Na de terechte nederlaag van afgelopen week tegen Uchta moest SC Valburg op bezoek bij Unitas’28 uit Wamel, het was een wedstrijd om snel te vergeten.

Mogelijk had de wedstrijd anders kunnen lopen ware het niet dat de keeper van de thuisclub zich na 3 minuten wist te onderscheiden door knap te redden op een schot van Ronald Schouten. Na 6 minuten wist de Valburgse keeper de aandacht op zich te vestigen alleen niet op een manier die hij zelf voor ogen had. De doorgaans zo betrouwbare Stan schoot een achterbal pardoes in de voeten van een aanvaller van de thuisclub. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en via de binnenkant van de paal zette hij de thuisclub al snel op een 1-0 voorsprong. Een kleine 10 minuten later zag het er weer niet goed uit in de Valburgse defensie waarvan de thuisclub ook wist te profiteren. Toen na 28 minuten ook de 3-0 was gevallen was voor trainer Job Landman de maat vol en besloot hij om gelijk alle drie de reserves in te laten vallen in de hoop het tijd nog te kunnen keren. Ondanks dat het spel wat beter werd ging men toch de rust in met een pijnlijke en onnodige 3-0 achterstand. Onnodig omdat Unitas geen slechte ploeg heeft maar ook zeker geen ploeg waar je na 45 minuten spelen met 3-0 achter tegen mag staan.

Over de tweede helft hoeft weinig gezegd te worden. Bij tijd en wijle was het een gezapig potje waarbij over en weer nog wat kansen vielen. De manier waarop de kansen aan Valburgse zijde gemist werden was veelzeggend voor de wedstrijd. Dat Unitas in de blessuretijd van de tweede helft nog twee keer wist te scoren waardoor de eindstand 5-0 werd is enkel voor de statistieken van belang. Gezegd moet worden dat een aantal spelers van SC Valburg niet deelden in de malaise en een redelijke wedstrijd speelden, helaas waren het er te weinig om aanspraak te maken op een punt of meer. Dat de uitslag zo hoog uitviel had voor een groot deel te maken met de persoonlijke fouten die dus met name in de eerste helft afgestraft werden.

Volgende week de kans op revanche in een thuiswedstrijd tegen Niftrik. De aftrap is om 14:00 uur en we hopen dat er veel mensen de moeite zullen nemen om deze wedstrijd te bezoeken! Hopelijk is het weer dan net zo goed als het vandaag was…

Sunday, September 22, 2013 8:51:00 PM Categories: 1e nieuws