Nieuwsarchief

SC Valburg 1 - MASV 1 

*** wedstrijdverslag ***
Wednesday, March 2, 2016 9:00:00 PM Categories: 1e nieuws wedstrijdverslag

Op 28 februari moesten wij aantreden tegen de koploper MASV uit Arnhem. Door een flink aantal blessures, konden we 11 man van de vaste groep opstellen, met aanvulling van 3 talentvolle spelers van de A1.
Omdat we wisten dat onze tegenstander een zeer goede ploeg had, was het zaak om compact te spelen. MASV had al enkele grote uitslagen neergezet, dus de hoofdzaak was in eerste instantie, verdedigen. Wanneer de kans er is, snel eruit voor een tegenaanval. We gingen goed scherp van start, en hoewel MASV duidelijk de betere ploeg was, kregen ze niet veel kansen. Uiteindelijk kwamen ze er in de 20ste minuut wel goed door en kon de 0-1 genoteerd worden. Maar ook Valburg had enkele kansen op een doelpunt, maar helaas wilde de bal er niet in. Maar desondanks konden we terug kijken op een goede eerste helft, waarin weinig was weggegeven.
De tweede helft wilde we op dezelfde voet voort, en proberen om meer redendement uit onze kansen te halen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar een mooi streven. Na een kwartiertje in de tweede helft maakte Paul Biersma een overtreding binnen de 16 meter, waarvoor een strafschop werd gegeven. Op zich terecht, maar de overtreding was op die plaats compleet overbodig. De strafschop werd door hun spits benut en de 0-2 stond op het scorebord. Gelukkig bleven we daarna weer goed bij de les, en kregen een paar minuten na de strafschop een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Jan van Noordenburg leverde een gevaarlijk indraaiende trap af, die door Mark Houterman nog even geraakt werd, 1-2. Zouden we dan toch nog een puntje gaan halen?? Wij hadden er goede hoop op, totdat de scheidsrechter roet in het eten gooide. Jos Bierman werd tegen zijn hand geschoten, terwijl hij beide handen voor zijn borst hield. De scheidsrechter oordeelde dat dit weer een strafschop was. Een beetje vreemd want je hebt nu eenmaal handen en je moet ze ergens laten. Maar het werd wel 1-3, weer door de spits die zijn derde maakte.
Met wat tussenpozen kwamen Ivo Kooiman, voor Tim Maassen, Bastiaan van der Horst voor Jan van Noordenburg (enkel blessure), en Roel Jansen voor Daan Jansen in het veld. De A1 mannen vielen alle drie goed in!! Op het veld maakte MASV en Valburg (Mark Houterman) beide nog een doelpunt, maar de wedstrijd was gespeeld. Van tevoren hadden we wellicht met een kleine nederlaag tevreden geweest, maar nu had er misschien toch nog een puntje ingezeten. Wel een goede wedstrijd van ons, wat weer hoop geeft voor de toekomst.
Zondag 6 maart moeten we weer thuis tegen De Paasberg, een wedstrijd die moeten winnen om het gat met de subtop weer wat te verkleinen. Wellicht tot zondag om 14.00 uur op sportpark “Het Kasteel”

Begeleiding SC Valburg 1

De Mini's van SC Valbug 

*** Wedstrijdverslag ***
Sunday, February 21, 2016 7:06:00 PM Categories: wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdagmorgen was het dan zover………de minipupillen/kabouters van SC Valburg speelden hun eerste officiële wedstrijd in

de minicompetitie, aangesloten bij de Betuwe-Heuvelrugcombinatie.

Tegen Oranje Wit uit Elst UT werd er goed gespeeld, maar helaas ging de wedstrijd verloren met 4-6.

De uitslag was van minder belang daar de spelertjes veel lol en beleving hadden.

Voor as zaterdag 20-02 staat de altijd lastige uitwedstrijd op het programma naar SVHA.

Willen jullie de aanstormende talenten( het 1e eltal anno 2020) aan komen moedigen, de wedstrijd start om 11.15 uur op Sportpark Jan v Baal.

Zeker ook de vermelding waard dat de begeleiding van deze kanjers in handen is van trainer M. van Leeuwen en Leider Simon Winterman.

 

 

 

SC Valburg trotseert de Groesbeekse kou ! 

*** Wedstrijdverslag ***
Sunday, February 21, 2016 6:56:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Zondag 14 februari toog SC Valburg naar de Groesbeekse dorpsgemeenschap “De Horst” alwaar  DVSG (Door Vrienden Sterk Groesbeek) onze tegenstander was in de tweede wedstrijd na de winterstop.  Hoewel de weersomstandigheden niet uitnodigend te noemen waren diende  de wedstrijd toch gespeeld te worden. DVSG beschikt overigens over een prima kunstgrasveld, zonder korfballijnen zoals onze vrienden in Ooij dat hadden.

Ook deze keer werd er op pad gegaan met een verre van complete spelersgroep. Erwin is nog steeds geblesseerd, Wilfred moest werken,  Luuk was ziek teruggekomen van vakantie, Lars is zelf net op vakantie gegaan en Pim dacht dat hij tijdens het skiën de zwarte piste aan kon. Helaas resulteerde dit in een gebroken sleutelbeen en is hij enige tijd uitgeschakeld, sterkte Pim ! Volgende keer toch maar gewoon de groene piste doen….  Deze afwezigen werden vervangen door Jan Krijnen en A-speler Bastiaan van der Horst.

Zoals wel vaker was de eerste grote kans voor DVSG. Door wat onoplettendheden kwam een speler van hun na 2 minuten al oog in oog met Frank te staan, deze laatste redde echter bekwaam. Hierna begon Valburg het heeft wat meer in handen te nemen en dat resulteerde na een minuut of 20 in de openingsgoal door Ronald Schouten die een voorzet van Jan van Noordenburg fraai binnen kopte. Na 33 minuten spelen kreeg Valburg weer een vrije trap. Ditmaal aan de zijkant van het veld op een meter of 40 afstand van de goal.  Jos ontfermde zich over de bal en schoot deze met een mooie boog direct in de goal. Waar menigeen uitging van een fout van de keeper van DVSG gaan wij ervan uit dat deze goal toch voornamelijk tot stand is gekomen door de goede traptechniek van Jos.  In het vervolg van de eerste helft waren er nog wat speldenprikjes over en weer waaruit verder niet meer gescoord werd.

De tweede helft begon als een kopie van de eerste, de eerste grote kans was voor DVSG maar Frank stond wederom zijn mannetje in de goal.  Na 6 minuten in pikte Ruben een afgeslagen bal op, aarzelde geen moment en schoot deze fraai vanaf een meter of 20 in het doel van DVSG wat dus de 0-3 betekende . Helaas bleef deze stand niet lang op het bord. Na een klein kwartier scoorde DVSG de aansluitingstreffer.  Hier bleef het niet bij want nadat Frank eerder last van zijn rug had gekregen wist hij een vrije trap niet klemvast te houden waardoor de thuisclub de score terug bracht tot 2-3. Helaas kon Frank hierna niet verder spelen en nam Ronald zijn plek onder de lat over. Ondanks 100 % kansen voor Tim en Mark sloeg het noodlot toch toe, DVSG wist de gelijkmaker achter Ronald in het doel te werken waardoor het van een 0-3 voorsprong opeens geheel onnodig  3-3 stond. Hierna volgden aan weerszijden nog enkele gevaarlijke uitvallen die door SC Valburg slecht uitgevoerd werden en door Ronald aan onze zijde goed gepareerd werden.

Waar iedereen zich zo langzamerhand wel begon neer te leggen bij een gelijkspel kreeg SC Valburg in de 95e minuut nog een corner. Nadat de bal wat bleef hangen in de 16 meter aarzelde Jos geen seconde en schoot hij deze strak en onhoudbaar tegen de touwen waardoor SC Valburg deze wedstrijd toch nog op het laatste moment naar zich toe wist te trekken.

 

 

Matchwinnaar Jos

 

Na nog één hachelijk moment voor onze goal vond de scheidsrechter het uiteindelijk genoeg geweest.  Na de onnodige nederlaag  tegen SVO werden er nu eindelijk weer de broodnodige 3 punten mee naar huis gesleept.

Hoewel we het ons zelf onnodig moeilijk hebben gemaakt en DVSG weer in de wedstrijd hebben laten komen door zelf de opgelegde kansen niet af te maken, heerste na afloop uiteraard tevredenheid over het eindresultaat.

 

Op 28 februari aanstaande speelt SC Valburg om 14:00 uur thuis tegen koploper MASV. Hopelijk tot dan !

Verenigingskalender en bardienstschema 2e seizoenshelft bekend 

Thursday, February 11, 2016 1:11:00 PM Categories: agenda nieuws

Weet jij wanneer jij bardienst hebt? Kijk snel op de geactualiseerde planning. Het schema is hier te vinden en kijk wanneer je bent ingedeeld.

 

Uiteraard was je al op de hoogte dat SC Valburg dit seizoen een jubileum viert. Op 26 maart 2016 bestaan we 70 jaar! Maar wist je ook dat er 25-26-27 maart een heus jubileumweekend wordt georganiseerd? Dit en nog veel meer is te vinden in de geactualiseerde verenigingskalender.  Dus kijk hier snel wanneer er wat er te doen is bij jouw club!

SVO 1 - SC Valburg 1 

Sunday, February 7, 2016 8:27:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Op 31 januari begon voor ons de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen SVO. Thuis hadden we een 1-3 achterstand om weten te buigen naar een 5-3 overwinning. Een tegenstander om niet te onderschatten ook al staan ze onderaan de ranglijst. Behalve dat Wilfred Jansen moest werken, was onze ploeg compleet, geen blessures of schorsingen, we konden dus op volle oorlogssterkte aan de bak.
Er waren wel wat wijzigingen in het elftal omdat onze spits, Wouter Meijs in de winterstop afscheid van ons genomen had. Hierdoor werd nu de spitspositie ingenomen door Chris van Tongeren, Luuk Jansen schoof een plekje op naar nummer 10. Verder werd Jos Bierman van rechtsachter naar het middenveld gezet, op zijn plaats kwam Paul Biersma. En Jan van Noordenburg (links half) en Lars Paul (linksback)hadden van plaats gewisseld. Toch heel wat aanpassingen omdat er één iemand wegvalt.
Hoewel de eerste open kans voor SVO was, kreeg Lars Paul in die zelfde minuut een bijna niet te missen kans, die welgemikt in het zijnet verdween. Hoewel wij op de bank dachten dat hij gescoord had, bleek de bal aan de verkeerde kant van het net te liggen. Valburg was op dat moment de beter voetballende ploeg, maar vergat de kansen die er kwamen, af te maken. Zoals altijd in het voetbal gaat dat een keer tegen je werken. Zo ook vandaag, want in de 35ste minuut kon SVO uit een corner raak koppen.
De tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, wij kregen wel kansen, maar helaas ging de bal er maar niet in. Tot de 60ste minuut toen Lars Paul, in afwachting van de eindpass, tegen de grond werd gewerkt door een verdediger van SVO. Penalty, Chris van Tongeren ontfermde zich hierover en schoot mooi binnen, 1-1. Nu even doorzetten en we zouden met de drie punten naar Valburg gaan. Maar helaas mocht het niet zo zijn, binnen 2 minuten was er alweer de voorsprong voor SVO 2-1. Hoewel er wel een overtreding aan vooraf ging, keurde de matig leidende scheidrechter, ondanks alle protesten, deze goal goed.
Vanaf dat moment werd alles op alles gezet om toch nog een punt mee te nemen. Lars Paul en Chris van Tongeren werden vervangen door Tim Maassen en Ronald Schouten. Ondanks alle pogingen en nog een verse speler (Pim Weijs voor Jan van Noordenburg) wilde het niet lukken. Toen in de extra tijd, de scheidsrechter een buitenspel situatie door liet gaan, werd het 3-1 en was de wedstrijd gespeeld.
Al met al een slechte start voor de 2de seizoenshelft. Zondag 14 februari is de volgende wedstrijd uit tegen DVSG, ook zij staan onder ons op de ranglijst, dus we hopen daar betere zaken te kunnen doen.
Nu eerst maar een weekendje carnaval vieren en dan vol goede moed er weer tegenaan!!
Alaaf en tot de volgende keer.

Begeleiding SC Valburg 1.

Quick 88 Vr - SC Valburg Vr.  

Wednesday, January 20, 2016 9:26:00 AM Categories: Dames wedstrijdverslag

Vanavond {Vrijdag 15 januari} stond er voor ons een vriendschappelijke wedstrijd in Nijmegen op het programma .
De wedstrijd ging in de eerste 15 min gelijk op. Er waren niet veel kansen maar wel mogelijkheden om de score te openen.
Het was Quick die de score opende en ons op een 1-0 achterstand bracht. Wij raakten door deze tegenvaller niet uit balans en bleven gewoon voetballen en zochten weer gewoon de aanval. Na ongeveer 30 min was het onze voorstopper Renske Van Dijk die Esther Jansen met een mooie steekpass vrij voor de goal bracht en beheerst de 1-1 op het scorebord bracht.
Na deze verdiende gelijkmaker gingen wij iets gecontroleerde voetballen en namen de 1-1 mee naar de rust.
In de 2e helft hadden wij meer controle over de wedstrijd en speelden op dat moment goed en gedisciplineerd voetbal.
Ik zag als Coach steeds meer spel momenten die ik ook op de training zie, maar ook de vrouwen van Quick konden een aardig potje voetballen. De spitsen waren erg gevaarlijk maar onze achterhoede stond als een huis.
Het middenveld kreeg steeds meer de overhand en brachten onze 3 spitsen steeds weer gevaarlijk in stelling.
Zij waren vanavond een ware plaag voor de verdediging van Quick en verstoorden steeds de opbouw.  Na 70 min viel uiteindelijk de verdiende 2e Goal. Het was nu Marina van Meel die rechtsbuiten Marlot Hoekzema met een mooie pass vanuit het middenveld in stelling bracht en laats genoemde aarzelde geen moment en schoot vanaf ongeveer 20 meter hard binnen. 1-2. Met nog ongeveer 15 min te spelen kregen wij nog een paar kleine kansjes op de 1-3 maar net naast en een goede keepster van Quick stond een 3e treffer in de weg. Na 90 minuten stond er een mooie en zeer verdiende 1-2 op het scorebord. Mede door de harde werklust en het goede voetbal hebben wij deze wedstrijd gewonnen.
Het is voor een Coach heerlijk om te zien wat deze dames in hun mars hebben . hard en goed trainen met een overigens zeer goede Training opkomst leid tot dit soort wedstrijden en biedt perspectief voor de toekomst.

 

Nieuwjaarswedstrijd en –receptie 2016 

Thursday, January 14, 2016 8:11:00 PM Categories: nieuws

Op 3 januari vond weer de traditionele Nieuwjaarswedstrijd. Spelers van de huidige selectie namen het op tegen een selectie van oud-eerste elftalspelers en huidige jeugdtrainers. Dit alles onder leiding van coach Henk van Cleef. Uiteindelijk bleek de zware omstandigheden de oudere generatie de das om te doen. Het werd uiteindelijk 9-0.

Na afloop werd er tijdens de drukbezochte Nieuwjaarsreceptie stilgestaan bij het noodgedwongen afscheid van onze huidige spits Wouter Meijs. Hij wordt binnenkort geopereerd. Hem werd een door de selectie gesigneerd shirt aangeboden met zijn vaste rugnummer. Hoofdtrainer Job Landman gaf hem naast mooie woorden ook een persoonlijk cadeau. In het afscheidswoordje van Wouter deed hij de belofte om terug te keren bij de club als jeugdtrainer.

In de korte speech die volgde van voorzitter Henrie Janssen ging hij met name in op het bijzondere jaar dat 2016 voor SC Valburg in. We vieren immers ons 70-jarig bestaan. Daarnaast gaf hij aan dat het bestuur al geruime tijd in gesprek is met de gemeente over de trainingsfaciliteiten. Tot nu toe zonder resultaat. Als club zetten we continue stappen vooruit, maar met het trainingsveld zijn we 20 jaar terug in de tijd gegaan. Het feit dat we nu beschikken over een relatief klein zandveld als trainingsveld is niet meer van deze tijd. Daar moet iets aan gedaan worden.

zie foto's onder Fotoboek

 

Oefenwedstrijden in Veenendaal 

Thursday, January 7, 2016 11:41:00 AM Categories: agenda nieuws

Hallo Allemaal

 

Allereerst voor een ieder de beste wensen voor 2016en dat het een leuk en sportief jaar mag worden.

Ook zijn er nog wat oefenwedstrijden vast gezet zoals eerder met elkaar afgesproken.

 

Voor ZATERDAG 16 Januari 2016 bij de Merino’s in Veenendaal, Sportpark de Groene Velden

 

  9.00 uur de Merino’s F1            tegen SC Valburg F1

  9.00 uur de Merino’s E1            tegen SC Valburg E2

11.30 uur de Merino’s D2 (7tal) tegen SC Valburg E1

 

Voor ZATERDAG 23 Januari 2016

  9.00 uur de Merino’s D1 tegen SC Valburg D1

10.15 uur de Merino’s C1 tegen SC Valburg C1

12.00 uur de Merino’s B1 tegen SC Valburg B1

 

Let op………wedstrijden worden gespeeld op KUNSTGRAS en Merino’s is ook een BLAUWE club

 

Hopende jullie hiermede voldoende te hebben ingelicht.

 

Met vriendelijke sportgroeten

Cees Hensen

TJC-SC Valburg

 

 

Het Winterprogramma is bekend 

Wednesday, December 30, 2015 11:03:00 PM Categories: agenda nieuws

U kunt het winterprogramma bekijken, door bij "programma" aan de rechterzijde van deze pagina op het PDF logo te klikken.

SC Valburg VR1 - AVIOS VR1 

*** Wedstrijdverslag ***
Monday, December 21, 2015 7:15:00 PM Categories: Dames nieuws wedstrijdverslag

Vandaag (zondag 20-12-2015) speelden wij de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen de dames van Avios. het werd een wedstrijd met twee gezichten...(niet verliezen om aansluiting te houden was het streven). we begonnen zeer goed en scherp aan de wedstrijd en stonden al na 5 minuten met 1-0 voor.

op een mooie pass vanuit het middenveld werd opgepikt door Loes van Ooijen​ die de verdediging van Avios de hielen liet zien en beheerst de 1-0 binnen schoot. na dit doelpunt zakten wij naar een bedenkelijk niveau, en nog voor het rustsignaal scoorde Avios uit een mis communicatie bij ons de 1-1.de tweede helft begon weer net zo als de eerste. we waren weer scherp en Allert. met nog 15 minuten te spelen scoorden wij de verdiende 2-1. het was nu Danielle De Haas​ die met een mooie individuele actie de keepster van Avios verraste met een mooi schot vanaf de linker kant. 2-1. met nog 5 minuten te spelen kwam toch Avios nog met een offensief en scoorde uiteindelijk door weer een misverstand van onze zijde de 2-2. dit was tevens de eindstand. deze wedstrijd werd vandaag zeer goed geleid door de uitstekend fluitende scheidsrechter Jan Hoekzema. de vader van Marlot Hoekzema​. met deze uitslag houden wij zicht op een goede klassering in deze mooie competitie.de volgende wedstrijd spelen wij na de winterstop op 24 januari..De doelstelling van de technische staf en speelsters is...."wij jagen liever dan gejaagd worden" Een mooie eindklassering is zeker mogenlijk met deze Dames.. tenslotte hebben wij vandaag nog afscheid genomen van  onze voorhoede speelster Loes.zij gaat spelen in Wageningen en wij wensen haar een hele mooie en sportieve carrière toe.

Trainer\Coach

Herman van Meel

 

Page 3 of 21 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
https://www.scvalburg.nl/Blog/ViewList.aspx?pageid=25&mid=4084&pagenumber=3