Zondag 22 mei om 11:00 uur  

Vriendschappelijke wedstrijd SC Valburg VR1 - Quick 1888 VR1

Op Zondag 22 mei om 11:00 uur spelen de Dames van SC Valburg een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen de dames van Quick 88 uit Nijmegen.
Een mooie gelegenheid om Deze enthousiaste dames nog 1 x te zien spelen dit seizoen.
met 2 teams die leuk en aantrekkelijk voetbal spelen zal dit voor het publiek een mooie wedstrijd worden om te zien.
Als coach van de dames zou ik zeggen,
kom 22 mei deze dames nog één keer met zoveel mogelijk toeschouwers aanmoedigen.

Trainer\Coach
Herman van Meel

Thursday, May 12, 2016 8:37:00 AM Categories: agenda Dames

SC Valburg VR1 – Unitas VR1 

*** wedstrijdverslag ***

Op Zondag 24 april stond er voor ons de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma 

Unitas uit Wamel kwam op deze zondag naar Valburg.
De wedstrijd eerder in het seizoen werd in Wamel met 5-1 verloren.
Dus stond er nog een rekening te vereffenen met de dames uit Wamel.
De opstelling was enigszins aangepast en we speelden in een 1-4-5-1 formatie. 
Tijdens de wedstrijd bespreking zag je al aan de gezichten van de dames dat ze deze middag iets recht wilden zetten.
we hadden vandaag ook nog een pupil van de maand.
Het was Rianne Claasen die de warming-up mocht mee doen en de aftrap mocht nemen.
Nu begon de wedstrijd pas echt.
Vanaf het eerste fluitsignaal van de overigens goed leidende scheidsrechter Martin van Hal zochten wij de aanval.
We creëerden in het begin van de wedstrijd al een paar halve kansen en bleven Unitas onder druk zetten.
Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ook Unitas meer in de wedstrijd en vanaf dat moment werd er volop gestreden voor elke bal.
Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor de welverdiende rust.
In de kleedkamer werden nog wat puntjes op de i gezet. Het zou nog een zware 2e helft gaan worden. maar wij hebben inmiddels al bewezen dat wij leuk voetbal goed kunnen combineren met hard werken. De 2e helft begon zoals de eerste. Ook nu kregen wij een maar mooie kansen om de score te openen maar een paar schoten op de paal en de lat stonden een treffer in de weg.
Ook unitas kwam er een paar keer gevaarlijk uit. maar onze verdediging gaf geen kansen weg.
Op het middenveld kregen wij steeds meer grip op de wedstrijd en zij konden onze enige spits steeds vaker bereiken. In de 80e minuut kregen wij dan eindelijk loon na werken.
Een mooie voorzet bereikte onze mee opkomende voorstopster Marlot Hoekzema en zij aarzelde geen moment en schoot de bal via een tegenstandster tegen de touwen. 1-0.
Met nog ongeveer tien minuten te spelen was de buit nog niet binnen en Unitas drong nog een paar keer gevaarlijk aan. Maar de 1-0 kwam niet meer in gevaar.
Dit was een verdiende overwinning van de dames van SC Valburg op Unitas.
Voor de neutrale toeschouwers langs de lijn was dit misschien wel een leuke wedstrijd om te zien. maar voor de leiding was dit een vooral spannende en zenuwslopende wedstrijd. 
Al met al waren wij zeer tevreden met de wedstrijd en natuurlijk de verdiende overwinning.

Herman van Meel
Trainer\Coach

Tuesday, April 26, 2016 3:36:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

SC Valburg vr - Eldenia vr 

*** wedstrijdverslag ***

Op deze zonnige zondag 13 maart moesten wij de op voorhand lastige wedstrijd spelen tegen de dames van Eldenia. De uitwedstrijd hadden wij in Elden met 5-0 verloren. Vandaag wilden wij laten zien dat ook wij een team hebben dat een aardig balletje kan trappen. Met de wetenschap dat de kracht van Eldenia in de voorhoede ligt hebben wij daar natuurlijk iets tegenover gesteld. Met een zeer aanvallend SC Valburg wilden wij Eldenia pijn doen.

We begonnen ook zeer sterk en gedisciplineerd aan de wedstrijd en hadden een licht overwicht. Na ongeveer 25 minuten spelen kwamen wij op een verdiende 1-0 voorsprong. Een mooie voorzet vanaf de rechterkant werd door de verdediging van eldenia verkeerd ingeschat en het was Yvonne Schouten-Janssen die de bal van dichtbij binnen schoot. Eldenia was enigszins verrast en speelde onzeker. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft was het weer Yvonne Schouten-Janssen die de bal aardig onder controle kreeg in het zestien meter gebied en kreeg uiteindelijk een fikse duw in de rug zodat de goed leidende scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Het was Marina van Meel die oog in oog kwam te staan met de goede keepster van Eldenia. Zij schoot de toegekende strafschop hard buiten bereik van de keepster. 2-0.  Met deze comfortabele voorsprong gingen wij de welverdiende rust in.

In de rust werd er gesproken over de eerste helft en gingen iets minder aanvallend spelen. Marina van Meel ging iets meer controlerend spelen. Eldenia werd in de tweede helft iets sterker en scoorden na 15 minuten de aansluitingstreffer. 2-1. Na dit doelpunt bleven wij zoeken naar de derde goal en die kwam er ook. Het was nu Esther Jansen die de verdediging van Eldenia de hielen liet zien en met een hard schot via de binnenkant van de paal de 3-1 op het scorebord bracht. Wij wisten dat wij ook met deze stand nog niet de 3 punten binnen hadden en geconcentreerd moesten blijven voetballen. Met nog 10 minuten spelen kregen wij een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel van eldenia. Het was Marina van Meel die achter de bal ging staan en met een fraaie trap verraste zij de keepster van eldenia . 4-1. Dit doelpunt zorgde voor rust en we wisten dat de 3 punten in valburg bleven. Met nog 2 minuten te spelen scoorde eldenia nog de 4-2 maar dat was meer voor de statistieken.

Er werd vandaag in alle linies goed en dominant gespeeld. Ook hadden wij vandaag een met Linda Leenders Janssen een goede keepster in het doel staan en ook de geblesseerde Jeanine Verbeek die gewoon als stand-in de hele wedstrijd reserve zit. Deze uitslag geeft natuurlijk vertrouwen in de komende wedstrijden. Deze overwinning kwam tot stand door de enorme Teamspirit. Hard werken met elkaar en voor elkaar leid tot succes. En als de trainer van een grote club als Eldenia na de wedstrijd naar je toe komt en zegt... wat hebben jullie een leuk en een goed voetballend team, dan hebben wij het goed voor elkaar met de vrouwen van SC Valburg.

Tuesday, March 15, 2016 7:48:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

Quick 88 Vr - SC Valburg Vr.  

Vanavond {Vrijdag 15 januari} stond er voor ons een vriendschappelijke wedstrijd in Nijmegen op het programma .
De wedstrijd ging in de eerste 15 min gelijk op. Er waren niet veel kansen maar wel mogelijkheden om de score te openen.
Het was Quick die de score opende en ons op een 1-0 achterstand bracht. Wij raakten door deze tegenvaller niet uit balans en bleven gewoon voetballen en zochten weer gewoon de aanval. Na ongeveer 30 min was het onze voorstopper Renske Van Dijk die Esther Jansen met een mooie steekpass vrij voor de goal bracht en beheerst de 1-1 op het scorebord bracht.
Na deze verdiende gelijkmaker gingen wij iets gecontroleerde voetballen en namen de 1-1 mee naar de rust.
In de 2e helft hadden wij meer controle over de wedstrijd en speelden op dat moment goed en gedisciplineerd voetbal.
Ik zag als Coach steeds meer spel momenten die ik ook op de training zie, maar ook de vrouwen van Quick konden een aardig potje voetballen. De spitsen waren erg gevaarlijk maar onze achterhoede stond als een huis.
Het middenveld kreeg steeds meer de overhand en brachten onze 3 spitsen steeds weer gevaarlijk in stelling.
Zij waren vanavond een ware plaag voor de verdediging van Quick en verstoorden steeds de opbouw.  Na 70 min viel uiteindelijk de verdiende 2e Goal. Het was nu Marina van Meel die rechtsbuiten Marlot Hoekzema met een mooie pass vanuit het middenveld in stelling bracht en laats genoemde aarzelde geen moment en schoot vanaf ongeveer 20 meter hard binnen. 1-2. Met nog ongeveer 15 min te spelen kregen wij nog een paar kleine kansjes op de 1-3 maar net naast en een goede keepster van Quick stond een 3e treffer in de weg. Na 90 minuten stond er een mooie en zeer verdiende 1-2 op het scorebord. Mede door de harde werklust en het goede voetbal hebben wij deze wedstrijd gewonnen.
Het is voor een Coach heerlijk om te zien wat deze dames in hun mars hebben . hard en goed trainen met een overigens zeer goede Training opkomst leid tot dit soort wedstrijden en biedt perspectief voor de toekomst.

 

Wednesday, January 20, 2016 9:26:00 AM Categories: Dames wedstrijdverslag

SC Valburg VR1 - AVIOS VR1 

*** Wedstrijdverslag ***

Vandaag (zondag 20-12-2015) speelden wij de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen de dames van Avios. het werd een wedstrijd met twee gezichten...(niet verliezen om aansluiting te houden was het streven). we begonnen zeer goed en scherp aan de wedstrijd en stonden al na 5 minuten met 1-0 voor.

op een mooie pass vanuit het middenveld werd opgepikt door Loes van Ooijen​ die de verdediging van Avios de hielen liet zien en beheerst de 1-0 binnen schoot. na dit doelpunt zakten wij naar een bedenkelijk niveau, en nog voor het rustsignaal scoorde Avios uit een mis communicatie bij ons de 1-1.de tweede helft begon weer net zo als de eerste. we waren weer scherp en Allert. met nog 15 minuten te spelen scoorden wij de verdiende 2-1. het was nu Danielle De Haas​ die met een mooie individuele actie de keepster van Avios verraste met een mooi schot vanaf de linker kant. 2-1. met nog 5 minuten te spelen kwam toch Avios nog met een offensief en scoorde uiteindelijk door weer een misverstand van onze zijde de 2-2. dit was tevens de eindstand. deze wedstrijd werd vandaag zeer goed geleid door de uitstekend fluitende scheidsrechter Jan Hoekzema. de vader van Marlot Hoekzema​. met deze uitslag houden wij zicht op een goede klassering in deze mooie competitie.de volgende wedstrijd spelen wij na de winterstop op 24 januari..De doelstelling van de technische staf en speelsters is...."wij jagen liever dan gejaagd worden" Een mooie eindklassering is zeker mogenlijk met deze Dames.. tenslotte hebben wij vandaag nog afscheid genomen van  onze voorhoede speelster Loes.zij gaat spelen in Wageningen en wij wensen haar een hele mooie en sportieve carrière toe.

Trainer\Coach

Herman van Meel

 

Monday, December 21, 2015 7:15:00 PM Categories: Dames nieuws wedstrijdverslag

SC Valburg VR1 - VV Trekvogels VR3 

*** Wedstrijdverslag ***

Na de klinkende zege van vorige week {2-5} in Wijchen tegen de vrouwen van Woezik. kwamen nu de vrouwen van Trekvogels naar SC Valburg​.de laatste keer dat wij tegen trekvogels speelde {vorig seizoen} hadden wij veel moeite met deze ploeg en speelden wij thuis 1-1. vandaag moest dat anders en de opstelling was ook enigszins aangepast. in een zeer aanvallend 4-3-3 systeem met eigenlijk 6 aanvallende middenvelders probeerden wij vanaf de eerste minuut een stempel te drukken op de wedstrijd. we begonnen uitstekend aan de wedstrijd en waren erg fel in de duels. ondanks dat wij de wedstrijd domineerde kwamen wij toch op een 0-1 achterstand.na deze tegenvaller bleven wij toch de wedstrijd controleren en gingen de mouwen nog iets verder omhoog en werd er gestreden voor elke meter.

we kregen de eerste kans van de wedstrijd en die was gelijk raak.

Loes maakte het de achterhoede erg lastig en schoot knap de 1-1 binnen. vanaf die tijd was er maar één ploeg die speelde.niet lang na de 1-1 maakte Loes haar 2e doelpunt en stonden wij op een verdiende 2-1 voorsprong. wij werden steeds sterker en drongen  de Vrouwen van trekvogels steeds verder terug op eigen helft en creëerden een paar mooie kansen.uit een goed genomen corner was het nu de kopsterke Tessa die met een fraaie kopbal  tegenstander de keepster van trekvogels het na kijken gaf, 3-1

niet lang na de 3-1 scoorden wij ook nog uit een mooie aanval de 4-1. het was nu de linkshalf Yvonne J die van dichtbij de 4-1 binnenschoot. het was nu bijna rust, maar de dames van SC Valburg bleven druk uit oefenen op de verdediging van Trekvogels. net voor het rustsignaal scoorden wij ook nog de 5-1.

op een strak gegeven voorzet was het weer Loes die Alert reageerde en met een mooie sliding de bal achter de keepster van trekvogels werkte. daarna was het gelijk rust.

in de rust werden de situaties besproken van de eerste helft. de 2e heft begon zoals de eerste. naarmate de tweede helft vorderde werden wij wat slordig in de passes en kreeg trekvogels meer ruimte om te voetballen. maar de achterhoede stond vandaag als een huis en gaf geen goal meer weg. zelf  scoorden wij nog een mooie goal. het was weer Loes die de verdediging en de keepster het nakijken gaf en de, 6-1 binnen schoot dit was tevens haar 4e treffer vanmiddag. al met al een zeer verdiende 6-1  zege op de dames van trekvogels. het vrouwen team van SC Valburg krijgt steeds meer gestalte en ik ben blij dat ik daar een steentje aan bij mag dragen. we gaan met z'n allen een mooie tijd tegemoet

 

Trainer\coach

Herman van meel

Monday, October 12, 2015 8:25:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

Vrouwen van SC Valburg op bezoek bij de Vrouwen van Woezik 

*** Wedstrijdverslag ***

Vandaag moesten de Vrouwen van SC Valburg op bezoek bij de Vrouwen van Woezik.om 8:15 !! vertrokken wij uit valburg omdat wij al om 9:30 moesten voetballen. in een 4-4-2 opstelling begonnen wij sterk aan de wedstrijd en hadden ook veel balbezit.wij speelden de eerste twintig minuten veel op de helft van de tegenstander en creëerden een paar mooie mogelijkheden maar niet echt goede kansen om te scoren.
na ongeveer 25 minuten kregen wij de eerste goede kans om op voorsprong te komen. en het was gelijk raak. het was Danielle die het snelst reageerde op een mooie pass vanaf het middenveld en de keepster met een mooie schuiver verraste. 0-1. vanaf dat moment gingen wij nog beter spelen en kregen weer een paar mooie kansen om scoren.met nog ongeveer 10 minuten te spelen werd Danielle weer fraai bediend met een mooie lange pass. de bal stuiterde nog een keer op voor haar en met een mooie volley knalde zij hard de 0-2 binnen.niet lang daarna was het rust.
de 2e helft begon zoals de eerste. veel balbezit en we drongen Woezik steeds verder terug op eigen helft. bij de eerste kans was het al gelijk raak. een mooie voorzet vanaf de rechterkant werd door Yvonne Janssen mooi aangenomen en met links schoot zij de bal achter de keepster van Woezik. 0-3. na 20 minuten in de 2e helft speelden wij de achterhoede van Woezik via mooi combinatie voetbal helemaal zoek en het was nu Loes die met een mooie schuiver de keepster van Woezik het nakijken gaf. 0-4.
na dit doelpunt gingen wij wat slordiger spelen en Woezik werd wat sterker. zij scoorden 20 minuten voor tijd de 1-4. met nog een kwartier spelen kregen wij van de overigens goed leidende scheidsrechter een vrije trap op ongeveer de hoek van de 16 meter lijn.het was Marina die de toegekende vrije trap fraai binnen krulde. 1-5. op het einde scoorden de dames van Woezik nog de 2-5 maar de verdiende overwinning kwam niet meer in gevaar. al met al een zeer verdiende overwinning van een Team dat steeds meer gestalte krijgt, en dat door hard en goed te trainen beloond werd met de 3 punten

Trainer\coach

Herman van Meel

Monday, October 5, 2015 9:40:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

Valburg VR1 - NSVV FC Kunde VR2 

*** Wedstrijdverslag ***

Eindelijk was het vandaag zo ver..de competitie begon zondag 20 september voor de Dames van SC Valburg met een thuis wedstrijd tegen de dames van FC Kunde. Om 11 uur werd er afgetrapt voor een nieuw seizoen. Al vanaf de eerste minuut waren het de dames van valburg, die wilden laten zien dat zij al een paar weken scherp hadden getraind en dominant wilden spelen. Na 20 minuten scoorden wij dan ook de verdiende 1-0. We speelden op dat moment ook goed voetbal en niet lang na de eerste goal scoorden wij ook nog een tweede doelpunt 2-0.
Wij bleven op dat moment nog steeds goed voetballen en uiteindelijk scoorden wij ook nog de 3-0 net voor het rustsignaal.


De tweede helft was totaal anders als de eerste helft. slordig en zonder overtuiging. FC Kunde ging beter voetballen en kreeg ook een paar mooie kansen. Eén van die kansen werd ook gelijk afgestraft . 3-1. Wij gingen steeds meer achteruit voetballen en FC Kunde drong steeds meer aan. Na een positie wisseling binnen ons elftal gingen we eindelijk weer voetballen en kwamen wij ook niet meer in gevaar. Uiteindelijk een zeer verdiende 3-1 overwinning van de dames van Sc Valburg. De eerste 3 punten waren binnen en wat nog belangrijker is... er komt steeds meer lijn in dit elftal en het beloofd een mooi seizoen te worden. Na de wedstrijd hebben we nog met alle dames geluncht en gezellig wat gedronken. Al met al een geslaagde voetbaldag.

Trainer\coach

Wednesday, September 23, 2015 8:30:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

Kom allemaal kijken! 

Aanstaande zondag 20 september om 11:00 uur speelt het Dames Team van SC Valburg haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2015, tegen de vrouwen van FC Kunde.

we hebben hard en veel getraind en dat willen wij nu aan het publiek laten zien, in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

kom ons allen aanmoedigen en kijk wat deze dames in hun mars hebben.

wij hopen op een mooi seizoen, met aantrekkelijk en aanvallend voetbal.

wij hopen dat u ons komt aanmoedigen, en dat wij samen met u een overwinning kunnen vieren.

 

 

 

Herman van meel:

Trainer\Coach

Valburg Vr1

Tuesday, September 15, 2015 9:22:00 PM Categories: Dames

zondagprogramma jaarrooster Senioren 

De KNVB heeft vandaag de competitienummering bekend gemaakt.

Let op: als clubs zich nog terugtrekken of als de KNVB nog wijzigingen gaat doorvoeren, dan wijzigt het jaarprogramma.

Friday, August 28, 2015 3:39:00 PM Categories: 1e 2e agenda Dames nieuws
Page 1 of 2 1 2 > >>