Kampioenskansen voor SC Valburg MD1, kom ze aanmoedigen!!! 

Vrijdag 1 mei speelt SC Valburg MD1 tegen Jonge Kracht MD1 Een ware kampioenswedstrijd. Want als WE winnen dan zijn WE kampioen! Voor onze meiden is het de laatste wedstrijd van het seizoen. Maar alleen winnen telt! Want bij een andere uitslag is het, gezien de eerdere uitslagen van de gasten uit Huissen, heel aannemelijk dat Jonge Kracht MD1 in hun laatste wedstrijd alsnog het kampioenschap veilig stelt.

Wat zou het fantastisch zijn als onze meiden, gesponsord door Klaazz, in hun 2e seizoen al kampioen worden. Dus kom ze aanmoedigen. Alle steun is van harte welkom. Dus neem je spandoek en toeter mee, en schreeuw ze naar de overwinning!!

Tot vrijdag!

Monday, April 27, 2015 9:35:00 PM Categories: jeugd nieuws

Update Jeugdkamp 29, 30 en 31 mei 2015 

Beste jeugdspelers, ouders/verzorgers en vrijwilligers,

Het programma is zo goed als rond en het belooft weer een weekend vol sport, plezier, actie, spanning en lekker eten te worden.
Jullie worden vrijdagavond 29 mei om 19:00 uur op het sportpark verwacht. We beginnen met het indelen van de slaaptenten. Hiervoor moeten jullie het volgende meenemen:
- Luchtbed
- Slaapzak
- Slaapkleding
- Toiletspullen

Daarnaast heb je het volgende nodig voor de activiteiten:
- Voetbalschoenen en scheenbeschermers
- Sportschoenen (gymschoenen of iets dergelijks)
- Sportkleding, zowel korte als lange broek (graag twee sets sportkleding i.v.m. activiteiten op zaterdag én zondag)
- Ondergoed en extra paar sokken
- Handdoek

Indien uw kind een allergie heeft, medicijnen nodig heeft of overige extra verzorging, wilt u ons dit dan laten weten via jeugdkampscvalburg@gmail.com, dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Op zondag is het ouder/kindtoernooi en wordt er een verloting gehouden. Hiervoor zijn weer prachtige prijzen ter beschikking gesteld met als klapper:

Een ballonvaart voor 4 personen

Lootjes worden het hele weekend verkocht, prijs € 1,= en 6 lootjes voor € 5,=. De opbrengst van de loterij is bestemd voor de jeugd van SC Valburg.

Niet alleen de kinderen, maar ook wij als organisatie vinden het leuk als u tijdens het weekend een kijkje komt nemen. Uiteraard zijn opa’s, oma’s en overige broertjes en zusjes van harte welkom! De kantine is het hele weekend geopend voor een kopje koffie, drankje of hapje!

Het definitieve programma volgt in de week van 18 mei.

Met sportieve groet,

Organisatie Jeugdkamp

Erwin, Monique, Ingrid en Gera

Friday, April 24, 2015 9:14:00 PM Categories: agenda jeugd nieuws

Als je slechte wedstrijden ook al gaat winnen….. 

Donderdag 23 april, heerlijk voetbalweer en een tegenstander die aanzienlijk lager op de ranglijst staat. Twee ingrediënten om de goede lijn van de afgelopen weken door te zetten en het Arnhemse SC Oranje duidelijk te laten maken dat de goede reeks van de laatste weken geen toeval is. De nederlaag destijds daar geleden wel in het achterhoofd houdende dus er te licht over denken is ook weer niet de bedoeling.

Wouter was (voldoende) hersteld van zijn rugblessure, Chris was weer terug uit Italië waar hij, ondanks zijn wereldgoals van vorige week donderdag, toch weinig herkend werd. Een contract bij Santarcangelo zat er helaas niet voor hem in. Een speciale vermelding voor Luuk die speciaal voor deze wedstrijd een uurtje of 4 in de trein heeft gezeten om het Groningse even voor het Valburgse te verruilen. Lars is nog bezig aan zijn USA tour en had bij de plaatselijke MC Donalds een transistor- radio geregeld zodat hij van het verloop op de hoogte kon blijven. Mark zijn schouders was nog dermate gekwetst dat spelen er nog niet in zat. Als het goed is zijn zij er volgende week weer bij.

Na deze randinformatie tijd voor de wedstrijd. SC Valburg begon met veel initiatief, wat enkele kleine mogelijkheden opleverden die helaas niet benut werden. Toch werd er na een minuut of 10 gescoord. Een speler van SC Oranje schoot de bal van een meter of 20 tegen de onderkant van de lat. Of de bal de doellijn gepasseerd had weet geen mens. Toch maar pleiten voor doellijntechnologie in Valburg.

Ondanks deze tegenvaller herstelde de thuisclub zich snel. Een snel genomen vrije trap van Ruben zette Ronald vrij voor de keeper. De laatste maakte geen fout en schoot na een kwartiertje spelen de gelijkmaker binnen. Een minuut of 4 later gebruikte Wouter zijn lichaam goed, liep een tegenstander eruit en schoot SC Valburg naar 2-1. Vijf minuten voor rust maakte Luuk uit een scrimmage de 3-1. Ondanks het slechte spel toch in ieder geval met een voorsprong de rust in.

Het begin van de tweede helft was nog slechter dan het merendeel van de eerste helft. Na een schot en penalty bracht SC Oranje binnen 10 minuten de stand weer gelijk, toch iets anders dan waar rekening mee gehouden was…

Ondanks het ondermaatse spel en nog wat mogelijkheden die de gasten slecht uitspeelden, wist SC Valburg het tij toch weer te keren. Uit een corner van Ronald knikte Wouter fraai zijn tweede van deze avond binnen. Hierna was het weer de beurt aan Ronald die van dichtbij de 5-3 binnen schoot. Na exact 0,00 seconden blessuretijd floot de scheidsrechter af en wist SC Valburg de 3 punten in huis te houden en liep dus geen averij op om een mooie eindklassering neer te zetten.

Aanstaande zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen WVW uit Weurt, zij staan 4e, wij nu dus 5e. Winst zal erg welkom zijn om dit seizoen nog een mooi slot te kunnen geven. Deze wedstrijd zal beginnen om 14:30 uur. Hierna nog de uitwedstrijd tegen SVHA en op 10 mei de laatste thuiswedstrijd tegen Krayenhoff. Zet deze data ook alvast in uw agenda.

We hopen dan wel weer aan de gebruikelijke klantenbinding te kunnen doen en uiteraard de 3 punten mee naar Valburg te nemen. !

Friday, April 24, 2015 9:05:00 PM Categories: 1e nieuws

SC Valburg 1 laat Elistha ontsnappen 

Zondag 19 april kwam koploper Elistha naar sportpark ’t Kasteel. Op paaszaterdag troffen beide teams ook, toen hield Elistha de 3 punten vrij onterecht in eigen huis. Ondanks het gemis van Chris, Lars en Wouter had trainer Job Landman een prima elftal neergezet.

Aan het begin van de wedstrijd had Elistha een licht overwicht. Voornamelijk door het spelen van lange ballen creëerden ze een aantal mogelijkheden die gelukkig niet benut werden. SC Valburg groeide in de wedstrijd en domineerde een deel van de eerste helft met goed combinatiespel. Helaas leidde dat alleen tot een afgekeurde goal van Ronald die (volgens de scheidsrechter) buitenspel zou hebben gestaan.

In de tweede helft ging SC Valburg verder met het goede spel van het laatste deel van de eerste helft. Na goed doorgaan van Job van de Logt bereikte Mark Houterman Luuk Jansen die van dichtbij binnen kon tikken, op dat moment zeker een verdiende voorsprong. Hierna werd het spel wat onrustiger. Elistha drong wat meer aan zonder dat het echt grote kansen kreeg. Na een niet gegevens penalty bejegende een speler van Elistha de verder niet slecht leidende scheidsrechter Wannet en kon met een rode kaart vertrekken. Toen even later de linksback van Elistha een schandalige overtreding maakte op Job van de Logt kwamen de gasten zelfs met 9 man te staan.

Helaas vergat SC Valburg daarna te voetballen en bracht zich meer en meer in de problemen. Slordig balverlies werd vervolgens 9 minuten voor tijd afgestraft door de Elistha aanvaller, 1-1. Hierna bloeide het spel enigszins dood en gebeurde er verder weinig meer. Een gelijkspel tegen de koploper is op zich geen slechte uitslag. Echter niet als deze een minuut of 20 met 2 man minder speelde….

Om maar positief te eindigen, sinds september is SC Valburg op eigen veld nog steeds ongeslagen en staat het op een keurige 5e plaats. Aanstaande donderdag om 19: 00 uur komt SC Oranje uit Arnhem op bezoek. We hopen dan uiteraard die ongeslagen status vol te houden.

Het schijnt nog niet uitverkocht te zijn dus kom donderdag allen naar ons mooie sportpark!

Posted by Sjors Stevens Wednesday, April 22, 2015 9:14:00 AM Categories: 1e nieuws

Onderzoek ledentevredenheid 

Twee ijverige studenten (Remi Brunink en Joeri Vogels) zijn zo vrij geweest om een enquête voor onze leden te maken, die zij kunnen gebruiken voor een verenigingsonderzoek dat zij voor school doen. Deze enquête heeft als doel om inzicht te krijgen in hoe tevreden onze leden zijn over SC Valburg.

 

Dit initiatief ondersteunen we van harte. Wij hechten als bestuur waarde aan de mening van onze leden. Op basis van de uitkomsten van de enquête krijgen we inzicht in wat goed is en waar we mogelijk iets moeten veranderen.

 

Wij roepen alle leden op om deze enquête in te vullen. Het invullen duurt ongeveer 5 minuten. Het invullen van de enquête is mogelijk tot 1 mei. Klik hier om naar de enquête te gaan. Alle leden hebben inmiddels ook een e-mail hierover ontvangen (vrijwilligers dus niet). 

 

Bestuur SC Valburg

 

Monday, April 20, 2015 9:08:00 AM Categories: nieuws

CHRC 1 - Valburg 1 

Op donderdag 16-04-’15 stond om 18.45 uur de wedstrijd tegen CHRC op het programma.
Een lastige uitwedstrijd, omdat het een directe concurrent op de ranglijst betrof. Verder
waren er bij diverse spelers wat pijntjes, door het drukke schema van de laatste weken.
Ook waren er enkele afzeggingen, zodat maar weer blijkt dat het lastig is op een
doordeweekse dag een compleet elftal op de been te krijgen. We starten dus met een iets
andere samenstelling als gebruikelijk. Toch waren de mannen goed gemotiveerd en
begonnen voortvarend aan de wedstrijd. CHRC liep in het begin achter de bal aan die
Valburg in bezit had. Dit goede spel resulteerde tot een mooie treffer van Chris, die de
keeper met een afstandsschot verraste (0-1). Helaas was de vreugde niet van lange duur,
binnen enkele minuten had de tegenstander de gelijkmaker er al in liggen (1-1). Valburg
bleef de beter voetballende partij, waar CHRC steeds meer overtredingen en intimidaties
nodig had om ons uit de wedstrijd te spelen. Het harde spel resulteerde in een zware
overtreding, van achter, op Jos Bierman. Door deze aanslag op zijn enkel, welke overigens
slechts met gele kaart bestraft werd, kon Jos niet verder. Toen ook Wouter in de rust aangaf
de wedstrijd niet uit te spelen, werd het aardig improviseren. In de tweede helft werd het
voetballend iets minder, maar dit werd goed gecompenseerd door onze werklust. Het
provoceren, ook vanaf de bank, bleef maar doorgaan. Het werd hoog tijd voor een treffer
die hun de mond zou snoeren. Dit hadden de jongens in het veld ook begrepen, en weer was
het Chris die de keeper voor de tweede keer met een bekeken schot verraste (1-2). Hoewel
het in en langs het veld niet echt bedaarde hebben we toch de drie punten binnen weten te
slepen. Een zwaar bevochten overwinning, mijn complimenten aan alle betrokkenen.
Op naar a.s. zondag, de thuiswedstrijd tegen Elistha, daar hebben we nog wat goed te
maken na het onterechte verlies in de uitwedstrijd. We hopen op een vol “Kasteel”, komt
allen.

Begeleiding Valburg 1

Friday, April 17, 2015 7:54:00 PM Categories: 1e nieuws

Edesche Boys 1 – Valburg 1 

Snel vergeten deze wedstrijd. Slecht van beide kanten. 1-0 gewonnen dankzij

een vrije trap van Ruben van Kleef. Verder nog iets te melden? Ja, Chris was

jarig, 31 geworden, nog gefeliciteerd. Mooi interview gegeven aan de

Gelderlander. Mag je vaker doen Chris. A.s. donderdag een inhaalwedstrijd

uit tegen CHRC uit Renkum. Hopelijk gaat dat voetballend weer wat beter, en

kunnen we de drie punten weer meenemen naar Valburg. De aftrap is om

18.45 uur. Wellicht zien wij u daar.

 

Begeleiding Valburg 1

Monday, April 13, 2015 8:15:00 PM Categories: 1e nieuws

Valburg 1 – Eendracht Arnhem 1 

2de Paasdag stond de wedstrijd tegen Eendracht Arnhem op het programma. Het streven was om kater van het onterechte verlies tegen Elistha, van ons te spelen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan als je tegen de koploper moet spelen. Toch begonnen we met goede moed aan het duel. Zaterdag hadden we immers ook een goede pot gespeeld.

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Valburg. Al in de eerste minuut kreeg MarkHouterman een grote kans op de 1-0, helaas wist hij niet te scoren. De toon was echter direct gezet, Valburg was de beter voetballende ploeg, Eendracht kwam niet verder dan enkele schoten van afstand. Zo hadden we de eerste 20 minuten diverse kansen om op voorsprong te komen, maar telkens werden de kansen gemist. Toen Jan van Noordenburg uitviel met een enkel blessure, moest Micheal Holleman aan de bak. Net als afgelopen zaterdag werd uit de spelhervatting de score geopend. De doelpuntenmaker was deze keer Wouter Meijs 1-0. Tot de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd, Valburg combineerde er lustig op los en creëerde diverse kansen. Op de 2-0 moesten we echter wachten tot net voor rust.Luuk Jansen kopte een corner van Chris van Tongeren perfect in.

Na de rust kwamen we scherper uit de kleedkamer dan Eendracht. Voordat de tegenstander in de gaten had dat we weer waren begonnen, had Luuk zijn tweede erin liggen door een mooi afstandsschot. Op dat moment was de wedstrijd wel gespeeld, het spel werd rommeliger en er vielen grotere gaten tussen onze aanval en verdediging. Ook de twee wissels, Erwin Bouman en Remi Beunnink, konden hierin geen verandering brengen.

Net voor het einde van de wedstrijd wist Eendracht toch nog te scoren, maar het was slechts schrale troost voor de  bezoekers 3-1. Een dik verdiende overwinning maakte het Paasweekend toch nog redelijk geslaagd, drie punten uit de twee wedstrijden tegen de top 2.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Edesche Boys. Zij staan met 1 punt minder en 3 wedstrijden meer gespeeld, 1 plaats onder ons op de ranglijst. De thuiswedstrijd is in een gelijkspel geëindigd. Ook dit beloofd dus weer spannend te worden. Zoals altijd hopen wij weer op voldoende steun langs de lijn. Helaas rijden er geen bussen vanaf de club, u zult dus met eigen vervoer moeten reizen. Er zijn nog kaarten, graag tot zondag!!

 

Begeleiding Valburg 1

Wednesday, April 8, 2015 8:25:00 PM Categories: 1e nieuws

Elistha 1 – Valburg 1 

Zaterdag 4 april begon het dubbele Paas programma voor Valburg 1, met de uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst Elistha. Ondanks dat het fris was langs de lijn, waren er aardig wat belangstellende uit Valburg aanwezig in Elst. Deze supporters kregen een spannende wedstrijd te zien, waarin Elistha goed uit de startblokken kwam. In de derde minuut van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een grote kans op de 1-0, gelukkig voor ons werd deze kans niet verzilverd. De eerste kans voor Valburg diende zich aan in de tiende minuut. Ook deze werd niet benut, wel kwamen wij daarna beter in de wedstrijd. Het goede combinatiespel van Valburg leidde tot enkele goede kansen, maar telkens lukte het niet om hieruit te scoren. Elistha speelde aardig mee en was een enkele keer gevaarlijk met een corner. Uit zo’n corner werd in de 35ste minuut door de thuis ploeg gescoord. Het was een frommelgoal, de bal werd door diverse mensen gemist, totdat een Elstenaar hem met zijn buik over de lijn werkte. Valburg was even aangeslagen, maar ging door met het goede combinatiespel. Er volgden voor rust nog enkele kansen, waaronder een bal op de paal van Wouter, maar de verdiende gelijkmaker werd niet gemaakt. Met een 1-0 achterstand gingen we de rust in. Toch was er een goed gevoel over hetgeen we voetballend hadden laten zien.

Na de rust begon de thuisploeg weer goed, met als resultaat een ongelukkige goal. Binnen enkele was de stand verdubbeld, 2-0. Ook nu liet Valburg weer zien, niet op te willen geven. Er werd weer aangezet om toch met een goed resultaat naar huis te kunnen. Na een kwartier in de tweede helft werden Chris en Lars (gele kaart ) gewisseld voor Erwin en Remi. Uit de spelhervatting na de wissel wist de zojuist in het veld gekomen Erwin Bouwman te scoren,
2-1. Een “gouwe” wissel van de trainer. Wellicht dat het dan toch nog een keer mee zou zitten. Valburg heeft er echt alles aan gedaan om de gelijkmaker te maken, maar het mocht niet zo zijn. Het bleef 2-1, een onterechte uitslag gezien het verloop en de kansen in de wedstrijd. De eerste wedstrijd van het Paasweekend, levert nul punten op. Laten we hopen dat het morgen, op tweede Paasdag iets meer meezit. We ontvangen dan de koploper Eendracht Arnhem om 14.00 uur op sportpark “Het Kasteel”. We hopen dat u weer met grote getalen langs lijn zult staan. Tot dan!!

Begeleiding Valburg 1

Monday, April 6, 2015 8:13:00 PM Categories: 1e nieuws

2e Paasdag Dames 1 

De Dames van valburg spelen de 2e paasdag een belangrijke wedstrijd tegen de dames van de Bataven.

kom ons allen aanmoedigen. deze dames verdienen uw steun. met mooi en aantrekkelijk voetbal willen wij laten zien wat wij in onze mars hebben.

wij hopen op veel publiek en uiteindelijk de 3 punten in valburg te houden. ‘wij’ De dames van valburg rekenen op uw steun!

Saturday, April 4, 2015 10:06:00 PM Categories: Dames
Page 8 of 21 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>