SC Valburg VR1 – Unitas VR1 

*** wedstrijdverslag ***

Op Zondag 24 april stond er voor ons de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma 

Unitas uit Wamel kwam op deze zondag naar Valburg.
De wedstrijd eerder in het seizoen werd in Wamel met 5-1 verloren.
Dus stond er nog een rekening te vereffenen met de dames uit Wamel.
De opstelling was enigszins aangepast en we speelden in een 1-4-5-1 formatie. 
Tijdens de wedstrijd bespreking zag je al aan de gezichten van de dames dat ze deze middag iets recht wilden zetten.
we hadden vandaag ook nog een pupil van de maand.
Het was Rianne Claasen die de warming-up mocht mee doen en de aftrap mocht nemen.
Nu begon de wedstrijd pas echt.
Vanaf het eerste fluitsignaal van de overigens goed leidende scheidsrechter Martin van Hal zochten wij de aanval.
We creëerden in het begin van de wedstrijd al een paar halve kansen en bleven Unitas onder druk zetten.
Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ook Unitas meer in de wedstrijd en vanaf dat moment werd er volop gestreden voor elke bal.
Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor de welverdiende rust.
In de kleedkamer werden nog wat puntjes op de i gezet. Het zou nog een zware 2e helft gaan worden. maar wij hebben inmiddels al bewezen dat wij leuk voetbal goed kunnen combineren met hard werken. De 2e helft begon zoals de eerste. Ook nu kregen wij een maar mooie kansen om de score te openen maar een paar schoten op de paal en de lat stonden een treffer in de weg.
Ook unitas kwam er een paar keer gevaarlijk uit. maar onze verdediging gaf geen kansen weg.
Op het middenveld kregen wij steeds meer grip op de wedstrijd en zij konden onze enige spits steeds vaker bereiken. In de 80e minuut kregen wij dan eindelijk loon na werken.
Een mooie voorzet bereikte onze mee opkomende voorstopster Marlot Hoekzema en zij aarzelde geen moment en schoot de bal via een tegenstandster tegen de touwen. 1-0.
Met nog ongeveer tien minuten te spelen was de buit nog niet binnen en Unitas drong nog een paar keer gevaarlijk aan. Maar de 1-0 kwam niet meer in gevaar.
Dit was een verdiende overwinning van de dames van SC Valburg op Unitas.
Voor de neutrale toeschouwers langs de lijn was dit misschien wel een leuke wedstrijd om te zien. maar voor de leiding was dit een vooral spannende en zenuwslopende wedstrijd. 
Al met al waren wij zeer tevreden met de wedstrijd en natuurlijk de verdiende overwinning.

Herman van Meel
Trainer\Coach

Tuesday, April 26, 2016 3:36:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

De website is verhuisd 

Beste bezoeker,

In verband met toenemende website problemen bij onze websiteprovider zijn we onlangs overgestapt naar een andere provider. Hierdoor kon het zijn dat we tijdelijk niet of minder bereikbaar waren, maar inmiddels zijn we weer in de lucht. Achter de schermen wordt er nog hard gewerkt om alle functionaliteiten werkend te krijgen. We hopen uw begrip!

Website team SCValburg 

Tuesday, April 19, 2016 9:39:00 AM Categories: nieuws

SC Elistha 1 – SC Valburg 1 

*** wedstrijdverslag ***

Zondag 10-04-’16 was onze uitwedstrijd tegen Elistha. Een maatje te groot moeten we concluderen na de 5-0 nederlaag. We hebben nog steeds te maken met een niet compleet elftal, maar de jongens die nu in de basis waren gestart, valt niets te verwijten. Elistha was gewoon beter en stond na 10 minuten voetbal al met 3-0 voor. Daarbij hadden wij ook nog het gevoel dat we redelijk meevoetbalden. Maar na een dekkingsfout en 2 snelle uitbraken waren zij zeer doelgericht. Zoals ik al zei, Valburg voetbalde helemaal niet slecht, maar uitgespeelde kansen kregen we niet. Een paar afstandsschoten die geen gevaar opleverden. Het bleef tot de rust 3-0.
Vrij snel na rust ging onze trainer Job Landman toch wisselen om wat meer druk op Elistha te creëren, maar het mocht niet baten. Weer sloeg onze tegenstander binnen 2 minuten, 2 keer toe. De 4 en 5-0 stonden na 58 minuten al op het scorebord. Ik kan niet anders zeggen dat iedereen zijn best heeft gedaan. Deze wedstrijd dus maar snel vergeten. We hebben nu nog drie wedstrijden te gaan, twee keer thuis en een keer uit. Aankomende zondag zijn we vrij en de week erna thuis tegen Elsweide.
Alle drie de wedstrijden zijn tegen directe concurrenten op de ranglijst, dus is het zaak zoveel mogelijk punten te scoren. Even een weekje bijkomen dus en dan vol goede moed er weer tegenaan. Wedstrijddag is dan 24 April, we trappen af om 14.00 uur, ik hoop dat u erbij kunt zijn.
Begeleiding Valburg 1

Wednesday, April 13, 2016 8:37:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

Valburg 1 – Kolping Dynamo 1 

*** wedstrijdverslag ***

Zondag 3 April was onze thuiswedstrijd tegen Kolping Dynamo uit Nijmegen. Zij staan op de derde plaats in de stand, geen gemakkelijke opgave dus. Chris van Tongeren, Pim Weijs en Erwin Bouwman zijn nog geblesseerd, verder is iedereen beschikbaar. Niemand had dus een weekendje weg of een moeder of tante die haar verjaardag viert, ook wel eens fijn.

Redelijk op oorlogssterkte konden wij dus aan de wedstrijd beginnen. De heenwedstrijd was het 2-2 geworden, maar dat was wel een vertekend beeld, Kolping had toen wel een stuk of 10 open kansen gemist. Opletten geblazen dus, compact spelen en niet teveel weggeven. Tijdens de warming up kreeg Ruben van Cleef last van zijn rug, zo erg dat hij niet kon starten. Hierdoor kwam Jos Bierman weer achterin te staan en Tim Maassen op het middenveld. Nu hadden we nog slechts 2 wisselspelers op de bank, waarvan er een net een wedstrijd met het tweede had gevoetbald.

Desondanks begonnen we goed aan de wedstrijd, concentratie was goed, er werd niets weggegeven en na een minuut of 10 kwam mark Houterman al alleen voor de keeper. Helaas was de hoek te moeilijk en verdween zijn schot naast het doel. Maar ons goede spel leidde wel naar de 1-0 voorsprong. In de 30ste minuut kreeg Mark zijn tweede kans op aangeven van Ronald Schouten en deze keer was het wel raak. Helaas moest Jan van Noordenburg binnen 3 minuten al een overtreding maken op een doorgebroken speler van Kolping, een gele kaart en een strafschop waren de gevolgen. De strafschop werd benut, hoewel Willie (Wilfred Jansen) er goed bijzat, 1-1. Maar Valburg bleef goed voetballen en zo kon in de 44ste minuut van de wedstrijd Ronald Scouten scoren op aangeven van Mark Houterman, 2-1. Dit was ook de ruststand.

In de 2de helft had Kolping wat meer overwicht, maar miste hun kansen, net als in onze uitwedstrijd, als ze voor ons doel kwamen. Zo konden wij deze stand vasthouden tot de 70ste minuut. Slordig balverlies en halve maatregelen, zorgde ervoor dat zij de 2-2 konden maken. Er volgde nog enkele kansen, hoofdzakelijk voor Kolping, maar er werd niet meer gescoord. Ivo Kooijman en Remi Brunink waren nog wel ingevallen, maar ook zij konden het verschil niet maken. Verder hebben Paul Biersma en Eric Jansen nog een gele kaart ontvangen van de scheidsrechter, hierdoor kan Eric de volgende wedstrijd niet meedoen. Al met al hoeven we niet ontevreden te zijn, maar misschien had er toch iets meer ingezeten.

A.s. zondag 10 April hebben we een uitwedstrijd tegen de nummer 2, Elistha. Dat is een kwartiertje fietsen of vijf minuten met de auto. We hopen dus op voldoende support uit Valburg, we zullen het nodig hebben. De wedstrijd begint om 14.00 uur, wellicht tot dan.

 

Begeleiding Valburg 1

Friday, April 8, 2016 10:35:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Gezocht: ledenadministrateur! 

*** oproep ***

Na 4 seizoenen enthousiast de ledenadministratie van SC Valburg te hebben beheerd, heb ik besloten met ingang van 1 augustus 2016 te stoppen. Vandaar dat we op zoek zijn naar een vervanger.

Als ledenadministrateur ben je verantwoordelijk voor:

  • Verwerken van aanmeldingen, afmeldingen en overschrijvingsverzoeken;
  • Verwerken van veranderingen in het ledenbestand;
  • Verzorgen van communicatie/ correspondentie omtrent o.a. contributies.

Aan het begin en het eind van het seizoen vraagt de meeste tijd om deze taak uit te voeren, maar gedurende het seizoen vallen de werkzaamheden mee.

Wil je iets voor de club betekenen? Wil je daar niet teveel tijd aan kwijt zijn? Wil je de werkzaamheden zelf kunnen inplannen? Dan is dit wellicht iets voor jou. Meld je dan aan!

Aanmelden kan door te mailen naar: leden@scvalburg.nl

Friday, April 1, 2016 6:59:00 PM Categories: nieuws

Jubileumweekend groot succes 

In het paasweekend vierden we ons 70-jarig bestaan. De afgelopen maanden heeft de jubileumcommissie onder leiding van Marinus van Pommeren een gevarieerd programma samengesteld. Voor iedereen wat wils was het motto.

De vrijdag stond in het teken van de jeugd. Nagenoeg alle jeugdleden hadden zich hier voor opgegeven. Bij Watergoed stond hun een zeer gevarieerd programma te wachten met verschillende activiteiten. Na afloop kon er worden gegeten in de opgebouwde tent op 't Kasteel en ontvingen alle deelnemers een jubileumvaantje.

Zaterdagochtend brachten onze jongste talenten - de mini's - een bezoek aan Chimpey Champ. Nadat ze na terugkomst een hapje hadden gegeten konden ze zich onder andere vermaken op het aanwezig luchtkussen.

Voor de oudere jeugd en senioren was er een 4x4 toernooi georganiseerd. Of eigenlijk 3 toernooien. De jongste jeugd speelden in 2 leeftijdscategorieën, en vanaf 16 jaar kon aan het seniorentoernooi worden deelgenomen. Naast de wedstrijden moesten de voetbalkwaliteiten worden getoond bij het latje schieten en penaltyschieten. 1e elftalkeeper Wilfred Janssen heeft meer dan 250 op zich afgevuurd gekregen en liet zien dat hij topfit was. Dit in tegenstelling tot enkele penaltynemers, die geblesseerd moesten afhaken na het nemen van één penalty. Verder zijn er, anders dan een verdwaalde carnavalist die zichzelf blesseerde, gelukkig geen andere blessures ontstaan.

Een strakke planning in combinatie met het mooie weer maakte er een fantastische happening van voor de 160 deelnemers, die tussendoor ook een lunch kregen aangeboden. En dat het met de toekomst van SC Valburg wel goed zit, blijkt wel uit het feit dat in de finale de zogenaamde "talenten van de selectie" verslagen werden door de A-junioren.

Vanaf half 9 konden onder aanvoering van de band Celebration de beentjes weer losgemaakt worden. Met een kleine 200 bezoekers werd het een zeer gezellige avond. Vele oudleden gaven acte de présence, waardoor het "ouderwets gezellig was" en de anekdotes je om de oren vlogen.

Toen de volgende ochtend de alcoholdampen waren weggetrokken, stond er een brunch klaar. Vanaf 12u werden de deelnemers verwelkomt, waaronder ereleden, oudleden en oprichters van het 1e uur.

Vanaf 13u kon er worden gebruncht met muzikale begeleiding van Henri Degen.

Tijdens een officieel intermezzo werd erevoorzitter Geert Janssen in het zonnetje gezet. Het nieuwe terras kreeg zijn naam, inclusief verwijzing naar zijn bijnaam:

Geert Janssenterras
"de garden"

 Het college van B en W werd vertegenwoordigd door wethouder Jan van Baal. Hij sprak een aantal mooie woorden en wierp ook een blik vooruit voor wat betreft de realisatie van een kunstgrasveld. Omdat een dergelijke toezegging al eerder was gedaan, was het even onduidelijk of we nu 1 of 2 kunstgrasvelden krijgen.

Ook werd de jubileumgids officieel gepresenteerd. Een echt bewaarnummer, met prachtige foto's en verhalen uit het verleden en het heden.

Wij bedanken iedereen voor hun deelname en de ontvangen cadeaus. Wat we zeker niet onbenoemd willen laten is het prachtige cadeau van Van Ginkel Groep (scorebord), het nieuwe terrasmeubilair (geschonken door Henk Doeleman) en de 2 nieuwe doelnetten van oud-trainer Tiny van Haare.

In het bijzonder bedanken wij onze sponsors en vrijwilligers. Door hun bijdrage kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd jubileumweekend. Op naar de 75!

Bestuur SC Valburg

Tuesday, March 29, 2016 8:53:00 AM Categories: nieuws

‘n Voetbalweekend met Bob Peeters & Jan Boskamp 

Column Floris J.

Voor deze column reist uw stukjesschrijver naar Vlaanderen. Het voetballeven hier in de Betuwe is vermakelijk maar soms moet je de zinnen verzetten en over de grens.
Deze keer dus zuidwaarts getogen en twee wedstrijden uit de Belgische hoogste klasse bezocht. Bestemming 1 : KVC Westerlo vs. Royal Mouscron Péruwelz. Na een voetballoze stop te Antwerpen is decor 1 het stadionnetje 't Kuipje te Westerlo.


Voormalig veel maar voor mij vooral voormalig Vitesse icoon Bob Peeters is hier de trainer die vanaf november moet proberen de blauw-gelen uit dit bescheiden stadje van 24.00 inwoners te behouden voor de Jupiler Pro League.

Hoewel het een wedstrijd betreft in de hoogste klasse parkeer ik de auto gewoon in de groenstrook voor het stadion langs de weg. Als de kaarten worden gehaald maak ik kennis met een uiterst klein loketje dat me aan ’t Kasteel doet denken. Maar hier krijg je wel een A-viertje mee met de opstellingen.

We zitten achter de dug out van Westerlo en zien dat Bob Peeters duidelijk erg gespannen is, hij schreeuwt, loopt heen en weer en het zakdoek wordt bovengemiddeld veel tegen de neusgaten gepropt. Het betreft een degradatieduel en dus hebben beide teams hebben elk puntje hard nodig. Er is zeker strijd maar weinig kwaliteit, als de 'hoofdscheidsrechter' voor de laatste keer fluit, staat onze voormalige streekgenoot en ex-inwoner van Driel Bob met een puntje in zijn toch wel lege handen: KVC Westerlo staat onderaan.

Kemphaan, de clubmascotte blijft in lijfsbehoud geloven, en dat doen al zijn gevederde vrienden maar ook deze scharrelhaan zal, net als de uitloopkippen er toch aan moeten geloven.

 De volgende dag een wedstrijd met een totaal ander gezicht : de nummer 1 tegen de nummer 5 in een stadion dat 25.000 duizend toeschouwers kan bergen. Reisdoel 2 : Racing Genk vs. Club Brugge

Veel is beter in het stadion Cristal Arena, de catering, de spelers, de fanwinkel en het wedstrijdverloop. De associatie met onze Betuwse trots is hier veel verder weg. Mijn auto ook, rondom het stadion zijn gigantische parkeerplaatsen aangelegd. Als we na afloop en na de eerste drukte eindelijk weer richting huis kunnen rijden moet ik eerst de spelersbus van de met 3-2 verliezende Bruggenaren voor laten gaan. En dan weer oog in oog met een voetbalster van weleer: ik sta in de file naast Jan Boskamp, ooit voetballer bij o.a. Feyenoord nu de bami-vleesgeworden borrelprater van Voetbal Inside. Hij knikt me toe en de kenner van het Belgisch voetbal groet me vriendelijk door het glas ... ik kan weer terug naar de Betuwe.

Vlaanderen boven!​

Friday, March 18, 2016 8:20:00 PM Categories: column

Stem op SC Valburg bij de Rabobank Clubkas Campagne 

Rabobank Oost Betuwe draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Rabobank Oost Betuwe stelt hiervoor € 75.000,- beschikbaar! Ook SC Valburg doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne!


Stemmen
Particuliere klanten van Rabobank Oost Betuwe die op 1 maart 2016 lid zijn, mogen stemmen. Van woensdag 16 maart tot en met woensdag 30 maart mogen zij hun stem uitbrengen op hun favoriete club. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 75.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. SC Valburg ontvangt het aantal op ons uitgebrachte stemmen vermenigvuldigd met het bedrag dat een stem waard is..


Oproep aan alle leden
Het is voor SC Valburg belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen geven aan SC Valburg tijdens de Rabobank Clubkas Campagne.
Bedankt voor jouw steun!

Wednesday, March 16, 2016 5:03:00 PM Categories: actie nieuws

Edesche Boys 1 – SC Valburg 1 en SC Valburg 1 – De Paasberg 1  

*** wedstrijdverslag ***

Afgelopen zondag 13-03-’16 hadden wij de uitwedstrijd tegen Edesche Boys. Deze tegenstander staat laatste op de ranglijst, vooraf zou je zeggen, een makkie. Maar vaak blijkt dat juist tegen zulke tegenstanders punten gemorst worden. Wij hadden weer een aardig lijstje met geblesseerden en afwezigen. Wilfred Jansen, Frank Schoenmaker, Eric Jansen, Luuk Jansen, Erwin Bouwman, Chris van Tongeren en Pim Weijs allen afwezig om verschillende redenen. Voor de trainer, die trouwens onlangs zijn contract met 1 jaar verlengd heeft, weer een aardige puzzel. Eigenlijk ook weer niet, alle beschikbare spelers moesten aan de bak, aangevuld met 3 jongens van de A1. Omdat beide keepers afwezig waren, stond Barry Leenders weer eens op doel.
Hoewel voor iedereen duidelijk was dat we weer vol aan de bak moesten, lukte er in de eerste helft bijna niets. Ballen sprongen van de voet, passes kwamen niet aan en de meeste duels werden verloren. Wel hadden we na een minuut of 3 al een penalty moeten hebben, maar een 100% handsbal werd over het hoofd gezien door de scheidsrechter. Edesche Boys had de beste kansen, veelal vooraf gegaan door een lange bal naar voren, maar ook zij wisten niet te scoren. Ruststand dus 0-0.
Dat er iets moest veranderen was duidelijk, maar omdat je maar drie man mag wisselen, was het nog lastig zat om iemand eruit te halen. Het was meer het algehele spel en de instelling die beter moest. Uiteindelijk werd Tim Maassen in de rust vervangen door Ivo Kooijman, maar zoals ik al zei, dit lag meer aan het team dan aan Tim zelf.
De 2de helft gingen we weer vol goede moed van start, maar we waren nog geen 5 minuten onderweg, toen de 1-0 door Ede werd gemaakt. Een flinke domper voor ons, ook omdat Paul Biersma aangaf dat hij niet meer verder kon, zijn vervanger was Roel Jansen. Toch gingen we er weer vol voor, en in de 55ste minuut werd Ivo Kooijman in de 16 meter onderuit gehaald, waarvoor een penalty werd gegeven. Ronald Schouten ontfermde zich hierover en schoot netjes, door het midden de 1-1 binnen. De wedstrijd werd van de kant van Edesche Boys harder, er werden enkele gemene overtredingen gemaakt, er vielen wat gele kaarten waar rood op zijn plaats was geweest. Valburg was toen wel beter gaan voetballen en Mark Houterman kon in de 70ste minuut de 1-2 binnen schieten. Hierop volgde een hoop commotie, omdat Mark de bal met de arm zou hebben meegenomen. De scheidsrechter keurde de treffer goed en toen Ronald Schouten 2 minuten later zijn 2de van de middag maakte was de wedstrijd gespeeld. Boy van Kleef kwam bij ons nog in het veld om zijn eerste minuten in Valburg 1 te maken. Remi Brunink werd er voor hem uitgehaald.
Al met al zijn we ontzettend blij met deze overwinning, hierdoor kunnen we naar boven blijven kijken. A.s. zondag spelen we thuis tegen Arnhemia, een directe concurrent in de middenmoot. Bij winst zouden we hen passeren op de ranglijst. We hopen dat er dan weer wat vaste krachten hersteld zijn, zodat er wat meer keus is voor onze trainer Job Landman.

Ik hoop u a.s. zondag ook te mogen begroeten op sportpark “Het Kasteel” in Valburg, de wedstrijd start om 14.00 uur.

 

SC Valburg 1 – De Paasberg 1

Zondag 06-03-’16 was de wedstrijd tegen De Paasberg. Op voorhand een sterke tegenstander, die de 4de plek op de ranglijst bezetten. De heen wedstrijd hadden wij met 5-1 verloren, dus de mouwen moesten worden opgestroopt.
De opdracht naar de spelers was duidelijk, dezelfde discipline als vorige week tegen MASV, maar dan meer rendement eruit proberen te halen. Tijdens de warming up zagen wij al wat nieuwe gezichten bij onze tegenstander, ook de trainer was een ander als voor de winterstop. Of dit een voordeel zou zijn, moest in de wedstrijd blijken, De eerste helft begonnen wij goed geconcentreerd, gaven weinig weg en hadden zelf enkele dotten van kansen. Jammer dat we voor het doel niet de kalmte hadden om het af te maken. Het werd rust met de brilstand op het scorebord.
Het was voor iedereen duidelijk dat er meer in zat, voorin hadden zij wel enkele gevaarlijke rakkers, maar achterin vielen er nogal eens gaten waar wij van moesten gaan profiteren. Het eerste deel van de 2de helft was Valburg duidelijk de betere partij, wat resulteerde in drie!!!! doelpunten kort achter elkaar. De eerste twee kwamen op naam van Luuk Jansen en de derde werd gemaakt door Jan van Noordenburg. Hier had onze tegenstander geen antwoord op, ze kregen nog wel enkele kansen, maar de einduitslag bleef 3-0!! Drie dik verdiende punten, met een nog steeds zeer uitgedunde spelersgroep.
Positief de laatste weken is de goede instelling, het goed meedoen van de jongens van de A1 en het spel van de jongens die niet altijd in de basis staan. Afgelopen zondag hadden we ook weer drie goede invallers in Remi Brunink, Ivo Kooijman en Roel Jansen. We hopen dat we deze lijn a.s. zondag in de uitwedstrijd tegen Edesche Boys door kunnen trekken. Mochten we ook daar drie punten kunnen pakken, komen we weer wat dichter bij de subtop. Misschien tot a.s. zondag, de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Begeleiding SC Valburg 1

Wednesday, March 16, 2016 11:27:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

SC Valburg vr - Eldenia vr 

*** wedstrijdverslag ***

Op deze zonnige zondag 13 maart moesten wij de op voorhand lastige wedstrijd spelen tegen de dames van Eldenia. De uitwedstrijd hadden wij in Elden met 5-0 verloren. Vandaag wilden wij laten zien dat ook wij een team hebben dat een aardig balletje kan trappen. Met de wetenschap dat de kracht van Eldenia in de voorhoede ligt hebben wij daar natuurlijk iets tegenover gesteld. Met een zeer aanvallend SC Valburg wilden wij Eldenia pijn doen.

We begonnen ook zeer sterk en gedisciplineerd aan de wedstrijd en hadden een licht overwicht. Na ongeveer 25 minuten spelen kwamen wij op een verdiende 1-0 voorsprong. Een mooie voorzet vanaf de rechterkant werd door de verdediging van eldenia verkeerd ingeschat en het was Yvonne Schouten-Janssen die de bal van dichtbij binnen schoot. Eldenia was enigszins verrast en speelde onzeker. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft was het weer Yvonne Schouten-Janssen die de bal aardig onder controle kreeg in het zestien meter gebied en kreeg uiteindelijk een fikse duw in de rug zodat de goed leidende scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Het was Marina van Meel die oog in oog kwam te staan met de goede keepster van Eldenia. Zij schoot de toegekende strafschop hard buiten bereik van de keepster. 2-0.  Met deze comfortabele voorsprong gingen wij de welverdiende rust in.

In de rust werd er gesproken over de eerste helft en gingen iets minder aanvallend spelen. Marina van Meel ging iets meer controlerend spelen. Eldenia werd in de tweede helft iets sterker en scoorden na 15 minuten de aansluitingstreffer. 2-1. Na dit doelpunt bleven wij zoeken naar de derde goal en die kwam er ook. Het was nu Esther Jansen die de verdediging van Eldenia de hielen liet zien en met een hard schot via de binnenkant van de paal de 3-1 op het scorebord bracht. Wij wisten dat wij ook met deze stand nog niet de 3 punten binnen hadden en geconcentreerd moesten blijven voetballen. Met nog 10 minuten spelen kregen wij een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel van eldenia. Het was Marina van Meel die achter de bal ging staan en met een fraaie trap verraste zij de keepster van eldenia . 4-1. Dit doelpunt zorgde voor rust en we wisten dat de 3 punten in valburg bleven. Met nog 2 minuten te spelen scoorde eldenia nog de 4-2 maar dat was meer voor de statistieken.

Er werd vandaag in alle linies goed en dominant gespeeld. Ook hadden wij vandaag een met Linda Leenders Janssen een goede keepster in het doel staan en ook de geblesseerde Jeanine Verbeek die gewoon als stand-in de hele wedstrijd reserve zit. Deze uitslag geeft natuurlijk vertrouwen in de komende wedstrijden. Deze overwinning kwam tot stand door de enorme Teamspirit. Hard werken met elkaar en voor elkaar leid tot succes. En als de trainer van een grote club als Eldenia na de wedstrijd naar je toe komt en zegt... wat hebben jullie een leuk en een goed voetballend team, dan hebben wij het goed voor elkaar met de vrouwen van SC Valburg.

Tuesday, March 15, 2016 7:48:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag
Page 2 of 21 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>