Uchta een stapje verder dan SC Valburg 

Na het vrije weekend van vorige week dan nu eindelijk de eerste competitiewedstrijd van het eerste elftal van SC Valburg. We moesten op bezoek naar Ochten/Ijzendoorn waar Uchta de tegenstander was. Deze ploeg baarde opzien door in hun bekerpoule alle wedstrijden vrij eenvoudig te winnen en zo dus een ronde verder te gaan.

De thuisploeg beschikte over enkele gevaarlijke spelers en dat resulteerde na 7 minuten al in een 1-0 achterstand voor Valburg doordat de spits van de thuisploeg wat alerter was bij een voorzet dan de Valburgse verdedigers. Deze voorsprong duurde niet lang. Na een minuut of 20 kreeg Pim Weijs de bal op een meter of 20 van het vijandelijke doel en waar menigeen een voorzet verwachtte besloot Pim de bal onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek te krullen. De eerste competitiegoal was een feit en gelijk een fraaie ook! Helaas bleek de sterke Uchta-spits na 35 minuten weer alert voor de goal en zorgde ervoor dat de ruststand 2-1 in het voordeel van de thuisclub was.

De tweede helft had een andere wending kunnen krijgen ware het niet dat de Ochtense keeper al na twee minuten een fraaie vrije trap van Ruben van Cleef net uit de kruising wist te tikken. Ook Stan de Waard in het Valburgse doel liet zijn klasse zien door twee maal in 5 minuten in een 1 tegen 1 situatie de meerdere te zijn van een Ochtense aanvaller. Halverwege de tweede helft moest Stan echter voor de derde keer zijn meerdere erkennen in een speler van de thuisploeg en kort voor tijd werd de eindstand zelfs bepaald op 4-1 voor Uchta.

Een nederlaag waar weinig op af te dingen valt. De thuisploeg beschikte over een sterk team met enkele vrij balvaardige spelers. Het moet raar lopen wil dit team niet om de prijzen mee gaan doen. Valburg werkte hard maar dwong helaas te weinig kansen af om aanspraak te maken op een punt, laat staan een overwinning. Volgende week moet het dan maar gebeuren in de uitwedstrijd tegen Unitas’28 uit Wamel, deze wedstrijd zal beginnen om 14:30 uur.

Sunday, September 15, 2013 9:12:00 PM Categories: 1e nieuws

Verslag SVHA B1 - SC Valburg B1 

HERVELD – zaterdag 7 september 2013 stond de 2e bekerwedstrijd op het programma tegen SVHA B1, een echte derby. Het grootste deel van de 1e helft ging de wedstrijd aardig gelijk op, maar in de 25e minuut sloeg het noodlot toe voor het Valburgse team. Doordat de Valburgse keeper Kevin Cleveringa met 2 gestrekte benen inkwam, kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De speler van SVHA faalde niet en scoorde. Met een 1-0 achterstand in de rust was er nog niets verloren en kon er nog van alles gebeuren.

 SVHA B1 - SC Valburg B1

Het Valburgse team kreeg wel diverse kansen, maar het was niet echt heel gevaarlijk voor het doel van SVHA. Het elftal van SVHA daarentegen maakte wel optimaal gebruik van de enkele kansen die het kreeg en scoorde maar liefst nog 3x in de 2e helft.

4-0 was de einduitslag en verslagen dropen we af naar Valburg, waar we eerlijk moesten zijn naar onszelf dat we een maatje te klein waren voor dit SVHA.

Saturday, September 7, 2013 9:08:00 PM Categories: jeugd nieuws

Hoofdveld buiten gebruik 

In verband met zogenaamde emelten (larven van de langpootmug) is de grasmat van het hoofdveld flink aangetast. Dit komt doordat deze vraatzuchtige larven de ondergrondse groene delen (de wortel) van het gras opeten. Daardoor is de grasmat van het hoofdveld ernstig verzwakt. De gemeente heeft in onderzoek op welke wijze de larven te bestrijden en hoe de grasmat kan worden hersteld. Overigens is veld 2 ook aangetast, maar is de schade daar (nog) beperkt.

Tot nader bericht kan en mag er dus niet gevoetbald of getraind worden op veld 1.

Thursday, September 5, 2013 10:16:00 AM Categories: nieuws OMK

Verslag SC Valburg 2 - CHRC 3 

Op zondag 1 september stond de eerste wedstrijd van SC Valburg 2 op het programma. Of zeg maar SC Valburg 2.0. Want het tweede team van SC Valburg heeft een ware metamorfose ondergaan. Enkele veranderingen op een rijtje: er wordt niet meer op zaterdagmiddag gespeeld, maar op zondagochtend (en dat is vroeg). De spelers maken onderdeel uit van de selectie van SC Valburg die uit ca. 35 spelers bestaat en op dinsdag en donderdag traint. In vergelijking met vorig(end) jaar bestaat het team  grotendeels uit nieuwe spelers (gemiddelde leeftijd van de wedstrijdselectie was 23,3 jaar!)  en is ook de begeleiding (Henrie, Andre, Bjorn en  Jan; gemiddelde leeftijd 38,5 jaar met dank aan Jan) gewijzigd.

 

Maar goed, CHRC 3 (die komen uit Renkum John) kwam op bezoek. Een bekerwedstrijd. CHRC blijkt overigens uit te komen in de reserve 6e klasse, waar SC Valburg 2 in de 7e klasse gaat spelen. Zoals gezegd: SC Valburg 2 is nieuw op zondag, dus onderaan beginnen…

 

Was er dan niks hetzelfde? Jawel. In verband met vakanties, blessures door de verrichte trainingsarbeid en geboorteperikelen (gefeliciteerd Barry en Linda!), kampten we met een spelerskrapte. Maar met 13 spelers moest het toch lukken. Roeland was zo vriendelijk om de hele zondag op te offeren door zowel bij SC Valburg 2 als SC Valburg 1 van de partij te zijn. En niet onverdienstelijk overigens (zie verslag SC Valburg 1 tegen RKSV Driel 1).

 

De wedstrijd begon om iets voor 11 en stond onder leiding van Andre van Ginkel. Direct bleek dat de tegenstander technisch beter was. Maar goed, het is geen zaalvoetbal, dus dat zegt niks. Kansen genoeg, toch? Ja inderdaad, maar de meeste kansen waren voor de tegenstander en dat resulteerde in een 0-3 ruststand. Valburg kreeg ook diverse kansen, maar verder dan een vlammend schot op de paal van Olivier kwam het niet.

 

0-3 in de eerste wedstrijd op zondag, da’s effe slikken, de schade beperkt houden dan maar… Maar de begeleiding zag dat anders. Henrie husselde wat met de opstelling, gaf aan hoe er de 2e helft gespeeld moest worden, dat er zeker geen paniek was en dat er wellicht nog wat moois kon gebeuren, want zo goed waren die mannen echt niet hoor… Dus met nieuwe moed en zelfvertrouwen begonnen de jongens aan de 2e helft. Na precies 45 seconden stond er 0-4 op het scorebord. En 5 minuten later mocht CHRC vanaf de penaltystip aanleggen voor 0-5. Paniek? Nee! Het startsein voor de ommekeer... Guus (die de 2e helft keepte) stopte de pingel: klemvast. Het voetballen kon beginnen. Valburg werd steeds beter, creëerde steeds meer kansen, dus dat kon niet lang meer duren… En inderdaad, de doelpunten kwamen. Olivier, Chris, Marco en Thomas scoorden… Toch een puntje? Nee, er waren immers nog 5 minuten te gaan. Inmiddels was heel Valburg wakker, want onder bezielende leiding (en geschreeuw) van gelegenheids-laatste-man (?) Budje ging Valburg door. Alles of niets dan maar, met dank aan de verrichte trainingsarbeid in augustus. In de laatste minuut ontsnapte Chris aan de aandacht van de verdedigers en ging vanaf de middellijn alleen op de keeper af en… hij schoot tegen de keeper aan... maar daar was Olivier (weer) en die pikte de bal op, omspeelde een verdediger en knalde de bal hard tegen de netten… 5-4 eindstand. Dus met de mentale veerkracht zit het wel goed deze competitie. Maar komende week eerst voor de beker op bezoek bij Uchta 2 (donderdag 5-9) en SVHA 4 (zondag 8-9).

Tuesday, September 3, 2013 9:47:00 PM Categories: 2e nieuws

Ook RKSV Driel een maatje te groot voor goed spelend Valburg 

Ook voor de derde en laatste bekerwedstrijd hoefde SC Valburg niet ver te reizen. Deze keer was RKSV Driel de tegenstander. Deze ploeg die het, na het kampioenschap van afgelopen jaar in de 4e klasse, nu in de 3e klasse gaat proberen, is geen tegenstander die we in de competitie zullen treffen. De gastheren hadden hun eerste wedstrijd gewonnen van DVOL en de tweede wedstrijd (naar eigen zeggen onterecht) verloren van Spero.   Het zal dus weer een lastig middagje worden waar je conditioneel alleen maar sterker uit zal komen.

De thuisclub beschikte uiteraard over de betere spelers en had het merendeel van de tijd het balbezit en creëerde enkele mogelijkheden waarvan er na een kwartier eentje invloog. SC Valburg speelde prima verzorgd voetbal en combineerde zich naar een aantal mogelijkheden waardoor het de keeper van Driel tot een aantal reddingen wist te brengen. Zijn shirt diende in ieder geval gewassen te worden. Na een (vermoedelijke) buitenspelgoal en een kleine onoplettendheid in de Valburgse defensie gingen we met een 3-0 stand de kleedkamer in.

De tweede helft pakte Driel de aanvallen weer op en het duurde niet lang of ze maakten uit een corner de 4-0 en na wederom een goal waar een buitenspelluchtje aan zat (zeker in Valburgse ogen) kwam de thuisploeg na 10 minuten in de tweede helft al snel op 5-0. SC Valburg herpakte zich daarna prima en waar Mark Houterman de keeper van Driel eerst nog tot een redding dwong, scoorde diezelfde speler halverwege de tweede helft de eretreffer van SC Valburg door koel af te ronden na een pass van Jan van Noordenburg.  SC Valburg speelde een prima periode waarbij het veelvuldig balbezit had en de stijgende lijn van is zeker zichtbaar. Uiteraard was Driel de bovenliggende partij en dwong het Stan tot enkele reddingen maar dat is natuurlijk inherent aan het niveauverschil.

Aangezien de scheidsrechter waarschijnlijk geen zin had om naar huis te gaan liet hij aardig wat tijd bijspelen waarna hij afloot nadat Driel nog de 6-1 had gemaakt. Een terechte uitslag waarbij SC Valburg bij vlagen prima verzorgd voetbal liet zien. Het is te hopen dat deze lijn voortgezet zal worden in de eerste competitiewedstrijd over twee weken tegen het Ochtense Uchta.

Voor een klein videoverslag klik even op http://www.rksvdriel.nl/. Kijk in ieder geval even tot 1 minuut 35 want dan verschijnt een fraai hoogstandje van de Valburgse balvirtuoos Roeland Horlings !

Sunday, September 1, 2013 9:10:00 PM Categories: 1e nieuws

Foto's Buurtvoetbal 

De Weemen Op 17 augustus jl. vond het jaarlijkse Buurtvoetbaltoernooi plaats op sportpark 't Kasteel. Onze huisfotografe maakte er een sfeerreportage van!

Friday, August 30, 2013 6:07:00 PM Categories: actie foto nieuws

A M F? 

'Against Modern Football' is een redelijk ongeorganiseerde beweging van voetballiefhebbers die willen dat het pure voetbal overwint. Deze voetbalpuristen ergeren zich dood aan het feit dat een club met schulden de duurste voetballers kan kopen, dat oliesheiks de opstellingen bepalen en dat Russisch oliegeld kampioenschappen fixt.Spero-Valburg

Uw scribent overweegt zijn standpunt als hij op een nazomerse dinsdagavond twee voetbalwedstrijden consumeert, hier geen analyse op zijn Gijps of op zijn Cruyffs, uw stukjesschrijver volstaat met de namen van twee betrokken teams.

Beune, Bierman, Biersma, Bouwman, Brunink, Van Cleef, Holleman,Van der Horst, Houterman, Jansen, Krijnen, Maassen, Van Noordenburg, Paul, Van Pommeren, Schouten, De Waard en Weijs

Abbiati, Abate, Mexes, Zapata, Emanuelson, Montolivo, De Jong, Poli, Muntari, Boateng, Niang, Balotelli en El Shaarawy

Namen kopen of genoegen nemen met de plaatselijke trots ?

Neem de namen tot je, proef de schoonheid, ruik aan het ruige, lik het sensuele, ervaar het exotische, hoor het agrarische, overweeg de bijpassende kwaliteiten en vraag je af....ben jij, gewaardeerde lezer van deze column over de schoonheid van voetbal, A M F , tegen de uitwassen van het moderne voetbal....

Floris J.

Wednesday, August 28, 2013 6:12:00 PM Categories: column

Ook de tweede bekerwedstrijd levert geen zege op 

Dinsdag 27 augustus speelde SC Valburg de tweede bekerwedstrijd. Na de ruime nederlaag tegen Spero trof het ditmaal wederom een sterke tegenstander. Het Lentse DVOL was te gast op sportpark ’t Kasteel. Dit team degradeerde afgelopen seizoen uit de derde klasse en speelde dus 3 klassen hoger dan ons eerste elftal. Of het een fijne loting is laten we maar in het midden… aan de andere kant zal het best goed voor de conditie zijn.

Het verschil in niveau was zeker in de eerste helft goed zichtbaar. Ondanks dat SC Valburg toch bij vlagen redelijk meevoetbalde kregen de gasten uit Lent de betere kansen waar de thuisploeg eigenlijk weinig wist te creëren. Na een kwartier werd het dan ook verdiend 0-1. Uiteindelijk was de ruststand 0-4. Jammer was dat de overige tegengoals in de 1e helft allemaal te wijten waren aan persoonlijke fouten.

Na de thee gooide SC Valburg wat schroom van zich af en kan je stellen dat er van 16 tot 16 redelijk gelijkwaardig gevoetbald werd (misschien wel wat door een Valburgse bril gezien).  De thuisploeg kreeg enkele mogelijkheden alleen waren het de gasten uit Lent die in het tweede bedrijf nog éénmaal het net wisten te vinden waardoor de eindstand op 0-5 bepaald werd.

Een betere score dan in de eerste wedstrijd al werden enkele tegendoelpunten wel erg makkelijk weggegeven en wordt er voorin nog te weinig afgedwongen. Al gaan we er vanuit dat de meeste tegenstanders in de competitie toch wel van een lager niveau zullen zijn dan de tegenstanders in de beker.

Zondag wacht de laatste bekerwedstrijd, uit tegen RKSV Driel. De eerste competitieronde is SC Valburg 1 vrij en op 15 september wacht de ouverture van het nieuwe seizoen, dan wordt er afgereisd naar Ochten waar Uchta de tegenstander zal zijn.

Wednesday, August 28, 2013 5:57:00 PM Categories: 1e nieuws

SC Valburg verliest eerste bekerwedstrijd 

Waar op een hoger niveau de strijd om de beker nogal eens wordt gezien als de kortste weg naar Europees voetbal fronste men bij SC Valburg wel even de wenkbrauwen nadat de loting/indeling van de amateurbeker bekend werd gemaakt. Op het eerste gezicht biedt een poule met Spero, DVOL en Driel nou niet echt gelijk een groot perspectief om een volgende ronde te bereiken. Het betreft hier toch twee topteams uit de vierde klasse en een degradant uit de derde klasse van afgelopen seizoen. Voordeel van deze loting is dat er weinig kans is dat je ergens op een brug in de file komt te staan.

Na een voorbereiding met wisselende resultaten tegen onder andere teams die ook een klasse hoger spelen, vertrokken de mannen van Job Landman naar Elst voor hun eerste bekerwedstrijd tegen buurman Spero.  Keeper Stan is nog op vakantie en Linda is zo vriendelijk geweest om de weeën nog even te trotseren zodat Barry het doel kon verdedigen. Voor de rest beschikte Valburg over een nagenoeg complete selectie.

Zoals verwacht trok Spero gelijk fel van leer en had Valburg geluk toen een tegenstander na 4 minuten besloot om de bal voor een leeg goal maar naast te koppen. Het bleek uitstel van executie want na een minuut of 13 werd de score toch geopend door de thuisploeg. De eerste helft had een vrij eentonig beeld. Spero was continu in de aanval, Valburg verdedigde met man en macht en kwam er sporadisch uit. Erwin Bouwman wist een voorzet niet vol te raken om het de keeper van de thuisploeg lastig te maken en dat was eigenlijk het enige wapenfeit van Valburg in de 1e helft. Aangezien Spero in de eerste helft nog vier keer wist te scoren werd de rust bereikt met een 5-0 stand in het voordeel van de thuisclub. Deze stand had nog hoger uit kunnen vallen ware het niet dat Barry vlak voor rust nog een penalty wist te keren.

Valburg begon de tweede helft nog niet helemaal scherp want na een onoplettendheid bij een corner wist een speler van Spero het halve dozijn vol te maken. Vervolgens nam de thuisclub wat gas terug waardoor Valburg een deel van de tweede helft prima meevoetbalde. Tot echt heel grote kansen leidde dit echter niet en aangezien Spero nog twee keer het net wist te vinden eindigde deze wedstrijd in een duidelijk 8-0 overwinning voor de groen-witten uit Elst. Voor Valburg een ingecalculeerde nederlaag gezien het klassenverschil tussen een ploeg die afgelopen jaar lang mee deed om de titel in de 4e klasse en een team dat het moeilijk had in de 6e klasse.

De kans dat SC Valburg door zal komen in de bekerpoule is nu niet al te groot meer. Voordeel is nu wel dat men zich straks helemaal kan richten op de competitie. Zoals iemand destijds al zei,  “ieder nadeel…..” 

De volgende wedstrijd voor de beker is op dinsdag 27 augustus om 18:45 uur. DVOL uit Lent is dan de tegenstander. Voor die tijd speelt SC Valburg nog een oefenwedstrijd tegen het Nijmeegse Union. Deze wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 22 augustus en zal beginnen om 18:30 uur. Op sportpark ’t Kasteel te Valburg.

Wednesday, August 21, 2013 9:23:00 PM Categories: 1e nieuws

Nieuwsbrief augustus 2013 

De SC Valburg Nieuwsbrief augustus 2013 is verschenen met onder andere de volgende items:

  • Kennismaking met hoofdtrainer Job Landman
  • Nieuwe sponsors voor SC Valburg B1
  • Buurtvoetbaltoernooi
  • Oefentrainingen meiden
  • Donateurkaartenactie

De nieuwsbrief is hier te vinden.

Wednesday, August 14, 2013 9:22:00 PM Categories: nieuws
Page 18 of 21 << < 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 > >>