Kom allemaal kijken! 

Aanstaande zondag 20 september om 11:00 uur speelt het Dames Team van SC Valburg haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2015, tegen de vrouwen van FC Kunde.

we hebben hard en veel getraind en dat willen wij nu aan het publiek laten zien, in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

kom ons allen aanmoedigen en kijk wat deze dames in hun mars hebben.

wij hopen op een mooi seizoen, met aantrekkelijk en aanvallend voetbal.

wij hopen dat u ons komt aanmoedigen, en dat wij samen met u een overwinning kunnen vieren.

 

 

 

Herman van meel:

Trainer\Coach

Valburg Vr1

Tuesday, September 15, 2015 9:22:00 PM Categories: Dames

Column Floris J. 

Bijzaak …

Voetbal is de belangrijkste bijzaak van het leven. Dit citaat is niet nieuw, de journalisten Kuiphof en Jansma hebben de quote al gebezigd en uw stukjesschrijver heeft de zin een tijdje geleden nog gebruikt in een sollicitatiebrief ter gelegenheid van een belangrijke voetbalactiviteit.( Aangenomen)

Na veel  weken van vrije tijd, verveling en vakantiebarbecues rolt de bal weer, bij ons in Valburg, bij de buren in Driel en bij zwaargewichten als Real Madrid en Manchester City.

Het is de tijd van ‘alles kan nog’. Okay, we hebben punten laten liggen, de voorrondes van het bekertoernooi  zijn niet gehaald en de trainer is al ontslagen maar….de bal is rond, het seizoen duurt nog lang, of zoals Zoetemelk het zou zeggen: Parijs is nog ver.

 

Het is nog lente in het nieuwe voetbalseizoen.

Helaas doen dingen ons ook aan de herfst denken. Als je verneemt dat een enthousiaste vrijwilliger  van een naburige voetbalvereniging plotseling en veel te vroeg overlijdt … wil je dan nog de omwentelingen van de weer rollende bal even  zien?  Wil je dan nog doorgaan met zoiets simpels als een potje voetbal?

En de gemiddelde  Valburgse  voetbalvolger zal deze dagen meer berichten vernemen van dood en verderf. Tijdens en kort na de vakantie blijft slecht nieuws langer in je hoofd hangen dan anders omdat het leed plaatsvindt  in een tussentijd van stilte en voornemens, een tijd zonder de dagelijkse gang naar je werkplek.  

Vaak lukt het niet maar de gemiddelde vakantieganger overweegt toch minstens een deel van het leven van voor de vakantie anders aan te pakken. Vaker met de fiets, minder roken, eens een boek lezen, aardiger zijn voor de tegenpartij, etc.,

Het antwoord op de eerder gestelde vraag is ‘ja’. Je moet wel weer uitzien naar een volgende wedstrijd, je moet wel weer zin hebben in de bal, het is een kwestie van timing maar laat die bal weer rollen!

Het leven is te waardevol om balloos door te laten rollen. Er moet tijd zijn voor bezinning en er moet plaats zijn voor verdriet.

Maar uiteindelijk kunnen wij, voetballers, troost en energie halen uit iets waar wij hartstocht in vinden om ons leven nog een beetje aardig  door te komen : dat ronde ding met vooral die mensen er omheen!

Floris J.
Saturday, September 5, 2015 9:45:00 PM Categories: column

Aquilla 1 – SC Valburg 1 

*** Wedstrijdverslag ***

Op zondag 30 augustus stond de 2de beker wedstrijd uit tegen Aquilla uit Dreumel op het programma. Wouter en Chris waren beide te geblesseerd om deze wedstrijd te kunnen spelen. Mark net terug van een blessure, startte uit zekerheid vanaf de bank. Tim en Ronald konden wegens andere verplichtingen niet aanwezig zijn. Voor de trainer dus weer een aardige puzzel hoe een en ander in te vullen.

Met de wetenschap dat Aquilla met 3-1 van SCD, onze vorige tegenstander (1-1), had gewonnen, was het duidelijk dat het geen makkelijk potje zou worden. Ok het weer werkte niet mee, het was tegen de 30 graden en erg benauwd. Geen lekker voetbalweer dus. Aan de uitlatingen voor de wedstrijd hadden wij de indruk dat de scheidsrechter een mannetje was, die geen tegenspraak duldde en zelf de wijsheid in pacht had.

Valburg begon wat rommelig aan de wedstrijd, maar na een minuut of wat konden we redelijk mee voetballen. Aquilla speelde wel wat makkelijker, maar wij waren niet echt onder de indruk. Doordat we de bal voorin niet goed vast konden houden, kwamen er bijna geen kansen voor Valburg. Onze tegenstander deed dit beter en toen het fluitsignaal voor de rust klonk stonden wij al met 3-0 achter.

Onze voorspelling over de scheidsrechter kwam uit, hij floot niet voor buitenspel, terwijl daar wel voor gevlagd werd. Overtredingen werden weggewuifd, en er werd ons een zuivere strafschop onthouden. Hierdoor raakten de spelers, en leiding, geïrriteerd, wat uiteindelijk voor Ruben een gele kaart opleverde, wegens commentaar op de scheidsrechter.

In de rust werden Pim en Lars (lies blessure) vervangen door Mark en Roeland. Ruben, normaal onze laatste man, kwam in de spits om een aanspeelpunt te creëren. Op deze manier wilden we proberen in de 2de helft de aansluiting weer te vinden.

En inderdaad ging het wat beter met meer kansen voor ons en uit een vrije trap in de 60ste minuut schoot Ruben de 3-1 binnen. In plaats van de achterstand verder te verkleinen, wat op dat moment zeker mogelijk was, scoorde de tegenstander de 4-1 en even later de 5-1. Hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Onze bekerinspiraties kunnen weer voor een jaar de kast in. We hebben nu 1 punt uit 2 wedstrijden en a.s. dinsdag wacht de sterkste tegenstander uit deze poel, Excelsior Zetten. Met een hele lijst van afwezige en geblesseerde spelers, zal dit een hele opgave worden. A.s. dinsdag om 18.30 uur is de wedstrijd op sportpark “Het Kasteel”, u bent van harte welkom.

 

Begeleiding Valburg 1

Tuesday, September 1, 2015 7:05:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Het nieuwe trainingsschema is bekend! 

In het  onderstaande PDF-bestand staat het nieuwe trainingsschema met alle tijden en veldbezettingen.

  

 

 

 

 

Saturday, August 29, 2015 2:24:00 PM Categories: nieuws

SCD 1 – Valburg 1 (beker wedstrijd) 

*** Wedstrijdverslag ***

Zo, we zijn weer begonnen!


Dinsdag 25-09-’15 onze eerste wedstrijd in de beker. Eigenlijk hadden we vorige week al thuis tegen Excelsior Zetten moeten spelen, maar door de vele regen was ons nieuw ingezaaide veld onbespeelbaar verklaard. Dus om 17.45 uur verzamelen voor onze eerste wedstrijd.


SCD is een tegenstander uit de vierde klasse, die hun eerste beker wedstrijd verloren hebben tegen Aquilla, 3-1. Al met al op papier geen makkie, tevens een goede test om te zien waar we staan.
In de spelersgroep zijn er geen wijzigingen met vorig seizoen. Voor deze wedstrijd hadden Wouter en Mark zich afgemeld, beide zijn geblesseerd. Hierdoor werd de spitspositie vandaag ingevuld door Ronald.
Na de aftrap was direct zichtbaar dat het natte kunstgras voor onze spelers even wennen was. De bal schoot alle kanten op, verkeerde aannames en passes. Dit resulteerde na 2 minuten al in een levensgrote kans voor de thuisploeg, welke gelukkig niet verzilverd werd. Gaandeweg de eerste helft kreeg Valburg wat meer grip op de bal, het veld en dus de wedstrijd. Er waren over en weer een aantal kansen, behalve de bal van Erwin op de lat, waren de betere voor SCD. Maar tot de rust werd er niet gescoord, met 0-0 de rust in.

Het weer was er intussen ook niet beter op geworden het regende stevig door, de 2de helft was het veld dus nog gladder en natter. Vol goede moed betraden wij toch weer het veld, met het idee om hier een goed resultaat neer te zetten.
Het spel werd er van beide kanten echter niet beter op, mede door invloed van de slechte weersomstandigheden. Wilfred, die overigens weer een goede wedstrijd keepte, moest een vrije trap lossen, waardoor een inlopende speler van SCD de bal binnen kon werken, 1-0.

Toch een teleurstelling mede omdat we in de tweede helft nog geen echte kansen gecreëerd hadden. Jan en Ronald waren inmiddels gewisseld voor Tim en Remi. Even later raakte Jos (licht) geblesseerd, hiervoor kwam Pim in het veld. Aan onze werklust lag het niet, maar we liepen steeds achter de feiten aan.

Het laatste kwartier van de wedstrijd kwamen we toch weer beter aan het voetballen toe. Passes kwamen beter aan, alleen een doelpunt ontbrak nog. Op het moment dat een ieder dacht dat we met een nederlaag naar huis konden, rondde Luuk een mooie voorzet vanaf de rechterkant prima af. In de laatste twee minuten veranderde er niets meer, hierdoor is de uitslag 1-1.


We hebben nu nog 2 beker wedstrijden te gaan, a.s. zondag uit tegen Aquilla, 14.30 uur de aftrap. Dinsdag 1 september thuis om 18.30 uur thuis tegen Excelsior Zetten. Wellicht zien we jullie daar.

Begeleiding Valburg 1

Friday, August 28, 2015 3:46:00 PM Categories: 1e nieuws wedstrijdverslag

zondagprogramma jaarrooster Senioren 

De KNVB heeft vandaag de competitienummering bekend gemaakt.

Let op: als clubs zich nog terugtrekken of als de KNVB nog wijzigingen gaat doorvoeren, dan wijzigt het jaarprogramma.

Friday, August 28, 2015 3:39:00 PM Categories: 1e 2e agenda Dames nieuws

VDZ VR- SC Valburg VR 

*** Wedstrijdverslag ***

Zondag 23 augustus
 
Eindelijk was het vandaag zover..na een paar weken van hard en goed trainen is de bekercompetitie is begonnen.
vandaag de uitwedstrijd in arnhem tegen de dames van VDZ, wij reisden met 12 dames af waarvan 2 geblesseerde dus moesten we het klusje vandaag met 10 dames klaren. in een 1-4-3-2 opstelling vroeg ik aan de dames 10% meer inzet per dame en dat maakt ook 11!.en ik kan je vertellen ze gaven negentig minuten lang meer dan die 10%... duidelijk meer
al in de eerste helft kwamen wij op een 1-0 achterstand door een communicatie fout.al snel na de tegen goal ging bij ons het tempo omhoog en dat resulteerde gelijk al in een paar mooie kansen voor de vrouwen van SC Valburg. uit een goed genomen hoekschop was hetTessa van Merwijk die met een mooie volley de verdiende 1-1 binnenschoot. wij gingen nog dominanter op de helft van de tegenstander en gaven natuurlijk ook meer ruimte weg maar VDZ wist hier niet van te profiteren. een slim genomen hoekschop kwam terecht bij Marlot Hoekzema en zij liet de keepster van VDZ met een mooi afstandschot kansloos. 1-2. maar ook VDZ liet zien dat zij aardig konden voetballen en via een snelle counter maakten zij nog de tweede goal. het laatste half uur moest onze centrale middenveldster Marina van Meel noodgedwongen door een blessure in het doel.en verving de uitstekende keepster Danielle De Haas ook dat deed ze naar behoren en hield uitijndelijk haar doel schoon.. met uiteindelijk een 2-2 einduitslag mogen wij best tevreden zijn.. deze dames hebben vandaag laten zien waartoe zij in staat zijn. al met al een top prestatie van de dames van SC Valburg en een trotse trainer.

Herman van meel Trainer\coach Valburg vrouwen

Wednesday, August 26, 2015 3:35:00 PM Categories: Dames nieuws

Strandpark Slijk-Ewijk Festival gaat gewoon door!!! 

Wij maken u graag attent op dit festival a.s. zondag 23 augustus bij WaterGoed, sponsor van onder andere het Jeugdkamp van SC Valburg. Met name om Joost Frijlink en zijn personeel, een hart onder de riem te steken i.v.m. de slechte berichten rond de kwaliteit van het zwemwater (ziekte van Weil).
Het zou fantastisch zijn als u in grote getale aanwezig zult zijn! Ook het terras van het Strandpark is nl gewoon toegankelijk.
Dit festival is georganiseerd door de ondernemers rond het Strandpark Slijk-Ewijk en namens UitRwaarde. Tijdens dit evenement worden er allerlei activiteiten georganiseerd en worden de lekkerste hapjes geserveerd; vergeet niet dat de beste pannenkoekenbakker meedoet aan dit festival! Omnivents organiseert een Family Obstacle Run; ideaal als gezinsactiviteit! Daarnaast staat er een luchtkussenglijbaan klaar en staan uiteraard ook de activiteiten van Watergoed klaar voor gebruik.

Programma:
10.00 uur: welkom op Watergoed
12.00 uur: start van de Family Obstacle Run
21.00 uur: einde van het festival
De entree is gratis; aanmelden is niet nodig!!

kijk op de website van watergoed

 

Friday, August 21, 2015 8:39:00 PM Categories: nieuws

Voorlopig competitie- en bekerprogramma SC Valburg 1 bekend gemaakt 

De KNVB heeft de bekerindeling en de competitienummering van SC Valburg 1 gepubliceerd.

Eerder was al bekend geworden dat SVHA 1 overschrijving heeft aangevraagd naar een andere klasse. Dus de derby SC Valburg 1 – SVHA 1 zit er komend seizoen niet in. Daarentegen speelt SC Valburg 1 in het bekertoernooi op 18 augustus tegen Excelsior Z. 1. Ook spelen we weer tegen Elistha (voor de agenda: 15-11-15 thuis, 10 april 2016 uit). Dus er zijn toch nog enkele derby’s.

Verder is opvallend dat SC Valburg 1 de 1e competitieronde is vrijgeloot. Dat is op 6 september en komt goed uit, want dan worden de  Valburgse Zomerfeesten gehouden.

Voor het hele programma klik hier.

Saturday, July 11, 2015 1:42:00 PM Categories: 1e nieuws

Deelnemen aan de ZIZOU ZPORTZ Voetbalschool  

Geachte ouders en/of verzorgers van jeugdleden van SC Valburg

Tijdens het jeugdkamp heeft uw kind een voetbalclinic gevolgd dat verzorgd werd door ZPORTZ (www.zportz.nl)
Omdat voetbalschool Makaay niet meer terugkomt, zijn wij al enige tijd op zoek naar een alternatief. Hieraan stellen wij als sportclub wel eisen, namelijk:
Geen grote groepen, meer techniek, geselecteerd op leeftijd, maar vooral heel veel enthousiasme.

Wij als SC Valburg zijn er van overtuigd de juiste partij hiervoor te hebben gevonden in ZPORTZ.

Als SC Valburg faciliteren wij, ZPORTZ is verantwoordelijk voor de organisatie.

De deelnemers aan de ZIZOU ZPORTZ Voetbalschool worden wekelijks begeleid en gecoacht door voetbaldocent Han Piels (oud-speler van Go Ahead Eagles).
Deze trainingen richten zich met name op het verbeteren van de voetbaltechniek en zijn een ideale aanvulling op de reguliere trainingen.
Zizou Voetbalschool bestaat uit 20 lessen. Deze lessen zijn een uitstekende aanvulling op de reguliere trainingen. Er zijn 10 lessen voor de winterstop en 10 lessen na de winterstop.
Tussentijdse instromingen zijn in principe niet mogelijk behalve na de winterstop om deel te nemen aan 10 lessen dit om de hoge kwaliteit en juiste opbouw in de 20 lessen te kunnen waarborgen.

Er word gewerkt met kleine groepen (maximaal 12-14 personen per leeftijdscategorie) zodat de voetballers de individuele aandacht krijgen die ze nodig hebben.
Elke leeftijd, jongen of meiden kunnen meedoen. Deelname is mogelijk voor € 10,00 per les per kind.

Om een idee te krijgen van het aantal kinderen dat mee zou willen doen aan de voetbalschool vragen wij u voor 28-juni te reageren of uw kind wel of niet deel wil nemen aan de voetbalschool.
Graag met het opgeven vermelden:
Naam, geboortedatum, geslacht, welke club hij/zij voetbalt en of deelname aan 10 of 20 lessen zal zijn.
Opgeven via mail: tc@scvalburg.nl

Vragen kunt u stellen aan: André van Ginkel 06-27066723

Alvast bedankt voor uw reactie!

Met vriendelijke groeten,
André van Ginkel

TZ SC Valburg

 

Posted by Sjors Stevens Monday, June 22, 2015 7:09:00 PM Categories: jeugd nieuws
Page 6 of 21 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>