Nieuwsarchief

De Paasberg 1 - Valburg 1 

*** Wedstrijdverslag ***
Thursday, October 15, 2015 7:09:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

De wedstrijd van afgelopen zondag heeft aangetoond dat we aan een lastig seizoen bezig zijn.
Hoewel de Paasberg wel een aantal plaatsen boven ons stond, hadden we met een overwinning wel de aansluiting kunnen krijgen. We begonnen goed aan de wedstrijd, maar het was snel duidelijk dat ze elkaar makkelijker vonden dan wij. Individueel vaardige spelers die wel een balletje kunnen trappen.

In de eerste helft kwamen we na een kwartier met 1-0 achter, maar ondanks enkele grote kansen voor de thuisploeg, vielen er voor de rust niet meer doelpunten. In de rust hadden we ons voorgenomen er direct vol voor te gaan. De bedoeling was om was, als het kon een verdediger door te schuiven naar het middenveld om zo meer druk te creëren. Tijdens de uitvoering van het plan, direct na rust, kwam onze tegenstander via een counter op 2-0. In de 53ste minuut werd een zuiver doelpunt van de ingevallen Mark Houterman afgekeurd. Toen vrij snel hierna de 3-0 viel was de wedstrijd gespeeld.

Onze trainer paste nog twee wissels toe, Paul Biersma voor Ruben van Cleef en Tim Maassen voor Jan van Noordenburg, maar het mocht niet baten. Wouter Meijs wist nog wel de 3-1 te maken, maar na 90 minuten stond er 5-1 op het scorebord. Wat wel heel belangrijk is dat we het niet hebben laten lopen en tot het laatst streden voor een beter resultaat.

Dat brengt ons na 4 wedstrijden op 6 punten en een achtste plaats op de ranglijst.
A.s. zondag moeten we om 14.00 uur thuis tegen Edesche Boys, een directe concurrent voor ons. We hopen dus op een goed resultaat en voldoende steun van onze supporters. Hopelijk tot dan.

Begeleiding Valburg 1

SC Valburg VR1 - VV Trekvogels VR3 

*** Wedstrijdverslag ***
Monday, October 12, 2015 8:25:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

Na de klinkende zege van vorige week {2-5} in Wijchen tegen de vrouwen van Woezik. kwamen nu de vrouwen van Trekvogels naar SC Valburg​.de laatste keer dat wij tegen trekvogels speelde {vorig seizoen} hadden wij veel moeite met deze ploeg en speelden wij thuis 1-1. vandaag moest dat anders en de opstelling was ook enigszins aangepast. in een zeer aanvallend 4-3-3 systeem met eigenlijk 6 aanvallende middenvelders probeerden wij vanaf de eerste minuut een stempel te drukken op de wedstrijd. we begonnen uitstekend aan de wedstrijd en waren erg fel in de duels. ondanks dat wij de wedstrijd domineerde kwamen wij toch op een 0-1 achterstand.na deze tegenvaller bleven wij toch de wedstrijd controleren en gingen de mouwen nog iets verder omhoog en werd er gestreden voor elke meter.

we kregen de eerste kans van de wedstrijd en die was gelijk raak.

Loes maakte het de achterhoede erg lastig en schoot knap de 1-1 binnen. vanaf die tijd was er maar één ploeg die speelde.niet lang na de 1-1 maakte Loes haar 2e doelpunt en stonden wij op een verdiende 2-1 voorsprong. wij werden steeds sterker en drongen  de Vrouwen van trekvogels steeds verder terug op eigen helft en creëerden een paar mooie kansen.uit een goed genomen corner was het nu de kopsterke Tessa die met een fraaie kopbal  tegenstander de keepster van trekvogels het na kijken gaf, 3-1

niet lang na de 3-1 scoorden wij ook nog uit een mooie aanval de 4-1. het was nu de linkshalf Yvonne J die van dichtbij de 4-1 binnenschoot. het was nu bijna rust, maar de dames van SC Valburg bleven druk uit oefenen op de verdediging van Trekvogels. net voor het rustsignaal scoorden wij ook nog de 5-1.

op een strak gegeven voorzet was het weer Loes die Alert reageerde en met een mooie sliding de bal achter de keepster van trekvogels werkte. daarna was het gelijk rust.

in de rust werden de situaties besproken van de eerste helft. de 2e heft begon zoals de eerste. naarmate de tweede helft vorderde werden wij wat slordig in de passes en kreeg trekvogels meer ruimte om te voetballen. maar de achterhoede stond vandaag als een huis en gaf geen goal meer weg. zelf  scoorden wij nog een mooie goal. het was weer Loes die de verdediging en de keepster het nakijken gaf en de, 6-1 binnen schoot dit was tevens haar 4e treffer vanmiddag. al met al een zeer verdiende 6-1  zege op de dames van trekvogels. het vrouwen team van SC Valburg krijgt steeds meer gestalte en ik ben blij dat ik daar een steentje aan bij mag dragen. we gaan met z'n allen een mooie tijd tegemoet

 

Trainer\coach

Herman van meel

Valburg 1 – CHRC 1 

*** Wedstrijdverslag ***
Wednesday, October 7, 2015 7:37:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Na een weekend rust, doordat SC Oranje uit de competitie is, is onze tegenstander vandaag CHRC uit Renkum. Vorig jaar met redelijk wat moeite beide wedstrijden van hen gewonnen. Het is fysiek en verbaal een sterke tegenstander. Op z’n Hollands, harde tackles en veel scheldpartijen.

Dat het 2 weken geleden niet zo best was, is inmiddels bij iedereen duidelijk. Het voornemen is dan ook om het deze wedstrijd beter aan te pakken. Na de aftrap is dit ook direct zichtbaar, Valburg komt eigenlijk niet in de problemen. We hebben duidelijk meer de bal, passes komen aan en er wordt hard gewerkt. Het enige wat eraan ontbreekt zijn doelpunten, maar toch kunnen we gaan rusten met een 1-0 voorsprong. De uitstekende pass is van Lars en de uitstekende afwerking, waarvoor hij eerst 2 spelers het bos in stuurt, is van Daan.

Met een lekker gevoel de kleedkamer in. De tweede helft op dezelfde voet verder, maar wel proberen de score uit te breiden. Na een minuut of 10 in de tweede helft moet Jos uitvallen, als gevolg van een pittige overtreding uit de eerste helft. Paul komt erin en voert zijn taak als rechtsback prima uit. De 2-0 wil maar niet vallen en de gasten gaan alleen maar zwaardere overtredingen maken. De scheidsrechter laat veel meer lopen dan in de eerste helft, hierdoor dreigt het uit de hand te lopen. Ook verbaal worden allerlei verwensingen richting onze spelers en supporters geuit.

Door een smerige overtreding wordt Ronald uit de wedstrijd geschopt, zijn vervanger is Tim. Het blijft onrustig tot diep in de tweede helft, tot dat Wouter binnen 1 minuut de 2-0 en de 3-0 binnen schiet. Wanneer hij even later alleen naar de keeper kan voor zijn derde, vind de scheidsrechter het genoeg en fluit af.

Prima overwinning voor Valburg, complimenten voor Frank onze keeper die vandaag zijn debuut in het eerste had. Wij hebben nu 6 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week moeten we uit naar Paasberg, zal ook wel weer een gezellig partijtje worden.

 

Begeleiding Valburg 1

Vrouwen van SC Valburg op bezoek bij de Vrouwen van Woezik 

*** Wedstrijdverslag ***
Monday, October 5, 2015 9:40:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

Vandaag moesten de Vrouwen van SC Valburg op bezoek bij de Vrouwen van Woezik.om 8:15 !! vertrokken wij uit valburg omdat wij al om 9:30 moesten voetballen. in een 4-4-2 opstelling begonnen wij sterk aan de wedstrijd en hadden ook veel balbezit.wij speelden de eerste twintig minuten veel op de helft van de tegenstander en creëerden een paar mooie mogelijkheden maar niet echt goede kansen om te scoren.
na ongeveer 25 minuten kregen wij de eerste goede kans om op voorsprong te komen. en het was gelijk raak. het was Danielle die het snelst reageerde op een mooie pass vanaf het middenveld en de keepster met een mooie schuiver verraste. 0-1. vanaf dat moment gingen wij nog beter spelen en kregen weer een paar mooie kansen om scoren.met nog ongeveer 10 minuten te spelen werd Danielle weer fraai bediend met een mooie lange pass. de bal stuiterde nog een keer op voor haar en met een mooie volley knalde zij hard de 0-2 binnen.niet lang daarna was het rust.
de 2e helft begon zoals de eerste. veel balbezit en we drongen Woezik steeds verder terug op eigen helft. bij de eerste kans was het al gelijk raak. een mooie voorzet vanaf de rechterkant werd door Yvonne Janssen mooi aangenomen en met links schoot zij de bal achter de keepster van Woezik. 0-3. na 20 minuten in de 2e helft speelden wij de achterhoede van Woezik via mooi combinatie voetbal helemaal zoek en het was nu Loes die met een mooie schuiver de keepster van Woezik het nakijken gaf. 0-4.
na dit doelpunt gingen wij wat slordiger spelen en Woezik werd wat sterker. zij scoorden 20 minuten voor tijd de 1-4. met nog een kwartier spelen kregen wij van de overigens goed leidende scheidsrechter een vrije trap op ongeveer de hoek van de 16 meter lijn.het was Marina die de toegekende vrije trap fraai binnen krulde. 1-5. op het einde scoorden de dames van Woezik nog de 2-5 maar de verdiende overwinning kwam niet meer in gevaar. al met al een zeer verdiende overwinning van een Team dat steeds meer gestalte krijgt, en dat door hard en goed te trainen beloond werd met de 3 punten

Trainer\coach

Herman van Meel

Vrijwilligers gezocht! 

Thursday, September 24, 2015 11:40:00 AM Categories: nieuws

Verenigingskalender en bardienstschema bekend 

Thursday, September 24, 2015 10:28:00 AM Categories: agenda nieuws

Wist je dat de kerstbingo dit jaar niet op vrijdag is maar op zaterdag 19 december? De Algemene ledenvergadering is op 16 oktober 2015. En wanneer is de pepernotenactie ook alweer? En het jeugdkamp. Uiteraard was je al op de hoogte dat SC Valburg dit seizoen een jubileum viert. Op 26 maart 2016 bestaan we 70 jaar! Maar wist je ook dat er 25-26-27 maart 2016 een heus jubileumweekend wordt georganiseerd? Dit en nog veel meer is te vinden in de verenigingskalender 2015-216.  Dus kijk hier (link website) wat er te doen is bij jouw club!

En oja, het bardienstschema voor de 1e seizoenshelft is ook in de verenigingskalender opgenomen dus kijk snel wanneer je staat ingedeeld!

 

Valburg 1 – SVO 1 

*** Wedstrijdverslag ***
Thursday, September 24, 2015 10:17:00 AM Categories: 1e wedstrijdverslag

Het nieuwe veld lag er goed bij voor onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen afgelopen zondag tegen SVO. Vooraf werden er foto’s gemaakt voor het jaarboek. Over deze tegenstander hadden we weinig informatie, behalve dat ze beide competitiewedstrijden hadden verloren.

De wedstrijd was nog maar net onderweg of de eerste kans voor Valburg was al een feit. Erwin kwam na een mooie dieptepass alleen voor de keeper, maar mikte net over de kruising. Bij een volgende uitbraak van ons raakte de keeper van SVO dusdanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten. Omdat er geen reserve keeper aanwezig was, moest er een veldspeler van SVO het doel gaan verdedigen.

Dat zou een voordeel moeten zijn, maar na tien minuten spelen stonden we toch met 0-1 achter. Het spel van Valburg was slecht te noemen, het elftal stond niet goed, passes kwamen niet aan en spelers lieten hun vaste mannetje lopen. Ondanks dit alles wist Wouter een voorzet van Jos goed in te koppen, 1-1. Nu doordrukken, zou je zeggen, maar een kwartier later was het alweer 1-2 voor SVO.

In de rust was het vrij stil in de kleedkamer, het spelsysteem werd omgezet naar 4-3-3, hopende dat we dan beter uit de verf zouden komen tegen deze matige tegenstander. Maar helaas verbeterde het spel niet echt en werd het in de 60ste minuut zelfs 1-3. Hier hadden we echt niet op gerekent. Kort hierna moest Jan uitvallen met een enkelblessure, zijn vervanger was Paul Bierman.

Er waren nog 25 minuten te gaan en ineens kreeg Wouter het op zijn heupen, binnen 2minuten maakte hij de achterstand ongedaan met 2 afstandsschoten. Nog geen 5 minuten later maakte Erwin er 4-3 van en in de 89ste minuut schoot Luuk de 5-3 binnen. Ondertussen waren ook Remi en Tim goed ingevallen voor Wouter en Ronald. Al met al een goed resultaat na een slechte wedstrijd. Maar als we die ook gaan winnen kan het nog goed komen dit seizoen.

A.s. Zondag hebben we geen competiewedstrijd omdat SC Oranje zich teruggtrokken heeft. Op 4 oktober mogen we weer thuis tegen CHRC uit Renkum. Wellicht tot dan.

 

Begeleiding Valburg 1

Valburg VR1 - NSVV FC Kunde VR2 

*** Wedstrijdverslag ***
Wednesday, September 23, 2015 8:30:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag

Eindelijk was het vandaag zo ver..de competitie begon zondag 20 september voor de Dames van SC Valburg met een thuis wedstrijd tegen de dames van FC Kunde. Om 11 uur werd er afgetrapt voor een nieuw seizoen. Al vanaf de eerste minuut waren het de dames van valburg, die wilden laten zien dat zij al een paar weken scherp hadden getraind en dominant wilden spelen. Na 20 minuten scoorden wij dan ook de verdiende 1-0. We speelden op dat moment ook goed voetbal en niet lang na de eerste goal scoorden wij ook nog een tweede doelpunt 2-0.
Wij bleven op dat moment nog steeds goed voetballen en uiteindelijk scoorden wij ook nog de 3-0 net voor het rustsignaal.


De tweede helft was totaal anders als de eerste helft. slordig en zonder overtuiging. FC Kunde ging beter voetballen en kreeg ook een paar mooie kansen. Eén van die kansen werd ook gelijk afgestraft . 3-1. Wij gingen steeds meer achteruit voetballen en FC Kunde drong steeds meer aan. Na een positie wisseling binnen ons elftal gingen we eindelijk weer voetballen en kwamen wij ook niet meer in gevaar. Uiteindelijk een zeer verdiende 3-1 overwinning van de dames van Sc Valburg. De eerste 3 punten waren binnen en wat nog belangrijker is... er komt steeds meer lijn in dit elftal en het beloofd een mooi seizoen te worden. Na de wedstrijd hebben we nog met alle dames geluncht en gezellig wat gedronken. Al met al een geslaagde voetbaldag.

Trainer\coach

MASV 1 – Valburg 1   

*** Wedstrijdverslag ***
Tuesday, September 15, 2015 9:36:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag

Afgelopen zondag was onze eerste wedstrijd van het seizoen tegen MASV uit Arnhem. Vooraf een onbekende tegenstander, omdat er een heel nieuw elftal op de lijst stond. Met onze uitstekende prestaties van vorig seizoen in het achterhoofd, reizen we vol goede moed af naar Arnhem.

Omdat wij enkele vaste waarden door blessures misten, Mark en Chris, waren er enkele omzettingen nodig. Jan van Noordenburg kwam centraal op het middenveld en Ronald Schouten rechtshalf te spelen.
Na het eerste fluitsignaal ging MASV direct voortvarend van start. Veel beweging, positiewisselingen en fel op de bal. Valburg kon het niet bijhouden en binnen 10 minuten stond er al 2-0 op het scorebord. Langs de lijn was men er niet gerust op, dit kon wel eens een monsterscore gaan worden.
Mar na een minuut of 20 kregen wij meer grip op de wedstrijd en konden er zelfs een paar kleine kansjes gecreëerd worden. Na een handsbal werd er in de 30ste minuut een strafschop aan Valburg toegekend. Deze werd door Wouter prima binnen geschoten. Vanaf dat moment hadden wij het overwicht in de wedstrijd.
Het resulteerde in een aantal prima kansen op de 2-2, Ronald een keer alleen voor de keeper en Ruben een vrije trap op de lat. Maar uit het niets maakte MASV in de 70ste minuut de 3-1, indirect ook nog uit een inworp die voor Valburg was.
Hierna probeerde Valburg op alle manieren de aansluiting weer te vinden. Hierdoor werden de gaten wel erg groot op het veld en kon MASV in de 86ste en 88ste minuut ook nog de 4 en 5-1 maken.
Al met al een verdiende, maar geflatteerde nederlaag tegen een betere tegenstander. We hopen dat het a.s. zondag tegen SVO 1 beter zal gaan. Dat is onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen, we hopen dat u met grote getale naar het Kasteel komt om het mee te maken.

Begeleiding Valburg 1

Page 5 of 21 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
https://www.scvalburg.nl/Blog/ViewList.aspx?pageid=25&mid=4084&pagenumber=5