Vrijdag 23 mei stonden 98 kinderen paraat bij "de aftrap" van het jeugdkamp 2014. Dit jeugdkamp werd gehouden ter afsluiting van het voetbalseizoen 2013-2014.
De weergoden waren ons goed gezind, dus de stemming was optimaal. 

voetbalkamp 2014Na het “inrichten” van de slaaptenten en de officiële opening  werd er gestart met een voetbalclinic van voetbalschool Makaay. Voor de meesten bekend terrein, maar voor de meisjes volkomen nieuw! Na ruim vijf kwartier “trucs en spel” ging de spaghetti er wel in. De hulpkoks hadden zich van hun beste kant laten zien en gezorgd voor een verse en gezonde maaltijd, TOP!

Vanaf 19:00 uur konden de kinderen zich vrij vermaken met spellen, actie, chillen of met een workshop cupcakes maken. De “jongvolwassenen” onder hen (C1 en B1) vertrokken om 22:00 uur richting Hemmen om een coördinatenspel in en rondom de bossen te spelen. Stond de ene groep stijf van de schrik/spanning…..de andere groep draaide er hun handen niet voor om….hilarisch dus!

Bij terugkeer op het sportpark, inmiddels ruim na twaalven, stond de BBQ klaar met hamburgers en saté. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Afspraak was dat er rond de klok van enen rust op het park zou heersen…..wat niet helemaal is gelukt!

Zaterdagmorgen kwamen de meesten toch weer “fris en fruitig”  uit bed om zich op te maken voor een dag vol actie en spel. Uiteraard werd er eerst voor de broodnodige bodem gezorgd. Mooi om te zien hoe 98 kinderen zich gezamenlijk kunnen vermaken met brood, beleg, chocomelk, yokidrink en een gekookt eitje! Ondertussen werd het spellencircuit klaargezet en vertrokken de C1 en B1 richting Arnhem voor een klimclinic. Het aanbod van hulpouders was enorm, wat de organisatie een heleboel werk uit handen nam. De kinderen vermaakten zich opperbest met penaltyschieten, hindernisbaan, balvangen, etc., aangemoedigd door de vele ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes die kwamen kijken naar de verrichtingen van hun kind(eren). Ondertussen werd er gezorgd voor een kopje koffie met zelfgebakken cake voor de hulpouders en drinken met de zelfversierde cupcakes voor de kinderen. De lunch was een verrassing voor zowel de leiders/hulpouders als de kinderen. Geen broodjes knakworst, maar een (gesponsorde) BBQ met broodjes hamburger, broodjes frikandel, saté en rundvleessalades. Bedankt aan deze gulle gever! Zoals al jaren een gebruik sluiten we het seizoen pas echt af met een ouder/kindtoernooi. Ondanks alle mooie activiteiten en spellen is dit voor de meesten toch het hoogtepunt. Wat is er nou mooier dan winnen van je vader, moeder, opa, oom, etc.?? De jongens van de C1 en B1 konden zich uitleven met een toernooitje “knotshockey”. Weer eens wat anders  dan achter een voetbal aan rennen. En wat bleek, de ouders waren over het algemeen het fanatiekst!

Zoals aan alle leuke dingen, komt ook aan het jeugdkamp een einde en moet "het eindsignaal" worden gegeven. Uiteraard niet zonder een dankwoord aan alle hulpouders, vrijwilligers, sponsors en de organisatie zelf. Zonder hen was dit jeugdkamp niet mogelijk geweest, BEDANKT! Ook de kinderen hebben zich geweldig gedragen, er hebben zich geen calamiteiten voorgedaan, KLASSE!

De uitsmijter was dit jaar een (gesponsorde) loterij met prachtige prijzen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de jeugd van SC Valburg. 

CONCLUSIE: het jeugdkamp 2014 mag met recht een groot succes worden genoemd!

Foto's zijn hier te vinden!

Tuesday, June 17, 2014 9:53:00 PM Categories: foto jeugd