De afgelopen 2 weken is scvalburg.nl 'off line' geweest in verband met een zogenaamde DDOS aanval bij onze hosting provider. Deze heeft er onder andere toe geleid dat een aantal database-servers ontoegankelijk werden en dat is precies waar alle informatie van deze website in opgeslagen wordt.

Inmiddels zijn we overgestapt naar een nieuwe database-server met een oude versie van de database. Dat betekent dat alle berichten die tussen ongeveer half juli 2017 en 6 januari 2019 zijn geplaatst, tijdelijk niet beschikbaar zijn. De provider heeft ons verzekerd dat op middellange termijn deze weer toegankelijk worden.

Op korte termijn zal de site weer actueel gemaakt worden.

Voor de geïnteresseerden, hieronder een kort verslag van onze provider over wat er precies gebeurd is.

"Afgelopen zondag 6 januari zijn we aangevallen middels een brute force / DDOS attack waarbij kwaadwillenden kans hebben gezien om malware/ransomware te injecteren in de kern van ons netwerk. Daardoor zijn uiteindelijk diverse MySQL Servers en MSSQL servers en een aantal exchange databases lamgelegd. Tot overmaat van ramp hebben ze ook kans gezien om onze backup servers te injecteren. Een snel herstel van onze diensten was/is daardoor enorm bemoeilijkt. We zijn sinds die tijd non stop bezig geweest om de situatie onder controle te krijgen en servers weer te restoren. Daar maken we heel langzaam progressie in, maar hebben we het volste vertrouwen dat we alles weer up and running kunnen krijgen."

Tuesday, January 22, 2019 1:32 PM Categories: Nieuws
Copyright SC Valburg