Na twee uitwedstrijden zonder punten volgde de eerste thuiswedstrijd van SC Valburg 1, tegenstander was Niftrik dat met 4 punten uit 2 wedstrijden in de subtop meedraait. Met pupil van de maand Jelle Stam op de bank was het te hopen dat het eerste het net zo goed zou doen als zijn eigen team de dag ervoor.

Helaas was dat niet het geval. Hoewel aan het begin van de wedstrijd het redelijk gelijk op ging en er aan beide kanten wat mogelijkheden waren om te scoren kreeg Niftrik langzaam de overhand. Het was aan keeper Stan de Waard te danken dat SC Valburg de score lang op 0-0 wist te houden. Daarbij enkele malen goed geassisteerd door zijn verdedigers.  Helaas was Stan vlak voor rust toch kansloos op een inzet van de gasten zodat de rust ingegaan werd met een 0-1 tussenstand.

Aan het begin van de tweede helft kreeg SC Valburg gelijk twee goede kansen. Zoals bekend is het dit jaar lastig om het net van de tegenstander te vinden en ook ditmaal bleven de kansen onbenut. Niftrik blijkt hier toch minder last van te hebben want zij scoorden al snel in de tweede helft de 0-2 en daarmee was de strijd gestreden. Het laatste half uur was er sprake van een soort “open huis” bij SC Valburg waar de gasten gretig van profiteerden.  Ze wisten nog vier keer het net te vinden wat resulteerde in een 0-6 zege voor de gasten.

Hoewel het sportief gezien dus geen goede zondag was volgde erna toch wat positiefs namelijk de onthulling van het nieuwe welkomsbord geschonken door de club van ’46. Na een woordje vooraf door Marinus van Pommeren werd het fraaie boord onthuld door pupil van de maand Jelle samen met erelid de heer Thé Willemsen. 

Volgende week een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen op een goed resultaat.  Dan staat er weer een uitwedstrijd op het programma,  tegenstander is  AAC-Olympia. De aftrap zal verricht worden om 14:30 uur. 

Sunday, September 29, 2013 9:07:00 PM Categories: 1e nieuws