het laatste moment naar zich toe wist te trekken.

 

 

Matchwinnaar Jos

 

Na nog één hachelijk moment voor onze goal vond de scheidsrechter het uiteindelijk genoeg geweest.  Na de onnodige nederlaag  tegen SVO werden er nu eindelijk weer de broodnodige 3 punten mee naar huis gesleept.

Hoewel we het ons zelf onnodig moeilijk hebben gemaakt en DVSG weer in de wedstrijd hebben laten komen door zelf de opgelegde kansen niet af te maken, heerste na afloop uiteraard tevredenheid over het eindresultaat.

 

Op 28 februari aanstaande speelt SC Valburg om 14:00 uur thuis tegen koploper MASV. Hopelijk tot dan !

Sunday, February 21, 2016 6:56:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

SVO 1 - SC Valburg 1 

Op 31 januari begon voor ons de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen SVO. Thuis hadden we een 1-3 achterstand om weten te buigen naar een 5-3 overwinning. Een tegenstander om niet te onderschatten ook al staan ze onderaan de ranglijst. Behalve dat Wilfred Jansen moest werken, was onze ploeg compleet, geen blessures of schorsingen, we konden dus op volle oorlogssterkte aan de bak.
Er waren wel wat wijzigingen in het elftal omdat onze spits, Wouter Meijs in de winterstop afscheid van ons genomen had. Hierdoor werd nu de spitspositie ingenomen door Chris van Tongeren, Luuk Jansen schoof een plekje op naar nummer 10. Verder werd Jos Bierman van rechtsachter naar het middenveld gezet, op zijn plaats kwam Paul Biersma. En Jan van Noordenburg (links half) en Lars Paul (linksback)hadden van plaats gewisseld. Toch heel wat aanpassingen omdat er één iemand wegvalt.
Hoewel de eerste open kans voor SVO was, kreeg Lars Paul in die zelfde minuut een bijna niet te missen kans, die welgemikt in het zijnet verdween. Hoewel wij op de bank dachten dat hij gescoord had, bleek de bal aan de verkeerde kant van het net te liggen. Valburg was op dat moment de beter voetballende ploeg, maar vergat de kansen die er kwamen, af te maken. Zoals altijd in het voetbal gaat dat een keer tegen je werken. Zo ook vandaag, want in de 35ste minuut kon SVO uit een corner raak koppen.
De tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, wij kregen wel kansen, maar helaas ging de bal er maar niet in. Tot de 60ste minuut toen Lars Paul, in afwachting van de eindpass, tegen de grond werd gewerkt door een verdediger van SVO. Penalty, Chris van Tongeren ontfermde zich hierover en schoot mooi binnen, 1-1. Nu even doorzetten en we zouden met de drie punten naar Valburg gaan. Maar helaas mocht het niet zo zijn, binnen 2 minuten was er alweer de voorsprong voor SVO 2-1. Hoewel er wel een overtreding aan vooraf ging, keurde de matig leidende scheidrechter, ondanks alle protesten, deze goal goed.
Vanaf dat moment werd alles op alles gezet om toch nog een punt mee te nemen. Lars Paul en Chris van Tongeren werden vervangen door Tim Maassen en Ronald Schouten. Ondanks alle pogingen en nog een verse speler (Pim Weijs voor Jan van Noordenburg) wilde het niet lukken. Toen in de extra tijd, de scheidsrechter een buitenspel situatie door liet gaan, werd het 3-1 en was de wedstrijd gespeeld.
Al met al een slechte start voor de 2de seizoenshelft. Zondag 14 februari is de volgende wedstrijd uit tegen DVSG, ook zij staan onder ons op de ranglijst, dus we hopen daar betere zaken te kunnen doen.
Nu eerst maar een weekendje carnaval vieren en dan vol goede moed er weer tegenaan!!
Alaaf en tot de volgende keer.

Begeleiding SC Valburg 1.

Sunday, February 7, 2016 8:27:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag
Page 1 of 7 1 2 3 4 5 6 7 > >>