Ter afsluiting van een week waarin het wereldnieuws voornamelijk werd gedomineerd door het overlijden van Nelson Mandela en de geboorte van de dochter van Eric (Peer voor intimi), heeft SC Valburg zich ook weer in positieve zin op de kaart gezet ! Met een klinkende 4-2 overwinning op Batavia uit Batenburg werd de eerste seizoensoverwinning behaald en is de hatelijke 0 eindelijk van de stand verdwenen.

Door verschillende oorzaken waren er een aantal basisspelers niet bij maar gelukkig waren Roeland Horlings en Arjan van Bon bereid om last-minute het team te komen versterken, waarvoor dank.

De eerste helft ging redelijk gelijk op met een licht overwicht voor SC Valburg. Het voetbal was van beide kanten niet geweldig maar met name op inzet en felheid wist de thuisclub menig duel te winnen en werd er nauwelijks wat weggegeven. Bij die enkele mogelijkheid die de gasten kregen stond Stan paraat. Dit alles leidde na een half uur spelen in de openingstreffer van Erwin Bouwman. Na een dieptepass werd hij door de keeper in een lastige hoek gedreven maar wist toch de bal beheerst binnen te schieten. Nadat er in het verdere verloop van de eerste helft niet veel meer gebeurde ging SC Valburg met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft leek het toch mis te gaan doordat Batavia na een minuut of 10 van dichtbij de gelijkmaker binnen wist te schieten.  Deze waarschuwing werd waarschijnlijk niet al te serieus genomen want 5 minuten later lette de Valburgse verdediging weer even niet goed op waardoor de gasten op een 1-2 voorsprong wisten te komen. Het doemscenario van de laatste weken leek weer op te komen duiken maar gelukkig bleek niet niets minder waar.  Na goed doorgaan van Jan van Noordenburg was het Mark Houterman die kort na de 1-2 de gelijkmaker binnen wist te kopen. Enkele minuten later was het Guus van Ooijen die de diepte in gestuurd werd en op subtiele wijze de keeper van de gasten wist te omspelen. Het slotakkoord viel enkele minuten voor tijd en werd verzorgd door Mark Houterman die, na de keeper omspeelt te hebben, wederom vanuit een moeilijke hoek het net wist te vinden. Na een aantal teleurstellende vertoningen nu eindelijk een overwinning die geheel terecht te noemen is. Een overwinning die voor een groot deel tot stand is gekomen door veel inzet en werklust. Hopende dat de weg naar boven nu in is gegezet.

Aankomende week mag SC Valburg aantonen dat dit geen eenmalige bevlieging is geweest. Dan staat om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen Aquila uit Dreumel op het programma.

Monday, December 9, 2013 8:43:00 PM Categories: 1e nieuws