Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover: de start van het jeugdkamp 2015.

Vrijdagavond 19:00 uur kwamen de kinderen, 101 maar liefst,  alleen of met hun ouders om de slaaptenten in te richten. Een bonte verzameling van luchtbedden, stretchers, matrassen en veel verwachtingsvolle kinderen. Rond 19:30 uur was er even een flinke regenbui, maar verder bleven we gespaard van het noodweer dat vooraf was voorspeld. En laten we eerlijk zijn, de kinderen merken het vaak niet eens!

 

De vrijdagavond was gevuld met activiteiten op het park: voetvolley, knotshockey, een ballenbak, pannavoetbal en een klimclinic bij Watergoed voor de oudere jeugd. Ook hadden we dit jaar een filmtent voor de kinderen die voor het slapengaan nog even wilden chillen. Nou ja, slapengaan…….dit was de eerste nacht erg laat. Want wat is er nu spannender dan stiekem de tent uit te sluipen en nog even te gaan keten……dit vaak tot ergernis van de begeleiders die weer hun bed uit moesten. Uiteindelijk keerde de rust weder op het park en konden de oogjes nog even dicht.

 

Hoe laat het de nacht ervoor ook was, ’s morgens om 7:30 uur zat iedereen weer aan het ontbijt. Sommigen met dikke ogen, maar vol goede moed voor de activiteiten van de zaterdag! Om 9:00 uur werd het startsein gegeven voor een voetbalclinic van ZPORTZ (www.ZPORTZ.nl). Wat een enthousiasme van zowel de kinderen, begeleiders van ZPORTZ en de vrijwilligers van SC Valburg. Er werd gewerkt aan techniek, spel en competitie. Van enige vermoeidheid was opeens geen sprake meer. Ook de weergoden lieten ons wederom niet in de steek. Om 18:00 uur werd het sein gegeven dat de BBQ was geopend………….als een kudde hongerige wolven kwamen ze erop af. Aan alles was gedacht, vlees, sausen, stokbrood, vleessalade, pastasalade…..met dank aan de vele vrijwilligers! Voor diegenen die even wilden bijkomen kon dat tot 20:00 uur, daarna stonden de avondactiviteiten op het programma. Lasergamen, bierpulschuiven en een verrassingsactiviteit……wat zou dat zijn? Voor het lasergamen was een heus parcours uitgezet, met wanden, takken, netten, etc. Met name de kleinere jeugd vond dit fantastisch. Wat is er nu leuker dan elkaar achterna te zitten met geweren….spanning alom! De verrassingsactiviteit: bubbelvoetbal, zorgde voor hilarische momenten. De kinderen moesten zich in doorzichtige opblaasballen hijsen, waardoor alleen hun onderbenen of voeten nog zichtbaar waren. Je mocht elkaar omver duwen, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Hierdoor sloeg je over de kop, viel je om of kon je niet meer overeind komen. Voor de omstanders leidde dit tot lachwekkende taferelen. Hoe ouder de jeugd hoe fanatieker het werd……er is ons zelfs diverse keren gevraagd of SC Valburg deze opblaasballen niet zelf aan kon schaffen. Dat geeft wel aan hoe leuk de jeugd het bubbelvoetbal vond. Moe en voldaan gingen de kinderen de tweede nacht in en warempel…..ze sliepen meteen J

 

Zondagmorgen 7:15 uur…..wat een rust nog op het park…..helaas tijd om op te staan! Op gepaste wijze werd de jeugd wakker getoeterd, wat niet door iedereen in dank werd afgenomen. Na het ontbijt was het tijd om de slaapspullen op te ruimen want om 8:15 werden de vele vrijwilligers verwacht voor het afbreken van de tenten. Goed om te zien dat zoveel vrijwilligers zich opofferen om op hun vrije zondag hierbij te assisteren, top! Nadat de velden weer vrij werden gegeven kon het jaarlijks ouder/kindtoernooi worden gestart. Voor veel kinderen toch één van de hoogtepunten van het jeugdkamp. Hoe leuk is het om je vader/moeder, opa, oom, tante, etc. te verslaan….nou heel leuk dus! En waarschijnlijk wordt dit nog dagen door de kinderen ingewreven. Ook was er de gelegenheid om de nieuwe clubkleding te passen en te bestellen bij de kraam van Snelders Sport. Hier werd gretig gebruik van gemaakt, mede door de extra korting die alleen deze dag werd gegeven. Rond 12:30 uur kwamen de laatste spelers van het veld en was het inmiddels helemaal volgelopen met ouders, opa’s en oma’s, broertjes, zusjes en overige belangstellenden. Restte ons nog een dankwoord richting alle sponsors en dat waren er heel veel! De vele vrijwilligers, de kinderen zelf, ze hebben er een prachtig jeugdkamp van gemaakt. Tot slot, waar iedereen op wachtte: de verloting. Prachtige prijzen waren ons ter beschikking gesteld, met als megaklapper de ballonvaart voor 4 personen! Vanaf vrijdagavond konden er lootjes worden gekocht en hier is gretig gebruik van gemaakt. De opbrengst hiervan wordt zoals vooraf aangekondigd besteed aan de jeugd.

 

Ondanks dat er vooraf wat kritische noten waren om voor 2 nachten te kiezen, zijn de reacties alleen maar positief. Wij als organisatie hebben genoten van de kinderen, het programma en zeker van het feit dat er zoveel vrijwilligers bereid waren te helpen. Zonder die hulp zou het jeugdkamp niet mogelijk zijn geweest. Namens ons nogmaals BEDANKT!!

 

Organisatie jeugdkamp

Erwin, Monique, Ingrid & Gera

Klik hier voor foto's: Jeugdkamp SC Valburg 29, 30 en 31 mei 2015

 

Saturday, June 20, 2015 5:03:00 PM Categories: jeugd nieuws