Nieuwsarchief

Jeugdkamp SC Valburg 29, 30 en 31 mei 2015 

Saturday, June 20, 2015 5:03:00 PM Categories: jeugd nieuws

Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover: de start van het jeugdkamp 2015.

Vrijdagavond 19:00 uur kwamen de kinderen, 101 maar liefst,  alleen of met hun ouders om de slaaptenten in te richten. Een bonte verzameling van luchtbedden, stretchers, matrassen en veel verwachtingsvolle kinderen. Rond 19:30 uur was er even een flinke regenbui, maar verder bleven we gespaard van het noodweer dat vooraf was voorspeld. En laten we eerlijk zijn, de kinderen merken het vaak niet eens!

 

De vrijdagavond was gevuld met activiteiten op het park: voetvolley, knotshockey, een ballenbak, pannavoetbal en een klimclinic bij Watergoed voor de oudere jeugd. Ook hadden we dit jaar een filmtent voor de kinderen die voor het slapengaan nog even wilden chillen. Nou ja, slapengaan…….dit was de eerste nacht erg laat. Want wat is er nu spannender dan stiekem de tent uit te sluipen en nog even te gaan keten……dit vaak tot ergernis van de begeleiders die weer hun bed uit moesten. Uiteindelijk keerde de rust weder op het park en konden de oogjes nog even dicht.

 

Hoe laat het de nacht ervoor ook was, ’s morgens om 7:30 uur zat iedereen weer aan het ontbijt. Sommigen met dikke ogen, maar vol goede moed voor de activiteiten van de zaterdag! Om 9:00 uur werd het startsein gegeven voor een voetbalclinic van ZPORTZ (www.ZPORTZ.nl). Wat een enthousiasme van zowel de kinderen, begeleiders van ZPORTZ en de vrijwilligers van SC Valburg. Er werd gewerkt aan techniek, spel en competitie. Van enige vermoeidheid was opeens geen sprake meer. Ook de weergoden lieten ons wederom niet in de steek. Om 18:00 uur werd het sein gegeven dat de BBQ was geopend………….als een kudde hongerige wolven kwamen ze erop af. Aan alles was gedacht, vlees, sausen, stokbrood, vleessalade, pastasalade…..met dank aan de vele vrijwilligers! Voor diegenen die even wilden bijkomen kon dat tot 20:00 uur, daarna stonden de avondactiviteiten op het programma. Lasergamen, bierpulschuiven en een verrassingsactiviteit……wat zou dat zijn? Voor het lasergamen was een heus parcours uitgezet, met wanden, takken, netten, etc. Met name de kleinere jeugd vond dit fantastisch. Wat is er nu leuker dan elkaar achterna te zitten met geweren….spanning alom! De verrassingsactiviteit: bubbelvoetbal, zorgde voor hilarische momenten. De kinderen moesten zich in doorzichtige opblaasballen hijsen, waardoor alleen hun onderbenen of voeten nog zichtbaar waren. Je mocht elkaar omver duwen, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Hierdoor sloeg je over de kop, viel je om of kon je niet meer overeind komen. Voor de omstanders leidde dit tot lachwekkende taferelen. Hoe ouder de jeugd hoe fanatieker het werd……er is ons zelfs diverse keren gevraagd of SC Valburg deze opblaasballen niet zelf aan kon schaffen. Dat geeft wel aan hoe leuk de jeugd het bubbelvoetbal vond. Moe en voldaan gingen de kinderen de tweede nacht in en warempel…..ze sliepen meteen J

 

Zondagmorgen 7:15 uur…..wat een rust nog op het park…..helaas tijd om op te staan! Op gepaste wijze werd de jeugd wakker getoeterd, wat niet door iedereen in dank werd afgenomen. Na het ontbijt was het tijd om de slaapspullen op te ruimen want om 8:15 werden de vele vrijwilligers verwacht voor het afbreken van de tenten. Goed om te zien dat zoveel vrijwilligers zich opofferen om op hun vrije zondag hierbij te assisteren, top! Nadat de velden weer vrij werden gegeven kon het jaarlijks ouder/kindtoernooi worden gestart. Voor veel kinderen toch één van de hoogtepunten van het jeugdkamp. Hoe leuk is het om je vader/moeder, opa, oom, tante, etc. te verslaan….nou heel leuk dus! En waarschijnlijk wordt dit nog dagen door de kinderen ingewreven. Ook was er de gelegenheid om de nieuwe clubkleding te passen en te bestellen bij de kraam van Snelders Sport. Hier werd gretig gebruik van gemaakt, mede door de extra korting die alleen deze dag werd gegeven. Rond 12:30 uur kwamen de laatste spelers van het veld en was het inmiddels helemaal volgelopen met ouders, opa’s en oma’s, broertjes, zusjes en overige belangstellenden. Restte ons nog een dankwoord richting alle sponsors en dat waren er heel veel! De vele vrijwilligers, de kinderen zelf, ze hebben er een prachtig jeugdkamp van gemaakt. Tot slot, waar iedereen op wachtte: de verloting. Prachtige prijzen waren ons ter beschikking gesteld, met als megaklapper de ballonvaart voor 4 personen! Vanaf vrijdagavond konden er lootjes worden gekocht en hier is gretig gebruik van gemaakt. De opbrengst hiervan wordt zoals vooraf aangekondigd besteed aan de jeugd.

 

Ondanks dat er vooraf wat kritische noten waren om voor 2 nachten te kiezen, zijn de reacties alleen maar positief. Wij als organisatie hebben genoten van de kinderen, het programma en zeker van het feit dat er zoveel vrijwilligers bereid waren te helpen. Zonder die hulp zou het jeugdkamp niet mogelijk zijn geweest. Namens ons nogmaals BEDANKT!!

 

Organisatie jeugdkamp

Erwin, Monique, Ingrid & Gera

Klik hier voor foto's: Jeugdkamp SC Valburg 29, 30 en 31 mei 2015

 

Valburg C1 wint eerste prijs bij voetbaltoernooi te Prinsenbeek 

Thursday, June 11, 2015 8:34:00 PM Categories: jeugd nieuws

In het weekend van 15 en 16 mei had de C1 zich ingeschreven voor een toernooi dat bij Beek Vooruit te Prinsenbeek gehouden werd.

Uit het programmaboekje bleek dat het uit 2 delen zou bestaan, de eerste vier wedstrijdjes op de vrijdagavond, de andere vier op de zaterdagochtend met daaropvolgend de eventuele finales.

Maar eerst op vrijdagmiddag verzamelen met tenten, bagage enz.  om vervolgens om 15.00 uur af te rijden naar Prinsenbeek. Daar aangekomen eerst maar eens de tenten opzetten, hapje eten en het schema bekijken. Valburg C1 was in poule D ingedeeld met 2 3e klassers en 2 4e klassers.

De eerste wedstrijd (om 18.30 uur) was een uitwedstrijd tegen 3e klasser VOW C1 uit Veghel,

Dit  werd een gelijkspel, 2-2 doelpunten: 2 x Joris van der Tak.

De  tweede wedstrijd (om 20.10 uur) was een thuiswedstrijd tegen 3e klasser Berghuizen C2 uit Oldenzaal, deze werd gewonnen met 2-0, doelpunten: Thomas Meeuwsen en Lars van Noordenburg.

De derde wedstrijd (om 21.50 uur) werd ook gewonnen, met 1-2 van 4e klasser Beek Vooruit C5 met doelpunten van Joris van der Tak en Thomas Meeuwsen.

De laatste wedstrijd van de avond (om 23.30 uur) was tegen 4e klasser VVGZ C3 uit Dordrecht, ook deze werd gewonnen, 3-0 met doelpunten van Twan Willemsen (2x) en Lars van Noordenburg.

Hierna werd het langzaam tijd om te proberen te gaan slapen maar dat valt niet mee als je met een kleine 120 man op een veldje staat! Kortom het bleef heel lang onrustig in Prinsenbeek en omgeving.

Zaterdagochtend, vroeg wakker geworden van gasten die al aan het voetballen zijn, ook goedemorgen! Ontbijt genuttigd om 07.30 uur, dat was goedgeregeld, per team konden we aanschuiven in de kantine. Er was van alles, broodjes, bolletjes vleeswaren, versfruit, teveel om op te noemen maar erg lekker. Daarna weer langzaam opstarten naar het voetbal.

Wedstrijdnummer 5 (om 08.50 uur): opnieuw tegen Berghuizen C2, dit keer een 0-2 overwinning van de valburgse boys, doelpunten Thomas en Joris.

Wedstrijdnummer 6 (om 10.55 uur) ging ergens om, als de C1 deze zou winnen dan zouden zij als eerste eindigen in de poule!  Dit was tegen VOW C1 waar eerder 2-2 tegen gespeeld was. Dit keer een 1-0 overwinning voor Valburg met als matchwinnaar Lars van Noordenburg.

Wedstrijd 7 en 8 werden gespeeld met een C1 elftal van Valburg waarbij zijzelf de regie hadden over de posities in het veld en het wisselbeleid.

Zo stond de verdediging in de aanval, stond de spits op de laatste man, enzovoorts het leek nergens op. Maar evengoed werd VVGZ C1 opzij gezet met 1-3 door doelpunten van Wout Slebus, Lars van Noordenburg en Andy Nab.

Ook wedstrijd 8 (om 14.15 uur) tegen Beek Vooruit C5 een gehusselde opstelling, maar ook hier maakte dat niets uit voor de einduitslag, een 3-0 overwinning met doelpunten van Lars van Noordenburg, Wout Slebus en Jeroen Willemsen.

Nu was het wachten tot de finale, eerst werden de wedstrijden gespeeld om de laagste plekken, de nummer 5 van poule C speelde tegen de nummer 5 van poule D en zo verder.

Om 15.35 uur was het dan zover, de nummer 1 van poule C VVGZ C2 tegen de nummer 1 van poule D Valburg C1!

Dit was een spannende wedstrijd onder toeziend oog van Pierre van Hooydonk die ook aanwezig was. Einduitslag 0-2 met doelpunten van Jeroen en Lars van N.

Een mooie beker mee naar huis en een voldaan gevoel.

Jongens, uit naam van de leiding van de C1 en niet te vergeten Cees Henzen, jeugdcoordinator SC Valburg, bedankt!

 

 

 

Voorbereiding selectie 2015-2016 

Monday, June 1, 2015 10:27:00 PM Categories: 1e 2e nieuws

Zie overzicht van de voorbereiding van de selectie SCValburg voor 2015-2016.

Voorbereiding selectie SCValburg

Indeling najaar 2015-2016 

Tuesday, May 26, 2015 11:51:00 AM Categories: jeugd nieuws
Beste ouders, verzorgers en spelers.
 
De JTC heeft samen met leiders en de TC deze indeling gemaakt.
Vragen kunnen direct gesteld worden per mail aan Cees Hensen. Ceeshensen@kpnmail.nl.
 
De indeling van de A is met 14 krap maar we hebben alle vertrouwen erin dat dit aangevuld gaat worden aangezien we er een gediplomeerde trainer en uitstekende leiding ervoor hebben staan.
 
De indeling van de ME1 en ME2 komen zo spoedig mogelijk.
 
Wij wensen jullie allemaal veel voetbalplezier bij SC Valburg in het seizoen 2015/2016.
 
Met sportieve groeten,
André van Ginkel
Bestuurslid TZ.
A1B1B1C1C1
D1 E1 E2
F1 MC1MD1 

Valburg 1- Krayenhoff 1 

Wednesday, May 13, 2015 11:45:00 AM Categories: 1e nieuws

Zondag 10-05-’15 stond de laatste competitie wedstrijd tegen Krayenhoff op het programma. Er was voor ons nog een theoretische kans om de 2de periode te pakken. Hiervoor moest dan wel Elistha winnen bij WVW en wij hadden nog 5 doelpunten in te lopen op Elistha. De opdracht voor de wedstrijd was dus helder: met zoveel mogelijk doelpunten verschil winnen!!
Doordat er geen geblesseerde spelers waren en het tweede elftal vrij was, had onze trainer een lastige keuze met het samenstellen van de basis opstelling. Met de gedachte: aan een winnend elftal niets veranderen, stonden dezelfde spelers als tegen SVHA aan de aftrap.
Hoewel de opdracht voor iedereen duidelijk was, kwam dat in de eerste helft er niet echt uit. Er waren legio kansen om op voorsprong te komen, maar deze werden niet benut. Het leek wel of iedereen zenuwachtig was, er werden verwijten over en weer gemaakt, maar de ballen kwamen steeds niet aan. Uiteindelijk na ongeveer een half uur spelen wist Wouter een kans af te ronden 1-0. Na deze treffer werd het spel echter niet beter en dus was dit ook de ruststand.
In de rust werd Erwin gewisseld voor Mark, hierbij moet gezegd worden dat eigenlijk iedereen hiervoor in aanmerking kwam. Een donderspeech van onze trainer moest iedereen wakker schudden en motiveren voor een betere tweede helft. Het was inmiddels bij de andere wedstrijd 1-0 voor Elistha, dus wij hadden alles nog in eigen hand.
Met een goed gevoel gingen wij weer het veld op, er werden weer enkele goede kansen gecreëerd, maar de doelpunten bleven uit. Toen de tegenstander ook nog de 1-1 maakte, na slordig balverlies uit een ingooi van Valburg, werd het nog onrustiger in en om het veld. Maar uiteindelijk bleek het kwartje wel gevallen, want toen begon het te lopen. De 2-1 werd gemaakt, daarna ging het snel en liep de score op tot 7-1 voor Valburg. Wouter maakte er nog 2, dus 3 in totaal, Luuk 3 x en Jos Bierman 1 x.
De opdracht was volbracht, nu wachten op de einduitslag van de andere wedstrijd, waar het inmiddels 1-1 geworden was. Deze partij was nog niet afgelopen, en wij hoopten op nog een doelpuntje voor Elistha. Helaas bleef de stand ongewijzigd en zijn wij nu afhankelijk van de beslissingswedstrijd van a.s. donderdag. Mocht Elistha deze winnen, dan komen wij nog in de nacompetitie. Afwachten dus.
Ongeacht hoe dit afloopt kunnen we met z’n allen terug kijken op een prima seizoen, met een mooie 5de plaats tot gevolg. Ik wil een ieder die hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken!!! Wordt mogelijk nog vervolgd en anders graag tot volgend seizoen.

Begeleiding Valburg 1

Affiche Seizoensafsluiting 2014-2015 

Sunday, May 10, 2015 9:42:00 PM Categories: jeugd

Seizoensafsluiting 2014-2015 

Sunday, May 10, 2015 9:34:00 PM Categories: actie agenda jeugd nieuws

Het seizoen 2014-2015 is alweer bijna ten einde. Als dank voor uw bijdrage tijdens dit seizoen, willen we het seizoen graag feestelijk afsluiten. Voor de jeugdleden doen we dit middels een jeugdkamp. Voor de volwassenen staat een feestavond gepland.

Feestavond

Vrijdagavond 22 mei vanaf 19:00 u bent u van harte welkom op sportpark ‘t Kasteel voor een heerlijk buffet. Aansluitend daaraan, vanaf ongeveer 20:30 uur, volgt er een feestavond waarvan het programma nog een verrassing is. Deze avond wordt ook de Speler van het jaar gekroond. Wie zal het dit jaar worden?

We willen graag voldoende eten serveren tijdens het buffet, daarom is het van belang om te weten wie er aan het buffet deelnemen. Daarom word je verzocht je op te geven en aan te geven of je alleen komt of met je partner.

Opgeven voor het buffet kan tot en met 17 mei via: secretaris@scvalburg.nl

 

Jeugdkamp

Het weekend van 29 t/m 31 mei staat geheel in het teken van de seizoensafsluiting voor de jeugd met een heus jeugdkamp. Er staan van allerlei leuke activiteiten op het programma die de moeite waard zijn om te bekijken. Wij hopen u op 22 mei te mogen begroeten en natuurlijk ook in het weekend daarna tijdens het jeugdkamp. Meer informatie kunt u vinden op onze website www.scvalburg.nl of op onze SC Valburg Facebookpagina.

 

SC Valburg wint voor de vierde keer in een jaar van SVHA ! 

Wednesday, May 6, 2015 9:23:00 PM Categories: 1e nieuws

Na de nederlaag tegen WVW dus kans op eerherstel voor wat voor sommigen de wedstrijd van het jaar is, de derby tegen SVHA.  Met een, op wat kleine pijntjes na,  fitte groep en enkele jongens die hun vakantie er weer op hadden zitten een ruime keus dus voor trainer Job Landman.

Na 4 minuten had SC Valburg op voorsprong kunnen en moeten komen. Ware het niet dat op het slechte veld de bal net voordat Chris voor een leeg goal in kon schieten weg stuiterde, toch Chris ?  Gelukkig zat het ons na 8 minuten wel mee toen de keper van SVHA zo vriendelijk was om de bal tegen de doorjagende Wouter aan te schieten, 0-1 en dus een mooie vroege voorsprong.

Hierna had de thuisclub een licht overwicht maar kwam SC Valburg behalve een kopbal op de lat niet in gevaar. Zelf kreeg het de eerste helft ook niet bijster veel kansen maar ach,  0-1 zouden ook 3 punten zijn.

In de tweede helft drong SVHA aan maar net zoals de eerste helft was het vaak tot een meter of 20 voor de goal van SC Valburg, dus ook zonder echte kansen af te dwingen. Gelukkig was daar na 55 minuten spelen weer Luuk die de bal na een vrije trap van Peer op schitterende wijze binnen wist te koppen en zo SC Valburg op rozen zette, 0-2. Door de ruimte die de thuisclub weg gaf kregen Wouter, Mark en Luuk allen nog een 100 % kans om de score verder uit te bouwen maar helaas was de afwerking niet zorgvuldig genoeg.

Hierdoor bleef de thuisclub hoop houden en dwong het keeper Wilfred tot een uiterste redding om de bal nog net uit de goal te tikken. Hierna hielp SC Valburg de gastheer weer in de wedstrijd doordat Lars 10 minuten voor tijd een corner achter de kansloze Wilfred kopte.

De vreugde van SVHA was echter van korte duur want Wouter gooide, wederom met behulp van de keeper van SVHA, de wedstrijd in het slot door de 1-3 binnen te schieten. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en wist SC Valburg dus voor de 4e keer op rij deze derby te winnen. Een unicum voor (minimaal) de laatste 15 jaar en wat eenieder met een blauw hart betreft mogen nummer 5,6,7,8,9,10, 11, 12 etc ook volgen !

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan komt het Nijmeegse Kraijenhoff naar Sportpark ’t Kasteel. Na de 3-3 in de uitwedstrijd hebben we dus nog wat recht te zetten. Winst is nodig om de 5e plaats definitief in handen te krijgen en mocht er daarna nog wat volgen dan is dat mooi meegenomen.

Een mooie gelegenheid om met Moederdag er even uit te gaan. We hopen weer zoveel mogelijk mensen te begroeten. De wedstrijd zal om 14:00 uur beginnen, tot dan !

SC Valburg 1 verliest strijd om 4e plaats 

Wednesday, May 6, 2015 9:21:00 PM Categories: 1e nieuws

Zondag 4 april stond de belangrijke uitwedstrijd tegen WVW Weurt op het programma. Belangrijk omdat bij een zege de mannen van Job Landman WVW zowel in de strijd om de 4e plaats alsmede voor wat betreft de koppositie in de 2e periode konden achterhalen. Helaas mocht dit beiden niet zo zijn.

Ondanks een wat beter begin met een geweldige kans voor de thuisclub was het na een klein kwartier Luuk die fraai binnen kopte uit een corner van Chris en zo dus de 0-1 op het bord zette. Door deze goal begon SC Valburg ook steeds beter te spelen en kwam de thuisclub er nauwelijks meer uit. Het zag er goed uit tot de wedstrijd in een kleine 5 minuten een kentering kreeg….

Eerst floot de scheidsrechter na een vermeende overtreding van Eric (Peer) voor een penalty. Was het er één, daar waren twijfels over maar eens gegeven blijft meestal gegeven… Helaas werd deze actie dubbel bestraft doordat Peer hier ook nog eens een gele kaart voor kreeg. Vooral dat laatste was lichtelijk overdreven. De penalty werd keurig binnen geschoten waardoor de stand na een halfuur 1-1 was. Een paar minuten daarna was diezelfde Peer (de meest besproken man deze eerste helft) iets te laat en vloerde een aanvaller van de tegenpartij. Over deze kaart was helaas geen discussie mogelijk waardoor Peer er na een halfuur spelen met rood vanaf moest en SC Valburg dus met 10 man verder. In het restant van de eerste helft gebeurde verder weinig waardoor 1-1 dus de ruststad was.

In de tweede helft was het vooral WVW dat de aanval zocht. De 10 man van SC Valburg kwamen wat onder druk te staan maar tot een kans voor de thuisclub leidde dat niet. Met kansen voor Wouter en Ronald waren het eigenlijk de gasten die op voorsprong hadden moeten komen. Tot de 85e minuut bleef de stand nog steeds gelijk. Dit veranderde helaas toen een speler van WVW een vrije trap vanaf de zijkant van het veld van een meter of 28 met een aardige zwabber binnen schoot. In de laatste minuut scoorde de thuisclub nogmaals wat voor SC Valburg dus een 3-1 nederlaag betekende.

Helaas wel de complimenten maar niet de punten. Ondanks de nederlaag toch een redelijk gevoel richting de wedstrijd erna, de derby tegen SVHA.

Foto's van de Line-Up voorafgaand aan: SVHA 1 - Valburg 1  

Wednesday, May 6, 2015 8:47:00 PM Categories: 1e foto jeugd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Page 7 of 21 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
https://www.scvalburg.nl/Blog/ViewList.aspx?pageid=25&mid=4084&pagenumber=7