*** Wedstrijdverslag ***

Zondag 1 november stond de uitwedstrijd tegen Arnhemia op het programma.  Deze tegenstander had voor deze wedstrijd hetzelfde aantal punten (7), maar had hiervoor 1 wedstrijd meer nodig gehad dan ons. Zaak dus om hier de 3 punten op te halen. Onze basis kende vandaag 2 debutanten, Tim Maassen en Paul Biersma. Zij konden deze keer, na enkele prima invalbeurten,  vanaf het begin erin om laten zien wat ze waard waren.

Het was deze zondag prachtig weer en dat was ook in het veld te zien. De wedstrijd kwam maar langzaam op gang. Weinig aktie en spanning in het eerste deel. Er waren wel een paar kleine kansjes aan beide zijden, maar het spel was vrij tam. Het duurde tot ruim een half uur in de eerste helft voordat het eerste doelpunt viel. Gelukkig was hij in ons voordeel na een uitbraak kwam Mark Houterman helemaal vrij voor een leeg doel, 0-1.

Hierdoor kwam de wedstrijd op gang Arnhemia wilde niet zomaar opgeven en het begon echt op een voetbalwedstrijd te lijken. Er kwamen kansen over en weer, maar Arnhemia wist er als eerste een te verzilveren. Een niet goed verwerkte voorzet kwam voor een vrijstaande middenvelder, die van buiten de zestien binnen schoot, 1-1.

Met deze stand gingen we de rust in. Er werd afgesproken dat er in de tweede helft een schepje bovenop gedaan zou worden. Het zou echt zonde zijn om hier punten te laten liggen. In de 52ste minuut werd Daan Jansen binnen de zestien neergelegd, penalty. Wouter Meijs wist dit klusje te klaren en we stonden op 1-2. Nog geen 3 minuten later was het al 1-3 door een doelpunt van Luuk Jansen, die eerst zelf de bal onderschepte en via een 1-2tje de bal er prima in schoot.

We dachten nu de buit wel binnen te hebben, maar na een kwartiertje kreeg Arnhemia een (onterechte) penalty, die werd benut, 2-3. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok kon er nog van alles gebeuren. Arnhemia was erop gebrand om de gelijkmaker te maken. Hierdoor speelden ze met (te) veel mensen voor de bal, wat door Valburg met nog eens 2 doelpunten werd afgestraft. Nogmaals Wouter Meijs (zijn 10de van dit seizoen) en de ingevallen Chris van Tongeren waren de doelpuntenmakers.

Wat verder nog vermeld moet worden is dat beide basis debutanten het prima hebben gedaan, Tim en Paul, top gespeeld. Chris van Tongeren weer een prima invalbeurt van een half uur. Ronald Schouten nog twee prima kansen had, 1 keer net naast en 1 keer op de paal. Verder hebben we er dus 3 punten bij en staan we 5de met 10 punten uit 6 wedstrijden.

Volgende week wacht weer een zware uitwedstrijd tegen Kolping-Dynamo uit Nijmegen. Wellicht zien wij u daar.

 

Begeleiding Valburg 1

Tuesday, November 3, 2015 7:34:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag