Verslag SC Valburg B1 - VDZ B3 

VALBURG – zaterdag 12 oktober 2013 werd er om 13.00 uur gevoetbald tegen VDZ B3. Al vanaf de 1e minuut liep het niet in het Valburgse team. Wat er precies aan de hand was, is nog steeds niet duidelijk, maar in de 1e helft leek het wel of onze jongens voetballes kregen van VDZ B3.

Uiteraard kon een tegendoelpunt dan ook niet uitblijven, in de 16e minuut kwam VDZ op een verdiende voorsprong. Twee minuten later vergrootte het deze voorsprong naar 0-2. Omdat geen enkele bal goed in de voeten van een medespeler werd gespeeld, probeerde Daan Jansen het maar eens  met een schot van afstand. Geholpen door een speler van VDZ die het schot van richting veranderde kwam Valburg weer terug in de wedstrijd: 1-2. Helaas scoorde VDZ net voor rust uit een corner de 1-3.

Na een donderspeech van de Valburgse coach, leek het de eerste minuten van de 2e helft iets beter te gaan lopen bij de Valburgse jongens. Maar helaas was dit van korte duur. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd gaf VDZ Valburg de genadeslag door 1-4 te scoren en of dat nog niet erg genoeg was scoorde het ook nog de 1-5.

Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten en met opgeheven hoofd en een positieve instelling gaan we ons voorbereiden op de volgende wedstrijd.

Saturday, October 12, 2013 9:10:00 PM Categories: B1 foto jeugd

Laptop gezocht 

Voor het permanent tonen van een presentatie in onze kantine zijn we op zoek naar een laptop. De laptop moet voldoen aan de volgende systeemvereisten:

- mogelijkheid tot een internetverbinding
- minimaal 256 MB RAM
- Windows XP of hoger

Heeft u nog een ongebruikte laptop staan die u een tweede leven gunt op sportpark 't Kasteel? Laat het ons weten via info@scvalburg.nl!

Saturday, October 12, 2013 7:04:00 PM Categories: nieuws

Tweede helft geeft vertrouwen voor de toekomst  

De uitwedstrijd tegen AAC-Olympia, de fusievereniging uit Horssen en Altforst-Appeltern was er één met twee gezichten waarbij SC Valburg aanspraak maakte op meer dan het uiteindelijk kreeg. Dit ten eerste door zelf in oude fouten te vervallen en ten tweede door een arbitrale blunder op een redelijk cruciaal moment in de wedstrijd.

Zoals vaker dit seizoen was de eerste grote kans voor SC Valburg, een vrije doortocht van Erwin Bouwman na 3 minuten spelen leverde geen doelpunt op wat eigenlijk toch wel had gemoeten. Het moeilijk scoren is toch een probleem dit jaar net als het te gemakkelijk weg geven van tegendoelpunten. Dit laatste gebeurde in de 8e en de 20e minuut waardoor de thuisploeg, geheel onnodig, op een 2-0 voorsprong kwam. Halverwege de eerste helft kreeg SC Valburg de grootste kans maar helaas schoot Jan Krijnen een terecht gegeven penalty niet goed in waardoor de keeper van de thuisclub makkelijk redding kon brengen. Nadat er rond de 30e minuut wederom sprake was van slecht verdedigen aan Valburgse zijde kwam de thuisclub gemakkelijk op 3-0 wat ook de ruststand was. Dit na een helft waarin de thuisclub iets beter was maar waar 3-0 toch enigszins geflatteerd was.

Na de thee was er een heel ander Valburg te zien, een Valburg dat zijn beste helft van het seizoen speelde. AAC-Olympia werd gelijk onder druk gezet en kwam nauwelijks meer van eigen helft af. Nadat er eerst een bal tegen de lat gewerkt werd profiteerde Erwin Bouwman iets later van een onoplettendheid in de defensie van de thuisclub. Hierna volgde er een aantal goede kansen voor SC Valburg waarbij het wachten was op de aansluitingstreffer. Die kwam er na een kwartier in de tweede helft, dacht iedereen… een prachtige volley van Jan Krijnen was onhoudbaar voor de keeper en waar iedereen al naar het midden liep besloot de grensrechter van de thuisclub dat hij de vlag niet voor niets in zijn handen had… waarbij er in dit geval absoluut geen sprake was van buitenspel wist deze onsportieve grensrechter de scheidsrechter hier toch van te overtuigen en dus werd deze fraaie treffer ten onrechte afgekeurd. Dit net op een moment dat de thuisclub aan het wankelen was kreeg het hulp uit onverwachte en onsportieve hoek. Het feit dat de scheidsrechter hierna toch aardig in het voordeel van SC Valburg begon te fluiten was misschien een signaal dat hij zijn eerdere beslissing toch wel in twijfel begon te trekken.

In het vervolg van de wedstrijd kregen beide ploegen nog enkele mogelijkheden maar zowel Barry Leenders (vervanger van de zieke Stan de Waard) als de keeper van AAC-Olympia hielden hun doel schoon zodat de eindstand 3-1 in het voordeel van de thuisclub werd. Een uitslag die Valburg totaal aan zichzelf te wijten had door het makkelijk weggeven van alle drie de tegendoelpunten en het niet maken van de eigen kansen. De tweede helft was het de bovenliggende partij en dat schept toch vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Het pakken van punten zal op basis van de tweede helft toch niet lang uit kunnen blijven.

De eerste mogelijkheid hiertoe is aankomende zondag in de thuiswedstrijd tegen DBV uit Maasbommel. De wedstrijd begint om 14:00 uur dus komt dan allen naar Sportpark ’t Kasteel.

Sunday, October 6, 2013 8:48:00 PM Categories: 1e nieuws

Foto's voetbalschool 

In het fotoboek staan nu foto's van de voetbalschool. Hiervan is op 4 oktober de tweede van de in totaal 20 trainingen gehouden. De foto's kun je hier bekijken.

Het schema voor de komende trainingen kun je hier inzien:

 

Sunday, October 6, 2013 12:04:00 PM Categories: foto jeugd

Eerste thuiswedstrijd levert geen zege op 

Na twee uitwedstrijden zonder punten volgde de eerste thuiswedstrijd van SC Valburg 1, tegenstander was Niftrik dat met 4 punten uit 2 wedstrijden in de subtop meedraait. Met pupil van de maand Jelle Stam op de bank was het te hopen dat het eerste het net zo goed zou doen als zijn eigen team de dag ervoor.

Helaas was dat niet het geval. Hoewel aan het begin van de wedstrijd het redelijk gelijk op ging en er aan beide kanten wat mogelijkheden waren om te scoren kreeg Niftrik langzaam de overhand. Het was aan keeper Stan de Waard te danken dat SC Valburg de score lang op 0-0 wist te houden. Daarbij enkele malen goed geassisteerd door zijn verdedigers.  Helaas was Stan vlak voor rust toch kansloos op een inzet van de gasten zodat de rust ingegaan werd met een 0-1 tussenstand.

Aan het begin van de tweede helft kreeg SC Valburg gelijk twee goede kansen. Zoals bekend is het dit jaar lastig om het net van de tegenstander te vinden en ook ditmaal bleven de kansen onbenut. Niftrik blijkt hier toch minder last van te hebben want zij scoorden al snel in de tweede helft de 0-2 en daarmee was de strijd gestreden. Het laatste half uur was er sprake van een soort “open huis” bij SC Valburg waar de gasten gretig van profiteerden.  Ze wisten nog vier keer het net te vinden wat resulteerde in een 0-6 zege voor de gasten.

Hoewel het sportief gezien dus geen goede zondag was volgde erna toch wat positiefs namelijk de onthulling van het nieuwe welkomsbord geschonken door de club van ’46. Na een woordje vooraf door Marinus van Pommeren werd het fraaie boord onthuld door pupil van de maand Jelle samen met erelid de heer Thé Willemsen. 

Volgende week een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen op een goed resultaat.  Dan staat er weer een uitwedstrijd op het programma,  tegenstander is  AAC-Olympia. De aftrap zal verricht worden om 14:30 uur. 

Sunday, September 29, 2013 9:07:00 PM Categories: 1e nieuws

Verslag SC Valburg B1 - Arnhemia B1 

SC Valburg B1 - Arnhemia B1VALBURG – Zaterdag 28 september 2013 stond de 2e competitiewedstrijd voor onze jongens op het programma tegen Arnhemia B1. Arnhemia wilde de wedstrijd graag uitstellen naar een doordeweekse avond, in verband met een brede ziekenboeg, helaas was dit niet mogelijk, omdat SC Valburg niet over verlichting beschikt. Uiteindelijk lukte het Arnhemia toch met 15 spelers af te reizen naar Valburg.

Arnhemia ging fel van start en het tempo lag hoog. Al zou je qua spel anders verwachten, toch was het in de 6e minuut SC Valburg dat de leiding nam door een goal van Yvo Kooijman. De vreugde was van korte duur, want 2 minuten later scoorde Arnhemia de gelijkmaker. SC Valburg mocht van geluk spreken dat de spelers van Arnhemia slordig met hun kansen omsprongen.

Tot aan de 35e minuut in de 2e helft bleef het bij 1-1, daarna was het Joris Bijvoets die een enorme kans kreeg en deze koelbloedig wist te benutten. In de laatste minuut was het crisis voor het doel van de Valburgse keeper, een verdediger van Valburg raakte de bal ongelukkig en schoot hem in eigen doel.

Daarna floot de scheidsrechter voor het eind, erg zuur, maar als we eerlijk zijn zou een overwinning in het voordeel van Valburg toch iets te veel krediet zijn voor ons team.

Saturday, September 28, 2013 9:18:00 PM Categories: B1 jeugd nieuws

Nieuwsbrief september 2013 

De SC Valburg Nieuwsbrief september 2013 is verschenen met onder andere de volgende items:

  • Onthulling welkomstbord door de Club van '46
  • Buurtvoetbaltoernooi 2013
  • Slechte gesteldheid hoofdveld
  • 11 oktober Algemene Ledenvergadering

De nieuwsbrief is hier te vinden.

Thursday, September 26, 2013 7:43:00 PM Categories: nieuws

ALV op 11 oktober 

Anders dan in de verenigingskalender staat vermeld, zal de Algemene ledenvergadering zijn op vrijdagavond 11 oktober. De vergadering begint om 20:00 uur in de kantine van SC Valburg. Door aanwezig te zijn, kunt u de toekomst van onze vereniging mede vorm geven!

Bij de entree zal een formulier liggen waarop alle stemgerechtigde leden kunnen tekenen dat ze aanwezig zijn geweest. Indien u niet aanwezig kunt zijn, dan kunt u zich tot 11 oktober 18:00 uur afmelden. Dit kan uitsluitend via secretaris@scvalburg.nl.

Thursday, September 26, 2013 7:31:00 PM Categories: agenda nieuws

Gelukkig was het mooi weer... 

Na de terechte nederlaag van afgelopen week tegen Uchta moest SC Valburg op bezoek bij Unitas’28 uit Wamel, het was een wedstrijd om snel te vergeten.

Mogelijk had de wedstrijd anders kunnen lopen ware het niet dat de keeper van de thuisclub zich na 3 minuten wist te onderscheiden door knap te redden op een schot van Ronald Schouten. Na 6 minuten wist de Valburgse keeper de aandacht op zich te vestigen alleen niet op een manier die hij zelf voor ogen had. De doorgaans zo betrouwbare Stan schoot een achterbal pardoes in de voeten van een aanvaller van de thuisclub. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en via de binnenkant van de paal zette hij de thuisclub al snel op een 1-0 voorsprong. Een kleine 10 minuten later zag het er weer niet goed uit in de Valburgse defensie waarvan de thuisclub ook wist te profiteren. Toen na 28 minuten ook de 3-0 was gevallen was voor trainer Job Landman de maat vol en besloot hij om gelijk alle drie de reserves in te laten vallen in de hoop het tijd nog te kunnen keren. Ondanks dat het spel wat beter werd ging men toch de rust in met een pijnlijke en onnodige 3-0 achterstand. Onnodig omdat Unitas geen slechte ploeg heeft maar ook zeker geen ploeg waar je na 45 minuten spelen met 3-0 achter tegen mag staan.

Over de tweede helft hoeft weinig gezegd te worden. Bij tijd en wijle was het een gezapig potje waarbij over en weer nog wat kansen vielen. De manier waarop de kansen aan Valburgse zijde gemist werden was veelzeggend voor de wedstrijd. Dat Unitas in de blessuretijd van de tweede helft nog twee keer wist te scoren waardoor de eindstand 5-0 werd is enkel voor de statistieken van belang. Gezegd moet worden dat een aantal spelers van SC Valburg niet deelden in de malaise en een redelijke wedstrijd speelden, helaas waren het er te weinig om aanspraak te maken op een punt of meer. Dat de uitslag zo hoog uitviel had voor een groot deel te maken met de persoonlijke fouten die dus met name in de eerste helft afgestraft werden.

Volgende week de kans op revanche in een thuiswedstrijd tegen Niftrik. De aftrap is om 14:00 uur en we hopen dat er veel mensen de moeite zullen nemen om deze wedstrijd te bezoeken! Hopelijk is het weer dan net zo goed als het vandaag was…

Sunday, September 22, 2013 8:51:00 PM Categories: 1e nieuws

Voetbalschool bij SC Valburg 

vanaf vrijdag 27 september op sportpark ‘t Kasteel

Voetbalvereniging SC Valburg start dit seizoen met een voetbalschool onder leiding van Ruud Makaay. Sportpark ‘t Kasteel, thuishaven van SC Valburg, biedt de komende maanden onderdak aan de voetbalschool van de scout bij N.E.C. en vader van ex-international Roy Makaay.

 

Opzet voetbalschool

Tijdens de trainingen werken de spelers aan hun techniek: het kappen, draaien, dribbelen en drijven. Maar ook het aanleren van diverse passeer- en schijnbewegingen zijn onderdeel van de trainingen, die onder leiding staan van 3 gediplomeerde trainers. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan tactische vaardigheden en zelfbewustwording van de spelers. Ook is er speciale aandacht voor de keepers, en wordt er een aparte keeperstraining verzorgd.

 

De trainers maken duidelijk waarom deelname interessant is: “Wereldsterren bij topclubs maken zichzelf nog beter door gerichte techniektraining. Wij gebruiken oefeningen die uitdagend, vernieuwend en leuk zijn. Wij kijken heel gericht naar waar spelers hun techniek kunnen verbeteren, zodat ze nog meer kunnen en nog meer plezier hebben. En je hoeft niet goed te kunnen voetballen om deel te mogen nemen aan de voetbalschool. Dat is een misverstand. Juist beginnende voetballers proberen we de basisprincipes van het voetbalspel bij te brengen”.

 

Voor wie?

De voetbalschool is niet alleen voor de jeugdleden van SC Valburg. Ook leden van andere verenigingen kunnen zich opgeven. Maar ook als je (nog) geen lid bent van een voetbalvereniging ben je van harte welkom. Iedereen kan deelnemen. Jongens en meisjes!

 

Wanneer

De voetbalschool start op vrijdag 27 september op Sportpark ’t Kasteel, Stationsstraat 30 te Valburg.

De voetbalschool bestaat uit 15 trainingen (+ 1 welkomsttraining) verdeeld over het gehele voetbalseizoen, waarbij het uitgangspunt is dat er 8 trainingen voor, en 8 trainingen na de winterstop plaatsvinden. De trainingen worden gehouden op vrijdagmiddag van 16.15 uur tot 17.45 uur. De specifieke keeperstrainingen vinden plaats van 16.30 uur tot 17.15 uur.

 

Kosten

De kosten voor deelname aan de voetbalschool (15 trainingen + 1 welkomsttraining) bedragen €75 per persoon.

 

Aanmelden

Heb je interesse? Meld je dan aan bij de technische commissie van SC Valburg via tc@scvalburg.nl. Opgeven kan tot en met vrijdag 20 september.

Sunday, September 15, 2013 9:14:00 PM Categories: jeugd nieuws
Page 17 of 21 << < 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 > >>