Valburg 1 – DVSG 1 

*** wedstrijdverslag ***

Op maandag 16 mei (2de Pinksterdag) was onze laatste wedstrijd tegen DVSG uit Groesbeek. In principe stond er, behalve de eer, niet veel meer op het spel. Onze zesde plaats was vrij zeker en stijgen op de ranglijst konden wij ook niet meer. Omdat Lars Paul zich met een pijnlijke kuit had afgemeld, stond Jan van Noordenburg weer eens linksback. Voor Frank Schoenmaker, die stopt wegens fysieke klachten, was het zijn laatste wedstrijd. Hij stond vandaag in plaats van Wilfred Jansen in het doel.

De eerste helft begonnen wij goed en na 10 minuten kon Tim Maassen een bal die terug van de keeper kwam, keurig inschieten 1-0. In de 15de minuut nam Eric Jansen een vrije trap, die via een verdediger bij Luuk Jansen terecht kwam. Deze haalde knap uit vanaf 20 meter, de bal vloog via de onderkant van de lat het doel in 2-0. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar DVSG kwam in de 25ste minuut op 2-1. Valburg herpakte zich snel en scoorde 3 minuten later alweer de 3-1. Mark Houterman was de doelpuntenmaker op aangeven van Luuk Jansen. Dit was ook de ruststand. Omdat Jan van Noordenburg al een gele kaart en een waarschuwing van de scheidsrechter had gekregen, werd hij uit voorzorg gewisseld. Voor hem kwam Erwin Bouwman erin. Dit vergde wel wat aanpassingen, Ronald Schouten kwam hierdoor links op het middenveld, Daan Jansen centraal op het midden en Jos Bierman linksback.

In de tweede helft kwam DVSG beter uit de kleedkamer dan Valburg. Ze waren feller op de bal en binnen 10 minuten was de stand gelijk getrokken, 3-3. Hoewel er daarna over en weer nog wel wat kansen waren, werd deze 3-3- de eindstand. Walter Jansen kwam er nog in voor Ronald Schouten en Lars Paul bleef samen met Wilfred Jansen op de bank.

Hiermee zit ons seizoen erop, een zesde plaats op de ranglijst, nog net in het rechter rijtje zullen we maar zeggen. Het was een wisselend seizoen met hele goede, maar ook slechte wedstrijden. Natuurlijk hebben we met blessures en schorsingen te maken gehad. Wouter Meijs is in de winterstop afgehaakt, Chris van Tongeren heeft door een blessure net als Wouter maar 8 wedstrijden kunnen voetballen en ook Erwin Bouwman heeft niet veel kunnen spelen. De vervangers hebben het uitstekend gedaan, maar in de breedte wordt je daar niet beter van. Hier staat tegenover dat er nu al wel een aantal A spelers hebben kunnen debuteren, zij hebben alvast kunnen zien hoe het bij ons gaat. Dat is toch de toekomst en we hopen dat we dit volgend seizoen weer verder kunnen uitbouwen.

Rest mij nog om een ieder te bedanken die dit seizoen mogelijk gemaakt hebben, wij hopen ook volgend seizoen op jullie te kunnen rekenen. Fijne vakantie en tot ziens.

 

Begeleiding Valburg 1

Friday, May 20, 2016 8:47:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

VVLK 1 – Valburg 1 

*** wedstrijdverslag ***

Op een stralende zondagmiddag 08-05-’16 moesten wij 0m 14.30 uur aantreden in Leuth tegen VVLK. Onze tegenstander had vooraf aan deze wedstrijd evenveel punten als wij met een beter doelsaldo. Zaak voor ons om hier in ieder geval niet te verliezen, en zo de kans op de zesde plaats open te houden. Eric Jansen was voor deze wedstrijd, door zijn vijfde gele kaart, geschorst. Omdat ook het tweede elftal moest voetballen, hadden wij met moeite twee wisselspelers van de A1 (Ivo Kooiman en Walter Jansen) bereid gevonden om als reserve mee te gaan. Verder was Frank Schoenmaker als tweede keeper mee.

Vooraf werd afgesproken om weer druk te zetten en de tegenstander geen tijd te geven om in hun spel te komen. Dat was in onze vorige wedstrijd tegen Elsweide ook prima gelukt. Alleen waren de weersomstandigheden iets anders, het was nu volop zon met 25 graden. Hierdoor was de afspraak gemaakt om per helft een drinkpauze in te lassen. Tot die eerste drinkpauze ging het spel redelijk gelijk op, zonder echte kansen voor beide teams. Maar alsof er wonderwater geschonken was, werd er direct na die drinkpauze gescoord door Ronald Schouten. Hij schoot de rebound van een penalty in, nadat deze in eerste instantie door de doelman was gekeerd. De aanleiding was een overtreding op Mark Houterman binnen de 16 meter. Het begon steeds beter te lopen en in de 30ste minuut kon Jos Bierman de 0-2, met een mooi bekeken boogballetje, aan laten tekenen. VVLK had op dat moment niets in te brengen en toen Daan Jansen, op aangeven van Luuk Jansen, net voor rust de 0-3 maakte, leek de wedstrijd al beslist.

In de rust werd erop aangedrongen geconcentreerd te blijven spelen en deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Ook werd toen afgesproken dat na een kwartier in de 2de helft Ivo erin zou komen, en ook Walter zou speeltijd krijgen. Aan het spelbeeld veranderde niet veel de 2de helft, Valburg was veruit de betere ploeg, VVLK kreeg geen enkele kans. Een enkeling kon daar slecht tegen en hier en daar werd er een onnodige schop uitgedeeld. Ook de grensrechter van VVLK zag het niet zo scherp meer, hij vlagde zeker 3 keer voor buitenspel terwijl dat niet het geval was. Ivo kwam zoals afgesproken na een kwartier in de 2de helft in het veld voor Ronald Schouten. Die kon na al zijn inspanningen wel wat rust gebruiken.

De wedstrijd leek op slot te zitten totdat inde 70ste minuut Walter Jansen (jongere broer van de uitstekend keepende Wilfred) in het veld kwam. Hij verving de tevens moegestreden Tim Maassen. Walter was nog geen 2 minuten in het veld toen hij de mooiste aanval van de middag met een doelpunt bekroonde. Deze aanval begon op eigen helft en liep over diverse schijven met 1 keer raken. Uiteindelijk kwam de bal midden voor het doel bij Jos Bierman die hem binnen kon tikken, maar in plaats daarvan legde hij de bal nog een keer breed naar Walter, die hem zo binnen liep. Veruit het mooiste stukje voetbal van dit seizoen, klasse mannen. Uiteindelijk bleek dat Valburg nog niet tevreden was met de 0-4, want in de 87ste minuut kon Mark Houterman, op aangeven van Walter Jansen ook nog de 0-5 maken.

Ondanks de warmte is het een prachtige middag geworden, met de tot nu toe hoogste uitslag van het seizoen voor ons. Er is nu nog 1 wedstrijd te gaan, deze wordt gespeeld op 2de Pinksterdag op sportpark “Het Kasteel”in Valburg. Onze tegenstander is dan DVSG uit Groesbeek, de aanvang is 14.30 uur!!! Ik hoop dat het dan ook weer mooi weer wordt en u met grote getale ons aan komt moedigen om daarna het seizoen gezellig af te sluiten. Tot dan!!

Begeleiding Valburg 1

Thursday, May 12, 2016 8:27:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

SC Valburg 1 – Elsweide 1 

*** wedstrijdverslag ***

24-04-’16 Stond voor ons de wedstrijd tegen Elsweide op het programma. Ondanks dat onze trainer Job Landman geveld was door een keelontsteking, had hij de overige stafleden de opstelling en het tactisch plan doorgegeven. Voor ons en de spelers de taak dit goed uit te voeren, dan moest het goed komen. Het was zaak om goed scherp te beginnen, want in de uitwedstrijd stonden wij na 35 minuten al met 4-0 achter. Dat moest deze keer beter om onze plaats op de ranglijst vast te houden. Elsweide stond 3 punten achter op ons met een wedstrijd minder gespeeld.

Onze tegenstander bleek geen reserve kleding bij zich te hebben, waardoor de wedstrijd met 20 minuten vertraging pas kon beginnen. We begonnen erg goed, er werd kort gedekt en goed gecombineerd. Na 3 minuten kreeg Ronald Schouten al de eerste grote kans, maar helaas ging de bal er niet in. Maar door ons goede spel kon de treffer niet lang uitblijven, en na 10 minuten was het dan toch raak, Luuk Jansen had de assist en Ronald Schouten het doelpunt 1-0. Daarna ging het spel over en weer en Elsweide wist in de 25ste minuut de gelijkmaker te maken 1-1. Maar binnen 2 minuten stonden wij alweer op 2-1, een vrije trap van Elsweide werd op het middenveld onderschept en nadat Luuk Jansen de voorzet had gemist, kon Jan van Noordenburg de bal toch nog binnen werken. Valburg was de betere partij, maar kon niet voorkomen dat net voor rust toch weer de gelijkmaker werd gemaakt 2-2.

In de rust werd afgesproken om in ieder geval het combinatie voetbal vast te houden. Hoewel de ruimtes op het veld groter werden, bleef Valburg de betere partij. Na 10 minuten in de 2de helft kwamen we dan ook weer op voorsprong Luuk Jansen kon een voorzet van Mark Houterman afronden 3-2. Daarna kregen wij nog legio goede kansen, alleen voor de keeper, speler voor een leeg doel maar de voorzet niet goed, met 4 aanvallers tegen 1 verdediger en een keeper, maar de bal ging er maar niet in. Op de bank waren wij bang dat de gelijkmaker gemaakt zou worden, maar gelukkig kon Jos Bierman in de 80ste minuut alsnog de 4-2 maken, na prima voorwerk door Daan en Luuk Jansen. De buit was binnen. Een prima teamprestatie en een goede pot voetbal.

Helaas is Eric Jansen tegen zijn 5de gele kaart aangelopen, dus hij is de volgende wedstrijd geschorst. Dat zal dan zijn in de uitwedstrijd tegen VVLK op zondag 8 mei. Aankomend weekend zijn we namelijk vrij. Ook VVLK is een directe concurrent, maar als we deze lijn kunnen vasthouden, zou ook dit geen probleem mogen zijn. Wellicht zie ik u daar, de wedstrijd begint om 14.00 in Leuth.

Begeleiding Valburg 1

Thursday, April 28, 2016 3:27:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

SC Valburg VR1 – Unitas VR1 

*** wedstrijdverslag ***

Op Zondag 24 april stond er voor ons de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma 

Unitas uit Wamel kwam op deze zondag naar Valburg.
De wedstrijd eerder in het seizoen werd in Wamel met 5-1 verloren.
Dus stond er nog een rekening te vereffenen met de dames uit Wamel.
De opstelling was enigszins aangepast en we speelden in een 1-4-5-1 formatie. 
Tijdens de wedstrijd bespreking zag je al aan de gezichten van de dames dat ze deze middag iets recht wilden zetten.
we hadden vandaag ook nog een pupil van de maand.
Het was Rianne Claasen die de warming-up mocht mee doen en de aftrap mocht nemen.
Nu begon de wedstrijd pas echt.
Vanaf het eerste fluitsignaal van de overigens goed leidende scheidsrechter Martin van Hal zochten wij de aanval.
We creëerden in het begin van de wedstrijd al een paar halve kansen en bleven Unitas onder druk zetten.
Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ook Unitas meer in de wedstrijd en vanaf dat moment werd er volop gestreden voor elke bal.
Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor de welverdiende rust.
In de kleedkamer werden nog wat puntjes op de i gezet. Het zou nog een zware 2e helft gaan worden. maar wij hebben inmiddels al bewezen dat wij leuk voetbal goed kunnen combineren met hard werken. De 2e helft begon zoals de eerste. Ook nu kregen wij een maar mooie kansen om de score te openen maar een paar schoten op de paal en de lat stonden een treffer in de weg.
Ook unitas kwam er een paar keer gevaarlijk uit. maar onze verdediging gaf geen kansen weg.
Op het middenveld kregen wij steeds meer grip op de wedstrijd en zij konden onze enige spits steeds vaker bereiken. In de 80e minuut kregen wij dan eindelijk loon na werken.
Een mooie voorzet bereikte onze mee opkomende voorstopster Marlot Hoekzema en zij aarzelde geen moment en schoot de bal via een tegenstandster tegen de touwen. 1-0.
Met nog ongeveer tien minuten te spelen was de buit nog niet binnen en Unitas drong nog een paar keer gevaarlijk aan. Maar de 1-0 kwam niet meer in gevaar.
Dit was een verdiende overwinning van de dames van SC Valburg op Unitas.
Voor de neutrale toeschouwers langs de lijn was dit misschien wel een leuke wedstrijd om te zien. maar voor de leiding was dit een vooral spannende en zenuwslopende wedstrijd. 
Al met al waren wij zeer tevreden met de wedstrijd en natuurlijk de verdiende overwinning.

Herman van Meel
Trainer\Coach

Tuesday, April 26, 2016 3:36:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

SC Elistha 1 – SC Valburg 1 

*** wedstrijdverslag ***

Zondag 10-04-’16 was onze uitwedstrijd tegen Elistha. Een maatje te groot moeten we concluderen na de 5-0 nederlaag. We hebben nog steeds te maken met een niet compleet elftal, maar de jongens die nu in de basis waren gestart, valt niets te verwijten. Elistha was gewoon beter en stond na 10 minuten voetbal al met 3-0 voor. Daarbij hadden wij ook nog het gevoel dat we redelijk meevoetbalden. Maar na een dekkingsfout en 2 snelle uitbraken waren zij zeer doelgericht. Zoals ik al zei, Valburg voetbalde helemaal niet slecht, maar uitgespeelde kansen kregen we niet. Een paar afstandsschoten die geen gevaar opleverden. Het bleef tot de rust 3-0.
Vrij snel na rust ging onze trainer Job Landman toch wisselen om wat meer druk op Elistha te creëren, maar het mocht niet baten. Weer sloeg onze tegenstander binnen 2 minuten, 2 keer toe. De 4 en 5-0 stonden na 58 minuten al op het scorebord. Ik kan niet anders zeggen dat iedereen zijn best heeft gedaan. Deze wedstrijd dus maar snel vergeten. We hebben nu nog drie wedstrijden te gaan, twee keer thuis en een keer uit. Aankomende zondag zijn we vrij en de week erna thuis tegen Elsweide.
Alle drie de wedstrijden zijn tegen directe concurrenten op de ranglijst, dus is het zaak zoveel mogelijk punten te scoren. Even een weekje bijkomen dus en dan vol goede moed er weer tegenaan. Wedstrijddag is dan 24 April, we trappen af om 14.00 uur, ik hoop dat u erbij kunt zijn.
Begeleiding Valburg 1

Wednesday, April 13, 2016 8:37:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

Valburg 1 – Kolping Dynamo 1 

*** wedstrijdverslag ***

Zondag 3 April was onze thuiswedstrijd tegen Kolping Dynamo uit Nijmegen. Zij staan op de derde plaats in de stand, geen gemakkelijke opgave dus. Chris van Tongeren, Pim Weijs en Erwin Bouwman zijn nog geblesseerd, verder is iedereen beschikbaar. Niemand had dus een weekendje weg of een moeder of tante die haar verjaardag viert, ook wel eens fijn.

Redelijk op oorlogssterkte konden wij dus aan de wedstrijd beginnen. De heenwedstrijd was het 2-2 geworden, maar dat was wel een vertekend beeld, Kolping had toen wel een stuk of 10 open kansen gemist. Opletten geblazen dus, compact spelen en niet teveel weggeven. Tijdens de warming up kreeg Ruben van Cleef last van zijn rug, zo erg dat hij niet kon starten. Hierdoor kwam Jos Bierman weer achterin te staan en Tim Maassen op het middenveld. Nu hadden we nog slechts 2 wisselspelers op de bank, waarvan er een net een wedstrijd met het tweede had gevoetbald.

Desondanks begonnen we goed aan de wedstrijd, concentratie was goed, er werd niets weggegeven en na een minuut of 10 kwam mark Houterman al alleen voor de keeper. Helaas was de hoek te moeilijk en verdween zijn schot naast het doel. Maar ons goede spel leidde wel naar de 1-0 voorsprong. In de 30ste minuut kreeg Mark zijn tweede kans op aangeven van Ronald Schouten en deze keer was het wel raak. Helaas moest Jan van Noordenburg binnen 3 minuten al een overtreding maken op een doorgebroken speler van Kolping, een gele kaart en een strafschop waren de gevolgen. De strafschop werd benut, hoewel Willie (Wilfred Jansen) er goed bijzat, 1-1. Maar Valburg bleef goed voetballen en zo kon in de 44ste minuut van de wedstrijd Ronald Scouten scoren op aangeven van Mark Houterman, 2-1. Dit was ook de ruststand.

In de 2de helft had Kolping wat meer overwicht, maar miste hun kansen, net als in onze uitwedstrijd, als ze voor ons doel kwamen. Zo konden wij deze stand vasthouden tot de 70ste minuut. Slordig balverlies en halve maatregelen, zorgde ervoor dat zij de 2-2 konden maken. Er volgde nog enkele kansen, hoofdzakelijk voor Kolping, maar er werd niet meer gescoord. Ivo Kooijman en Remi Brunink waren nog wel ingevallen, maar ook zij konden het verschil niet maken. Verder hebben Paul Biersma en Eric Jansen nog een gele kaart ontvangen van de scheidsrechter, hierdoor kan Eric de volgende wedstrijd niet meedoen. Al met al hoeven we niet ontevreden te zijn, maar misschien had er toch iets meer ingezeten.

A.s. zondag 10 April hebben we een uitwedstrijd tegen de nummer 2, Elistha. Dat is een kwartiertje fietsen of vijf minuten met de auto. We hopen dus op voldoende support uit Valburg, we zullen het nodig hebben. De wedstrijd begint om 14.00 uur, wellicht tot dan.

 

Begeleiding Valburg 1

Friday, April 8, 2016 10:35:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Edesche Boys 1 – SC Valburg 1 en SC Valburg 1 – De Paasberg 1  

*** wedstrijdverslag ***

Afgelopen zondag 13-03-’16 hadden wij de uitwedstrijd tegen Edesche Boys. Deze tegenstander staat laatste op de ranglijst, vooraf zou je zeggen, een makkie. Maar vaak blijkt dat juist tegen zulke tegenstanders punten gemorst worden. Wij hadden weer een aardig lijstje met geblesseerden en afwezigen. Wilfred Jansen, Frank Schoenmaker, Eric Jansen, Luuk Jansen, Erwin Bouwman, Chris van Tongeren en Pim Weijs allen afwezig om verschillende redenen. Voor de trainer, die trouwens onlangs zijn contract met 1 jaar verlengd heeft, weer een aardige puzzel. Eigenlijk ook weer niet, alle beschikbare spelers moesten aan de bak, aangevuld met 3 jongens van de A1. Omdat beide keepers afwezig waren, stond Barry Leenders weer eens op doel.
Hoewel voor iedereen duidelijk was dat we weer vol aan de bak moesten, lukte er in de eerste helft bijna niets. Ballen sprongen van de voet, passes kwamen niet aan en de meeste duels werden verloren. Wel hadden we na een minuut of 3 al een penalty moeten hebben, maar een 100% handsbal werd over het hoofd gezien door de scheidsrechter. Edesche Boys had de beste kansen, veelal vooraf gegaan door een lange bal naar voren, maar ook zij wisten niet te scoren. Ruststand dus 0-0.
Dat er iets moest veranderen was duidelijk, maar omdat je maar drie man mag wisselen, was het nog lastig zat om iemand eruit te halen. Het was meer het algehele spel en de instelling die beter moest. Uiteindelijk werd Tim Maassen in de rust vervangen door Ivo Kooijman, maar zoals ik al zei, dit lag meer aan het team dan aan Tim zelf.
De 2de helft gingen we weer vol goede moed van start, maar we waren nog geen 5 minuten onderweg, toen de 1-0 door Ede werd gemaakt. Een flinke domper voor ons, ook omdat Paul Biersma aangaf dat hij niet meer verder kon, zijn vervanger was Roel Jansen. Toch gingen we er weer vol voor, en in de 55ste minuut werd Ivo Kooijman in de 16 meter onderuit gehaald, waarvoor een penalty werd gegeven. Ronald Schouten ontfermde zich hierover en schoot netjes, door het midden de 1-1 binnen. De wedstrijd werd van de kant van Edesche Boys harder, er werden enkele gemene overtredingen gemaakt, er vielen wat gele kaarten waar rood op zijn plaats was geweest. Valburg was toen wel beter gaan voetballen en Mark Houterman kon in de 70ste minuut de 1-2 binnen schieten. Hierop volgde een hoop commotie, omdat Mark de bal met de arm zou hebben meegenomen. De scheidsrechter keurde de treffer goed en toen Ronald Schouten 2 minuten later zijn 2de van de middag maakte was de wedstrijd gespeeld. Boy van Kleef kwam bij ons nog in het veld om zijn eerste minuten in Valburg 1 te maken. Remi Brunink werd er voor hem uitgehaald.
Al met al zijn we ontzettend blij met deze overwinning, hierdoor kunnen we naar boven blijven kijken. A.s. zondag spelen we thuis tegen Arnhemia, een directe concurrent in de middenmoot. Bij winst zouden we hen passeren op de ranglijst. We hopen dat er dan weer wat vaste krachten hersteld zijn, zodat er wat meer keus is voor onze trainer Job Landman.

Ik hoop u a.s. zondag ook te mogen begroeten op sportpark “Het Kasteel” in Valburg, de wedstrijd start om 14.00 uur.

 

SC Valburg 1 – De Paasberg 1

Zondag 06-03-’16 was de wedstrijd tegen De Paasberg. Op voorhand een sterke tegenstander, die de 4de plek op de ranglijst bezetten. De heen wedstrijd hadden wij met 5-1 verloren, dus de mouwen moesten worden opgestroopt.
De opdracht naar de spelers was duidelijk, dezelfde discipline als vorige week tegen MASV, maar dan meer rendement eruit proberen te halen. Tijdens de warming up zagen wij al wat nieuwe gezichten bij onze tegenstander, ook de trainer was een ander als voor de winterstop. Of dit een voordeel zou zijn, moest in de wedstrijd blijken, De eerste helft begonnen wij goed geconcentreerd, gaven weinig weg en hadden zelf enkele dotten van kansen. Jammer dat we voor het doel niet de kalmte hadden om het af te maken. Het werd rust met de brilstand op het scorebord.
Het was voor iedereen duidelijk dat er meer in zat, voorin hadden zij wel enkele gevaarlijke rakkers, maar achterin vielen er nogal eens gaten waar wij van moesten gaan profiteren. Het eerste deel van de 2de helft was Valburg duidelijk de betere partij, wat resulteerde in drie!!!! doelpunten kort achter elkaar. De eerste twee kwamen op naam van Luuk Jansen en de derde werd gemaakt door Jan van Noordenburg. Hier had onze tegenstander geen antwoord op, ze kregen nog wel enkele kansen, maar de einduitslag bleef 3-0!! Drie dik verdiende punten, met een nog steeds zeer uitgedunde spelersgroep.
Positief de laatste weken is de goede instelling, het goed meedoen van de jongens van de A1 en het spel van de jongens die niet altijd in de basis staan. Afgelopen zondag hadden we ook weer drie goede invallers in Remi Brunink, Ivo Kooijman en Roel Jansen. We hopen dat we deze lijn a.s. zondag in de uitwedstrijd tegen Edesche Boys door kunnen trekken. Mochten we ook daar drie punten kunnen pakken, komen we weer wat dichter bij de subtop. Misschien tot a.s. zondag, de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Begeleiding SC Valburg 1

Wednesday, March 16, 2016 11:27:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

SC Valburg vr - Eldenia vr 

*** wedstrijdverslag ***

Op deze zonnige zondag 13 maart moesten wij de op voorhand lastige wedstrijd spelen tegen de dames van Eldenia. De uitwedstrijd hadden wij in Elden met 5-0 verloren. Vandaag wilden wij laten zien dat ook wij een team hebben dat een aardig balletje kan trappen. Met de wetenschap dat de kracht van Eldenia in de voorhoede ligt hebben wij daar natuurlijk iets tegenover gesteld. Met een zeer aanvallend SC Valburg wilden wij Eldenia pijn doen.

We begonnen ook zeer sterk en gedisciplineerd aan de wedstrijd en hadden een licht overwicht. Na ongeveer 25 minuten spelen kwamen wij op een verdiende 1-0 voorsprong. Een mooie voorzet vanaf de rechterkant werd door de verdediging van eldenia verkeerd ingeschat en het was Yvonne Schouten-Janssen die de bal van dichtbij binnen schoot. Eldenia was enigszins verrast en speelde onzeker. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft was het weer Yvonne Schouten-Janssen die de bal aardig onder controle kreeg in het zestien meter gebied en kreeg uiteindelijk een fikse duw in de rug zodat de goed leidende scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Het was Marina van Meel die oog in oog kwam te staan met de goede keepster van Eldenia. Zij schoot de toegekende strafschop hard buiten bereik van de keepster. 2-0.  Met deze comfortabele voorsprong gingen wij de welverdiende rust in.

In de rust werd er gesproken over de eerste helft en gingen iets minder aanvallend spelen. Marina van Meel ging iets meer controlerend spelen. Eldenia werd in de tweede helft iets sterker en scoorden na 15 minuten de aansluitingstreffer. 2-1. Na dit doelpunt bleven wij zoeken naar de derde goal en die kwam er ook. Het was nu Esther Jansen die de verdediging van Eldenia de hielen liet zien en met een hard schot via de binnenkant van de paal de 3-1 op het scorebord bracht. Wij wisten dat wij ook met deze stand nog niet de 3 punten binnen hadden en geconcentreerd moesten blijven voetballen. Met nog 10 minuten spelen kregen wij een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel van eldenia. Het was Marina van Meel die achter de bal ging staan en met een fraaie trap verraste zij de keepster van eldenia . 4-1. Dit doelpunt zorgde voor rust en we wisten dat de 3 punten in valburg bleven. Met nog 2 minuten te spelen scoorde eldenia nog de 4-2 maar dat was meer voor de statistieken.

Er werd vandaag in alle linies goed en dominant gespeeld. Ook hadden wij vandaag een met Linda Leenders Janssen een goede keepster in het doel staan en ook de geblesseerde Jeanine Verbeek die gewoon als stand-in de hele wedstrijd reserve zit. Deze uitslag geeft natuurlijk vertrouwen in de komende wedstrijden. Deze overwinning kwam tot stand door de enorme Teamspirit. Hard werken met elkaar en voor elkaar leid tot succes. En als de trainer van een grote club als Eldenia na de wedstrijd naar je toe komt en zegt... wat hebben jullie een leuk en een goed voetballend team, dan hebben wij het goed voor elkaar met de vrouwen van SC Valburg.

Tuesday, March 15, 2016 7:48:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

SC Valburg 1 - MASV 1 

*** wedstrijdverslag ***

Op 28 februari moesten wij aantreden tegen de koploper MASV uit Arnhem. Door een flink aantal blessures, konden we 11 man van de vaste groep opstellen, met aanvulling van 3 talentvolle spelers van de A1.
Omdat we wisten dat onze tegenstander een zeer goede ploeg had, was het zaak om compact te spelen. MASV had al enkele grote uitslagen neergezet, dus de hoofdzaak was in eerste instantie, verdedigen. Wanneer de kans er is, snel eruit voor een tegenaanval. We gingen goed scherp van start, en hoewel MASV duidelijk de betere ploeg was, kregen ze niet veel kansen. Uiteindelijk kwamen ze er in de 20ste minuut wel goed door en kon de 0-1 genoteerd worden. Maar ook Valburg had enkele kansen op een doelpunt, maar helaas wilde de bal er niet in. Maar desondanks konden we terug kijken op een goede eerste helft, waarin weinig was weggegeven.
De tweede helft wilde we op dezelfde voet voort, en proberen om meer redendement uit onze kansen te halen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar een mooi streven. Na een kwartiertje in de tweede helft maakte Paul Biersma een overtreding binnen de 16 meter, waarvoor een strafschop werd gegeven. Op zich terecht, maar de overtreding was op die plaats compleet overbodig. De strafschop werd door hun spits benut en de 0-2 stond op het scorebord. Gelukkig bleven we daarna weer goed bij de les, en kregen een paar minuten na de strafschop een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Jan van Noordenburg leverde een gevaarlijk indraaiende trap af, die door Mark Houterman nog even geraakt werd, 1-2. Zouden we dan toch nog een puntje gaan halen?? Wij hadden er goede hoop op, totdat de scheidsrechter roet in het eten gooide. Jos Bierman werd tegen zijn hand geschoten, terwijl hij beide handen voor zijn borst hield. De scheidsrechter oordeelde dat dit weer een strafschop was. Een beetje vreemd want je hebt nu eenmaal handen en je moet ze ergens laten. Maar het werd wel 1-3, weer door de spits die zijn derde maakte.
Met wat tussenpozen kwamen Ivo Kooiman, voor Tim Maassen, Bastiaan van der Horst voor Jan van Noordenburg (enkel blessure), en Roel Jansen voor Daan Jansen in het veld. De A1 mannen vielen alle drie goed in!! Op het veld maakte MASV en Valburg (Mark Houterman) beide nog een doelpunt, maar de wedstrijd was gespeeld. Van tevoren hadden we wellicht met een kleine nederlaag tevreden geweest, maar nu had er misschien toch nog een puntje ingezeten. Wel een goede wedstrijd van ons, wat weer hoop geeft voor de toekomst.
Zondag 6 maart moeten we weer thuis tegen De Paasberg, een wedstrijd die moeten winnen om het gat met de subtop weer wat te verkleinen. Wellicht tot zondag om 14.00 uur op sportpark “Het Kasteel”

Begeleiding SC Valburg 1

Wednesday, March 2, 2016 9:00:00 PM Categories: 1e nieuws wedstrijdverslag

De Mini's van SC Valbug 

*** Wedstrijdverslag ***

Afgelopen zaterdagmorgen was het dan zover………de minipupillen/kabouters van SC Valburg speelden hun eerste officiële wedstrijd in

de minicompetitie, aangesloten bij de Betuwe-Heuvelrugcombinatie.

Tegen Oranje Wit uit Elst UT werd er goed gespeeld, maar helaas ging de wedstrijd verloren met 4-6.

De uitslag was van minder belang daar de spelertjes veel lol en beleving hadden.

Voor as zaterdag 20-02 staat de altijd lastige uitwedstrijd op het programma naar SVHA.

Willen jullie de aanstormende talenten( het 1e eltal anno 2020) aan komen moedigen, de wedstrijd start om 11.15 uur op Sportpark Jan v Baal.

Zeker ook de vermelding waard dat de begeleiding van deze kanjers in handen is van trainer M. van Leeuwen en Leider Simon Winterman.

 

 

 

Sunday, February 21, 2016 7:06:00 PM Categories: wedstrijdverslag
Page 1 of 3 1 2 3 > >>