D1 wedstrijdverslag: Gelijkspel door Latje-tik! 

Gelijkspel door Latje-tik!

Op een bevroren kunstgrasveld speelde de D1 van SC Valburg haar eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. En dat op de laatste dag van februari omdat een paar wedstrijden al afgelast waren vanwege te weinig spelers door vakantie. Het publiek vatte post in de dug-out vanwege kou en wind, onze jongens hadden er zin in:

Op bezoek bij ESA D5 in Arnhem-Zuid ging het spel na de aftrap gelijk op, het middenveld was goed bezet. Je kon duidelijk de verbetering door trainingen zien, daar waar de vorige competitieronde het middenveld nogal ‘leeg’ was en er meer ‘long balls’ van Van Gaal gespeeld werden. Er werd goed gecombineerd en onze jongens zetten druk op de tegenstander. Een paar mooie passes met buitenkant voet over links waren gevaarlijk. Maar ESA brak wel uit met meer snelheid dan onze verdediging in de benen had. En met een corner tegen werd het na 10 minuten toch 1-0 voor ESA…
Valburg liet zich niet van de wijs brengen. De verdediging bleef goed gesloten, de centrale verdediging loste elkaar beter af met inschuiven en achterblijven. Door werkend te voetballen en te blijven combineren leverde dat mooie standaardsituaties op. Een verdiende corner kwam helaas niet goed uit en ESA brak uit met snelheid waardoor het tegen de verhoudingen helaas vijf minuten later toch 2-0 werd…
Valburg volhardde in het goede voetbal, maar het lukte steeds niet om door de verdediging van ESA ‘door te prikken’. Twee corners, waarvan één na een schot op de lat belandde (1e X), mooie combinaties door het midden met goede één-tweetjes, het lukte niet. Na de eerste wissels volgde een corner van rechts. En dan, na een aantal inworpen neemt Jelte de bal op door het midden en scoort de 2-1 !
Valburg kreeg moed, zette opnieuw druk, er volgde nog een mooie rush. Maar ESA kreeg nog een gevaarlijke corner, die gelukkig helemaal voorlangs ging. Een vrije trap door het midden voor Valburg werd vanaf rechts doorgeschoten en kwam weer op de lat terecht (2e X). Dit was de laatste kans om voor rust de stand in evenwicht te brengen…

De tweede helft werd evengoed ingezet, direct met een kans voor het doel van ESA, maar de keeper had weer eens een goede redding. Valburg bleef vroeg storen. Dit leverde ook weer een corner op. Maar wie staat er aan de rand van de 16?! ESA hersteld zich en het spel bevond zich net als de eerste helft veelal op het middenveld. Floris brak uit maar schoot net naast. Dan een tegenaanval, ESA combineert goed, maar onze jongens hadden de buitenspelval goed te pakken, weg gevaar… bal naar voren, middenveld, een super-assist van Sjors naar rechts op Niels, hij passeerde twee man, komt dat schot..! Tegen de keeper en een stuit net achter de doellijn! De scheids fluit en het is 2-2, een terechte stand. Nu nog proberen de winst te behalen…
ESA probeerde aan te vallen, maar doelman Tjerk verdedigd goed uit. De hele verdediging deed het vandaag overigens consequent goed. Na wat kleine blessures volgde een laatste wissel en met alle inzet werd nog een laatste poging gedaan om de extra punten binnen te halen en niet nog eens de lat te raken. Maar het laatste fluitsignaal kwam eerder dan de laatste verrassende aanval…

Het publiek zag een aantrekkelijke en zeer sportieve wedstrijd. Op naar het vervolg in de thuiswedstrijd op 7 maart om 14:15 tegen AVW ’66 D2. U komt toch ook kijken?!

(de fluit)

Sunday, March 1, 2015 8:01:00 PM Categories: D1 jeugd

Stem op SC Valburg bij de Rabobank Clubkas Campagne 

Stem op SC Valburg bij de Rabobank Clubkas Campagne
Rabobank Oost Betuwe draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Rabobank Oost Betuwe stelt hiervoor € 75.000,- beschikbaar! Ook SC Valburg doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne!
Stemmen
Particuliere klanten van Rabobank Oost Betuwe die op 1 maart 2015 lid zijn, mogen stemmen. Van maandag 16 maart tot en met maandag 30 maart mogen zij vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 75.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. SC Valburg ontvangt het aantal op ons uitgebrachte stemmen vermenigvuldigd met het bedrag dat een stem waard is.


Oproep aan alle leden
Het is voor SC Valburg belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen geven aan SC Valburg tijdens de Rabobank Clubkas Campagne.
Bedankt voor jouw steun!

Friday, February 27, 2015 10:30:00 AM Categories: actie nieuws

Het Blauwe Striekske stelt de opbrengst van de garderobe ter beschikking aan het jeugdkamp 2015 

Vrijdagavond staan de dames van de “organisatie jeugdkamp” bij de garderobe van carnavalsvereniging “Het Blauwe Striekske”.

De volledige opbrengst wordt geschonken en komt geheel ten goede aan het jeugdkamp van SC Valburg.

Een mooie striekenvriendendienst om de pot van het jeugdkamp te spekken!

Wij als organisatie zijn hier ontzettend blij mee en werken er graag aan mee.

Natuurlijk staat er ook een fooienpot, aangezien iedere extra gift van harte welkom is.

Namens de jeugd van SC Valburg willen wij “CV Het Blauwe Striekske” bedanken!

 

Erwin

Monique

Ingrid

Gera

 

Tuesday, February 10, 2015 7:31:00 PM Categories: nieuws

Job Landman blijft trainer van SC Valburg 

Valburg 29-01-2015

SC Valburg en trainer Job Landman hebben overeenstemming bereikt om nog (minimaal) 1 seizoen met elkaar door te gaan.  Na een, qua resultaten, lastig eerste seizoen draait de betuwse vijfdeklasser nu mee in de middenmoot van de 5e klasse F. De Wageningse oefenmeester zal in het seizoen 2015-2016 zijn 3e jaar ingaan als hoofdtrainer bij SC Valburg.

Job Landman geeft in een reactie aan dat hij blij is dat hij bij SC Valburg zijn 3e seizoen als hoofdtrainer in zal gaan. ‘’Ik heb het idee dat er met de leden en vrijwilligers iets moois aan het ontstaan is. Daarnaast laat het vertoonde spel en de prestaties op het veld zien dat de rek binnen deze club er nog lang niet uit is.

Het is prettig werken binnen de open cultuur die er bij deze vereniging heerst en het is goed om te zien dat SC Valburg een fijne en  hechte selectie heeft’’. 

Job komt dan ook volgend seizoen weer graag met zijn fiets van Wageningen naar Valburg.

 

Thursday, January 29, 2015 7:56:00 PM Categories: 1e nieuws

Nieuwjaarsreceptie:  

2015 het jaar van te maken keuzes voor SC Valburg

Op zondag 4 januari 2015 werd de Nieuwjaarswedstrijd tussen SC Valburg 1 – SC Valburg Oud 1 gespeeld. Aansluitend hield SC Valburg haar Nieuwjaarsreceptie.

Tijdens de drukbezochte receptie hield voorzitter Henrie Janssen een korte nieuwjaarsspeech. Daarin gaf hij aan dat 2015 een belangrijk “keuzejaar” wordt voor SC Valburg. Hieronder staat een samenvatting van de belangrijkste onderwerpen van zijn speech.

 

Nieuwjaarsspeech voorzitter

Tradities moeten we in ere houden. We hebben zojuist de traditionele nieuwjaarswedstrijd gespeeld. Een van de tradities waar we het basisprincipe graag van in stand houden.

Het oud eerste was dit jaar bijvoorbeeld voor het eerst aangevuld met (nieuwe) 35+ leden. Een kleine wijziging, maar een bewuste keuze. Want we hebben sinds dit seizoen een (kleine) groep 35-plussers die gezamenlijk trainen en we proberen op deze manier dit onder de aandacht te brengen met als doel uitbreiding van die trainingsgroep te realiseren.

Een bewuste keuze. Dat zeg ik met nadruk omdat we met SC Valburg als vereniging een nieuwe fase ingaan.

Ons vierjarige beleidsplan loopt tot 2016. We zijn inmiddels weer een financieel gezonde vereniging, het 1e elftal staat in het linkerrijtje in de 5e klasse, we hebben een groeiend aantal jeugdleden en op technisch gebied hebben we 3 mensen onder contract staan die de nieuwe structuur borgen die we voor ogen hadden toen we ruim3 jaar geleden begonnen. 

En nu? Hoe nu verder? Stoppen we ermee? Want we hebben al onze doelen bereikt die we ons hebben opgelegd toen we in 2011 begonnen aan deze klus. 2015 wordt daarom – al je het mij vraagt - het jaar van de te maken keuzes. We gaan door dat is zeker, maar hoe, in welke vorm en met welk doel? Wat willen we bereiken en welke weg slaan we in?

 2015 wordt dus een belangrijk en spannend jaar voor de vereniging.  Er moeten vele keuzes gemaakt worden. Op verschillende vlakken en binnen alle geledingen binnen onze vereniging.

 Keuzes die direct gevolgen hebben op de korte termijn. Beslissingen voor de middellange termijn. Maar ook keuzes voor de lange termijn. Wat willen we als vereniging. Hoe moet SC Vlburg er in 2020 uit zien? Die vraag moeten we in 2015 al beantwoorden.

 Degenen die jaarlijks de ALV bezoeken (dat zijn er helaas niet zo veel) en mensen die de jaarrede op de website lezen weten dat ons speerpunt dit seizoen op technisch vlak ligt en dat we daar veel in investeren, ook financieel. Zoals gezegd hebben we 3 mensen onder contract staan die ons helpen om op voetbalgebied stappen te maken. Naast de hoofdtrainer, is dat de trainer van ons oudste jeugdteam (Peter Raaijman) en een jeugdcoordinator (Cees Hensen) die - de organisatie van – de jeugdafdeling bewaakt.

 We hebben een technisch hart opgericht met als doel om weer doorstroom van de jeugd naar de senioren te realiseren. Die basis moet zijn geborgd, want dat is wat SC Valburg nodig heeft om te kunnen blijven voortbestaan in de toekomst. Op een organisatieniveau dat we inmiddels bereikt hebben.

 Want we doen er weer toe. We staan weer op de kaart als SC Valburg. En dan heb ik het niet alleen over de sportieve prestaties, maar als vereniging in het algemeen. Maar dan weer de vraag: hoe nu verder?

 Willen we groeien in omvang of consolideren wat we nu hebben? Een basiskeuzes waar we onze organisatie op moeten (her)inrichten of misschien wel aanpassen. We moeten een nieuw lange termijnvisie opstellen in 2015. Tot 2020. Dit doen we met de hulp van de GSF.

 Lukt het Valburg 1 om bij de top 4 te eindigen? Want daarmee komt de nacompetitie in beeld.

Een groeiend aantal jeugdleden en jeugdteams die bovenin meedraaien en met enige regelmaat kampioen worden. Ook hier moeten opnieuw keuzes gemaakt worden. De spelersherindeling in deze winterstop is daar een actueel voorbeeld van.

 In 2016 bestaan we 70 jaar. Welke rol hebben we dan als vereniging in het dorp en hoe willen we onze maatschappelijke rol als vereniging invullen de komende jaren. We zijn als vereniging, net zoals een supermarkt, cafe of restaurant, een belangrijk onderdeel van de mate van leefbaarheid van het dorp.

 Hoe krijgen en houden we onze commissie gevuld met vrijwilligers nu we groeiende zijn? De nieuwe vrijwilligerscoördinatoren zijn een eerste stap in de goede richting. Maar ook daar ligt een uitdaging.

 Verschillende sponsorcontracten lopen komend seizoen af, waaronder de shirtsponsoring van het 1e elftal. Het vinden van nieuwe sponsors is in 2015 een must, om als vereniging te kunnen blijven functioneren op een niveau dat we nu bereikt hebben en waar we ons prettig bij voelen. Geen sponsoren of inkomsten,  leiden wellicht tot een noodzakelijke stap terug.

 We zijn in gesprek met de gemeente, aangezien per 2016 de verantwoordelijkheid van het groot onderhoud van de velden door de gemeente aan de verenigingen wordt “gegeven”. Dat heeft een enorme impact. Ook financieel. Wat moet er minimaal gerealiseerd zijn voor die overdracht. Kunstgras, kunstverlichting, etc. Welke nieuwe taken komen op ons af en hoe krijgen we die ingevuld en gefinancierd. Er zullen wederom afspraken en dus keuzes gemaakt moeten worden.

Kortom 2015 wordt een heel spannend jaar voor SC Valburg waar belangrijke keuze gemaakt moeten worden en dat zal leiden tot verschillende dilemma ’s.

Ik wens iedereen in de eerste plaats gezond 2015 met veel sportieve hoogtepunten. En ik wens iedereen veel wijsheid bij te maken keuzes en te nemen beslissingen.

Tuesday, January 6, 2015 7:11:00 PM Categories: nieuws

SC Valburg schenkt aan Voedselbank 

Ondanks dat de pepernotenactie van SC Valburg dit jaar weer een succes was, waren er nog verschillende zakken met pepernoten niet verkocht. Het restant - circa 100 zakken pepernoten – is geschonken aan Voedselbank Arnhem. De voedselbank Arnhem werkt zoals een gewone bank, het brengt vraag en aanbod bij elkaar. De vraag naar voedsel komt van mensen die van zeer weinig leefgeld moeten rondkomen. Het aanbod van voedsel komt uit het hele land. Dat zijn goede producten die om uiteenlopende redenen niet meer worden verkocht. In plaats van het te vernietigen, wordt het gedoneerd aan de Voedselbank Arnhem. Ook al is het slechts een kleine bijdrage, we willen verspilling voorkomen en waar mogelijk als vereniging een steentje bijdragen aan de maatschappij, is de gedachte van het bestuur.

 

Monday, December 29, 2014 6:52:00 PM Categories: actie nieuws

Voetbalschool 

Na de winterstop van de jeugd gaat de voetbalschool weer van start, indien de weersomstandigheden dit toelaten.
We hebben er nu 9 trainingen opzitten, eind februari medio maart willen we weer beginnen.
We zullen dit doen in onderling overleg met Andre.
Graag wil ik iedereen van de voetbalvereniging ook namens de andere trainers fijne kerstdagen en een gezond en sportief toewensen.

Met vriendelijke sportgroeten
Ruud Makaay

Monday, December 8, 2014 9:19:00 PM Categories: jeugd nieuws voetbalschool

F1 overtuigend winterkampioen !!! 

De F1 is dit seizoen overtuigend winterkampioen geworden van de 4de klasse 7.

Met 33 punten uit 11 wedstrijden hebben zij deze competitie zonder enig puntverlies afgerond.

Een prestatie waar ze samen met de trainers en leiders super trots op mogen zijn.

 

Sinds het begin van dit seizoen heeft de F1 een nieuwe shirtsponsor. Deze sponsor, installatiebedrijf Klop blijkt de jongens op het lijf geschreven te zijn.

De tegenstanders konden bij aanvang van de wedstrijd al zien wat hen te wachten stond, namelijk dat zij dikke KLOP kregen van deze jongens.

Het kampioenschap is groots gevierd met o.a. een heerlijke taart van de sponsor en natuurlijk de victorie tour op een huifkar door het dorp.

 

 

Van harte gefeliciteerd jongens!

Sunday, November 30, 2014 6:56:00 PM Categories: F1 jeugd kampioen nieuws

Verslag Algemene Leden Vergadering 2014 

Het verslag van de Algemene Leden Vergadering die gehouden is op 17 oktober 2014 is te lezen op de pagina "ALV" onder het menu "club" in het sub-menu "algemeen". Of door hier te klikken.

Monday, November 10, 2014 7:03:00 PM Categories: nieuws

Stand van balzaken & ebola 

Het vlaggenschip van ons, het eerste, doet het aardig goed. Okay, niet alles wordt gewonnen maar een keertje verliezen mag best. En ook de andere Kasteelspelers zijn lekker bezig binnen de lijnen.

 

Het Nederlands voetbal in het algemeen heeft meer kritiek te verduren. De diverse kroegpraters uiten aan de tv-tafels hun zorgen over het niveau van het nationaal voetbalproduct. Naast veel open deur-opmerkingen om deze teloorgang te verklaren, die hier niet opgerakeld worden, ( anders taai je nu al af, beminde lezer ) duikt de laatste tijd vooral het kunstgrasop.

 

Het niveau van voetballend Nederland zou vooral zijn gedaald door het spelen op kunstgras. Mooi, zo hebben de baldadige beroepskijkers weer een cliché onderwerp te pakken dat dan weer een tijdje meegaat, straks bespreken we maandenlang de gevolgen van het gamen voor het voetbal in Nederland, of ebola, of onze WiFi-dichtheid die de jeugd parten speelt, of de relatief hoge welvaart, of de zwarte pieten discussie, etc.,

 

Terwijl de lezer terecht een klein beetje ergernis bespeurt bij uw scribent als het over de voetbalpraters gaat, blijft uw stukjesschrijver enthousiast over het voetballen zelf. Of je nu in de zaal voetbalt, met vrouwen, buiten in de modder of op kunstgras... zelf voetballen blijft de leukste bijzaak van het leven.

 

Vind maar eens een sport dat zo veel interessante verhalen kent. Niet voor niets vinden voetbalclubs nog wel een sponsor waar schaatser van JC niveau als Kramer met moeite namen vinden om op zijn tight fit pakje te plakken.

 

Er is ook zo heerlijk veel zin en onzin over onze volkssport nummer 1 te melden...Het genoemde verband tussen kunstgras en slecht voetballen is daar een voorbeeld van.

 

Als je vermoeid bent van Syrië, de zorgwekkende toestanden in de zorg en ebola ...sluit je af en ga je naar ‘t Kasteel!

 

Natuurlijk is zelf voetballen het leukste voor onze leden maar dat is niet een ieder levenslang gegeven. Als je knieën het begeven of je buik wordt te groot word je bestuurslid. Alle partijen blij: je vrouw omdat je je ei ook eens ergens kwijt kunt, jij omdat je denkt dat je ertoe doet en uiteraard de andere eerder genoemde balvaardige leden van onze Kastelers.

 

Wat is nou de stand van balzaken bij ons ? De stand is goed, geen verlies, geen gelijkspel maar victorie. Beste lezers, wees de bal dankbaar. Doe de eerder genoemde tv maar weer eens aan na een lekker potje voetbal en je ziet weer ebola en ander onheil…dan is het lekker vluchten in dat heerlijke voetbal.

 

Lang leve voetbal ... tot de eindstand van zaken.

Floris J.

Monday, November 10, 2014 4:21:00 PM Categories: column
Page 10 of 21 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>