SC Valburg trotseert de Groesbeekse kou ! 

*** Wedstrijdverslag ***

Zondag 14 februari toog SC Valburg naar de Groesbeekse dorpsgemeenschap “De Horst” alwaar  DVSG (Door Vrienden Sterk Groesbeek) onze tegenstander was in de tweede wedstrijd na de winterstop.  Hoewel de weersomstandigheden niet uitnodigend te noemen waren diende  de wedstrijd toch gespeeld te worden. DVSG beschikt overigens over een prima kunstgrasveld, zonder korfballijnen zoals onze vrienden in Ooij dat hadden.

Ook deze keer werd er op pad gegaan met een verre van complete spelersgroep. Erwin is nog steeds geblesseerd, Wilfred moest werken,  Luuk was ziek teruggekomen van vakantie, Lars is zelf net op vakantie gegaan en Pim dacht dat hij tijdens het skiën de zwarte piste aan kon. Helaas resulteerde dit in een gebroken sleutelbeen en is hij enige tijd uitgeschakeld, sterkte Pim ! Volgende keer toch maar gewoon de groene piste doen….  Deze afwezigen werden vervangen door Jan Krijnen en A-speler Bastiaan van der Horst.

Zoals wel vaker was de eerste grote kans voor DVSG. Door wat onoplettendheden kwam een speler van hun na 2 minuten al oog in oog met Frank te staan, deze laatste redde echter bekwaam. Hierna begon Valburg het heeft wat meer in handen te nemen en dat resulteerde na een minuut of 20 in de openingsgoal door Ronald Schouten die een voorzet van Jan van Noordenburg fraai binnen kopte. Na 33 minuten spelen kreeg Valburg weer een vrije trap. Ditmaal aan de zijkant van het veld op een meter of 40 afstand van de goal.  Jos ontfermde zich over de bal en schoot deze met een mooie boog direct in de goal. Waar menigeen uitging van een fout van de keeper van DVSG gaan wij ervan uit dat deze goal toch voornamelijk tot stand is gekomen door de goede traptechniek van Jos.  In het vervolg van de eerste helft waren er nog wat speldenprikjes over en weer waaruit verder niet meer gescoord werd.

De tweede helft begon als een kopie van de eerste, de eerste grote kans was voor DVSG maar Frank stond wederom zijn mannetje in de goal.  Na 6 minuten in pikte Ruben een afgeslagen bal op, aarzelde geen moment en schoot deze fraai vanaf een meter of 20 in het doel van DVSG wat dus de 0-3 betekende . Helaas bleef deze stand niet lang op het bord. Na een klein kwartier scoorde DVSG de aansluitingstreffer.  Hier bleef het niet bij want nadat Frank eerder last van zijn rug had gekregen wist hij een vrije trap niet klemvast te houden waardoor de thuisclub de score terug bracht tot 2-3. Helaas kon Frank hierna niet verder spelen en nam Ronald zijn plek onder de lat over. Ondanks 100 % kansen voor Tim en Mark sloeg het noodlot toch toe, DVSG wist de gelijkmaker achter Ronald in het doel te werken waardoor het van een 0-3 voorsprong opeens geheel onnodig  3-3 stond. Hierna volgden aan weerszijden nog enkele gevaarlijke uitvallen die door SC Valburg slecht uitgevoerd werden en door Ronald aan onze zijde goed gepareerd werden.

Waar iedereen zich zo langzamerhand wel begon neer te leggen bij een gelijkspel kreeg SC Valburg in de 95e minuut nog een corner. Nadat de bal wat bleef hangen in de 16 meter aarzelde Jos geen seconde en schoot hij deze strak en onhoudbaar tegen de touwen waardoor SC Valburg deze wedstrijd toch nog op het laatste moment naar zich toe wist te trekken.

 

 

Matchwinnaar Jos

 

Na nog één hachelijk moment voor onze goal vond de scheidsrechter het uiteindelijk genoeg geweest.  Na de onnodige nederlaag  tegen SVO werden er nu eindelijk weer de broodnodige 3 punten mee naar huis gesleept.

Hoewel we het ons zelf onnodig moeilijk hebben gemaakt en DVSG weer in de wedstrijd hebben laten komen door zelf de opgelegde kansen niet af te maken, heerste na afloop uiteraard tevredenheid over het eindresultaat.

 

Op 28 februari aanstaande speelt SC Valburg om 14:00 uur thuis tegen koploper MASV. Hopelijk tot dan !

Sunday, February 21, 2016 6:56:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

SVO 1 - SC Valburg 1 

Op 31 januari begon voor ons de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen SVO. Thuis hadden we een 1-3 achterstand om weten te buigen naar een 5-3 overwinning. Een tegenstander om niet te onderschatten ook al staan ze onderaan de ranglijst. Behalve dat Wilfred Jansen moest werken, was onze ploeg compleet, geen blessures of schorsingen, we konden dus op volle oorlogssterkte aan de bak.
Er waren wel wat wijzigingen in het elftal omdat onze spits, Wouter Meijs in de winterstop afscheid van ons genomen had. Hierdoor werd nu de spitspositie ingenomen door Chris van Tongeren, Luuk Jansen schoof een plekje op naar nummer 10. Verder werd Jos Bierman van rechtsachter naar het middenveld gezet, op zijn plaats kwam Paul Biersma. En Jan van Noordenburg (links half) en Lars Paul (linksback)hadden van plaats gewisseld. Toch heel wat aanpassingen omdat er één iemand wegvalt.
Hoewel de eerste open kans voor SVO was, kreeg Lars Paul in die zelfde minuut een bijna niet te missen kans, die welgemikt in het zijnet verdween. Hoewel wij op de bank dachten dat hij gescoord had, bleek de bal aan de verkeerde kant van het net te liggen. Valburg was op dat moment de beter voetballende ploeg, maar vergat de kansen die er kwamen, af te maken. Zoals altijd in het voetbal gaat dat een keer tegen je werken. Zo ook vandaag, want in de 35ste minuut kon SVO uit een corner raak koppen.
De tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, wij kregen wel kansen, maar helaas ging de bal er maar niet in. Tot de 60ste minuut toen Lars Paul, in afwachting van de eindpass, tegen de grond werd gewerkt door een verdediger van SVO. Penalty, Chris van Tongeren ontfermde zich hierover en schoot mooi binnen, 1-1. Nu even doorzetten en we zouden met de drie punten naar Valburg gaan. Maar helaas mocht het niet zo zijn, binnen 2 minuten was er alweer de voorsprong voor SVO 2-1. Hoewel er wel een overtreding aan vooraf ging, keurde de matig leidende scheidrechter, ondanks alle protesten, deze goal goed.
Vanaf dat moment werd alles op alles gezet om toch nog een punt mee te nemen. Lars Paul en Chris van Tongeren werden vervangen door Tim Maassen en Ronald Schouten. Ondanks alle pogingen en nog een verse speler (Pim Weijs voor Jan van Noordenburg) wilde het niet lukken. Toen in de extra tijd, de scheidsrechter een buitenspel situatie door liet gaan, werd het 3-1 en was de wedstrijd gespeeld.
Al met al een slechte start voor de 2de seizoenshelft. Zondag 14 februari is de volgende wedstrijd uit tegen DVSG, ook zij staan onder ons op de ranglijst, dus we hopen daar betere zaken te kunnen doen.
Nu eerst maar een weekendje carnaval vieren en dan vol goede moed er weer tegenaan!!
Alaaf en tot de volgende keer.

Begeleiding SC Valburg 1.

Sunday, February 7, 2016 8:27:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Quick 88 Vr - SC Valburg Vr.  

Vanavond {Vrijdag 15 januari} stond er voor ons een vriendschappelijke wedstrijd in Nijmegen op het programma .
De wedstrijd ging in de eerste 15 min gelijk op. Er waren niet veel kansen maar wel mogelijkheden om de score te openen.
Het was Quick die de score opende en ons op een 1-0 achterstand bracht. Wij raakten door deze tegenvaller niet uit balans en bleven gewoon voetballen en zochten weer gewoon de aanval. Na ongeveer 30 min was het onze voorstopper Renske Van Dijk die Esther Jansen met een mooie steekpass vrij voor de goal bracht en beheerst de 1-1 op het scorebord bracht.
Na deze verdiende gelijkmaker gingen wij iets gecontroleerde voetballen en namen de 1-1 mee naar de rust.
In de 2e helft hadden wij meer controle over de wedstrijd en speelden op dat moment goed en gedisciplineerd voetbal.
Ik zag als Coach steeds meer spel momenten die ik ook op de training zie, maar ook de vrouwen van Quick konden een aardig potje voetballen. De spitsen waren erg gevaarlijk maar onze achterhoede stond als een huis.
Het middenveld kreeg steeds meer de overhand en brachten onze 3 spitsen steeds weer gevaarlijk in stelling.
Zij waren vanavond een ware plaag voor de verdediging van Quick en verstoorden steeds de opbouw.  Na 70 min viel uiteindelijk de verdiende 2e Goal. Het was nu Marina van Meel die rechtsbuiten Marlot Hoekzema met een mooie pass vanuit het middenveld in stelling bracht en laats genoemde aarzelde geen moment en schoot vanaf ongeveer 20 meter hard binnen. 1-2. Met nog ongeveer 15 min te spelen kregen wij nog een paar kleine kansjes op de 1-3 maar net naast en een goede keepster van Quick stond een 3e treffer in de weg. Na 90 minuten stond er een mooie en zeer verdiende 1-2 op het scorebord. Mede door de harde werklust en het goede voetbal hebben wij deze wedstrijd gewonnen.
Het is voor een Coach heerlijk om te zien wat deze dames in hun mars hebben . hard en goed trainen met een overigens zeer goede Training opkomst leid tot dit soort wedstrijden en biedt perspectief voor de toekomst.

 

Wednesday, January 20, 2016 9:26:00 AM Categories: Dames wedstrijdverslag

SC Valburg VR1 - AVIOS VR1 

*** Wedstrijdverslag ***

Vandaag (zondag 20-12-2015) speelden wij de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen de dames van Avios. het werd een wedstrijd met twee gezichten...(niet verliezen om aansluiting te houden was het streven). we begonnen zeer goed en scherp aan de wedstrijd en stonden al na 5 minuten met 1-0 voor.

op een mooie pass vanuit het middenveld werd opgepikt door Loes van Ooijen​ die de verdediging van Avios de hielen liet zien en beheerst de 1-0 binnen schoot. na dit doelpunt zakten wij naar een bedenkelijk niveau, en nog voor het rustsignaal scoorde Avios uit een mis communicatie bij ons de 1-1.de tweede helft begon weer net zo als de eerste. we waren weer scherp en Allert. met nog 15 minuten te spelen scoorden wij de verdiende 2-1. het was nu Danielle De Haas​ die met een mooie individuele actie de keepster van Avios verraste met een mooi schot vanaf de linker kant. 2-1. met nog 5 minuten te spelen kwam toch Avios nog met een offensief en scoorde uiteindelijk door weer een misverstand van onze zijde de 2-2. dit was tevens de eindstand. deze wedstrijd werd vandaag zeer goed geleid door de uitstekend fluitende scheidsrechter Jan Hoekzema. de vader van Marlot Hoekzema​. met deze uitslag houden wij zicht op een goede klassering in deze mooie competitie.de volgende wedstrijd spelen wij na de winterstop op 24 januari..De doelstelling van de technische staf en speelsters is...."wij jagen liever dan gejaagd worden" Een mooie eindklassering is zeker mogenlijk met deze Dames.. tenslotte hebben wij vandaag nog afscheid genomen van  onze voorhoede speelster Loes.zij gaat spelen in Wageningen en wij wensen haar een hele mooie en sportieve carrière toe.

Trainer\Coach

Herman van Meel

 

Monday, December 21, 2015 7:15:00 PM Categories: Dames nieuws wedstrijdverslag

Valburg 1 – VVLK 1 

Zondag 06-12-’15, de thuiswedstrijd tegen VVLK 1. De dag na pakjesavond hadden we er met z’n allen weer zin in. Drie punten moesten we halen om weer aansluiting te vinden met de bovenste helft van de ranglijst. Geen makkelijke opgave, want in een oefenwedstrijd voor de competitie begon, hadden we 2-2 tegen hen gespeeld. Dit was toen een geflatteerde uitslag, want we hadden ook wel met 8-2 kunnen verliezen, zoveel kansen werden er toen door VVLK gemist.
Maar zoals ik al zei, de stemming was goed, ook al misten we 2 basiskrachten, namelijk Mark Houterman en Eric Jansen konden door omstandigheden niet aanwezig zijn. De start van het duel ging niet erg lekker, binnen 1 minuut kregen onze gasten al een penalty door gerommel achterin. Deze werd niet al te best genomen, maar toch ging hij erin, 0-1. De rest van de eerste helft waren er wel enkele kansen voor beide teams, maar er vielen verder geen doelpunten.
In de rust werd afgesproken om er de 2de helft vol voor te gaan, de punten moesten in Valburg blijven. Echter na een paar minuten werd Ruben van Cleef, terwijl hij een pass wilde geven, geblokt. Zijn knie verdraaide hierdoor en het was direct einde wedstrijd voor hem. Terwijl Ruben nog maar net van het veld was, maakte wij naar een doorjaag actie van Wouter Meijs de gelijkmaker. Daarna ging het heel snel, binnen tien minuten vielen ook de 1-2 uit een corner en de 2-2 door Tim Maassen.
De wedstrijd kreeg weer iets van spektakel, en toen in de 70ste minuut de 3-2 door opnieuw Wouter Meijs, werd gemaakt, hoopten wij de buit binnen te hebben. Zeker ook omdat we op nog een doelpunt van Chris van Tongeren rekenden, onze supersub die de 2de helft in het veld was gekomen. Het mocht echter niet zo zijn, Chris kon zijn doelpuntje niet maken, maar de tegenstander wel. Een afstandsschot vanaf de linker zijkant werd niet goed verwerkt en de 3-3 eindstand stond op het bord.
Achteraf gezien wel een terechte uitslag, al hadden we graag 3 punten over gehouden aan dit duel. Indien het weer mee blijft werken, hebben we voor de winterstop nog 2 wedstrijden te gaan. Totaal nog 6 punten te verdienen dus, te beginnen a.s. zondag uit tegen Elsweide en op 20 december tegen DVSG uit. Wellicht zien wij u nog bij een van deze ontmoetingen.

Begeleiding Valburg 1.

Friday, December 11, 2015 8:21:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

E2 Winterkampioen!!! 

Zaterdag 21 november jl. stond de laatste wedstrijd op het programma voor de jongens van de E2. Koploper Valburg moest dit keer voetballen tegen OSC E11. Gezien de ranglijst zou deze wedstrijd niet zo heel lastig moeten zijn, maar ja je weet het nooit. Het begon al minder goed, want helaas kwam de scheidsrechter niet opdagen, maar gelukkig is André van Ginkel altijd bereid om die rol over te nemen. Ook moest de wedstrijd gespeeld worden op het niet al te beste trainingsveld. Maar eenmaal gestart was het al gauw duidelijk dat niemand zich zorgen hoefde te maken, want het is was al gauw bekeken. In de rust is zelfs de vaste keeper van de E2 ingezet als speler, zodat hij het ook een beetje warm kreeg. Hilariteit langs de lijn toen de keeper nog scoorde ook.  Uiteindelijk was de eindstand 16-0 en kon het feesten beginnen. De champagneflessen konden de druk in ieder geval niet meer aan, want door het vele schudden, kwamen de kurken al los voordat de penalty’s genomen waren. Uiteindelijk kregen de jongens allemaal een medaille en een mega grote beker. Ook de handdoek met naam werd uitgedeeld. Na het douchen was er nog een verrassing voor de jongens. Er stond namelijk een versierde huifkar klaar voor de kampioensrit door het dorp. Een flinke dosis muziek erbij maakte dat half Valburg voor het raam stond. Ter afsluiting nog een heerlijk frietje uiteraard. Alle wedstrijden gewonnen! Goed gedaan hoor! Wij zijn allemaal trots op jullie.

E2 Kampioen

Monday, November 30, 2015 12:28:00 PM Categories: jeugd kampioen wedstrijdverslag

Valburg 1 – Elistha 1 

*** Wedstrijdverslag ***

22-11-’15, De inhaalwedstrijd tegen Elistha stond vanmiddag op het programma. Vorig seizoen twee spannende wedstrijden tegen gespeeld die we beide hadden moeten winnen. Maar het verleden telt niet, dus we moesten vol aan bak om een goed resultaat te halen.

Met uitzondering van Wilfred Jansen, Erwin Bouman en Chris van Tongeren (geen hele wedstrijd) was iedereen inzetbaar. De eerste helft ging redelijk gelijk op, Valburg kreeg de eerste grote kans om op voorsprong te komen, maar de voorzet van Ronald Schouten kon door Wouter Meijs niet afgerond worden. Even later was er weer een mooie kans voor Valburg, maar ook deze ging er niet in. Elsitha ging beter met de kansjes om, bij rust was de tussenstand 0-1.

Nog niets aan de hand, iedereen had het idee dat we zeker niet slechter waren en dat het in de 2de helft nog goed zou komen. Het liep echter anders dan verwacht. Na een minuut of 10 na rust kon Elistha de 0-2 bijschrijven. Onze trainer nam geen halve maatregelen en bracht 3 nieuwe spelers om alles op alles te zetten voor een goed resultaat.

Halverwege de 2de helft kregen wij een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied. Deze werd voortreffelijk binnen geschoten door Ruben van Cleef. In het kwartier dat volgde waren wij de betere partij met diverse mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. Op een of andere manier wilde de bal er niet in. Zoals het zo vaak gaat valt de treffer dan aan de andere kant. Dit was ook nu het geval, met nog een  minuut of 7 op de klok maakte Elistha de 1-3, al was het wel een buitenspel doelpunt. Al onze protesten hadden geen zin, de scheidsrechter telde de onterechte treffer.

Doordat wij daarna met zijn allen probeerden om nog een gelijkspel eruit te slepen, konden zij nog 2 maal via een uitbraak scoren. Met een heel vervelende einduitslag van 1-5 als gevolg. Dit hadden we zeker niet verwacht. Aan de andere kant kun je beter een keer met 1-5 verliezen dan 4 of 5 keer met 1-0. Het eindresultaat is nul punten uit deze wedstrijd, waar we er graag 3 gehaald hadden. Een terechte overwinning voor Elistha dat beter met de kansen omging dan wij.

Hierdoor zakken we op de ranglijst, maar alles staat erg dicht bij elkaar, dus er is nog van alles mogelijk. Ik zou zeggen, niet te lang bij stilstaan en volgende week vol goede moed uit naar DVSG in Groesbeek. Voor zover ik weet hebben ze daar kunstgras, dus deze wedstrijd zal wel doorgaan. Aanvang is om 14.00 uur, misschien tot dan.

Begeleiding Valburg 1

Saturday, November 28, 2015 5:00:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Kolping-Dynamo 1 – Valburg 1 

*** Wedstrijdverslag ***

8 November de uitwedstrijd tegen Kolping-Dynamo. Vooraf was het een hele puzzel om een compleet elftal op de been te brengen. Om diverse redenen konden we vandaag niet beschikken over Erwin Bouwman, Wilfred Jansen, Luuk Jansen, Mark Houterman, Jan van Noordenburg en Wouter Meijs. Lars Paul en Chris van Tongeren nog niet helemaal fit, dus gedeeltelijk inzetbaar. Ga er maar aan staan als trainer van zo’n kleine vereniging. Consequentie was dat het 2de een baaldag opnam, dit is toegestaan door de KNVB voor o.a. situaties als deze.

Job Landman zal wel een paar nachtjes slecht geslapen hebben, maar uiteindelijk hadden we toch 14 spelers waarmee de klus geklaard moest gaan worden. Kolping stond met 2 punten meer boven ons op de ranglijst, dus met een eventuele winst zouden we hen voorbij gaan. Maar met het inpassen van zoveel spelers moesten we eerst maar eens zien hoe het ging lopen.

De eerste fase was erg rommelig, op het middenveld hadden zij telkens een mannetje over waardoor we steeds achter de feiten aanliepen. Het resulteerde in enkele kansen en na een kwartier in de 1-0 voor hen. Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren, Ruben van Cleef werd vanaf “10” naar de laatste man positie verplaatst, Jos Bierman vanaf laatste man naar het middenveld op de plaats van Tim Maassen en Tim op 10.

Hierdoor ging het wat beter en vanuit onze eerste echte uitbraak in de 23ste minuut, werkte een verdediger van Kolping, met de druk van Remi in zijn rug, een goede voorzet achter zijn eigen doelman, 1-1. Hoewel onze tegenstander duidelijk een overwicht op het veld en meer kansen creëerden, hielden we stand. Er was een penalty voor nodig, na een aangeschoten handsbal, om de 2-1 op het bord te krijgen. Dit was tevens de ruststand.

Een kwartiertje rust kwam wel goed uit, want er waren door onze spelers de nodige meters afgelegd. Na een kwartier in de 2de helft werd Jan Krijnen gewisseld voor Chris van Tongeren. Even later ging Remi eruit voor Pim Weijs en het was nog steeds 2-1. Dit zeg ik erbij want Kolping kreeg legio kansen, maar de bal wou er gewoon niet in. Toen een kwartier voor tijd onze laatste wissel, Roeland Horlings voor Lars Paul, plaatsvond was er aan de stand nog niets veranderd.

Als de tegenstander zoveel kansen onbenut laat, moet hij er aan de andere kant toch een keer in, zou je zeggen. Valburg kreeg die kans met nog een minuut of 7 op de klok. Een prima voorzet werd door Chris van Tongeren uitstekend binnen gekopt 2-2!! Onwaarschijnlijk maar waar, in de 88ste minuut kregen we nog een kans om de volle winst te pakken, maar dat zou onverdiend geweest zijn.

Gezien het verloop van de wedstrijd een prima resultaat. Ik wil alle spelers hartelijk danken voor de getoonde inzet en werklust. Hierdoor hebben we dit resultaat kunnen halen. Volgende week wacht de derby tegen Elistha. Aanvang 14.00 uur op sportpark Het Kasteel in Valburg. Ik hoop u allen daar te mogen begroeten.

Begeleiding Valburg 1

Monday, November 9, 2015 8:51:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Arnhemia 1 - Valburg 1 

*** Wedstrijdverslag ***

Zondag 1 november stond de uitwedstrijd tegen Arnhemia op het programma.  Deze tegenstander had voor deze wedstrijd hetzelfde aantal punten (7), maar had hiervoor 1 wedstrijd meer nodig gehad dan ons. Zaak dus om hier de 3 punten op te halen. Onze basis kende vandaag 2 debutanten, Tim Maassen en Paul Biersma. Zij konden deze keer, na enkele prima invalbeurten,  vanaf het begin erin om laten zien wat ze waard waren.

Het was deze zondag prachtig weer en dat was ook in het veld te zien. De wedstrijd kwam maar langzaam op gang. Weinig aktie en spanning in het eerste deel. Er waren wel een paar kleine kansjes aan beide zijden, maar het spel was vrij tam. Het duurde tot ruim een half uur in de eerste helft voordat het eerste doelpunt viel. Gelukkig was hij in ons voordeel na een uitbraak kwam Mark Houterman helemaal vrij voor een leeg doel, 0-1.

Hierdoor kwam de wedstrijd op gang Arnhemia wilde niet zomaar opgeven en het begon echt op een voetbalwedstrijd te lijken. Er kwamen kansen over en weer, maar Arnhemia wist er als eerste een te verzilveren. Een niet goed verwerkte voorzet kwam voor een vrijstaande middenvelder, die van buiten de zestien binnen schoot, 1-1.

Met deze stand gingen we de rust in. Er werd afgesproken dat er in de tweede helft een schepje bovenop gedaan zou worden. Het zou echt zonde zijn om hier punten te laten liggen. In de 52ste minuut werd Daan Jansen binnen de zestien neergelegd, penalty. Wouter Meijs wist dit klusje te klaren en we stonden op 1-2. Nog geen 3 minuten later was het al 1-3 door een doelpunt van Luuk Jansen, die eerst zelf de bal onderschepte en via een 1-2tje de bal er prima in schoot.

We dachten nu de buit wel binnen te hebben, maar na een kwartiertje kreeg Arnhemia een (onterechte) penalty, die werd benut, 2-3. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok kon er nog van alles gebeuren. Arnhemia was erop gebrand om de gelijkmaker te maken. Hierdoor speelden ze met (te) veel mensen voor de bal, wat door Valburg met nog eens 2 doelpunten werd afgestraft. Nogmaals Wouter Meijs (zijn 10de van dit seizoen) en de ingevallen Chris van Tongeren waren de doelpuntenmakers.

Wat verder nog vermeld moet worden is dat beide basis debutanten het prima hebben gedaan, Tim en Paul, top gespeeld. Chris van Tongeren weer een prima invalbeurt van een half uur. Ronald Schouten nog twee prima kansen had, 1 keer net naast en 1 keer op de paal. Verder hebben we er dus 3 punten bij en staan we 5de met 10 punten uit 6 wedstrijden.

Volgende week wacht weer een zware uitwedstrijd tegen Kolping-Dynamo uit Nijmegen. Wellicht zien wij u daar.

 

Begeleiding Valburg 1

Tuesday, November 3, 2015 7:34:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Valburg 1 - Edesche Boys 1 

*** Wedstrijdverslag ***

Afgelopen zondag moesten we aantreden tegen Edesche Boys. Een pot die gewonnen moest worden om aansluiting te krijgen bij de (sub)top. Onze eerste keeper Wilfred Jansen kon er vanwege zijn werk niet bij zijn, maar ook was hij donderdag geblesseerd geraakt aan zijn knie. We hopen dat het meevalt, maar het ziet er niet goed uit. Hij werd vervangen door Frank Schoenmaker. Chris van Tongeren was er na een blessure weer bij om in te vallen, Mark Houterman begon weer in de basis na zijn blessure. 

De eerste helft ging redelijk gelijk op, in de 35ste minuut kwam Valburg op voorsprong door alweer Wouter Meijs, maar 2 minuten later was het alweer 1-1. Onze trainer Job Landman gaf in de rust ook aan dat er een tandje bij moest, anders konden we wel eens met lege handen komen staan. 

De tweede helft was maar amper bezig toen er werd gefloten voor een overtreding gemaakt door Wouter Meijs. Hij had er zelf het meeste last van en bleef liggen. Terwijl enkele spelers van de tegenstander er op wezen dat er een blessure was, werd de vrije trap toch snel genomen. Voor de spelers van Valburg wisten wat er aan de hand was, lag de bal er al in 1-2. Ondanks de protesten vanaf de kant en uit het veld werd de treffer goedgekeurd. Je kunt het onsportief van Ede of onoplettend van ons noemen, maar het feit was daar. 

Er moest dus uit een ander vaatje getapt worden en na 10 minuten werden Jan van Noordenburg  en Ronald Schouten gewisseld voor Tim Maassen en Chris van Tongeren. Hopende op nieuwe impulsen gingen we er weer vol voor. Het duurde een kwartier en toen maakte Chris de 2-2. Maar toch kwamen we weer achter 2-3. De oorzaak was een verkeerde terugspeelbal, de tegenstander kwam hierdoor 1 op 1 met Frank, onze keeper, die in eerste instantie nog een goede redding had. Maar de rebound ging er alsnog in. Het zat dus niet echt mee. Er werd wel hard gewerkt, maar ons spel was nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Met hangen en wurgen kon Tim Maassen in de 80ste minuut toch nog de 3-3 aan laten tekenen. 

In de tussentijd was ook Lars Paul nog geblesseerd uit gevallen, hij werd prima vervangen  door Paul Biersma, die ook al een wedstrijd met het 2de in zijn benen had. Al met al valt niemand wat te verwijten, maar we hopen dat we toch weer in ons goede spel van vorig seizoen zullen komen. Maar als we allemaal hard blijven werken zal het spel echt nog gaan verbeteren. 

A.s. zondag zijn we vrij en de week erna, 01-11-’15, staat de uitwedstrijd tegen Arnhemia op het programma. Wanneer u in de gelegenheid bent, zien wij u graag daar. Uw steun is van harte welkom.

 

Leiding Valburg 1

Friday, October 23, 2015 9:01:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag
Page 2 of 3 << < 1 2 3 > >>